Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان محیط زیست با بیان اینکه احیای تالاب ها از دستورات مستقیم رئیس جمهور است و در شرایط سخت و کم بارشی کار سختی است افزود: در رابطه با بودجه برای احیای تالب آق گل نگرانی نیست و همت و شوق مردم این منطقه برای حفظ و احیا به ما انرژی دو چندان می دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ عیسی کلانتری در حاشیه بازدید از تالاب آق گل ملایر با تقدیر شور و شوق مردم منطقه برای حفاظت و احیا تالاب بیان کرد: احیای تالاب ها از دستورات مستقیم رئیس جمهور است و در شرایط سخت و کم بارشی کار سختی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به برنامه ریزی ها مرداد ماه شورای عالی تالاب ها تشکیل می شود و بر اساس قانون مرداد ماه حق آبه تالاب های کشور تعیین و تصویب می شود.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به رایزنی های انجام شده با وزیر نیرو و مسئولین بیان کرد: حق آبه تالاب ها حداقل در حد کشاورزی است و اگر آبی بخواهد باشد برای تالاب و کشاورزی است.
وی با مشکلات حق آبه تالاب آق گل نیز اشاره کرد و گفت: قول می دهم که هماهنگی های لازم برای نشستی با حضور دو استاندار همدان و مرکزی و نماینده های این دو استان در مجلس شورای اسلامی برای رفع مشکل حق آبه در تهران تشکیل شود.
کلانتری تاکید کرد: اگر بارندگیهای کشور همچون سال ۹۶ و ۹۷ باشد و آبی نباشد مشکل است اما اگر وضعیت نرمال باشد حق آبه کشاورزی  تالاب ها باید برابر باشد.
وی گفت: در رابطه با بودجه نگرانی نیست هر چه نیاز باشد تامین می شود و همت و شوق مردم این منطقه برای حفظ و احیا به ما انرژی دو چندان می دهد.
معاون رئیس جمهور با اشاره به وضعیت تالاب ها بیان کرد: وضعیت تالاب ها در جنوب شرق و شرق کشور شامل استان های فارس و سیستان بلوچستان و اصفهان. بحرانی است.
وی افزود: در مناطق دبگر شامل غرب و شامل غرب و شمال و جنوب کشور وضعیت تالاب ها خوب است.

کلانتری با اشاره به تصویب قانون حمایت از محیط بانان بیان کرد: قبل از این قانون محیط بان یا باید کشته می شد یا قصاص می شد اما این قانون اثر مهمی در این مسئله داشت.
وی افزود: پس از این قانون محیط بانان همانند نیروهای نظامی و انتظامی شدند و انجام وظیفه خواهند کرد و اگر مشکلی باشد این مشکلات در دادگاه های نظامی بررسی می شود.

 

 

نماینده مردم ملایر: تالاب آق گل مایه حیات این منطقه است

محمد کاظمی نماینده مردم ملایر در مجلس شورای. اسلامی نیز در این بازدید اظهار کرد: این تالاب مایه حیات این منطقه است و ما حق مسلم خودمان را می خواهیم.
وی گفت: حوزه آبریز این تالاب ۸۳۰ هکتار است که از رودخانه قره چای است، اما متاسفانه در سال های گذشته هم به دلیل کمبود نزولات و بهره برداری و استفاده غیر مجاز این تالاب خشک بود و با توجه به نزولات آسمانی ابتدای امسال تالاب آبگیری شد.
نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی گفت: علی رغم این آبگیری مشکل حل نشده و مشکل حوزه آبریز از استان مرکزی باید تامین شود.
وی تصریح کرد: مشکل حل نشده است و از شما استدعا  داریم که جلسه مشترکی در تهران با حضور معاون آب این سازمان و مقامات استان مرکزی برگزار و مسئله ۳ میلیون متر مکعب حق آبه تالاب ازاد شود تا  اکولوژی منطقه حفظ شود.
وی به مشکلات محیط بانان ملایری نیز اشاره کرد و گفت: در شهرستان ملایر ۲۴ هزار هکتار منطقه حفاظت شده وجود دارد که به شدت در شهرستان کمبود نیرو داریم.

 

 

رئیس سازمان محیط زیست در همدان: احیای تالاب آق گل را مردم مطالبه کردند

عادل عربی نیز در این بازدید اظهار کرد: تالاب فصلی آق گل مرز مشترک بین دو استان مرکزی و همدان است که از حوزه آبریز قره چای آبگیری می شود.
رئیس سازمان محیط زیست همدان گفت: این تالاب از سال ۸۸ به دلایل نا معلوم خشک شد که در این ۱۰ سال گه گاه تالاب تا ۴۰ درصد نیز آبگیری شد و استان مرکزی مدعی هست که تالاب از این استان حق آبه ندارد.
وی به اختصاص ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار برای تالاب آق گل اشاره کرد و گفت: برای اولین بار نشست مشترکی بین مسئولین دو استان برای مشکلات تالاب برگزار شد و مراحل مدیریت زیست بومی تالاب شروع شده است.
عربی با اشاره به بارش های فرودین در کشور و استان بیان کرد: با توجه به بترش های سیل آسا در فروردین ماه استان همدان کمترین خسارات را داشت و با همت مسئولین سیل فرصتی برای هدایت آب به سمت تالاب شد.
وی با اشاره به نقش مردم در احیای تالاب بیان کرد: تالاب آق گل را مردم احیا کردند چرا که مطالبه کردند و آق گل برند منطقه شده است.
رئیس سازمان محیط زیست همدان افزود: این شهر در ابتدا روستای اسلام آباد نام داشت و اسلامشهر آق گل شد و خود این نقش مهمی در این مطالبات داشت.
وی بیان کرد: سیلابی که قرار بود وارد شهر شود با همکاری مردم، امور اب و محیط زیست سیلاب وارد تالاب شد و تالاب به طور کامل آبگیری شد حتی از ظرفیت نیز پر شد.
 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۸۹۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!

همشهری آنلاین - مجید جباری: هفته گذشته بود که با استناد به انتشار تصاویر ماهواره ای، روزنامه همشهری به انحراف آب رودخانه مرزی هیرمند به سمت شوره زار گودزره اشاره و آرزو اشرفی زاده،مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌ زیست کشور نیز در گفت و گو با همشهری آنلاین ضمن تائید این موضوع، از رها نکردن حقابه هامون از هیرمند و هدر دادن آب با انحراف به شوره زارهای آن کشور انتقاد کرد.

حالا علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم انحراف آب سیلاب از حوضه آبریز هیرمند از سوی افغانستان به سمت گودزره را تائید و اعلام کرد:« با نگاهی به اطراف سازه سد کمالخان متوجه مسیرهایی برای انحراف به بیابان گودزره شدیم و امیدواریم انحراف گودزره را باتوافق هیأت حاکمه افعانستان مسدود کنیم؛ چرا که با این کار وضعیت تالاب‌ها و اکوسیستم های پایین دست در ایران بهتر خواهد شد.»

در همین زمینه بخوانید طالبان حاضر است آب را هدر بدهد اما آب به ایران نرسد | ماجرای تلخ انحراف عمدی بخش عمده‌ای از آب‌های مشترک ایران و افغانستان به سمت شوره‌زارها!

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور هفته گذشته به همشهری گفته بود:« متأسفانه با وجود بارش‌های خوبی که در حوضه هیرمند و کل کشور افغانستان اتفاق افتاده است و رودخانه‌های ورودی تالاب هامون، وضعیت مناسب و سیلابی دارند، اما دستکاری‌هایی که در بالادست اتفاق افتاده و انحراف آبی که به وسیله بندهای انحرافی ایجاد شده، باعث شده است که آب از مسیر طبیعی خود منحرف شده و مسیر طبیعی را طی نکند.»

تصویر ماهواره ای از انحراف آب به بیابان های گودزره در افغانستان

در گفت‌وگوی همشهری آنلاین با اشرفی‌زاده اعلام شد: «مسیر طبیعی آب در این حوضه آبریز به این صورت است که آب باید از رودخانه هیرمند وارد ایران شده و تالاب هامون را سیراب کند. در ادامه از طریق رودخانه شیرین به افغانستان برگردد و وارد گودزره شود. اما متأسفانه دستکاری در مسیر طبیعی و ‌تامین نشدن حقابه پایین‌دست، این مسیرطبیعی را منحرف کرده است.»

مدیرکل دفتر حفاظت و احیای تالاب‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست، این اقدام افغانستان را نظر حقوق عرف بین‌الملل محکوم دانست و اعلام کرد:«در این زمینه اعتراض خود را اعلام کرده‌ایم.»

این مدیر سازمان حفاظت محیط زیست همچنین از مکاتبه برای پیگیری‌ سازمان محیط زیست از مراجع ذی‌ربط (وزارت امور خارجه) برای پیگیری انحراف آب هیرمند به شوره‌زار گودزره خبر داد.

گودزره یک شوره‌زار است و از نظر اکولوژیکی هیچ ارزشی ندارد. این پهنه آبی به‌دلیل واقع شدن در انتهای حوضه آبریز، ارزش اکولوژیکی ندارد و معیشت مردم منطقه هم هیچ‌وقت وابسته به آن نبوده است. درمقابل، اما تالاب بین‌المللی هامون به‌ عنوان ذخیره زیست کره که در کنوانسیون رامسر ثبت شده، ارزش اکولوژیکی بسیار بالایی دارد و به لحاظ عرفی و قوانین بین‌الملل، انحراف مسیر طبیعی هیرمند محکوم شده است.

کد خبر 849162 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها ایران و افغانستان تالاب افغانستان طالبان سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران رود هيرمند

دیگر خبرها

  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • اثر نامطلوب قطعی برق صنایع بر معیشت مردم
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • ساماندهی ۴۰۰ کیلومتر از رودخانه‌های استان اصفهان
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است