Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@21:27:42 GMT

وضعیت بارش پاییز ۹۸ پیش‌بینی شد

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۴۳۴۹

وضعیت بارش پاییز ۹۸ پیش‌بینی شد

ایمان باباییان در گفت‌وگو با ایسنا شرایط بارشی کشور را در ماه‌های آتی پیش‌بینی کرد و با اشاره به اینکه بر اساس مدل‌های هواشناسی، به دلیل افزایش دمای پهنه‌های آبی غرب اقیانوس هند، احتمال افزایش بارش‌های تابستانه کشور نسبت به میانگین بلندمدت وجود دارد، گفت: واضح است که بارش فصل تابستان نسبت به سایر فصول قابل توجه نیست و معمولاً سهم بارش دوره سه ماه تیر، مرداد و شهریور نسبت به کل سال قابل توجه نیست اما امسال ممکن است در قیاس با میانگین بلندمدت بارش‌های تابستانه تا حدی افزایش یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این نکته که در سه ماه تیر، مرداد و شهریور بارش در استان‌های ساحلی خزر بارش‌ها در محدوده نرمال تا اندکی بیش از آن خواهد بود،گفت: در همین دوره بارش در کشورهای همسایه ایران به استثنای ترکیه عمدتاً در محدوده نرمال پیش‌بینی شده است.

بابائیان ضمن اشاره به وضعیت دمایی کشور در تابستان امسال اظهارکرد: میانگین دمای هوا طی تیر تا شهریور ۹۸ بین ۰.۵ تا یک درجه بیش از نرمال خواهد بود اما در برخی مناطق کشور به‌ویژه نیمه جنوبی کشور تا ۱.۵ درجه بیش از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

سرپرست پژوهشکده اقلیم‌شناسی با تاکید بر اینکه بارش‌های پاییز امسال در محدوده نرمال خواهد بود، تصریح کرد: مدل‌های اقلیمی نشان می‌دهد که بارش‌های پاییز ۹۸ با تاخیر مواجه نخواهد بود و به‌موقع آغاز می‌شود همچنین مدل‌های اقلیمی میانگین دمای هوای کشور را در فصل پاییز، در محدوده ۰.۵ تا یک درجه بیش از نرمال پیش‌بینی می‌کند البته با دریافت داده‌های جدید جوی و اقیانوسی، پیش‌بینی فصلی پاییز مجدداً در هفته اول مرداد و شهریور انجام می‌شود.

بابائیان با اشاره به وضعیت بارشی کشور از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون گفت: بارش سال زراعی جاری (از ابتدای مهر ۹۷ تاکنون)، به ترتیب ۴۰ درصد نسبت به دوره بلندمدت ۳۰ ساله و و ۹۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته و بدین ترتیب بارش همه استان‌ها بالاتر از حد نرمال بوده است.

وی با بیان اینکه با توجه به بارش‌های سنگین اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ تاکنون هیچ استانی بارشی کمتر از نرمال را در سال جاری تجربه نکرده است، گفت: از ابتدای سال آبی تاکنون استان‌های ایلام، لرستان و گلستان بیشترین سهم افزایش بارش را داشتند به‌طوری‌که در استان‌های ایلام، لرستان و گلستان بارش سال زراعی جاری بیش از ۷۰ درصد نسبت به دوره نرمال بوده است. با این وجود برخی استان‌ها به ویژه استان کرمان و سیستان و بلوچستان همچنان با خشکسالی مواجه هستند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۴۳۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها

به گزارش خبرآنلاین، رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی از بارش باران و وزش باد شدید برای برخی از نقاط کشور خبر داد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بر اساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی امروز(جمعه، ۱۴ اردیبهشت) در نیمه غربی، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر، شرق و شمال شرق کشور، رگبار باران، رعد و برق، گاهی وزش باد شدید و در مناطقی از مرکز، جنوب و جنوب شرق بارش خفیف باران و وزش باد نسبت شدید موقتی پیش بینی می شود.

وی ادامه داد: امروز بارش در استان‌های خوزستان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، ایلام، لرستان، مرکزی، همدان، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، زنجان، قزوین، البرز و خراسان جنوبی شدت خواهد داشت.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی با اشاره به اینکه شنبه (۱۵ اردیبهشت) در شمال غرب، غرب، دامنه‌ها و ارتفاعات زاگرس، دامنه‌ها و ارتفاعات البرز، سواحل دریای خزر و شمال شرق و برخی مناطق در جنوب و شرق کشور رگبار باران گاهی رعد و برق و وزش باد شدید و در مناطق مستعد گرد و خاک پیش بینی می شود ادامه داد: یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) تنها در برخی نقاط شمال غرب، ارتفاعات البرز و شمال شرق کشور افزایش ابر و رگبار پراکنده، گاهی وزش باد شدید رخ خواهد داد و در سایر مناطق جوی آرام پیش بینی می شود.

به گفته ضیائیان، دوشنبه با ورود سامانه بارشی از غرب کشور، در نیمه غربی و سه شنبه در نیمه شمالی و ارتفاعات زاگرس در جنوب غرب بارش رخ خواهد داد.

رییس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی اعلام کرد: طی روزهای جمعه و شنبه دریای خزر، خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج است.

وی درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۱۵ اردیبهشت) کمی ابری تا نیمه ابری و در بعضی ساعت ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۵ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی روز یکشنبه (۱۶ اردیبهشت) صاف تا قسمتی ابری و وزش باد در بعضی ساعت‌ها وزش باد شدید با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیاییان در پایان اظهار کرد: طی فردا اردبیل با کمینه ۵ و پس فردا شهرکرد با کمینه ۳ درجه سانتیگراد و اهواز با بیشینه ۳۰ و ۳۳ درجه سانتیگراد خنک‌ترین و گرمترین مرکز استان‌ها پیش‌بینی می‌شود.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902288

دیگر خبرها

  • بارانِ بهاری در راه ۱۸ استان
  • هوای ابری و بارش‌های بهاری فردا در ۲۳ استان
  • پیش‌بینی بارش در برخی مناطق کشور طی هفته جاری
  • پیش بینی وزش باد نسبت شدید در استان یزد
  • تداوم بارندگی در برخی استان‌های کشور
  • تشدید بارش‌ها در شمال و شمال شرق کشور تا ۱۵ اردیبهشت
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور از دوشنبه/ تداوم بارش‌ها در این استان‌ها
  • وابستگی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت ناشی از چیست؟
  • تداوم بارش‌ها در ۱۷ استان / ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه