Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-04-28@16:41:13 GMT

چگونه اندروید را امن‌تر کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۶۴۷۲۹

چگونه اندروید را امن‌تر کنیم؟

ایتنا - سیستم عامل اندروید علیرغم محبوب بودن، اما بسیار آسیب‌پذیر نیز است و به راحتی قابل نفوذ توسط هکرها است.
اندروید نسبت به بقیه سیستم‌های عامل‌ تلفن همراه کاربردهای بسیاری دارد؛ مخصوصاً میان کاربران ایرانی. در عین حال یکی از آسیب پذیرترین سیستم عاملها هم هست و هکرها به راحتی می‌توانند آن را هدف قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل بسیاری از کاربران نگران هک شدن دستگاه‌های اندرویدی و از دست دادن اطلاعات مهم‌شان هستند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، به گفته کارشناسان، نخستین و مهم‌ترین گام برای پیشگیری از هک شدن دستگاه اندرویدی، به روزرسانی سیستم عامل است. کاربران حتماً مداوم سیستم عامل خود را چک کنند و مطمئن باشند از آخرین نسخه آن استفاده می‌کنند؛ چراکه در هر به روزرسانی معمولاً باگ‌های امنیتی یا مشکلات امنیتی برطرف می‌شود و سیستم امن‌تر می‌شود.

مورد مهم دیگر این است که اپلیکیشن‌ها از فروشگاه‌های معتبر و رسمی دریافت شوند؛ این مورد مهم است چون می‌تواند جلوی آغاز هک شدن را بگیرد. برخی تحلیلگران گوگل پلی استور را بهترین و معتبرترین منبع دانسته و توصیه می‌کنند حتماً از آن استفاده شود؛ با استفاده از منابع غیر معتبر، اپلیکیشن‌های آلوده به بدافزارها روی سیستم‌ها نصب و راه نفوذ هکرها آماده می‌شود.

کارشناسان امنیتی همچنین به کاربران توصیه می‌کنند که به هیچ عنوان اپلیکیشن از فروشگاه‌های غیر معتبر دریافت نکنند و هرگز از فایل‌های نصب اپلیکیشن‌ها که در تلگرام و شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شود، استفاده نکنند. آنها می‌توانند آلوده و خطرناک باشند و امنیت را به خطر بیندازند.

درباره پیشگیری از هک شدن دستگاه‌های اندرویدی، علی اصغر زارعی، مدرس دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا به کاربران توصیه می‌کندکه از نصب اپلیکیشن‌های مشکوک اکیداً خودداری کنند و به هیچ عنوان اپلیکیشن‌های مشکوک و عجیب را روی دستگاه‌تان نصب نکنید. نصب اپ های مخرب به سادگی می‌توانند به جاسوسی هکرها و اصطلاحاً هک شدن گوشی منجر شوند.

او می‌گوید برای اپلیکیشن‌ها رمز ورود تعریف کنید؛ زیرا رمز گذاری و تعریف رمز ورود اپلیکیشن‌ها کار هکرها را سخت می‌کند، با این کار یک لایه امنیتی روی اپلیکیشن‌هایتان قرار می‌دهید و هکرها برای دسترسی به محتوای این اپ ها باید رمز عبورشان را بشکنند؛ درحقیقت هر چه لایه امنیتی سیستم شما بیش‌تر باشد، امکان دسترسی هکرها به سیستم و اطلاعات شما سخت‌تر می‌شود.

این مدیر سیستم‌های اطلاعاتی تاکید دارد که این روزها بسیاری از مکان‌های عمومی مانند رستوران‌ها، کافه‌ها و مراکز خرید و غیره دارای اینترنت وای فای عمومی هستند. شما به سادگی و گاهی بدون نیاز به رمز عبور می‌توانید به اینترنت آن‌ها متصل شوید اما نباید از خطرات احتمالی استفاده از وای فای عمومی غافل شوید چراکه هنگام استفاده از این نوع اینترنت هکرها می‌توانند به راحتی به سیستم شما نفوذ کنند و اطلاعات شخصی شما را به سرقت ببرند.

به گفته این کارشناس کاربران نباید رمز عبورهای حساب‌ها را در سیستم عامل خود ذخیره کنند؛ در حقیقت از Log in خودکار اکیداً استفاده نکنند زیرا در مرورگرها قابلیت‌هایی برای راحتی کاربرها طراحی شده که در بسیاری از مواقع آن‌ها را به خطر می‌اندازد، قابلیت‌هایی مثل ذخیره پسورد یا لاگین خودکار، اگر از این ویژگی‌ها استفاده می‌کنند، پسوردها و رمز عبور به طور خودکار در مرورگر ذخیره می‌شود و هر بار به سایت مورد نظر مراجعه کنند، Log in خودکار توسط مرورگر صورت می‌گیرد؛ در این صورت امکان دسترسی هکرها به اطلاعات حساب بیشتر می‌شود؛ پس برای جلوگیری از این مسئله و همین طور سخت‌تر کردن کار هکرها، از قابلیت Log in خودکار استفاده نکنند.

زارعی تاکید کرد: روت کردن سیستم‌های اندرویدی، آن‌ها را بیش از بیش نا امن و آسیب پذیر می‌کند چراکه محدودیت‌های امنیتی که اندروید در نظر گرفته را از بین می‌برد، در این شرایط کرم‌های امنیتی، ویروس‌ها، نرم افزارهای سرقت اطلاعات، تروجان‌ها، راحت‌تر می‌توانند به اندروید حمله کنند.

به اعتقاد این کارشناس، دسترسی اپلیکیشن‌ها به سیستم کاربر باید محدود شود؛ قطعاً برای همه پیش آمده که یک اپلیکیشن پس از دانلود و اولین اجرایش از کاربر اجازه می‌خواهد به قسمت‌های مختلف دستگاه دسترسی داشته باشد؛ اما برای حفظ امنیت سیستم باید فقط اجازه دسترسی به بخش‌هایی را داد که به عملکرد اپلیکیشن مرتبط است.

وی خاطر نشان کرد: روشن بودن بلوتوث دستگاه و وصل شدن آن از این طریق به دستگاه‌های دیگر می‌تواند ریسک هک شدن دستگاه را تا حدی افزایش دهد، بنابراین توصیه می‌شود تا حد امکان بلوتوث دستگاه را خاموش کنید یا تنظیماتش را طوری اعمال کنید که قادر به اتصال خودکار به دستگاه دیگر نباشد.

او تاکید کرد: یکی از نشانه‌های هک شدن سیستم، مصرف بالای اینترنت است. اپ‌های مخرب که می‌توانند دستگاه را هک کنند، مصرف اینترنت زیادی دارند چون در پس زمینه دستگاه مدام در حال رد و بدل کردن اطلاعات هستند؛ درنتیجه بخش زیادی از مصرف اینترنت را به خودشان اختصاص می‌دهند، پس در این شرایط حتماً مصرف اینترنت تک تک اپلیکیشن‌ها باید کنترل شود زیرا اپ پرمصرف می‌تواند یک بدافزار باشد. رعایت این نکات بسیار مهم می‌تواند تا حد زیادی مانع از هک شدن دستگاه اندرویدی شما و دسترسی هکرها به اطلاعات شود.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: اندروید گوگل اندروید سیستم عامل هکر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۴۷۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد

بادبان‌های خورشیدی راهی مرموز و باشکوه برای سفر در وسعت فضا هستند. آنها با شباهت به بادبان کشتی‌ها یکی از کارآمدترین راه‌ها برای فراهم کردن نیروی رانش فضاپیماها در فضا هستند.

به گزارش ایسنا، هفته گذشته بود که موشک الکترون(Electron) متعلق به شرکت راکت‌لب(RocketLab) سامانه بادبان‌ خورشیدی مرکب پیشرفته ناسا را به فضا پرتاب کرد.

«سیستم بادبان خورشیدی کامپوزیت پیشرفته»(ACS3) ناسا یکی از دو محموله‌ای بود که از نیوزیلند به فضا پرتاب شد.

هدف این ماموریت آزمایش استقرار بادبان‌های خورشیدی بزرگ در مدار پایین زمین است و اکنون ناسا تأیید کرده که با موفقیت یک بادبان ۹ متری را در فضا مستقر کرده است.

موتور خودرو در سال ۱۸۸۶ اختراع شد. در سال ۱۹۰۳ انسان‌ها اولین پرواز خود را انجام دادند و ۵۸ سال بعد، انسان اولین سفر خود را با موشک به فضا انجام داد. فنوری موشک در طول این سال‌ها به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

می‌توان گفت که توسعه موشک‌ها در واقع از قرن سیزدهم با شلیک تیرهای دارای پیشران توسط چینی‌ها و مغول‌ها به سمت یکدیگر آغاز شد. حالا ما موشک‌های پیشران جامد و مایع، موتورهای یونی و بادبان‌های خورشیدی را داریم.

بادبان‌های خورشیدی از جذابیت خاصی برخوردار هستند، زیرا از نیروی خورشید یا نور ستارگان برای به حرکت درآوردن کاوشگرها در فضا استفاده می‌کنند. البته این ایده جدید نیست، چرا که یوهانس کپلر(Johannes Kepler) برای اولین بار پیشنهاد کرد که می‌توان از نور خورشید برای هل دادن فضاپیماها در فضا استفاده کرد.

ما باید تا قرن بیستم صبر می‌کردیم تا یک دانشمند روسی به نام کنستانتین تسیولکوفسکی(Konstantin Tsiolkovsky) اصل چگونگی کارکرد بادبان‌های خورشیدی را تعریف کند.

سپس کارل ساگان(Carl Sagan) و سایر اعضای انجمن سیاره‌ای در دهه‌های ۷۰ و ۸۰ میلادی شروع به پیشنهاد مأموریت‌هایی با استفاده از بادبان‌های خورشیدی کردند، اما این امر تا سال ۲۰۱۰ که اولین وسیله نقلیه عملی مجهز به بادبان خورشیدی موسوم به ایکاروس(IKAROS) را دیدیم، محقق نشد.

درک مفهوم بادبان‌های خورشیدی با تکیه بر فشار نور خورشید بسیار ساده است. بادبان‌ها به گونه‌ای زاویه می‌گیرند که فوتون‌ها به بادبان بازتابنده برخورد کند و فوتون‌ها با جهش از آن، فضاپیما را به جلو می‌برند.

البته برای شتاب دادن به فضاپیما با استفاده از نور، فوتون‌های زیادی نیاز است، اما این سیستم پیشران به آرامی و با گذشت زمان، یک سیستم بسیار کارآمد خواهد بود که به موتورهای سنگین یا مخازن سوخت نیاز ندارد. همین کاهش جرم، شتاب بادبان‌های خورشیدی را توسط نور خورشید آسان‌تر می‌کند، اما اندازه بادبان‌ها توسط مواد و ساختارهایی که آنها را پشتیبانی می‌کنند، محدود شده است.

به بیان ساده‌تر، بادبان‌های خورشیدی، فشار ظریف نور خورشید را مهار می‌کنند و آن را برای به حرکت درآوردن کاوشگرها در فضا به کار می‌برند. کار آنها درست مانند عملکرد کشتی‌های دریانوردی در مهار کردن باد روی زمین است. از آنجا که بادبان خورشیدی کارآمد است و نیازی به سوخت ندارد، بسیاری از طرفداران اکتشاف فضایی نسبت به این راهبرد نسبتا جدید بسیار امیدوار هستند.

ناسا روی این مشکل با فناوری بادبان خورشیدی نسل جدید خود کار کرده است. سیستم بادبان خورشیدی کامپوزیت پیشرفته آنها از تاسواره(CubeSat) ساخته شده توسط شرکت نانواویونیکس(NanoAvionics) برای آزمایش ساختار پشتیبانی این کامپوزیت جدید استفاده می‌کند.

این بادبان از مواد پلیمری انعطاف پذیر و فیبر کربن ساخته شده است تا جایگزینی سخت‌تر و در عین حال سبک‌تر برای طرح‌های ساختار پشتیبان موجود ایجاد کند.

اکنون ناسا تایید کرده است که این تاسواره به مدار پایین زمین رسیده و یک بادبان ۹ متری را مستقر کرده است. به گفته ناسا حدود ۲۵ دقیقه طول کشید تا این بادبان که ۸۰ متر مربع وسعت دارد، مستقر شود.

گفتنی است که چند ماموریت بادبان خورشیدی از جمله کاوشگر «ایکاروس»(Ikaros) ژاپن و پروژه «لایت‌سیل ۲»(LightSail 2) متعلق به «انجمن سیاره‌ای آمریکا»(The Planetary Society) پیشتر به فضا پرتاب شده‌اند. هدف از پرتاب سیستم بادبان خورشیدی کامپوزیت پیشرفته ناسا نیز توسعه بیشتر این فناوری است.

ناسا می‌گوید اگر شرایط هوایی مساعد باشد، حتی ممکن است این بادبان خورشیدی از زمین نیز قابل مشاهده باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بانک تجارت در فروردین ۱۴۰۳ جمعا ۱۶۹۸ فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • منتظر تغییرات چشمگیر در IOS۱۸ باشید!
  • حذف هوش مصنوعی غیراخلاقی از اپ استور
  • آشنايي با جديدترين پرتال پیامک /ارتباطات سریع و جذاب برای همه
  • بانک تجارت در فروردین 1403 جمعا 1698 فقره وام ازدواج و فرزندآوری پرداخت کرد
  • پمپ بنزین ابوظبی رباتیک شد
  • بادبان خورشیدی ناسا در فضا باز شد
  • امکان ارسال پیوست بدون اینترنت در واتس‌اپ
  • جزئیات کامل اندروید ۱۵ چه زمانی منتشر می‌شود؟
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان