Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-01@06:51:26 GMT

بیشتر قوانین مجلس باید مبتنی بر لایحه باشد

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۸۵۱۸۹

بیشتر قوانین مجلس باید مبتنی بر لایحه باشد

میرمحمد صادقی با بیان اینکه بر اساس آمار، بیشتر قوانین، مبتنی بر طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، گفت: معتقدیم این موضوع باید بر عکس باشد یعنی بیشتر قوانین مجلس باید مبتنی بر لایحه باشد زیرا بهتر و تخصصی تر است.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، «حسین میرمحمدصادقی» شب گذشته (پنجشنبه 13 تیر) با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در بررسی تفاهم نامه ملی قوای سه‌گانه در امر تنقیح مقررات و قوانین با اشاره به اینکه قدمت قانون گذاری در کشورمان به 113 سال می رسد، گفت: مواردی از این قوانین، منتفی و نسخ شده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون قوانین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در طول 113 سال قانونگذاری در کشورمان حدود 13 هزار قانون، تدوین و تصویب شده است، گفت: قوانین موجود باید تنقیح و پالایش شود. منظور از تنقیح قوانین، پالایش قوانین و بررسی قوانین متروکه و مانند آن و دسته بندی آن هاست.

 

وی با تاکید بر اینکه قوانین به درستی پالایش نشده است و برخی حقوق دانان و قضات هم درباره برخی قوانین اختلاف نظر دارند، گفت: همه این مسائل نشان می دهد که قوانین باید پالایش شوند.

 

میرمحمد صادقی با اشاره به اینکه مسئله تنقیح در هر سه قوه در حال انجام بوده است اما هماهنگی لازم میان این سه قوه وجود نداشت و موازی کاری می شد، گفت: با امضای تفاهم نامه، هماهنگی های لازم انجام می شود و در تفاهم نامه پیش بینی شده است که با همکاری سه قوه، اصول و ضوابط تنقیح پیشینی، تدوین شود.

 

معاون قوانین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بر اساس آمار، بیشتر قوانین، مبتنی بر طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، گفت: معتقدیم این موضوع باید بر عکس باشد یعنی بیشتر قوانین مجلس باید مبتنی بر لایحه باشد زیرا بهتر و تخصصی تر است.

 

وی در بخش دیگری از این گفتگوی خبری به تورم قانون در کشورمان اشاره داشت و در این باره گفت: تعدد مراجع قانونگذار این مشکل را مضاعف کرده است. در کنار مجلس شورای اسلامی، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای عالی انقلاب فرهنگی، هیئت عمومی دیوان عالی کشور، هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و برخی از مراجع دیگر شبه تقنینی هم برخی قوانین را تصویب می کنند.

 

معاون قوانین مجلس شورای اسلامی  اضافه کرد: در کنار این ها مقررات و آئین نامه ها هم وجود دارند و تغییرات مداوم این آئین نامه ها هم مشکلاتی را ایجاد می کند.

 

میرمحمدصادقی با بیان اینکه بیش از تورم قوانین، پراکندگی قوانین در کشورمان مشکل ساز است، خاطرنشان کرد: تنقیح قوانین، موضوع مستمری است و باید ادامه دار باشد از این رو فرهنگ سازی تنقیح قوانین ضروری است و محافل علمی هم باید در زمینه فرهنگسازی تلاش کنند./

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت جشن های دهه کرامت خبرگزاری شبستان اوقات فراغت کانون های فرهنگی هنری مساجد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حرم حضرت معصومه س استان بوشهر حادثه ۱۲ تیر تنقیح قوانین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۵۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، علی خضریان نماینده مردم تهران در روند بررسی ایرادات شورای نگهبان به برنامه هفتم توسعه در مورد تبصره ماده ۵۷ این لایحه گفت:در این تبصره اتفاقی رخ داده موضوعی برای اضافه شدن فوق العاده خاص برای یکی از دستگاهها وجود دارد در حالی که در سری اول ایراد شورای نگهبان این موضوع نبوده است.

بیشتر بخوانید: دومین جلسه مجلس برای بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ آغاز شد

خضریان اضافه کرد: صحن به رییس کمیسیون تلفیق برنامه اعتماد کرد و این موضوع را رییس کمیسیون بدون رای آوردن در بازگشت شورای نگهبان اضافه کرده است و در بازگشت دوباره به شورای نگهبان مورد ایراد واقع شده است.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی بیان داشت: این خلاف عدالت است اگر بخواهیم برای یک دستگاه حقوق و مزایایی در فوق العاده اضافه کنیم. این خلاف عدالت و قانون رخ داده است.

وی از قالیباف خواست که این تبصره حذف شود و بدون این تبصره رای گیری شود.

قالیباف خطاب به خضریان بیان داشت: به معاونت قوانین سپردم که بود و نبود این موضوع را از متن مذاکرات چک کند و این مراعی بماند تا قوانین چک شود و بعد تذکر خضریان بررسی شود.

این موضوع در جلسه عصر مورد بررسی قرار گرفت و معاونت قوانین مجلس هم تایید کرد که تبصره مذکور اضافه شده است.

خضریان خطاب به قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: در بازگشت شورای نگهبان بر روی این ماده ابهامی وارد شد که کمیسیون تلفیق بدون توجه به ابهام، تبصره ای را اضافه کرد و با امضای ابراهیم عزیزی، رییس کمیسیون تلفیق برنامه هفتم انجام شده این فوق العاده خاص خلاف عدالت است و قوانین مجلس هم این موضوع را تایید می کند.

در نهایت رئیس مجلس اصلاحیه کمیسیون در مورد تبصره ماده ۵۷ برنامه هفتم را به رای گذاشت و با موافقت اکثریت نمایندگان به تصویب رسید.

کد خبر: 1229026 برچسب‌ها مجلس شورای اسلامی

دیگر خبرها

  • پیش‌نویس لایحه جامع حمایت از نخبگان ایرانی آماده شد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد/ اعلام آمادگی نمایندگان خانه ملت برای حمایت از نخبگان
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • پیش‌نویس لایحه حمایت جامع از نخبگان ایرانی با ۵۵ ماده تدوین شد
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد
  • لایحه برنامه هفتم پیشرفت اصلاح شد
  • لحظه به لحظه از صحن علنی مجلس / ادامه بررسی ایرادات شورای نگهبان در لایحه برنامه هفتم توسعه
  • بررسی جداول بودجه ۱۴۰۳ در مجلس به پایان رسید
  • منابع بودجه ۱۴۰۳ تصویب و جدول حقوق و مزایا رد شد
  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد