Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه تایم آسیای مرکزی در گزارشی نوشت، بر اساس اطلاعات بانک جهانی، آسیای مرکزی یکی از آسیب پذیرترین مناطق در برابر تغییرات آب و هوا در میان کشورهای آسیایی و اروپایی است. امروزه شاهد افزایش دمای هوا، ذوب شدن یخچال های طبیعی، کاهش منابع آبی و افزایش بلایای طبیعی همچون خشکسالی و سیل هستیم. تمام این موارد کنار یکدیگر باعث خسارات اقتصادی شدیدی به کشورهای آسیای میانه خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته این روزنامه، از اواسط قرن بیستم، میانگین دمای هوای بخش های جنوبی آسیای میانه تا ۰.۵ درجه سانتی گراد و در بخش های شمالی این منطقه تا ۱.۶ درجه سانتی گراد افزایش یافته است که موجب ذوب شدن یخچال های طبیعی و از بین رفتن منابع آبی شده است. از آغاز قرن بیستم، یخچال های طبیعی آسیای میانه تا یک سوم کاهش یافته است.

بر اساس ارزیابی بانک جهانی، آسیبی که به دلیل بلایای طبیعی به اقتصاد تاجیکستان، ترکمنستان و قرقیزستان وارد می‌شود بر حدود ۰.۴ تا ۱.۳ درصدی از میزان تولیدات داخلی آنها تاثیر می‌گذارد.

دلیل اصلی آسیب پذیری این منطقه از تغییرات آب و هوایی، وابستگی گسترده اقتصاد آسیای میانه به منابع طبیعی است. برای مثال درآمد حدود ۳۰ تا ۶۰ درصد از جمعیت این منطقه از کشاورزی تامین می‌شود. اما در بخش های از تاجیکستان تولیدات محصولات کشاورزی تا ۳۰ درصد کاهش یافته است؛ در قزاقستان نیز ۶۶ درصد از زمین‌ها در معرض خشکسالی قرار دارند.

گزارش‌ها حاکی از این است که نیمی از قلمرو قرقیزستان ممکن است در معرض بیابان زایی باشد و سرزمین‌های وسیع ترکمنستان و ازبکستان ممکن است به مناطق خشک تبدیل شود.

یکی از چالش‌های پیش روی این منطقه، کاهش منابع آبی است که تولید ۹۰ درصد از انرژی‌های آبی منطقه بر عهده تاجیکستان و قرقیزستان است. تا سال ۲۰۵۰ ممکن است میزان آب رودخانه "سردریا" از ۲ تا ۵ درصد کاهش یابد. فقدان اطمینان از در دسترس بودن منابع آب، مسئله عرضه انرژی منطقه و بهره وری نیروگاه‌های برق آبی را مطرح می‌سازد.

به گفته سرپرست محیط زیست در بانک جهانی در آسیای میانه: «تغییرات آب و هوایی یکی از مشکلات رایج کشورهای آسیای میانه است، از این رو مبارزه با چنین مشکلی و پیش گیری از عواقب آن نیاز به همکاری و تلاش‌های مشترک تمامی کشورهای منطقه دارد.»

متخصصان توصیه می‌کنند که زیر ساخت‌های قدیمی باید بازسازی شوند و اقدامات لازم برای استفاده کارآمد از منابع انرژی و حفاظت از منابع طبیعی، و استفاده از تجهیزات مقاوم در برابر تغییرات آب و هوا برای کشاورزی در دستور کار قرار بگیرند؛ همچنین اختصاص منابع مالی برای تحقیق و نظارت بر تغییرات آب و هوایی و وضعیت محیط زیست صورت بگیرد. کشورها به همکاری منطقه‌ای نیاز دارند تا به آنها در حل مشکلات مشترک کمک کند.

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۶۷۴۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت

سید مازیار رضوی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان در مراسم نوزدهمین سالگرد شهادت مهندس ناصر پیروی و یادواره شهدای انفال با بیان اینکه حراست از جنگل خط قرمز این شهید والامقام بود، گفت: شیوه مبارزاتی و برخورد شهید پیروی با قاچاقچیان و سوداگران چوب یک الگوی تمام عیار است.

او شهید پیروی را بسیار مقرراتی، مسئولیت پذیر، جدی و پرتلاش در کار دانست و افزود: شهید ناصر پیروی با فریاد عدالت خواهی، تن قاچاقچیان چوب در گیلان را به لرزه در آورده بود.

شهید راه انفال، صیانت و حافظ منابع طبیعی، شهید ناصر پیروی، متولد سال ۱۳۳۸ در روستای چشناسر منطقه دیلمان شهرستان سیاهکل بود، سال ۱۳۵۹ وارد وزارت جهاد سازندگی شد و پس از طی مدارج تحصیلی دانشگاهی در مقطع کاردانی و پس از آن اخذ مدرک کارشناسی تا سال ۱۳۷۱ در سازمان جهاد سازندگی استان گیلان خدمت کرد و در ابتدای سال ۱۳۷۲ به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان منتقل شد.

او در سال ۱۳۷۹ به عنوان رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ماسال منصوب و با مدیریت جهادی، ضمن ایجاد وفاق و همدلی بین همکاران و همچنین استفاده مناسب از مشارکت خوب مردم این شهرستان، فعالیت‌های شایان توجهی در خصوص پاسداشت از انفال الهی به انجام رساند و عملکرد درخور تقدیری ارائه داد.

مهندس پیروی در سال ۱۳۸۴ پس از سال‌ها مبارزه قاطع با قاچاقچیان چوب و غارتگران جنگل و جلوگیری از تجاوز آنان به انفال الهی، نهایتا به دلیل امتناع از برآوردن خواسته‌های گروهی سودجو، به طرز مظلومانه‌ای به شهادت رسید و به عنوان شهید مبارزه با مفاسد اقتصادی مشهور شد.

بیشتر بخوانید: هجدهمین سالروز شهادت مهندس ناصر پیروی + تصاویر

این شهید گیلانی مدافع انفال در تاریخ ۷ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۴ در مسیر عزیمت به محل کار ربوده شد. پس از چند روز  جست‌وجو، پیکر بی جان او در منطقه جنگلی هفت دغنان شهرستان صومعه سرا پیدا شد و در نهایت در زادگاهش به خاک سپرده شد.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • گرامیداشت یاد شهید ناصر پیروی در رشت
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • بازگشت ۳۷۰ هکتار از اراضی جنگلی مازندران به طبیعت
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه