Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نفت در گفت‎وگو با بلومبرگ، تاثیر منفی تحریم‎ها را بر اقتصاد ایران رد نکرد و گفت: البته این تاثیرگذاری به معنای آن نیست که ما مقاومت نمی‎کنیم؛ ما شب ‎‏و روز تلاش می‎کنیم تا راه‎هایی بیابیم که تحریم‎ها را دور بزنیم و نفت خود را صادر کنیم.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بیژن زنگنه در این گفت‎وگو که امروز (11 تیرماه) پیش از برگزاری نشست کشورهای اوپک و غیراوپک انجام شد، در پاسخ به این سوال که «آیا تحریم‎ها به اقتصاد ایران آسیب زد‎ه‎اند؟»، گفت: بی‎تردید، تحریم‎ها تأثیری منفی بر اقتصاد ما داشته است؛ اما این به آن معنا نیست که ما در برابر این تحریم های ناعادلانه و غیر قانونی که آمریکا به ایران تحمیل کرده است، مقاومت نمی‎کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما مقاومت می‎کنیم و شب ‎و روز تلاش می‎کنیم تا راه‎هایی بیابیم که تحریم‎ها را دور بزنیم و نفت خود را صادر کنیم.

زنگنه در پاسخ به سوال بلومبرگ درباره میزان کاهش تولید و صادرات نفت ایران پس از تحریم‎ها عنوان کرد: همانطور که بارها گفته‎ام، نمی‎توانم مشخص کنم که چطور با تحریم‎ها کنار می‎آییم، زیرا این کار به آمریکا کمک می‎کند فشار بیشتری بر ایران وارد سازد.

وی در پاسخ به بلومبرگ که مطرح کرد «طرف‎های بازار حق دارند بدانند ایران چقدر نفت صادر می‎کند»، یادآور شد: بله،. این حق مشتریان و تولیدکنندگان است که ارقام را بدانند. اما این بازار از سوی آمریکا مورد دستکاری قرار گرفته. این مشکل ما نیست؛ این مشکلی است که از سوی آمریکا به ما تحمیل شده و این موضوع من را وادار می‎کند که چیز زیادی نگویم تا منافع ملی کشور خود را حفظ کنم.

زنگنه در پاسخ به اینکه «آیا ایران همچنان می خواهد نفت خود را بفروشد؟»، گفت: بله، بله این بسیار روشن است.

بلومبرگ در بخش دیگری از این گفت‎وگو پرسید «شما گفته‎اید بدون فروش نفت به اروپا، اینستکس نمی‎تواند کارآیی داشته باشد اما طبق تحریم‌های آمریکا، واردات نفت ایران برای کشورهای اروپایی دشوار است. آیا فکر می‎کنید این مسئله، اینستکس را از مسیر خارج می‎کند؟» که زنگنه در پاسخ گفت: بسیار روشن است که بدون انتقال پول نفت، اینستکس به‎خوبی عمل نخواهد کرد.

اعمال اصلاحات مدنظر ایران در منشور همکاری اوپک و غیراوپک

زنگنه در بخش دیگری از این گفت‎وگو، به تبیین اصلاحات مدنظر ایران که در منشور همکاری اوپک و غیراوپک اعمال شد پرداخت و گفت: پس از یک بحث طولانی، همه ما توافق کردیم که عبارتی در این اساسنامه بگنجانیم  که به روشنی نشان دهد و اعلام کند که این چارچوب هیچ تأثیری بر اوپک ندارد و اوپک بر اساس اساسنامه و سازوکاری که برای تصمیم‎گیری دارد، به حیات خود ادامه می‎دهد.

وی ادامه داد: مسئله دیگر، کشورهایی بودند که باور داشتند باید از حکومت‎های‎شان اجازه دریافت کنند و ما آن را در اساسنامه ذکر کردیم؛ سوم این‎که توافق کردیم ریاست و نیابت ریاست این نهاد باید به‎طور سالانه میان کشورهای عضو در گردش باشد. اینها مهمترین تغییرات اساسنامه بود.

وزیر نفت در پاسخ به این سوال که با توجه به فشار زیادی که از جانب تندروها در ایران به شما وارد می‎شود، آیا از حمایت دولت از این اساسنامه اطمینان دارید؟ نیز گفت: مشکلی نیست؛ زیرا این یک اساسنامه غیرالزام‎آور است و همکاری میان همه کشورهای عضو داوطلبانه است. (منبع: شانا)

 

بر اساس این گزارش، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران، روز گذشته (دوشنبه، ۱۰ تیرماه) نیز در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان درباره اساسنامه همکاری اوپک و غیر اوپک گفت: نخست اینکه این اساسنامه غیرالزام آور است و دوم و بسیار مهم، اینکه در قطعنامه پایانی نشست اوپک، ما امضا و توافق کردیم که این اساسنامه هیچ تأثیری بر اوپک و موجودیت آن ندارد.

وی گفت: سنت این است که نخست اوپک توافق می‌کند که باید با اجماع باشد، سپس آن را به غیر اوپک ارائه می‌کند تا تأیید کند. ما درباره این مسئله و سازوکار تصمیم‌گیری توافق کردیم و اوپک به عنوان اوپک پابرجاست و این مقررات جدید، هیچ تأثیر منفی بر این موضوع ندارد.

وزیر نفت ایران همچنین اعلام کرد درباره قدرت زیاد عربستان و روسیه و احتمال بی‌اهمیت شدن اوپک، نگران نیست و گفت: من باور دارم حتی اگر آمریکا به ما ملحق شود، من از آن استقبال می‌کنم و اگر تولیدکنندگان نفت با هم همکاری کنند، من هیچ نگرانی درباره آن ندارم. 

زنگنه افزود: روسیه برای ما مهم است که به ما ملحق شود و همکاری داشته باشد، به‌ویژه در شرایط دشوار، ما به روسیه نیاز داریم. در دوران وزارت من، در گذشته بارها به روسیه سفر کرده‌ام تا آنها را قانع کنم با اوپک همکاری کنند و اکنون که آنها پذیرفته‌اند، به آنها خوشامد می‌گوییم و این یک فرصت خوب برای بازار است تا تثبیت شود و تنش‌ها کاهش یابد.

وی همچنین با اشاره به تشدید فشار آمریکا ضد ایران گفت: آنها نمی‌توانند رژیم را تغییر دهند و ۴۰ سال است تلاش می‌کنند رژیم را تغییر دهند و در این شرایط هم نمی‌توانند. من مطمئن هستم و به آنها توصیه می‌کنم در این مسیر حرکت نکنند. 

وزیر نفت همچنین اعلام کرد تحریم‌ها به ایران فشار می‌آورند، اما گفت: این  به این معنا نیست که ما فشار را می‌پذیریم و تحت فشار با آمریکا مذاکره می‌کنیم. اگر آمریکا می‌خواهد شرایط را تغییر دهد، باور دارم که آنها باید تحریم‌ها را رفع کنند و آنگاه، همان‌طور که امروز بارها گفتم، آنها شاهد تغییرات بسیار در شرایط خواهند بود. (منبع: شانا)

تمدید توافق کاهش تولید نفت اوپک تا ۲۰۲۰/ کشورهای غیرعضو اوپک توافق کاهش تولید نفت را پذیرفتند

به گزارش شبکه سی‌ان‌بی‌سی، الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه اعلام کرد کشورهای غیرعضو اوپک با تمدید توافق جهانی کاهش تولید نفت به‌مدت ۹ ماه دیگر موافقت کرده‌اند.

کمتر از ۲۴ ساعت پیش، وزیران نفت کشورهای عضو اوپک توافق کرده بودند توافق کاهش تولید نفت خود را به مدت ۹ ماه تمدید کنند.

تصمیم سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و غیراوپک برای تمدید توافق جهانی کاهش تولید نفت به احتمال زیاد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، را خشمگین خواهد کرد، زیرا او بارها از عربستان و دیگر اعضای اوپک خواسته بود برای کاهش قیمت نفت تلاش کنند.

پس از افزایش تحریم‌های دولت آمریکا ضد ایران و ونزوئلا، قیمت شاخص نفت خام برنت در سال جاری میلادی تا کنون ۲۵ درصد افزایش داشته است.

بر اساس این گزارش، روز گذشته (دوشنبه ۱۰ تیرماه) چهارده کشور عضو سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) پس از پایان نشست پشت درهای بسته وزیران این سازمان بر سر تمدید کاهش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت این سازمان برای دوره ۹ ماهه و تا پایان سال ۲۰۲۰ توافق کردند.

تمدید توافق اوپک قیمت نفت را بالا برد

قیمت شاخص نفت خام برنت در ساعت ۱۰ و ۳۶ دقیقه امروز (سه‌شنبه، ۱۱ تیر ماه) به ۶۵ دلار و ۲۳ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا به ۵۹ دلار و ۱۸ سنت رسید. به نقل از رویترز، قیمت نهایی شاخص نفت خام برنت دیروز (دوشنبه، ۱۰ تیرماه) ۶۵ دلار و ۶ سنت و قیمت شاخص دبلیوتی‌آی آمریکا ۵۹ دلار و ۹ سنت بود.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: وزیر نفت اجلاس اوپک صادرات نفت تحریم نفتی اینستکس بیژن نامدار زنگنه ارز دیجیتال سامانه نیما غلامرضا سلیمانی حشد الشعبی فدریکا موگرینی غنی سازی اورانیوم اینستکس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۰۵۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کردند و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، قانون‌گذاران اروپایی خواستار تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران شدند. آنها در تداوم حمایت تمام‌قد غرب از رژیم تروریستی صهیونیستی به ابراز تاسف از تجاوز این رژیم علیه کنسولگری ایران بسنده و اشاره کرده‌اند که اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک باید طبق قوانین بین المللی رعایت شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه جانبدارانه‌ای که امروز صادر شد، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس و سیاه‌نمایی درباره نقش ایران در منطقه، از تصمیم اخیر شورای وزیران امور خارجه اتحادیه برای تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم ایران استقبال کرده و خواستار افزودن فوری نام اشخاص و نهاد‌های نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌ها شدند.

آنها همچنین درخواست غیرقانونی افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را تکرار کرده و از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام در این زمینه شدند.

بر اساس گزارش‌ها بورل قرار است فهرست تحریم‌های جدید علیه ایران را در پی عملیات وعده صادق ارائه کند؛ وی با این حال تصریح کرده است که شناسایی سپاه پاسداران به‌عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی، بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست.

او هفته پیش در نشست با خبرنگاران در این باره گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

قانون‌گذاران اروپایی در فراز دیگری از این قطعنامه به توافق سال ۹۴ اشاره کرده و بدون توجه به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق و بدعهدی کشور‌های اروپایی عضو برجام، خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات خود شدند.

گفتنی است که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

این درحالیست که ایران با وجود بدعهدی طرف مقابل، حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد، اما تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که علاوه بر تضمین طرف‌های مقابل به پایبندی، تحریم‌ها را به صورت موثر و قابل‌راستی آزمایی رفع کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • تاکسی های برقی وارد شد
  • تاکسی‌های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • تاکسی های برقی وارد شد/ افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • برنامه افزایش ۲۰ درصدی تولید خودرو در سال ۱۴۰۳
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران