Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@02:10:21 GMT

سرنوشت نامعلوم پول‌های دریافتی از اولیا

تاریخ انتشار: ۱۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۸۱۵۲۸

سرنوشت نامعلوم پول‌های دریافتی از اولیا

به گزارش خبرنگار مهر، چندی قبل بود که گزارشی از گلایه‌های والدین و دانش آموزان یک هنرستان نمونه دولتی در فضای مجازی منتشر شد. در آن موقع هنوز سال تحصیلی به پایان نرسیده بود و اولیا دانش آموزان از وضعیت پیش آمده در این هنرستان به شدت دلخور بودند، به طوری که تجمعی نیز مقابل این مدرسه برگزار کرده و نامه‌هایی را برای مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و همچنین وزیر وقت آموزش و پرورش نوشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری های خبرنگار مهر نشان از این دارد که ماجرای تخلفات مالی و آموزشی در این هنرستان از جایی آغاز می‌شود که شنیده شده ابزار مورد نیاز کارگاه‌ها که وجه آن توسط مدیر مدرسه از خانواده دانش آموزان دریافت شده، در طول سال تحصیلی تهیه نشده و شکایت دانش آموزان و خانواده‌ها برای تأمین این ابزار آموزشی به مدیر مدرسه نتیجه‌ای نداشته و این در صورتی است که مدیر مدرسه فاکتورهایی مبنی بر خرید این ابزار در اسناد مالی ارائه داده است. اسناد مالی که تا آبان ۹۷ توسط رئیس انجمن امضا شده بود، به دلیل دستکاری بی اعتبار شد و مدیر مدرسه تقاضای امضای مجدد این اسناد را از سوی رئیس انجمن خواستار شد که رئیس انجمن نیز امضای اسناد را منوط به حضور معاون فنی هنرستان و تأیید وی دانسته که این تقاضای رئیس انجمن تا این زمان میسر نشده است.

به گفته یکی از اعضای انجمن اولیا و مربیان این هنرستان در گفتگو با مهر، عدم برگزاری حتی یک جلسه شورای مالی در طول سال تحصیلی با حضور رئیس انجمن اولیا و مربیان که از قوانین بدون چشم پوشی مدارس است، دریافت وجه غیر قانونی بیش از مصوبه منطقه و عدم انجام تعهدات آموزشی مانند عدم برگزاری کلاس کنکور که در قبال آن وجه از اولیا دانش آموزان دریافت شده است، و…، از موضوعات مورد اختلاف مدیر و اعضای انجمن اولیا و مربیان است. فروش اموال به اصطلاح اسقاطی و خروج این اموال بدون هماهنگی یا نظارت رئیس و اعضای انجمن اولیا و مربیان، و بلا تکلیف بودن اموال بدون برچسب مدرسه که به راحتی و بدون پیگیری می‌توان آنها را از مدرسه خارج کرد، از دیگر دغدغه‌های رئیس و اعضای انجمن بوده که باعث شده که رئیس انجمن از امضای اسناد مالی این مرکز آموزشی خودداری کند.

تجمع و اعتراض والدین دانش آموزان

وضعیت مدیریت این هنرستان به گونه‌ای بوده است که اولیا دانش آموزان از شرایط حاکم بر این مرکز آموزشی و عدم رسیدگی به اعتراضات خود به شدت دلخور و گلایه مند بوده و در نتیجه تصمیم می‌گیرند با اعتراض صدای خود را به مدیر آموزش و پرورش منطقه و مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و وزیر وقت آموزش و پرورش، برسانند و اعتراض خود را علنی سازند. این اولیا همزمان با تجمع در مقابل هنرستان، قبل از پایان سال تحصیلی، مراتب گلایه خود را متوجه مدیریت هنرستان می‌دانند و خواستار پاسخگویی و شفاف سازی امور می‌شوند. در همین حال، مدیر هنرستان برای رهایی از وضعیت به وجود آمده، و موجه نمودن عملکرد خود تلاش کرده که هر چه زودتر اسناد مالی هنرستان را به امضای رئیس انجمن اولیا و مربیان برساند اما، رئیس انجمن به دلیل ابهاماتی که در اسناد وجود دارد، از امضای آنها بدون حضور معاون فنی هنرستان خودداری می‌کند.

به گفته این عضور انجمن اولیا و مربیان، آنچه اولیا دانش آموزان این هنرستان نمونه دولتی در قالب نامه اعتراضی به مسئولان اعلام کرده اند عدم انجام تعهدات آموزشی و تنظیم فاکتور غیرواقعی مبنی بر تهیه ابزار آموزشی برای کارگاه‌ها است که گاهاً اصالت تهیه اقلام برای مدرسه اتفاق نیفتاده و دخل و تصرف در ساعات حق‌التدریس و فوق برنامه، دریافت مبالغ میلیونی جهت برگزاری کلاس کنکور از سال آخری‌ها و عدم برگزاری این کلاس‌ها برای دانش آموزان پشت کنکوری، برداشت چک‌های مدرسه به نام غیر مدیر که تخلف محرز بوده و واریز آن به حساب شخصی مدیر و…، بوده است.

انتظار والدین دانش آموزان از رئیس انجمن اولیا و مربیان

این منبع مطلع که خود اولیا یکی از دانش اموزان است معتقد است: حالا که این اتفاقات رخ داده و تاکنون نیز به سوال‌های والدین دانش آموزان، پاسخ روشن و شفافی ارائه نشده است، آنها این انتظار و توقع را از رئیس و اعضای انجمن اولیا و مربیان هنرستان دارند که نسبت به بروز چنین مشکلاتی در این مرکز آموزشی، پاسخگو باشند. در واقع، همین توقع باعث شده تا رئیس انجمن در نهایت صبر و شکیبایی، مسائل را به دقت رصد کرده و صحت و سقم ماجرا را به والدین و مسئولان آموزش و پرورش گزارش دهد. همچنین، طی نشستی در اداره آموزش و پرورش منطقه ۷ با ریاست منطقه شرایط بحرانی مدرسه را به وی انتقال دهد و قول مساعد جهت پیگیری و رفع مشکلات را در اسرع وقت بدهد.

همچنین، یکی از دغدغه‌های اعضا انجمن و پرسنل قدیمی مدرسه وجود ده‌ها میلیون تومان ابزار، دستگاه‌ها و تجهیزاتی است که در هنرستان و کارگاه‌ها موجود بوده ولی برچسب اموال نداشته و این اموال می‌تواند به عنوان اموال اسقاطی به راحتی از این مرکز آموزشی خارج شده و به فروش برسد. چون در دفتر اموال مدرسه ثبت نشده است و به گواه دانش آموزان، مقادیر زیادی از آهن آلات موجود در هنرستان تحت عنوان اسقاطی در روزهای قبل از پایان سال تحصیلی، بار کامیون شده و از آنجا خارج و به فروش رسیده است و این بدون اطلاع و هماهنگی رئیس و اعضای انجمن اولیا و مربیان بوده است.

در روزهایی که مدارس تعطیل شده، بهترین فرصت برای جمع و جور کردن تخلفاتی است که خانواده‌های دانش آموزان مدعی شده‌اند. از همین رو، شنیده شده که مدیر هنرستان برای اینکه فرصت را از دست ندهد، جلساتی را با یکی دو عضو انجمن در خارج از محیط هنرستان تشکیل داده و به نوعی با عدم حضور رئیس انجمن که رسماً دعوت نشده تلاش می‌کند با اعلام ناکارآمدی نماینده اولیا دانش آموزان، به دنبال برکناری رئیس انجمن اولیا و مربیان که مدعی العموم است نماید و امضای اسناد را از طریق نایب رئیس میسر کند.

