Web Analytics Made Easy - Statcounter

اولین هفته قرآنی جمهوری اسلامی ایران در هند، روز اول تیرماه آغاز شد و تا چهارم این ماه ادامه یافت و در آن علاوه بر برپایی سمینار مفسران بزرگ ایران و هند، نمایشگاه معرفی و دستاوردها و محصولات قرآنی ایران نیز برگزار ‌شد. همچنین برگزاری محافل تلاوت قرآن با حضور قاریان ممتاز و بین‌المللی ایران در دهلی و حیدرآباد از دیگر برنامه‌های این رویداد قرآنی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در ادامه و برای اطلاع از دستاوردهای این برنامه قرآنی و اینکه در آینده ادامه خواهد داشت گفت‌وگویی با محمود واعظی، مشاور امور بین‌الملل معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.
محمود واعظی، مشاور امور بین‌الملل معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، با اشاره به اینکه هفته قرآن جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از موضوعاتی که در مجموعه کارهای فرهنگی نظام مورد غفلت واقع شده و بارها بر این تأکید شده است، گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهل‌سالگی خود، بزرگ‌ترین ظرفیت بهره‌وری از قرآن را دارد و آن بیانات و دستورالعمل‌هایی است که حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری برای راهبری انقلاب اسلامی و پی‌ریزی جمهوری اسلامی ایران طراحی کردند.
وی بیان کرد: بنابر این، این مجموعه یک مجموعه نایاب در جهان اسلام است که هم مورد نیاز بسیاری از مسلمانان علاقه‌مند به مکتب اسلام است و چون برای پایه‌ریزی این نظام هزینه شده و خون داده‌ایم، «وَأَمَّا بِنِعْمَةِ رَبِّكَ فَحَدِّثْ» ‌پس لازم و واجب است تا این مجموعه دستاورد را به عنوان یک تحفه به جهان اسلام ارائه کنیم.
واعظی تصریح کرد: هفته قرآنی جمهوری اسلامی ایران در کنار هفته‌هایی با موضوعات دیگر بین کشورها برگزار می‌شود،‌ لزوماً به معنای هفت روز نیست،‌ بلکه به معنای ظرفیت آن موضوع است. بنابر این وقتی از هفته قرآنی حرف می‌زنیم، منظور ظرفیت‌های قرآنی کشور جمهوری اسلامی ایران است که می‌تواند برای خارج از کشور ارائه شود، یعنی قرآن در همه عرصه‌ها از آموزش و پژوهش تا نرم‌افزار و ...
مشاور امور بین‌الملل معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد دلایل انتخاب کشور هند برای برپایی هفته قرآن به حضور نهادهای اسلامی متعدد در این کشور اشاره و اظهار کرد:‌ جمعیت بسیار زیادی از کشور هند را مسلمانان تشکیل می‌دهند و در شهرهای متعدد این کشور حدود 40 میلیون از جمعیت مسلمانان از پیروان مکتب اهل بیت(ع) حضو دارند.
وی بیان کرد: رقبای مکتب اهل بیت(ع) در جهان این حساسیت را فهمیده و لذا سرمایه‌گذاری‌های سنگینی انجام داده‌اند که یکی از آنها تلاش استعمار در طول تاریخ برای جابجایی این نسل است تا بتوانند انسجام این بخش را به هم بریزند. بحث دیگری که در زمان حاضر وجود دارد. سم‌پاشی رقبای مکتب اهل بیت(ع) در فضای جهان اسلام برای ایجاد تفرقه است. آنها تلاش دارند تا با سم‌پاشی، قرآن را که کتاب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران است و هیچ کشور دیگری به این میزان ارجاعات به قرآن ندارد، نگاه‌ها را تغییر دهند. این سم‌پاشی‌ها نسبت به ایران اسلامی در کشورهای مختلف و از جمله شبه قاره انجام شده است و همه بسیج شده‌اند در مقابل جریان اهل بیت در این مناطق مقاومت کنند.
واعظی با بیان اینکه بیش از 50 نهاد قرآنی در هند فعالیت دارد، گفت: این هفته قرآنی راه افتاد تا بتوانیم اولاً از مجموعه ظرفیت‌های قرآنی کشور هند استفاده شود و در ادامه ظرفیت و تجربه‌های قرآنی خودمان را هم در عرصه هنر و هم در عرصه دانش و پژوهش ارائه دهیم. بنابر این خلاء برجای مانده‌ای که در شبه قاره داریم و البته با این هفته قرآنی پر نخواهد شد، نیاز به فعالیت‌های بسیار بیشتری دارد. آغاز و فلسفه این کار این بود تا بتواند رویارویی ناجوانمردانه‌ای که براساس تهمت و افترا پایه‌ریزی شده است به هم بریزد.
مشاور امور بین‌الملل معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد:‌ در این هفته قرآنی کارها و فعالیت‌های متعددی عرضه شده است که از جمله آنها مصاحف نگارش یافته و ترجمه شده در ایران است. مصحف ایران که علاقه‌مندان به کتابت قرآن با آن آشنا بوده و هزار سال تاریخ کتابت نسخه‌های خطی جمهوری اسلامی ایران در آن جمع‌آوری شده و بسیار نفیس است. این آثار در موزه «سالارجنگ» شهر حیدرآباد پاکستان به نمایش گذاشته شد.
وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو در مورد دلایل برپایی این هفته قرآنی در شهر حیدرآباد و نه پایتخت هند، ‌گفت: یکی از دلایل این بود که شهر حیدرآباد پایتخت فرهنگی کشور هند است و عقبه تاریخی خوبی در آنجا داریم. لذا مجموعه توانمند و ظرفیت نظام در عرصه‌های مختلف در این موزه به نمایش گذاشته شد تا در معرض دید قرار گیرد و رسانه‌ها نیز به انعکاس آن بپردازند تا شبهاتی که علیه مکتب تشیع و ایران صورت می‌گیرد و نوع دیگری از ایران‌هراسی است، برطرف شود.

