Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-07@22:52:24 GMT

ریزش بی پایان افکار در پراکندگی متن

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۷۶۴۲۸

ریزش بی پایان افکار در پراکندگی متن

به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد افتتاح موزه هنرهای معاصر اصفهان، نمایشگاهی با عنوان" پراکندگی متن/همپوشانی ذهن" در این موزه با رویکرد به هنرهای مفهومی، افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا،" پراکندگی متن/همپوشانی ذهن" عنوان نمایشگاهی است که آثار متنوعی چون ویدئوآرت، عکس، اشیا مختلف و متن از رسول معرک نژاد، کیانا محبوب و فهیمه حقیقی در این نمایشگاه به نمایش درآمدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کیانا محبوب در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در مورد چگونگی خلق آثار این نمایشگاه می‌گوید: این گروه، سه سال است که به طور مستمر به مطالعه مباحث مختلف می‌پردازد و هدف اصلی گروه هم مطالعه کتاب‌های مختلف است. هر مبحثی که مورد مطالعه قرار می‌گیرد، مثل تاریخ یا فلسفه، سوژه‌ای برای تحلیل، بررسی و نقد میان اعضای گروه می‌شود.

محبوب ادامه می‌دهد: در میان این تحلیل‌ها و بررسی‌ها، ایده‌های مختلف برای نمایشگاه به ذهن اعضای گروه می‌رسد. نمایشگاه پیش رو نیز بر اساس مفاهیمی که از کتاب‌ها به دست آمده است، خلق شد.

این هنرمند در خصوص چگونگی شکل گیری ایده نمایشگاه می افزاید: ایده این نمایشگاه زمانی به ذهن من خطور کرد که کتاب"لذتبخشی های فلسفه" اثر آلن دو باتن را مطالعه می‌کردم. متن این کتاب و تصویرهای آن، این ایده را به من داد که بسیاری از مواقع، وقتی چند چیز مختلف در جوار یکدیگر قرار می‌گیرند، ذهن بیشتر تصویر آن اشیا را به خاطر می‌سپارد و بیشتر فعال می‌شود تا بتواند ارتباط میان آن اشیا را کشف کند.

کرییتور نمایشگاه " پراکندگی متن/همپوشانی ذهن" می‌گوید: چیدمان در یک نمایشگاه، شامل سه قسمت است: یک اثر هنری، یک شی و یک متن. در نگاه اول ممکن است بیننده هیچ ارتباطی میان این آثار پیدا نکند و ارتباط میان اشیا در چیدمان، در نهایت در قسمت متن بیان شود. هر یک از آثار این نمایشگاه، دارای یک پشتوانه فلسفی است؛ در واقع هریک از آثار با خواندن یک متن از یک فیلسوف، خلق شده است و حاصل پردازش ذهنی هنرمند از آن فلسفه است.

محبوب در مورد اثرش در این نمایشگاه اضافه می‌کند: اثر من بسیار شخصی است و ارتباط چندانی با دنیای بیرون ندارد. بیشتر بر محور دغدغه‌های شخصی استوار است. مثل دلشوره های روزمره. اثر من بر پایه نظریات ژاک لکان شکل گرفته است.

اصفهان، دغدغه ذهنی من است

در ادامه رسول معرک نژاد دیگر هنرمندی که با ویدئو آرت در این نمایشگاه حضور دارد، پیرامون این نمایشگاه و مفاهیمی که به آنها پرداخته شده است، می گوید: در نشانه شناسی، مبحثی وجود دارد به نام "جانشینی" به این معنا که یک شی یا حتی متن به جای متن یا شی دیگری می‌نشیند و معنای جدیدی به خود می‌گیرد. هنگامی که اثر وارد محیط موزه می‌شود، نشانه شناسی بر آن و معنای آن تأثیر شدیدی می‌گذارد.

معرک نژاد ادامه می‌دهد: در چنین نمایشگاه‌هایی که رویکرد مفهومی دارند، رعایت چند نکته الزامی است و هنرمند باید به آنها، هنگام عرضه اثر، پایبند باشد؛ نخست استیت منت یا بیانیه هنرمند است. هنرمند هنگام نوشتار این بیانیه موظف است به مخاطب بگوید که به لحاظ ذهنی، چه روندی را طی کرده است تا به اثر برسد؛ نه آنکه خود اثر را توضیح دهد.

این هنرمند اضافه می‌کند: ایده و مفهومی که در ذهن هنرمند است باید در این بیانیه مطرح شود و مخاطب نیز موظف است در گام نخست، بیانیه هنرمند را بخواند و بعد به سراغ اثر برود. دوم آنکه آثار باید عنوان داشته باشد؛ به این دلیل که اثری عنوان ندارد، ارجاع درون متنی دارد اما وقتی اثر عنوان داشته باشد، هنرمند به چیزی غیر از اثر هم اشاره دارد و اثر دارای ارجاع برون متنی می‌شود.