این در حالی است که رئیس انجمن اولیا و مربیان اداره کل آموزش و پرورش با عنوان این مطلب که تشکیل جلسات انجمن در خارج از محیط مدرسه غیر قانونی است، اذعان دارد که انجمن ۷ عضو اصلی و دو عضو علی‌البدل دارد که صرفاً جلسات با دعوتنامه کتبی به اعضا، تشکیل و رسمیت پیدا می‌کند آن هم در محل مدرسه که اخیراً این موضوع در این هنرستان اتفاق نیفتاده است.

در همین ارتباط، قدرت‌اله گراوند رئیس اداره ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات آموزش و پرورش شهر تهران، گفته است که اولیای دانش‌آموزان از فروردین ۹۸ ما را در جریان این مسائل و مشکلات قرار دادند و ما نیز بر همین اساس به این هنرستان مراجعه کردیم و آنچه به ما ارتباط پیدا می‌کرد، انجام شده است.

وی افزود: هر چند ما یک پرونده را تکمیل کرده‌ایم و به هیئت رسیدگی به تخلفات ارجاع داده‌ایم، اما پرونده همچنان در حال بررسی است. ما وظیفه بازرسی و بررسی صحت گزارش‌ها را برعهده داشتیم و آنچه بازرسین ما به آن دست یافتند را به صورت مستند به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری تحویل داده‌ایم.

گراوند با اشاره به اینکه پرونده در هیئت رسیدگی به تخلفات اداری مفتوح است، گفت: ما اقدامات خود را انجام داده‌ایم و حس می‌کنم کار این پرونده تمام شده ولی اگر مورد جدیدی در این ارتباط باشد، پذیرای اولیا خواهیم بود.

با توجه به تخلفات صورت گرفته و اعلام رسیدگی مسئولان ذی ر بط هنوز خانواده‌های زیادی منتظر پاسخ مسئولان در رابطه با نتیجه دریافت وجوهات غیر قانونی و عدم برگزاری کلاس‌های آمادگی کنکور سال آخری‌ها هستند. ضمن اینکه رئیس و اعضای انجمن اولیا و مربیان این هنرستان نمونه دولتی نیز، به رغم پایان سال تحصیلی مدارس، همچنان خواستار شفاف سازی مسائل و مشکلات پیش آمده هستند.

کد خبر 4657976

منبع: مهر

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش هنرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۱۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود

به گزارش همشهری آنلاین دست شاگردانش را می‌گیرد و راهی کوچه‌ها می‌شود تا راه و رسم مراوادات اجتماعی، خرید کردن، آداب مشتری‌مداری، احترام به محیط زیست و هر مفهوم دیگری را که در کتاب می‌خوانند، تجربه کنند. برای درس جغرافیا هم راهی کوه و چشمه و غارهای اطراف شهر می‌شوند و خط به خط کتاب را از طبیعت می‌آموزند. ولدبیگی که دکترای جامعه‌شناسی سیاسی دارد، معتقد است جامعه ما شهروندان مفید می‌خواهد، نه شهروند مهم و لازم است شهروندان مفید سواد زندگی را بدانند و نه فقط سواد مدرسه‌ای را. ولدبیگی سابقه ۲۵ ساله تدریس دارد و ۱۵ سالی می‌شود که شیوه تدریسش باعث شده تا دانش‌آموزان برای حضور در کلاسش روزشماری کنند.

