Web Analytics Made Easy - Statcounter

حضور دختران نه تنها در خانواده که در جامعه از اهمیت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است بویژه وقتی بر اهمیت و نقش تربیتی آن‌ها در آینده به عنوان مادر و پذیرش مسئولیتی خطیر در نهاد خانواده تأکید کنیم.

اعظم طیرانی/

حضور دختران نه تنها در خانواده که در جامعه از اهمیت قابل ملاحظه‌ای برخوردار است بویژه وقتی بر اهمیت و نقش تربیتی آن‌ها در آینده به عنوان مادر و پذیرش مسئولیتی خطیر در نهاد خانواده تأکید کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین دلیل است که باید بپذیریم ضمن تأکید بر ملاحظات و چگونگی حضور مؤثر دختران در جامعه، به جست‌وجوی راه‌های بهتر نقش‌آفرینی آن‌ها در خانواده و جامعه بپردازیم.

•کاهش آسیب‌ها با افزایش سواد اجتماعی

سیدحسن موسوی چلک، محقق و پژوهشگر اجتماعی در گفت‌وگو با ما از نقش‌آفرینی دختران در کاهش آسیب‌های اجتماعی می‌گوید و  با بیان اینکه گسترش آسیب‌های اجتماعی در جامعه و بویژه در میان دختران با افزایش مهارت‌های آن‌ها در این زمینه کاهش خواهد یافت، خاطرنشان می‌کند: دختران می‌توانند با افزایش سطح سواد و مهارت‌های اجتماعی اطلاعات خود را در حوزه آسیب‌های اجتماعی افزایش دهند چرا که هرچه اطلاعات آن‌ها در زمینه آسیب‌های اجتماعی و مهارت‌های زندگی افزایش یابد، احتمال گرفتار شدن آن‌ها در دام آسیب‌ها کاهش خواهد یافت.

رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران در ادامه با بیان اینکه سواد رسمی و آکادمیک با سواد اجتماعی متفاوت است، اضافه می‌کند: سواد اجتماعی مجموعه‌ای از مهارت‌های زندگی و مهارت‌های ارتباطی است که می‌توان از طریق خانواده و یا دوره‌های آموزشی کسب کرد. بنابراین هرچه رابطه دختران با اعضای خانواده -بویژه والدین- صمیمی‌تر باشد، در صورت بروز مشکلات حل آن ساده‌تر و تهدیدهای ناشی از آن کمتر خواهد بود.

وی در خصوص نقش دختران در ثبات خانواده و جهت‌گیری‌های اجتماعی می‌گوید: در هر خانواده سالم همه اعضای خانواده نقش مؤثری در ثبات خانواده و داشتن خانواده سالم دارند. وجود فرزند دختر نیز می‌تواند در ایفای این نقش تأثیرگذار باشد که به طور حتم این تأثیرگذاری نه تنها در درون خانواده بلکه به جامعه نیز سرایت خواهد کرد.

به گفته دکتر موسوی چلک، فرزند صالح برای والدین و جامعه نعمت است که هر یک ویژگی خاصی دارند و مهربانی بارزترین ویژگی رفتاری دختران است که بر هیچ کس پوشیده نیست و این ویژگی در شادی و صمیمیت اعضای خانواده بسیار تأثیرگذار است چرا که محبت و احترام فرزندان نسبت به والدین پاسخی شایسته به زحمات آن‌هاست و به نوعی تکریم از والدین محسوب می‌شود و انگیزه‌ای برای تلاش بیشتر والدین در تأمین نیازها و خواسته‌های منطقی فرزندان است که نتیجه آن افزایش صمیمیت بین اعضای خانواده می‌شود.

وی می‌افزاید: دختران با پذیرش مسئولیت و کمک به اعضای خانواده می‌توانند در کاهش سختی‌ها تأثیرگذار و به نوعی عامل نشاط باشند و خانواده‌ها می‌توانند با گفت‌وگوهای صمیمی و محول کردن نقش‌هایی متناسب با شرایط فرزندان و مشارکت آن‌ها - بویژه دختران - در تصمیم‌گیری‌های امور خانه و خانواده و همچنین تفریحات سالم موجب نشاط و رضایتمندی آن‌ها شوند تا خانه و خانواده برای آن‌ها به محیطی امن تبدیل شود.

•اهمیت شادی و نشاط

سیما فردوسی، روان‌شناس و مشاوره خانواده نیز در خصوص اهمیت شادی و نشاط معقول و اخلاق‌مدار برای دختران می‌گوید: ابراز شادی باید براساس معیارها و هنجارهای اجتماعی باشد که البته این شرط فقط شامل دختران نمی‌شود و همه افراد جامعه باید طبق هنجارهای اجتماعی رفتار کنند.

دکتر فردوسی ادامه می‌دهد: شادی نوعی هیجان است و همه هیجان‌ها باید به دور از افراط و تفریط، مقبولیت اجتماعی داشته و در واقع جامعه پسند باشد که البته این مسئله در مورد دختران از اهمیت بیشتری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه شادی معقول، آن نوع شادی است که از درون افراد نشأت گرفته باشد، می‌افزاید: وقتی افراد اعتماد به نفس داشته باشند و با هدف‌گذاری برای آینده به جنبه‌های مثبت خود بیندیشند، این شایستگی‌ها موجب رضایتمندی و احساس شادی در آن‌ها می‌شود که در نهایت به بالندگی می‌رسند.

•شادی با رعایت معیارهای اخلاقی

به گفته دکتر فردوسی اخلاق‌مداری مهم‌ترین ویژگی انسان است و افرادی در جامعه موفق خواهند بود که از این ویژگی برخوردار باشند. بنابراین دخترانی در جامعه موفق هستند که با رعایت معیارهای اخلاقی، تحت تأثیر ویژگی‌های فرهنگ غرب قرار نگیرند و با پرهیز از کج‌روی‌ها بکوشند رفتارهایی معقول مطابق آنچه در جامعه ایران است رفتار کنند که البته در این بین نقش خانواده بسیار حائز اهمیت است.

وی ادامه می‌دهد: شخصیت همه انسان‌ها در خانواده شکل می‌گیرد و والدین نخستین الگوهای رفتاری و شخصیتی افراد محسوب می‌شوند، بنابراین خانواده نخستین الگوی پایدار در شخصیت افراد (اعم از دختر و پسر) است و اگر والدین انتظار دارند دختران خوب و موفقی تحویل جامعه دهند باید بکوشند به لحاظ اخلاقی و رفتاری الگوهای مناسبی برای آن‌ها باشند، باید با آن‌ها با احترام رفتار کرد و تا حد امکان از رفتارهای آمرانه و دستوری پرهیز کرد و از همه مهم‌تر اینکه به انسجام شخصیتی آن‌ها قوت ببخشند تا شناخت خوبی از خودش بدست آورد.

•تفاوت حمایت با دخالت

دکتر فردوسی می‌افزاید: دختران امروز، مادران فردا هستند، بنابراین خانواده‌ها باید بکوشند آن‌ها را به سوی رفتارها و انتخاب‌های صحیح هدایت کنند و با انتقال تجربه به آن‌ها زمینه‌ای را فراهم کنند که بتوانند روی پای خودشان بایستند و مستقل باشند. خانواده‌ها باید در همه کارها - در تحصیل، انتخاب دوست، انتخاب رشته، شغل و ازدواج - با راهنمایی‌های صحیح از فرزندان خود بویژه دختران حمایت کنند اما توجه داشته باشند که این حمایت به دخالت تبدیل نشود. یعنی تا حدی باشد که تجربه‌های مفید خود را در اختیار وی بگذارند. به عنوان نمونه به او بگویند به نظر ما اگر این کار را انجام دهی در آینده با مشکل مواجه خواهی شد و از این طریق آگاهی و شناخت او را بالا ببرند اما اجازه بدهند دخترشان هویت مستقل و اهداف و خط مشی خود را انتخاب کند تا در زندگی فردی مستقل و موفق باشد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: دختران روز دختر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۵۸۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا محمود ابن خیاط در خطبه های عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران شهر سقز با اشاره به اینکه همه مومنان با هم برادرند اظهار داشت: خداوند در قرآن کریم می فرمایند که مسلمانان و مؤمنین با همدیگر برادرند برای اینکه اتحاد داشته باشند و عزت خود را از دست ندهند.

وی گفت: پیامبر بزرگوار برای اینکه حکومت اسلامی پا برجا باشد اتحاد را در بین مسلمانان و حتی انصار و مهاجر و نصرانی و یهودیان مکه قرار داد تا دین اسلام توسعه پیدا کند.

ماموستا ابن خیاط در مورد فضایل و شمایل رسول گرامی اسلام افزود: از ۵ تا ۱۱ اردیبهشت به عنوان هفته کار و کارگر در تقویم کشورمان اعلام شده و عزت و مقام کارگران آنچنان بالاست که رسول گرامی ما دست کارگران را بوسیده و تأکید کردند که کارگران چون قشری زحمتکش هستند و قبل از اینکه عرق جبینشان خشک شود حق و دستمزد آنها پرداخت شود و در جای دیگری آمده است و از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده است که می فرمایند: کسی که به کارگری ظلم کند و حق او را ندهد خداوند عمل او را باطل می کند و بوی بهشت را از او حرام خواهد کرد.

خطیب نماز جمعه شهرستان سقز در ادامه با تبریک هفته سلامت و هفته زمين پاک افزود: پیامبر بزرگوار اسلام بعد از انجام نماز و فرامین الهی و دینی به رعایت پاکی و تمیزی و نظافت تأکید کرده و نظافت را نیمی از ایمان معرفی کرده است و سلامت ظاهری و باطنی و سلامت فردی و حتی سلامت گروهی از جایگاه بالایی در دین مبین اسلام برخوردار است.

ماموستا ابن خیاط در ادامه سخنانش با اشاره به هجمه های فرهنگی بر هوشیاری و آگاهی جوانان و خانواده ها و حفاظت از سلامت اخلاقی فرد و اجتماع تأکید کرد.

وی عنوان کرد: به منظور جلوگیری از گرفتار نشدن در آتش جهنم باید فرامین خداوند را انجام دهیم و کسانی که بی مبالات هستند و به گناه آلوده می شوند، شراب خواری می کنند به دنبال فساد و فحشا هستند و حیا و عفت را رعایت نمی کنند از عذاب آتش جهنم باید بترسند چرا که در روز قیامت از عذاب الهی دور نمی مانند.

ماموستا ابن خیاط در ادامه تأکید کرد: همچنین کسانی که برای ما دلسوزی می کنند و می گویند که معصیت نکنید و فحشا و زنا و بی حجابی نداشته باشید باید از آنها تبعیت و پشتیبانی و حمایت کنیم چون از فرامین الهی تبعیت می کنیم این افراد اگر  از قشرهای مختلف همچون پزشکان، ماموستاها، روحانیون و دستگاه های حکومتی و امنیتی و حتی پدر و مادران باشند، باید از آنان حمایت و پشتیبانی کنیم و در مقابل آنان قرار نگیریم.

وی خاطر نشان کرد: خانواده ها باید هوشیار و آگاه باشند چون جوانان ما امروزه در خطر تهاجم فرهنگی دشمنان قرار دارند و تهاجم فرهنگی از طریق ماهواره و اینترنت به حدی تأثیرگذار بوده که اگر والدین فرزندان خود را کنترل نکنند و خانواده سالمی نداشته باشیم، جامعه نیز سالم نمی ماند چون در محیط بیرون از خانه و جامعه قرار می گیرند، جامعه را نیز آلوده می کنند بنابراین با نصیحت کردن فرزندان خود با نرمی و لطافت در حد توان آن ها را کنترل و آگاه نماییم تا به گناه آلوده نشوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی ایستگاه سلامت در سیب و سوران
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • ضرورت توجه به سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی در کنار سلامت جسم
  • سلامت از ارکان اصلی خوشبختی و بهروزی/ خانواده سلامت محور «زندگی زیسته» سالمی دارد
  • سلامت روانی، اخلاقی و اجتماعی از وجوه مهم سلامت
  • حفظ کیان خانواده سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • اجتماع ۳هزار نفری دختران در ارومیه
  • پیری جمعیت نشاط اقتصادی و اجتماعی را کاهش می‌دهد