معرک نژاد می‌افزاید: سومین گام نمایشگاه‌های مفهومی، زمان مشخص برای نمایشگاه است. زمان نمایشگاه باید دارای محدودیتی باشد که مخاطب الزاماً به قصد بازدید از نمایشگاه از خانه خارج شود نه آنکه در خلال فعالیت‌های روزانه‌اش، سری به موزه هم بزند.

این ویدئو آرتیست در خصوص آثارش در نمایشگاه می‌گوید: دو ویدئو آرت از من در این نمایشگاه به نمایش در آمده است با عناوین"بی مصرفی" و "اصفهان، آنیمای من". در ویدئو اول سه خواسته با داوطلبان مطرح شد، اول آنکه از نظر شما، بی مصرفی چیست؟ دوم، یک شی که از نظرتان بی مصرف است را معرفی کنید و سوم، یک اثر هنری که به نوعی ارجاع به بی مصرفی دارد را معرفی کنید.

معرک نژاد ادامه می‌دهد: ویدئو دوم، دغدغه ذهنی من است که نمی‌توانم از اصفهان جدا شوم؛ برای من این شهر حس مادرانه‌ای دارد و خواستم این مادر شهری اصفهان را در فضای معماری نشان دهم. از داوطلبان خواستم تا در مقابل آثار تاریخی به خصوص در میدان نقش جهان، اندکی آرایش در چهره خود داشته باشند؛ در اصل این افراد، نماد مادرانگی شهر برای من هستند و وقتی آرایش می‌کنند، گویی همان مادر است که خودش را برای فرزندانش آراسته می‌کند.

به گزارش ایمنا، نمایشگاه " پراکندگی متن/همپوشانی ذهن" تا 21 تیر ماه در موزه هنرهای معاصر اصفهان میزبان هنر دوستان خواهد بود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: تصویر و ویدئو فلسفه موزه موزه هنرهای معاصر اصفهان نمایشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۶۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دبیر اجرایی نخستین جشنواره هنری گنجینه مهر گفت: پس از برگزاری مرحله نخست داوری آثار رسیده به جشنواره و انتخاب اولیه آثار در ۱۸ فروردین امسال، مرحله نهایی داوری جشنواره به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و با همکاری دانشگاه هنر ایران، پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در نگارخانه رضوان مشهد انجام شد.   محمد فنودی افزود: امیرمهدی حکیمی، محمدجواد استادی، علیرضا شیخی، علیرضا طاهری، محمد خزائی، محمد میرشفیعی و احمد عابدینی در مرحله پایانی داوری آثار رسیده به این جشنواره حضور داشتند.   وی ادامه داد: در مجموع ۴۵۰ اثر توسط ۲۴۰ شرکت‌کننده به دبیرخانه جشنواره گنجینه مهر ارسال شده بود که با انجام مرحله نخست داوری، ۸۵ اثر امتیاز میانگین داوری را کسب کردند و به مرحله پایانی داوری راه یافتند.    فنودی بیان کرد: تمام این آثار رسیده به مرحله نهایی داوری در نمایشگاه جشنواره در معرض دید عموم قرار خواهند گرفت.   وی افزود: مرحله نهایی داوری جشنواره نیز با بررسی اصل آثار راه یافته به بخش نمایشگاه با حضور تمامی داوران، انجام و به این ترتیب براساس شاخصه‌ها و استاندارد‌های تعیین شده، آثار برتر در هر بخش جشنواره انتخاب شدند.   به گفته او، مراسم اختتامیه آن نیز با معرفی برگزیدگان و تجلیل از آنان در دهه کرامت برگزار خواهد شد.   نخستین جشنواره گنجینه مهر با موضوع «هویت‌بخشی به اسباب زندگی با الهام از نماد‌های رضوی» در چهار بخش «نقشی برای زندگی»، «در جست‌وجوی هویت»، «محصولات هنری» و «طرح و ایده» اجرا شد.   فراخوان این جشنواره با هدف کشف استعدادها، محصولات و ایده‌ها، با توجه به گنجینه عظیم هنری در آستان قدس، به همت مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی و همکاری دانشگاه هنر در آذرماه پارسال اعلام شده بود.

دیگر خبرها

  • آغاز نمایشگاه کانون عکاسی شفق/ «شکل‌پذیری» به آرتیبیشن رسید
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • نمایشگاه کاریکاتور "فرهنگ شهروندی" در اردبیل
  • خلاقیت هنرمند سملقانی در کار با شیشه
  • درخشش آثار هنرمند خراسانی در نمایشگاه جهانی هنر امارات
  • راه حل سند تحول برای رفع مشکل پراکندگی نظرات در حقوق عامه
  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره‌های کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • چشم طبیعت، نمایشگاهی با الهام از زیبایی‌های طبیعت
  • پایان داوری آثار نخستین جشنواره هنری «گنجینه مِهر»