Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@20:53:08 GMT

یک کنگره ۲ پیام

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۷۹۷۵۱

یک کنگره ۲ پیام

مخالفان گفتند برگزاری چنین کنگره ای در شرایط کنونی اقتصادی استان و کشور به هیچ وجه لازم نیست و امکان دارد مردم را در چنین شرایطی نسبت به منبع هزینه ها حساس کند اما موافقان بزرگداشت، تجلیل و فراموش نکردن مشاهیر هر قومی را در هر شرایطی لازم و ضروری دانستند و گفتند برگزاری این کنگره برای جهانیان می تواند حامل این پیام باشد که ایران کشور روزهای سخت است و هیچ مشکلی نمی تواند او را از مسائله مهم فرهنگی قافل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر پیام های مختلفی همچون ارزش نهادن به زحمات چندین ساله بزرگان یک ملت و ایجاد انگیزه در جوانان آن ملت که این کنگره داشت، حامل ۲ پیام مهم برای جهانیان بود که تاثیرات این ۲ پیام اگر امروز مشهود و قابل دیدن نباشد اثرات آن را در آینده به خوبی می توانیم در جامعه مشاهد کنیم.

ارزش نهادن ایران به تمامی اقوام خود به طوری که ((رئیس جمهوری در پیام خود به این کنگره گفت: این کنگره فرصتی برای تجلیل از همه اقوام ایرانی است که از حقوق شهروندی برخوردار و قابل احترام هستند)) اولین پیام بزرگ این کنگره به جهانیان بود در شرایطی که هجمه های دشمنان علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی برای رعایت نکردن حقوق اقوام مختلف در کشور وجود دارد، به طور که حتماً ثاتیرات آن را در آینده خواهیم دید.

برگزاری این کنگره دست و پای دشمنانی را شکست که سال هاست به دنبال ناامن جلوه دادن استان کردستان و تفرقه انداختن میان کُردها و نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند تا این حرکت بابی برای شتاب گرفتن چرخ های توسعه اقتصادی و فرهنگی این استان شود.

اما دومین و شاید مهم ترین پیام این کنگره از سوی کسی به جهانیان اعلام شد که ثابت کرد یک هنرمند قلبش تنها بخاطر صلح و آرامش می تپد و سیاست ضعیف تر از آن است که بتواند قلب و روح یک هنرمند واقعی و متعلق به مردم را تسخیر کند.

هنر و عشقش به مردم دست و پای سیاست را شکست و خط باطی کشید بر روی تمامی افکاری که حس مقدس هنر را با افکار پر از مکر و حلیه سیاست درهم می آمیزند و از هر ۲ راه نان می خورند.

ارزش و اهمیت این کنگره او را از مسافرتی ۳۸ ساله برگردادند تا بتواند با این حرکت خدمات خود به انسانیت را کامل کند و با این حرکتش به جهانانیان بگوید هنر فراتر از تمام زیبایی های مورد تصور در دنیاست و هیچ سیاستی در مقابل آن تاب تحمل ندارد و در این جدال سیاست همیشه شکست خورد است.

او کسی نیست جز باقر خالقی با اسم مستعار مظهر خالقی متولد ۱۸ شهریور سال ۱۳۱۷ در سنندج، خواننده نامدار و صاحب سبک ایرانی که متفاوت‌ترین سبک موسیقایی را با بقیهٔ سرشناسان موسیقی کرد ارائه کرده و بیش از ۲۵۰ آواز فولکلوریک از او ضبط و ثبت شده است.

این پیام را محمد علی سلطانی تاریخ دان بزرگ کُرد نیز در سخنرانی خود در اختتامیه کنگره بین المللی مشاهیر کُرد تایید کرد و در این خصوص گفت: مهمترین پیام بازگشت «مظهر خالقی» پس از ۳۸ سال به زادگاهش این بود که هنرمند واقعی پا را از سیاست بیرون می‌کشد و در هر شرایطی خدمت به مردم و انسانیت را فراموش نمی‌کند.

کُردها رسیدن این ۲ پیام مهم از سوی آنها به جهانیان را حاصل تلاش بیش از یک ساله استاندار، مدیر کل فرهنگ و ارشاد و مسئولان دانشگاه کردستان به عنوان برگزارکنندگان این کنگره بزرگ می دانند و خواستار ادامه و تداوم آن در سال های آینده هستند.

مسئولان استان کردستان از یکسال پیش فعالیت خود را در راستای برگزاری کنگره‌ای به منظور معرفی و تجلیل از مشاهیر و نام آوران کُرد آغاز کردند و در این راستا ۶ کار گروه در حوزه‌های علوم انسانی، زبان و ادبیات، فرهنگ و هنر، علوم پایه و مهندسی، کشاورزی و پزشکی تشکیل شد.

اعضای این کارگروه‌ها را هم اساتید دانشگاه و افراد متخصص تشکیل داده بودند تا از هر حوزه چندین فرد نام آور و تأثیرگذار کُرد را به کمیته علمی که متشکل از هشت متخصص بود، معرفی کنند.

بعد از گذشت حدود پنج ماه از آغاز رسمی فعالیت این کارگروه‌ها و کنکاش و بررسی در خصوص مشاهیری که در قید حیات بودند، اسامی تعیین شده به شورای راهبردی کنگره که ریاست آن بر عهده استاندار کردستان بود، ارسال شد.

۳۰ نفر از مشاهیر کُرد از جمله مظهر خالقی، کیهان کلهر، شهرام ناظری، لطیف هلمت، میکائیل اصلان، قطب الدین صادقی، نزند بگیخانی، بیژن ذوالفقارنسب، کلیم الله توحدی، انوار قره داغی، عثمان هورامی، هادی ضیاءالدینی، کیانوش رستمی، محمدعلی سلطانی، عزیز شاهرخ، اسعد شیخ الاسلامی، مجتبی شمسی پور، بختیار علی، محمدعلی قره داغی، بیژن کامکار، معصومعلی معصومی، عطا نهایی، علی اکبر مرادی، بیژن نامدار زنگنه، امیر نصرت الله معین وزیری، کوردستان موکریانی، عزالدین مصطفی رسول، آزاد نجار و علی اشرف نوبتی به این کنگره دعوت شدند.

محدودیت‌هایی همچون کهولت سن در انتخاب برخی از مشاهیر برای حضور در کنگره وجود داشت با این وجود تلاش‌های بسیاری برای شرکت مشاهیری که مردم کردستان سال‌هاست در انتظار دیدن آنها هستند انجام شد و این تلاش ها سرانجام در روز ۱۱ و ۱۲ تیر ماه سال ۹۸ به ثمر نشست و این کنگره عظیم با شور و شوقی خاص در استان برگزار شد و با تجلیل و اعضای مدال و کلید طلایی شهروندی کردستان به ۲۹ نفر از مشاهیر کُرد و یک کُردشناس هلندی به اتمام رسید.

خبرنگار ایرنا مرکز سنندج

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کردستان جشنواره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۷۹۷۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه اقشار در برپایی کنگره شهدای کاشان مشارکت کنند

سرپرست فرمانداری کاشان ضمن اهمیت برپایی محافل شهدایی گفت: همه اقشار در برپایی کنگره شهدای کاشان مشارکت کنند. - اخبار استانها -

حمیدرضا محمدی فشارکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، با بیان اینکه امیدواریم مسئولیت و وظیفه محوله را به بهترین صورت انجام دهیم، اظهار داشت: در سال جاری ماموریت بزرگ و ارزشمندی داریم و آن ماموریت کنگره ملی شهدای کاشان است.

وی برگزاری انتخابات و سایر دلایل را از به تعویق افتادن کنگره ملی شهدای کاشان عنوان کرد و افزود: در فرمایشات رهبر معظم انقلاب تذکرات رهبر برای پاسداشت مقام شامخ شهدای هشت سال دفاع مقدس را شاهد هستیم.

سرپرست فرمانداری شهرستان کاشان ضمن اشاره به جنگ ترکیبی دشمن ابراز داشت: این جنگ باعث شده که بازخوانی مکتب شهدا بیش از پیش اهمیت پیدا کند و این موضوع برای جوانان اهمیت دوچندانی پیدا می‌کند و وقوع حوادث در سال‌های گذشته گواه بر این مطلب است.

وی ضمن اشاره به فاصله گرفتن از فرهنگ شهدایی گفت: این موضوع برای دستگاه‌های تربیتی یک نوع هشدار محسوب می‌شود و از این رو وظیفه سنگینی از حیث فرهنگی بر دوش ما مسئولان است و از طرفی کاشان با سابقه فرهنگی و مذهبی با سایر شهرستان‌ها متفاوت است.

محمدی فشارکی با بیان اینکه کنگره ملی شهدای کاشان باید در حد و اندازه یک کنگره استانی برگزار شود، تصریح کرد: برگزاری این کنگره‌ها و یادواره‌ها متفاوت‌تر از گذشته است و از این رو یادواره‌ها پیوست‌های متفاوتی دارد و از این رو همه باید در برگزاری یادواره‌ها دخالت کرده و ورود کنند.

وی تصریح کرد: آنچه از امامین انقلاب فرا گرفتیم مشارکت تمامی اقشار در امور مختلف کشور است و ما نیز برای برگزاری کنگره ملی شهدای کاشان در یک ساختار هدفمند همه دستگاه‌ها دخیل باشد و همه در بخش‌های مختلف دخیل باشند به نحوی که با برگزاری آن همه احساس کنند در برگزاری این کنگره سهیم هستند.

سرپرست فرمانداری شهرستان کاشان افزود: ما در این کنگره با مردم تمرین می‌کنیم کاری را با یکدیگر انجام دهیم و از این رو همه باید پیگیر امور کنگره ملی شهدای کاشان باشند تا این رویداد مهم و ارزشمند به بهترین صورت برگزار شود.

پیش‌بینی 300 عنوان برنامه برای کنگره ملی شهدای کاشان

وی ضمن اشاره به تاثیر بسزای محافل شهدایی و اقدامات فرهنگی ابراز داشت: کار برای شهدا را یک توفیق بدانیم و در کار میدانی تمام توان خود را به کار بگیریم و امیدواریم با توسل به شهدا و کار مسئولان مشکلات برطرف شود.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • زندگی شهدای «تیم فوتبال آزادی سمنان» سریال می‌شود
  • گود مشاهیر جوین میزبان چوخه کاران
  • برگزاری کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران در روز دهم خرداد
  • کنگره شهدای دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران برگزار می‌شود
  • پیام تقدیر دبیرکل دومین کنگره ملی شهدای استان کهگیلویه و بویراحمد از رسانه ها
  • استولتنبرگ: وعده‌های ناتو به اوکراین عملی نشد
  • کاهش آسیب های اجتماعی با حضور در یادواره شهدا
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • همه اقشار در برپایی کنگره شهدای کاشان مشارکت کنند
  • پیش‌بینی ۳۰۰ عنوان برنامه برای کنگره ملی شهدای کاشان