اگر هفته‌های قرآن جمهوری اسلامی ایران بتواند استمرار پیدا کند بسیاری از شبهات حتی سیاسی و اجتماعی و ... برطرف خواهد شد. این نمایشگاه‌ها باعث می‌شود تا شهروندان کشور میزبان به صورت رودررو و عینی با هنر ایرانی، هنرمندان ایرانی و پژوهشگران ایرانی مواجه شوند

واعظی در ادامه در مورد اثرات برپایی چنین رویدادی برای کشورمان به اثرات سرمایه‌گذاری و نه هزینه‌ای اشاره و بیان کرد: اولین تأثیر این کار را باید در رسانه‌ها پیگیری کنیم، وقتی یک کار به ثمر می‌نشیند که رسانه حضور داشته باشد. رسانه‌های هندوستان در این رویداد فرهنگی و قرآنی حضور پررنگی داشته و گزارش‌هایی که در این زمینه دریافت کرده‌ام بالغ بر 100 گزارش منتشر شده در رسانه‌های مختلف،‌ دیداری،‌ شنیداری، مکتوب و ... است، علاوه بر فاز رسانه‌ای و اثرات آن باید به حضور مقامات عالی‌رتبه نیز اشاره کنم که این هفته همراه با حضور یکی از وزرا بوده است. شبهه‌افکنی علیه ایران به حدی زیاد بوده است که به هر میزان این شبهه‌ها برطرف شود به نوعی سرمایه‌گذاری صورت گرفته است و سرمایه برای کشور جمع شده است. بنابر این اثر این کار نسبت به کارهای دیگر را مبنایی و بنیادین می‌دانم. ما وقتی می‌توانیم بگوییم هنر ما زیباست که کشورهای اسلامی بگویند این یک کشور اسلامی است، اما اگر وقتی به زعم خودشان اثبات کنند ایران یک کشور مسلمان نیست، هنر آن را نیز نخواهند پذیرفت.
مشاور امور بین‌الملل معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت:‌ اگر هفته‌های قرآن جمهوری اسلامی ایران بتواند استمرار پیدا کند بسیاری از شبهات حتی سیاسی و اجتماعی و ... برطرف خواهد شد. این نمایشگاه‌ها باعث می‌شود تا شهروندان کشور میزبان به صورت رودررو و عینی با هنر ایرانی، هنرمندان ایرانی و پژوهشگران ایرانی مواجه شوند و سوالات خود را مطرح کنند. به عنوان مثال در زمان برپایی این هفته در هند سردبیر روزنامه «سیاست» که از شخصیت‌های مشهور و با سابقه هند است، استقبال بسیار ویژه‌ای از این برنامه به عمل آورد. استقبال به گونه‌ای بود که در روز اختتامیه بسیاری ناراحت بودند که این آثار هنری قرار است به ایران بازگردد. آنها خواهان این بودند تا این آثار در تمام شهرهای هند به نمایش گذاشته شود و این را رسماً در اختتامیه اعلام کردند.
وی با تأکید بر اینکه این آغاز یک راه است، گفت: برگزاری این هفته در کشور هند دو محور اصلی داشت، یکی از آنها برگزاری سمینار علمی مفسران بزرگ ایران و هند و دیگری هم برگزاری نمایشگاه فرهنگی – هنری قرآن در موزه سالارجنگ شهر حیدرآباد بود. یکی از خلاءهای تبلیغاتی ما در جمهوری اسلامی ایران این است که از آثار بسیار خوب شبه قاره هند در حوزه قرآن بی‌اطلاع هستیم، بر همین اساس ما در اولین گام سمینار مفسران بزرگ ایران و هند را با حضور شخصیت‌های برجسته و صاحبان آثار بزرگ در این زمینه برگزار کردیم تا باب این آشنایی بیشتر شود. سخنرانانی هم از ایران در این سمینار حضور داشتند. در این سمینار اثر بسیار ارزشمندی که حاصل 30 سال پژوهش آستان قدس رضوی است و با عنوان «المعجم فی فقه لغة القرآن و سرّ بلاغته» شناخته می‌شود در 37 جلد که هر کدام بیش از هزار صفحه است، نمایش و به زبان‌های انگلیسی و اردو به بازدیدکنندگان معرفی شد.
واعظی افزود: ‌در بخش هنری که محور دوم این رویداد فرهنگی و قرآنی بود بیش از 100 اثر هنری و نفیس با حضور برخی صاحبان اثر و هنرمندان خوشنویس در یکی از تالارهای موزه سالارجنگ به نمایش گذاشته شد. استقبال از این نمایشگاه به حدی بود که در تمامی ساعات روز مملو از بازدیدکننده بود. ضمن اینکه بخش دیگر این محور، نمایش مصاحف نفیس جمهوری اسلامی بود که به نمایش گذاشته شد. من امیدوار هستم که نظام این فرصت‌ها را مغتنم بشمارد و 40 سال تجربه قرآنی خود را در چنین رویدادهایی به دیگر کشورها ارائه دهد.
مشاور امور بین‌الملل معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تأکید بر اینکه تجربه‌های چهل‌ساله جمهوری اسلامی ایران به عنوان تنها انقلاب مبتنی بر اهل بیت که تا به امروز پایدار مانده است باید در معرض دید دیگر ملت‌ها قرار بگیرد، گفت:‌ این تجربه‌ها ناشی از تفسیر به‌روز و پویا از قرآن است. اگر این تفسیری که ما از قرآن داریم در هر جای دنیا عرضه شود با عشق و علاقه خواهان آن خواهند بود. امیدواریم این گام اول که به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برداشته شده است بتواند در کشورهای هدف توسعه پیدا کرده و به اجرا در بیاید.
واعظی در پایان در پاسخ به سوالی در مورد ادامه‌دار بودن برپایی این هفته‌ها در آینده بیان کرد: بسیاری از کشورها همچون تونس، عمان و ... متقاضی هستند. امیدواریم با مشکلات بودجه‌ای که وجود دارد، همچون نمایشگاه قرآن که حداکثر بهر‌ه‌وری را از بودجه داشتیم، در زمینه هفته‌های قرآن و عترت نیز حداکثر بهره‌برداری را از حداقل بودجه‌ها داشته باشیم. امیدواریم وزارت ارشاد در این زمینه با یک هم‌افزایی این کار را به عنوان یک دستور کار روشن و رسمی به ویژه بعد از بیانیه گام دوم انقلاب مدنظر قرار دهد. معاونت قرآن و عترت برنامه در این زمینه دارد، اما مشروط به مصوب شدن در نهادهای بالادستی است. البته این قبیل برنامه‌های جنبه ملی دارد و مشارکت همه دستگاه‌ها را می‌طلبد.

انتهای پیام 

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی هفته قرآنی هند ایران هفته فرهنگی محمود واعظی وزارت ارشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۵۰۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد

به گزارش خبرنگار مهر، محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی صبح امروز با حضور در هتل عباسی اصفهان، از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید به عمل آورد.

گفتنی است؛ سی‌امین کنفرانس ملی هسته‌ای ایران و نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای از صبح امروز (دوشنبه، ۱۷ اردیبهشت ماه) در هتل عباسی اصفهان آغاز به کار کرده است.

کد خبر 6098027

دیگر خبرها

  • اسلامی از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای ایران بازدید کرد
  • تقدیر از مفاخر قرآنی و مفسر کتاب وحی در اردبیل
  • برگزاری کارگاه آموزشی سامانه جامع حمد در یاسوج
  • مدل جدید اعتبار سنجی بانک ها برای دریافت وام ؛ خلافی خودرو هم تاثیرگذار شد؟
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • رقابت‌های قرآنی دانش‌آموزی استان مرکزی
  • ۱۱۴ حافظ در آزمون ارزیابی و اعطای مدرک آذربایجان‌غربی شرکت کردند