ساعت‌های درس مطالعات اجتماعی (مدنی، جغرافیا، تاریخ) اغلب برای بچه‌ها کسل‌کننده است، اما دانش‌آموزان پاوه دوست دارند شما معلم‌شان باشید. آوازه روش تدریس‌تان هم بین خانواده‌ها حسابی گل کرده‌است. ساعت مطالعات اجتماعی در کلاس شما چطور می‌گذرد؟
از ۱۵ سال پیش پروژه آموزشی با عنوان «از سواد مدرسه‌ای تا سواد زندگی» را شروع کردم. در این طرح سعی کردم هر درس و موضوع کتاب را که تدریس می‌کنم، بخش عملی و نمود اجتماعی را با بچه‌ها تجربه کنم تا آنان با مفاهیم مورد نیاز برای یک زندگی عملی در خانه و جامعه آشنا شوند. به عنوان مثال هفته گذشته بچه‌های روستای نوریاب در شهرستان پاوه استان کرمانشاه درسی درباره بازار، خرید، مصرف، تولید و توزیع داشتند. برای توضیح این درس یک ساعت در روستا گشت زدیم. به نانوایی سر زدیم و درباره اهمیت قرار دادن نان در کیسه پارچه‌ای از نانوای قدیمی روستا نکاتی را یاد گرفتند. بعد از آن به مغازه «کاک خدارحم» سر زدیم و درباره آداب خرید صحبت کردیم. دقایقی هم با دستفروش دوره‌گرد گذراندیم و درباره احترام به مشاغل نکاتی را گفتم و دست آخر هم به کتابخانه روستا سر زدیم و راه و روش به امانت گرفتن کتاب را مرور کردیم. قصدم از بیان این مثال این است که بگویم دانش‌آموزان نیازی جدی به فراگیری اصول اولیه در چگونگی برقراری یک ارتباط صحیح با فروشندگان، نحوه یک خرید سالم‌تر برای خانواده‌هایشان و برقراری ارتباطی صحیح با دیگر شهروندان دارند. در طول سال بچه‌ها با ۲۵ فعالیت آموزشی آشنا می‌شوند.


این روش تدریس در روستا راحت‌تر است یا در شهر؟
هر یک مزایای خود را دارد. در روستا که تعداد کلاس‌ها و شاگردها کمتر است، کلاس راحت‌تر اداره می‌شود. برای درس جغرافیا آسان‌تر به کوه‌ها و چشمه‌ها و غارهای اطراف می‌رسیم، اما در شهر هم موقعیت‌های دیگری برای کلاس عملی درس‌های اجتماعی داریم. دانش‌آموزان را به نهادهایی مثل هلال‌احمر، شهرداری و ثبت احوال می‌برم تا مثلا برای درس شناسنامه به خوبی بدانند در ثبت احوال چه می‌گذرد.

هزینه این رفت و آمدها چگونه است؟
در این سال‌ها تا به حال یک ریال نه از دانش‌آموزان و نه آموزش و پروش گرفتم. من و بچه‌های کلاس همه میسرها را با پای پیاده می‌رویم. دانش‌آموزان از نشستن چند ساعته بر روی نیمکت‌های سرد گریزانند. تدریس باید با روش خلاقانه باشد. دانش‌آموزان هم پژوهشگران کوچک هستند.


این‌طور که پیداست حسابی برای کلاس شما آمادگی دارند.
بچه‌ها با خودشان یک لقمه نان و پنیر و یک قمقمه آب دارند و کفش مناسب می‌پوشند. کلاس عملی ما حدود ۳ ساعت طول می‌کشد. تا به حال هم هیح حادثه‌ای رخ نداده، چون بچه‌ها این روش تدریس را دوست دارند.

در برف و سرمای استخوان‌سوز کرمانشاه که امکان گردش علمی وجود ندارد، تدریس چطور پیش می‌رود؟
با توجه به موضوع درس از افرادی دعوت می‌کنم به کلاس بیایند. مثلا یک فرد خیر به کلاس آمد و درباره اهمیت نیکوکاری تجربه خودش را با بچه‌ها سهیم شد. برای جذابیت درس تاریخ، آن را از خانواده بچه‌ها شروع می‌کنم و بعد به ایران و جهان می‌رسیم. مثلا بچه‌ها شجره‌نامه خودشان را تا ۷ جد مادری و پدری از خانواده می‌پرسند و درخت زندگی درست می‌کنند. در طول سال بچه‌ها با ۲۵ فعالیت آموزشی آشنا می‌شوند.

ماجرای موزه مردم‌شناسی که از سوی دانش‌آموزان برپا شد را برایمان بگویید.
در درس تاریخ کلاس هفتم موضوعی درباره موزه و میراث فرهنگی داریم. از قبل به بچه‌ها گفته بودم از خانواده و فامیل و آشنا اشیای قدیمی، پوشاک، ابزار کشاورزی، دوربین‌های قدیمی و هر وسیله‌ای که عمر بیش از ۵۰ سال دارد را به امانت برای برپایی موزه به مدرسه بیاورند و خودشان یک موزه مردم‌شناسی دایر کنند. حدود ۸۰۰ قطعه جمع‌آوری شد و اسفند سال پیش موزه‌ای در مدرسه شهدای ۲۰ خرداد به مدت ۲ هفته برپا کردیم. حدود ۱۲۰۰ دانش‌آموز از مدارس پاوه و باینگان، فرهنگیان بازنشسته و اولیای دانش‌آموزان هم از این موزه بازدید کردند. بعضی وسایل قدمتی بیش از ۳ قرن داشت. قرار است با همکاری رئیس آموزش و پرورش پاوه این موزه به شکل دائمی در یک مکان فرهنگی به نام موزه مردم‌شناسی پاوه دایر شود. فعلا وسائل موزه هم که امانت بود به دست دانش‌آموزان بازگشته‌است.

با توجه به تحصیلات‌تان چرا معلمی را به تدریس در دانشگاه ترجیح دادید؟
ساخت جامعه بهتر در دست همین دانش‌آموزان است. شهروندانی که بتوانند سالم و متعهد زندگی کنند. برای من مهم نیست کدام شاگردم دکتر یا مهندس شده، دوست دارم شاگردانم را در هر موقعیتی به عنوان یک شهروند مفید در جامعه ببینم.

خاطرات آقای معلم جمال، سال اول تدریسم در شهرستان جوانرود شاگردم بود؛ ۲۵ سال پیش. چند سال پیش با من تماس گرفت که می‌خواهم شما را ببینم. حالا هر هفته از جوانرود به پاوه می‌آید و سر کلاسم می‌نشیند و می‌گوید هنوز هم یاد می‌گیرم. من به او می‌گویم: «جمال وفادار». یکی از برنامه‌های کلاس جغرافیا این است که بچه‌های روستا یا شهر حتما اول باید تمام کوه‌ها، رودها، غارها، چشمه‌ها و پوشش گیاهی محل زندگی‌شان را بشناسند و راجع به این موضوع تحقیق کنند. چندی پیش یکی از شاگردان قدیمی به من گفت: این جغرافیای تو جان ما را نجات داد! قضیه از این قرار بود که برای چیدن گیاهان کوهی رفته‌بودند و در هوای بهاری گرفتار باران و تگرگ شدند. تجربه کلاس به کمک‌شان آمد که در نزدیکی این کوه غاری هست. پناه گرفتند و از خطر صاعقه و رگبار در امان ماندند.

بیشتر بخوانید:
دانش‌آموزان این استان چگونه به ادامه تحصیل جذب می‌شوند؟

کد خبر 848445 برچسب‌ها معلمان خبر مهم مهارت‌ها جامعه استان کرمانشاه دانش آموز

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه هفته مشاغل در هنرستان دخترانه فاطمه الزهرا (س) صالح آباد + تصاویر
  • معلم عشایری که پدرانه مشق علم و ادب می‌کند
  • کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود
  • جهادگرانی که درس زندگی می‌دهند/ معلمان باید در قله کوه باشند
  • خودآگاهی و شناخت اجتماعی برای هدایت تحصیلی نیاز است
  • ۲۱۳ هزار نفر به جمعیت دانش آموزان هنرستانی اضافه شد
  • گشایش نمایشگاه توانمندی‌های هنرجویان هنرستان فاطمه الزهرا (س) فیروزه
  • کتابداران دیلم برای جذب دانش آموزان در مدارس حضور یابند
  • (ویدئو) روش خطرناک دانش آموزان یک روستا برای رفتن به مدرسه
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم