Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ظهور انقلاب اسلامی ایران باعث شد دشمن شکست خورده در جبهه نظامی، با آرایش جنگ اقتصادی و با رویکردی نرم، به تقابل با جمهوری اسلامی بپردازد و با اعمال تحریم های بیشتر، فشار حداکثری را بر مردم ایران تحمیل کند.

دشمن تحریم های شدیدتر اقتصادی و محدودیت بیشتری را در کسب‌و‌کار داخلی و ارتباطات خارجی در دستور کار قرار داده است؛ البته با تدبیر سنجیده و دقیق مقام معظم رهبری موضوع اقتصاد مقاومتی مطرح شد که بر اساس آن، راهبردی اساسی و کامل برای مواجهه با شرایط تحریم در دستور کار نظام جمهوری اسلامی ایران قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادبیات اقتصاد متعارف درباره فشارهای خارجی، مطالعات فراوانی انجام گرفته و از مفاهیمی مانند آسیب پذیری اقتصادی، تاب آوری اقتصادی، پایداری و مقاوم بودن اقتصاد استفاده شده است؛ کشورها در مقابله با فشارها و تکانه های اقتصادی که منجر به تغییر مسیر رشد و توسعه کشورشان می شود، عکس العمل های متفاوتی که متناسب با میزان استحکام اقتصاد، نوع و شدت تکانه فشار است، نشان می دهند.

در اقتصاد ایران پس از اعمال تحریم ها و آغاز جنگ اقتصادی، راهکاری تحت عنوان اقتصاد مقاومتی مطرح شد که هدف آن رشد شاخص های اقتصادی و دست یابی به اهداف چشم انداز بیست ساله بوده است. پیشنهاد به‌کارگیری اقتصادی مقاومتی با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا، پیشرو و برون گرا در بهمن ماه سال 1392 از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد.

یکی از رویکردهای اصلی اقتصاد مقاومتی، ارتقای تاب‌آوری اقتصادی است؛ چرا که یکی از مؤلفه های رشد شتابان، پایدار و هدف گذاری شده در سند چشم انداز 20 ساله کشور، ارتقای سطح تاب‌آوری اقتصادی است؛ بنابراین اتخاذ تدابیر و راهبردهای متناسب با شرایط اقتصادی برای برون‌رفت از شرایط فعلی، امری ضروری است. امروز نگاه جهانی از تمرکز بر کاهش آسیب‌پذیری، به افزایش تاب‌آوری تغییر کرده است؛ در واقع رویکرد اقتصادی کشورها به سمت اجرای اقتصاد تاب‌آور گرایش پیدا کرده است.

به‌کارگیری اقتصاد مقاومتی، مدیریت اقتصاد کشور را به سمت استفاده از الگویی جامع و کارآمد مبتنی بر آرمان های بلند حضرت امام(ره) و شهدای دفاع مقدس هدایت می کند؛ در این راستا، مشارکت گسترده فعالان و کارآفرینان اقتصادی، تاکید بر توانمندی های بخش خصوصی، رفع موانع تولید و سرمایه گذاری در آن یک ضرورت غیر قابل انکار است. از آن جایی که مشکلات اقتصادی می تواند فشار اقتصادی و غیر اقتصادی داشته باشد، ضرورت شناخت عوامل این موضوع باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

توجه به زیر ساخت‌های انسانی و اقتصاد دانش بنیان که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، منجر به افزایش تاب‌آوری اقتصادی خواهد شد؛ با تقویت مراکز رشد، شرکت های دانش بنیان و هماهنگی مستمر دانشگاه با صنعت و بدنه جامعه، می توان به این هدف دست یافت. همچنین ساماندهی محیط کسب و کار، توسعه فرهنگی و انسانی، تقویت باورهای دینی مردم جامعه، نظام اقتصادی کلان پایدار، رویکرد جهادی مدیریت جهادی، رفع موانع تولید، کاهش نظام دیوان سالاری، حمایت ارکان حکومتی از بخش خصوصی و سرمایه گذاران،افزایش سرمایه اجتماعی، ایجاد فضای مناسب برای رقابت پذیری، مردمی کردن اقتصاد، توجه به کارآفرینان، شفافیت، جلوگیری از فساد اقتصادی و اداری و مشارکت آحاد مردم در فعالیت های اقتصادی، در تحقق سیاست های اقتصادی مقاومتی و افزایش تاب‌آوری اقتصادی اجتناب‌ناپذیر است.

نویسنده: «مسعود طاهری لاری» عضو هیئت علمی گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

انتهای پیام/

108 / 167 اقتصاد تحریم اقتصاد دانش بنیان مسعود طاهری لاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: اقتصاد تحریم اقتصاد دانش بنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۶۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین شکری*، طی یادداشتی مأموریت ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری را پیگیری بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان دانست.

متن یادداشت به شرح زیر است؛

« حوزه حمل‌ونقل سهم قابل‌توجهی از توسعه اشتغال و رونق اقتصادی هرکشور را به خود اختصاص داده است. ما در ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری مأموریت داریم تا در بخش‌های مختلف حمل‌و‌نقل هوایی، جاده‌ای، ریلی، دریایی، فضایی و فعالیت‌های دانش‌بنیان مرتبط با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه را پیگیری کنیم و درحوزه‌های مرتبط نظیر خودروهای الکتریکی واحتراقی، طراحی وساخت هواپیما، بالگرد، پهپاد، تجهیزات فرودگاهی، ماهواره و ماهواره‌بر، شناور، واگن مترو و... در تعامل و هم‌افزایی با دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط مشارکت کنیم.

از جمله برنامه‌های ستاد می‌توان به ایفای نقش حداکثری در توسعه زیست‌بوم نوآوری، فناوری و ایجاد ظرفیت و برنامه‌ریزی برای ارتقای سهم اقتصاد دانش‌بنیان در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با رویکرد مشارکت حداکثری ذی‌نفعان خصوصی و دولتی، تشکیل کنسرسیوم‌های تخصصی جهت بهینه‌سازی و تنوع‌بخشی به سبد حوزه صنعت حمل‌و‌نقل کشور و حل نیازهای این حوزه با تمرکز بر داخلی‌سازی اقلام راهبردی و ارزبر، ارائه برنامه و پیاده‌سازی پروژه‌های اقتصادمحور، پیشران و راهبردی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور در حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با کلیه نهادهای حاکمیتی، سازمان‌های مرتبط دولتی و بازیگران بخش خصوصی با نگاه بلندمدت اشاره کرد.

در افق پیش روی ستاد اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی در زمینه خودرو، توسعه اقتصاد دانش‌بنیان این حوزه با راهکارهای فناورانه به‌ویژه دربخش صنعت حمل‌و‌نقل الکتریکی و خودران از دغدغه‌های اصلی به‌شمار می‌رود. همچنین ارتقای مشارکت نخبگان در شناسایی و حل مسائل حوزه حمل‌و‌نقل پیشرفته و فضایی با همکاری تنگاتنگ سایر ارکان تصمیم‌ساز، تصمیم‌گیر و اجرایی دولتی و خصوصی، هم‌افزایی فعالیت‌های مرتبط با حوزه هوایی و هوانوردی و نظارت بر توسعه فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان صنایع مربوط در سطح کشور از جمله برنامه‌های ستاد خواهد بود.»

* دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان حمل‌ و‌ نقل پیشرفته و فضایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سامانه تامین مالی جمعی آبادیران عرصه‌ای برای جلب مشارکت مردم و تحقق شعار سال
  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • اعظمی: ریل‌گذاری مجلس شرکت‌های دانش‌بنیان را در بخش کشاورزی فعال کرده است
  • فعال شدن شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی
  • نوآوری‌ها و محصولات دانش‌بنیان حوزه معدن تجاری‌سازی می‌شوند
  • رشد اقتصادی کشور با مشارکت مردم در گروی دانش بنیان شدن صنایع بزرگ است
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان