Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رئيس جمهور فرانسه امروز (سه شنبه) در بيانيه اي از ايران خواست ميزان اورانيوم غني شده خود را به سطح معين در برجام بازگرداند.
به گزارش روز سه شنبه پارس تودي، "امانوئل مکرون" همچنين ضمن تاکيد دوباره بر تعهد پاريس به برجام مدعي شد، فرانسه در روز‌هاي آتي اقداماتي در راستاي اطمينان از اجراي تعهدات ايران و برخورداري تهران از امتيازات اقتصادي اين توافق، اتخاذ خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جمهوري اسلامي ايران 18 ارديبهشت ماه امسال، يک سال پس از خروج يکجانبه آمريکا از توافق هسته‌اي و پس از اثبات ناکارآمدي راهکارهاي پيشنهادي اروپا براي جبران تبعات اقتصادي خروج آمريکا از برجام، اعلام کرد، بخشي از تعهدات برجامي خود را بر اساس بندهاي 26 و 36 اين توافق معلق مي‌کند.
ايران 60 روز به طرف‌هاي باقي‌مانده در برجام فرصت داد تا به نحوي آثار ناشي از تحريم‌هاي يکجانبه واشنگتن را جبران کنند، در غيراينصورت تهران گام‌هاي جديدي در جهت کاهش تعهداتش به برجام برخواهد داشت.
عدم پايبندي به سقف 300 کيلوگرمي اورانيوم با غناي 3/67 درصد يکي از اين تصميمات بود، که روز گذشته (دوشنبه) رسما عملي شد.
آلمان، بريتانيا و فرانسه بعد از خروج غيرقانوني آمريکا از برجام وعده دادند با تضمين منافع اقتصادي ايران، اين توافق را حفظ کنند. اين کشورها، علي‌رغم ايستادگي‌هاي لفظي و سياسي در برابر اقدام آمريکا تاکنون موفقيتي در اقدامات عملي وعده‌داده شده براي حفظ اين توافق کسب نکرده‌اند.
"دونالد ترامپ" رئيس جمهور آمريکا، سه شنبه 18 ارديبهشت 97 به طور يکجانبه با نقض تعهدات واشنگتن ذيل برجام کشورش را از اين توافق بين المللي خارج و بازگشت تحريم‌هاي هسته‌اي را اعلام کرد.
اين اقدام ترامپ با محکوميت گسترده داخلي و بين المللي مواجه شده است.
117/116
کليدواژهبرجام امانوئل مکروناورانيوم
مطالب مرتبط
کمالوندي: کار استخراج اورانيوم در کشور ادامه خواهد داشت
مکرون: ايران، پايبندي خود را به برجام ادامه دهد
عبور ايران از مرز غني‌سازي 300 کيلوگرم اورانيوم، گامي تازه در پاسخ به بدعهدي اروپايي‌ها/ تحليل
کامنت
اخبار مهم
انتصاب جانشين رئيس ستادکل نيروهاي مسلح و رئيس سازمان بسيج مستضعفين
5 ساعت پيش
مکرون خواستار کاهش ذخاير اورانيوم غني شده ايران شد
گزارش: غرش پهپادهاي يمني در آسمان عربستان
گزارش: خشم فرانسوي‌ها از خوش خدمتي شهردار پاريس به صهيونيست‌ها
مقام پارلماني روسيه: سرنگوني پهپاد جاسوسي آمريکا درسي به يادماندني براي واشنگتن بود
انتخاب سردبير
نماهنگ: معامله شرف
5 ساعت پيش
 زنگنه: ايران تمديد توافق کاهش توليد نفت را پذيرفته است
45 دقيقه پيش
آزمايش جديد موشکي روسيه+ ويدئو
2 ساعت پيش
بيشترين بازديد
ظريف: ايران از مرز 300 کيلوگرم اورانيوم غني شده عبور کرد
آغاز اجلاس کميسيون مشترک همکاري‌ اقتصادي و تجاري ايران و ارمنستان
فرصت‌هاي تازه براي همکاري‌هاي اقتصادي ايران و ارمنستان/ تحليل
عبور ايران از مرز غني‌سازي 300 کيلوگرم اورانيوم، گامي تازه در پاسخ به بدعهدي اروپايي‌ها/ تحليل
بروجردي: اينستکس انتظارات ايران را برآورده نمي کند
گزارش: پيامِ صريح برجامي ايران به اروپا
انتصاب جانشين رئيس ستادکل نيروهاي مسلح و رئيس سازمان بسيج مستضعفين
برکناري کاريکاتوريست کانادايي به دليل انتقاد از ترامپ
ظريف: ايران ناقض برجام نيست
نماهنگ: معامله شرف
Pars Today© 2018 PARS TODAY. All Rights Reserved.
خبرصفحه اصليايرانخاورميانهآسيااروپاآمريکاآفريقاديدگاهاز ديگر رسانه هامصاحبهگزارشويديوعکساينفوگرافي
Pars Todayدرباره ماتماس با ماآر اس اس

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۰۸۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا

به گزارش صدای ایران از انتخاب،محمدجواد ظریف می‌گوید در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند. 

محمدجواد ظریف، وزیر خارجه پیشین ایران در سلسله نشست‌های چهلمین سال تاسیس انتشارات اطلاعات و در نشست اول آن با عنوان «ژئوپلیتیک خلیج‌فارس» به سخنرانی پرداخت که مهمترین اظهارات او به نقل از جماران به شرح زیر است:

دنیا گرفتار چالش شناختی است.

خطا‌هایی که بعضا صورت می‌گیرد به دلیل شناخت و ادراک نادرست است.

دوستان ما در جنوب خلیج فارس ادراک خود را اصلاح می‌کنند و ما در اصلاح این ادراک تا حدودی عقب هستیم.

هنوز این تفکر غلط خرید امنیت در این کشور‌های عربی وجود دارد البته ان‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که نمی‌توانند با وابستگی به یک قطب برای خود امنیت تامین کنند.

کویت قبل از اینکه به کشتی‌های خود پرچم امریکا بزنند پرچم شوروی را نصب کرده بودند

این کشور‌ها این مشکل ادراکی را کماکان دارند که باید امنیت را خرید و نخستین آنها صدام بود. آنها تلاش کردند امنیت را با کمک صدام بخرند.

یکی از رهبران کشور‌های حاشیه خلیج فارس شخصا به آقای روحانی گفتند که ما ۷۵ میلیارد دلار به صدام پرداخت کردیم.

زمانی که ایران قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفت و طارق عزیز گفت تا مذاکره صورت نگیرد، آتش بس صورت نمی‌گیرد، دبیرکل وقت سازمان ملل به وزیرخارجه وقت دولت ریگان زنگ زد و او به دبیرکل جواب داد که ما در مهرماه که به نیویورک بیاییم با شما در این باره گفتگو خواهیم کرد. می‌دانید که تاریخ را نمی‌توان فراموش کرد.

وقتی این شرایط پیش امد دبیرکل به پادشاه وقت سعودی زنگ زد و ملک فهد در تماس با صدام، او را به پذیرش آتش بس متقاعد کرد. پادشاه وقت به صدام می‌گوید: «غرور ایرانی را زیر پا نگذار.» عربستان در ان زمان این فهم را داشت که نمی‌تواند کاملا به صدام اعتماد و تکیه کند، اما در عمل متفاوت هم عمل می‌کرد. 

وقتی سیاست خرید امنیت از عراق شکست خورد، این کشور‌های عربی حوزه خلیج فارس برای خرید امنیت به سراغ شوروی و امریکا رفتند.

همین کشور‌ها امروز برای خرید امنیت به سراغ اسراییل رفتند و متوجه نیستند که اسراییل در تاریخ خود از هیچکس حمایت نکرده و حتی به امریکایی‌ها در مذاکرات آزادی گروگان‌ها لگد زده اند. اسراییل در تاریخ تقلبی خود به هیچکس رحم نکرد. این اشتباه شناختی کنار نرفته است.

زمانی که آرامکو را تیر غیب زد، سعودی‌ها انتظار حمایت از آمریکا داشتند و حالا هم به دنبال خرید امنیت از اسراییل هستند

اشتباه ادراکی دوم ما و اعراب این است که فکر می‌کنیم امریکا به دنبال گسترش حضور خود در منطقه است، اما امریکا به انتقال حضور و نفوذ به خارج از این منطقه است.

امریکا دیگر قدر قدرت نیست. ما قدرت بزرگ داریم، اما هژمون نداریم. در جهان امروز دیگر قطب نخواهیم داشت، اما یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود. اعراب منطقه و اسراییل به همین دلیل با برجام مخالف بودند که نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند.

امریکا در حال برون سپاری تامین امنیت به اسراییل است و کشور‌های عربی منطقه که به دنبال عادی سازی رابطه با اسراییل هستند باید بدانند که دیر یا زود قربانی تامین منافع اسراییل خواهند شد

اشتباه ادراکی سوم که به ما هم بازمی گردد این است که اگر با چیزی مخالفت کردیم و، چون خود را مرکز مشروعیت عالم می‌دانیم اگر به چیزی مشروعیت ندهیم جنبه اجرایی و عملیاتی پیدا نمی‌کند. در کاسپین این اشتباه را مرتکب شدیم و در مذاکرات شرکت نکردیم و بستر دریا را در غیاب ما تقسیم کردند.

عدم حضور به معنای عدم شکل گیری از ترتیبات امنیتی خلیج فارس نیست بلکه به معنای عدم تامین منافع شما است. مگر جلوی طالبان را توانستیم بگیریم؟ خیر؛ از روند مذاکره حذف شدیم. همین قاعده درباره مسیر‌های مواصلاتی هم هست که از این مسیر‌ها دور ماندیم و بعضا حذف هم شدیم.

در دنیای کنونی هم امریکا نمی‌تواند با وتو در شورای امنیت، مانع از قدرت مقاومت مردم غزه شود. جنگ اسراییل با مردم غزه هفت ماه است که ادامه پیدا کرده، اما جنگ اسراییل با کشور‌های عربی شش روزه تغییر کرده است. آمریکا نمی‌تواند تصمیم گیری‌ها را وتو کند و این را دنیا و مردم و افکار عمومی این را ثابت کرده اند.

دو مبنای بازدارندگی، نصر خدا و قدرت مردم هستند.

مهم‌ترین کاری که می‌توانستیم پس از جنگ غزه بکنیم این بود که پیشنهاد توافق منع تجاوز به کشور‌های منطقه داده و کنش ایران هراسی را نابود کنیم

تصویر ترسناک ساختن از ایران، هدف اسراییل است و ما هم نباید در این تله بیفتیم.

این اشتباه ادراکی ما که خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد اشتباه است. تصور نکنیم اگر fatf را نپذیرفتیم تنبیه نمی‌شویم و با تبعات ان روبه رو نمی‌شویم

دنیای امروز هرروز در حال تغییر است و ما هم هرروز باید فکر خود را نو کرده و تفکر جهان دو قطبی را کنار بگذاریم و واقعیت‌ها را ببینیم

بسیاری از انگاره‌های ما درباره نظم جهانی و حتی مردم خودمان غلط است

همسایه‌ها برای ما فرصت هستند.

مردم برای ما فرصت هستند نه تهدید. به فرصت، امکان بالندگی بدهیم

دیگر خبرها

  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نفت برنت به ۸۷ دلار و ۸۶ سنت رسید
  • تصویب ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه در سنای آمریکا
  • برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ |برنت ۸۷ دلار و ۸۶ سنت شد
  • آمریکا واردات اورانیوم روسیه را ممنوع کرد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد