Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-03@12:34:03 GMT

نیازمند اساتید صداساز در قرائت قرآن هستیم

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۵۹۸۴۷

نیازمند اساتید صداساز در قرائت قرآن هستیم

به گزارش ایکنا از قزوین، دوره آموزشی تخصصی و ارتقای سطح قرائت ویژه متسابقین راه یافته به مرحله استانی با حضور احمد ابوالقاسمی از اساتید و داوران برجسته بین‌المللی در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد.

احمد ابوالقاسمی اولین عامل مؤثر در شنونده را صدای تنظیم و کنترل‌شده برشمرد و گفت: در کلاس‌های صوت و لحن تنها اندوخته‌های الحان را برای قرآن‌آموز در حوزه قرائت اضافه می‌کنند که این یک ضعف است چرا که باید اندازه صوت و تنظیم میزان خروجی آن در کلمات را در هنگام قرائت مورد توجه قرار داد و آن را رعایت کرد تا صدا از حنجره کنترل‌شده خارج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوالقاسمی در ادامه اظهار کرد: با تجربه‌ای که طی سالیان مختلف فعالیت در حوزه قرائت به دست آورده‌ام می‌گویم قاریان برداشت‌های مختلفی از حوزه قرائت دارند و برحسب آن تلاوت می‌کنند که همین امر باعث اشتباه در برخی از حوزه‌ها از سوی آن‌ها می‌شود.

وی افزود: باید بدانیم بین خواندن و داد زدن تفاوت بسیار است چرا که خواندن و تلاوت دارای ویژگی‌هایی است که باید آن را شناخت تا بتوان الحان مختلف را در تلاوت خود به کار برد.

مدیر سابق شبکه رادیویی قرآن یادآور شد: باید در هنگام قرائت قاری نشان دهد که صدایش وارد سیستمی منسجم شده و تحت نظر یک استاد از حنجره خارج می‌شود، لذا کنترل قدرت و میزان خروجی صدا در حنجره برحسب قاعده و ضابطه مشخص را باید اولین ویژگی یک‌صدای خوب دانست.

وی اولین عامل مؤثر در شنونده را صدای تنظیم و کنترل‌شده برشمرد و گفت: در کلاس‌های صوت و لحن تنها اندوخته‌های الحان را برای قرآن آموز در حوزه قرائت اضافه می‌کنند که این یک ضعف است چرا که باید اندازه صوت و تنظیم میزان خروجی آن در کلمات را در هنگام قرائت مورد توجه قرار داد و آن را رعایت کرد تا صدا از حنجره کنترل‌شده خارج شود.

این استاد بین‌المللی قرآن کریم تأکید کرد: این توانایی باید در کلاس‌های صوت به قاریان تازه‌کار یاد داده شود و آن‌ها زیرنظر استاد صداسازی این نکات مهم را فرا بگیرد اما در حال حاضر استاد صداسازی در کشور کم است.

ابوالقاسمی عنوان کرد: در تمام زبان‌ها و فرهنگ‌های مختلف می‌توان لحن صدا را در انواع مختلف چون بدون احساس و خنثی، باعاطفه و ادب، عارفانه و غیره مشاهده کرد لذا در قرائت قرآن کریم نیز باید تلاش کرد صدا را به‌گونه‌ای تربیت کرد که شنونده آن را قبول کند و از آن لذت ببرد.

وی یکی از زیرمجموعه‌های کنترل صدا را رعایت تجوید و قواعد آن دانست و اضافه کرد: تجوید یک هنر است که اگر کسی آن را رعایت نکند می‌توان گفت وی هنوز قاری نیست زیرا تجوید کمک می‌کند که شنونده سریع‌تر بداند که قاری مدنظر می‌تواند حروف را زیباتر و برحسب قاعده بخواند.

ابوالقاسمی در پایان با تأکید بر اینکه چینش و اندازه کردن حروف با هم باید به‌گونه‌ای باشد که خروجی کلمه زیبا باشد، خاطرنشان کرد: یک قاری باید عوامل زیبایی حروف را بشناسد تا قرائت او به دل بنشیند و در مخاطب موثر واقع شود زیرا حسن ادای کلمات و حروف عامل ماندگاری اساتید و قاریانی برجسته‌ای چون استاد منشاوی شده است.

به گزارش ایکنا، در ادامه این همایش که با تلاوت قاریان حاضر همراه بود؛‌ استاد ابوالقاسمی رازهای اثرگذاری بیشتر را ارائه کرد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرائت خوب احمد ابوالقاسمی قزوین سیستم صدا صوت و لحن استاد صوت و لحن تجوید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۵۹۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد

همزمان با هفته عقیدتی سیاسی در سپاه برنامه‌های پاسداشت مقام معلمان، مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه دفاعی خبرگزاری تسنیم،‌ در آستانه سالروز شهادت علامه شهید مرتضی مطهری، بزرگ معلم انقلاب اسلامی و روز معلم و هفته عقیدتی سیاسی، ویژه برنامه های تجلیل از معلمان، مربیان و اساتید عقیدتی سیاسی در ستاد فرماندهی نیروی زمینی سپاه و سراسر این نیرو برگزار شد.

 این مراسم که با حضور جمع زیادی از فرماندهان و رزمندگان ستاد فرماندهی نیرو در تهران و با ویژه برنامه تقدیر از فعالان و مروجان علوم و معارف دینی و عقیدتی سیاسی در بخش اساتید، مربیان و مدیران همراه بود به صورت زنده در اجتماع سراسری رده‌های نیروی زمینی سپاه پخش شد.

حجت الاسلام ابراهیم گنجعلی معاون عقیدتی سیاسی نیروی زمینی سپاه در آغاز این مراسم با اشاره به حجم نیرو و گستردگی جغرافیای مأموریتی نیروی زمینی سپاه، اجرای برنامه‌های تحکیم و ارتقای بصیرت و علوم و معارف دینی و عقیدتی سیاسی در این نیرو را به لحاظ ابعاد کیفی و کمی بی نظیر توصیف کرد.

معاون عقیدتی سیاسی نیروی زمینی سپاه اعزام بیش از 3000 روحانی به یگان های مرزی، مشاوره چهره به چهره، کلاس های قرآنی، پاسخ به پرسش ها و ابهامات شرعی، دینی، سیاسی و عقیدتی، برگزاری دوره های تربیت و تعالی، کلاس های تفسیر و اخلاق، آموزش سربازان در دوره های آموزشی، اجرای دوره های ویژه بسیجیان طرح امنیت را بخشی از فعالیت های جاری عنوان نمود که این روند رابطه مستقیمی با تقویت توانمندی معنوی، بصیرتی و اعتقادی نیروی زمینی و در نتیجه تقویت نیروی انسانی و ابعاد کیفی و کمی مأموریتها داشته است.

حجه الاسلام گنجعلی اهتمام به امور قرآنی از جمله برگزاری با کیفیت مسابقات قرآن، محافل انس با قرآن، برگزاری کارگاه‌های توانمند سازی ویژه چهره‌های قرآنی و اهتمام به حفظ قرآن را از دیگر برنامه های نیروی زمینی سپاه عنوان کردند که به همت معاونت روابط عمومی و تبلیغات با حمایت فرماندهان و مسئولین این نیرو در قالب  قرارگاه قرآنی اجرا می گردد.

آیت‌الله سید صمصام الدین قوامی از اساتید حوزه و دانشگاه نیز در این مراسم، نیروی زمینی سپاه را در اجرای برنامه های معنوی و بصیرت افزایی از رده های برتر سپاه خواند و گفت: برنامه های قرآن محور و قرآن بنیان این نیرو برکات بسیار ارزشمندی را به دنبال داشته است.

وی افزود: فرماندهان سپاه و رزمندگان سپاه سلمانی و سلیمانی و وعده خدا هستند و در دفاع از اسلام درنگ نکرده و نمی کنند و از این رو ملایک به آنان فخر و مباهات می کنند.

قوامی با اشاره به فاصله گرفتن بخشی از اعضای جامعه بشری از آموزه های ناب دینی و الهی خاطر نشان کرد: تمدنی که اساس آن بر قتل و غصب است، ماندنی نیست.

وی با اشاره به رابطه عقیده در تار و پود زندگی خاطر نشان کرد: عقیده ای که در زندگی و نظام و جنگ و صلح و معاشرت و اقتصاد و فرهنگ جریان نداشته و تأثیری نداشته باشد، این فایده ای ندارد.

در پایان این آیین و با حضور حجت الاسلام والمسلمین رضایی مسئول نمایندگی ولی فقیه و سردار نوری جانشین نیروی زمینی سپاه، با لوح تقدیر و اهدای جوایزی از تعدد 140 نفر از فرماندهان، مدیران و مسئولان، اساتید، معلمان و مربیانی که در اجرای برنامه های عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه نقش و تأثیر ویژه داشته اند، تجلیل و تقدیر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • روایت سردار رادان از ویدئوی جنجالی زن بی‌حجاب قـاریِ قرآن: کار دشمنه | فیلم
  • سردار رادان: قرائت قرآن از زنان مکشوفه حجاب را نشان می دهند/ این تفکر حتی برخی افراد حزب اللهی را تحت تاثیر قرار داده و تصاویر آن دست به دست می‌شود
  • هشدار امیر دریادار سیاری درباره تلاش «دشمنان» برای «کنترل اذهان جوانان ایران»
  • تجلیل از استاد برتر دانشگاه شیراز
  • مسابقه های قرآن، عترت و نماز در کرمانشاه
  • جهاد دانشگاهی در کنار معلمان برای تربیت نسل‌های متخصص
  • یک هرمزگانی استاد نمونه کشوری شد
  • مراسم هفته عقیدتی سیاسی در نیروی زمینی سپاه برگزار شد
  • تجلیل از اساتيد برتر دانشگاه پیام نور استان کرمان
  • شهید مطهری از اساتید حوزه تربیت بود