Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی شامگاه جمعه در آئین اختتامیه مسابقات قرآنی اداره کل اوقاف و امور خیریه قم که در سالن اجتماعات مدرسه امام کاظم (ع) برگزار شد، بهترین شیوه برای مصون نگهداشتن نسل جوان از فضای خطرناک مجازی را استفاده از قرآن دانست و افزود: در صورتی که جوانی با قرآن مأنوس باشد به هیچ فساد و آلودگی دچار نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه جوانان جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب به قرآن کریم منور شده‌اند، افزود: یکی از برکت‌های بزرگ انقلاب اسلامی آوردن قرآن به صحنه اجتماعی بوده است.

استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه قبل از پیروزی انقلاب اثری از قرآن در جامعه نبود، تصریح کرد: امروز در حوزه علمیه قم جلسات بسیار زیادی مربوط به دروس تفسیر قرآن برگزار می‌شود و مراکز تخصصی تفسیر نیز دایر است.

وی بیان کرد: قرآن کتابی برای همه بشر است که دارای چهار خصلت بزرگ است؛ نخست اینکه قرآن بهترین موعظه است و چنانچه انسان در کشاکش مشکلات و مسائل مختلف روحی و فکری قرار بگیرد می‌تواند با معجزه قرآن مواجه شود.

آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: خداوند نخستین واعظ بشر و قرآن به عنوان کتاب وی بهترین موعظه است.

وی اظهار داشت: دومین خصوصیت قرآن شفابخش بودنش است به گونه‌ای که در صورت مبتلا بودن انسان به آلودگی‌ها و امراض قرآن می‌تواند شفایش دهد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) با بیان اینکه قرآن علاوه بر شفای جسم برای شفای امراض روحی نیز است، افزود: انسان با قرآن می‌تواند خود را تطهیر کند و آلودگی‌ها و شرک را از بین ببرد.

وی گفت: از دیگر آثار قرآن هدایت انسان به سمت خداوند بزرگ است زیرا در صورت نبود قرآن، انسان نمی‌توانست به اوصاف، اسماً و مراتب ذات خداوند پی ببرد.

آیت الله فاضل لنکرانی ادامه داد: قرآن پلکانی برای ورود به اسماً و صفات الهی است، بنابراین با خواندن هر آیه از قرآن مرتبه‌ای از هدایت بشر نشان داده می‌شود.

با انقلاب اسلامی قرآن به صحنه زندگی انسان وارد شد

وی از دیگر آثار قرآن کریم را رحمت دانست و افزود: با انقلاب اسلامی قرآن به صحنه زندگی انسان وارد شد در حالی که قبل از انقلاب تنها تعداد بسیار کمی از جوانان حافظ و قاری قرآن بودند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار (ع) اظهار داشت: امام خمینی (ره) یک شخصیت عظیم قرآنی بودند به گونه‌ای که با بررسی فقه و فلسفه ایشان در می‌یابیم که همه برگرفته از قرآن است.

وی تمام نظام اسلامی را قرآنی دانست و افزود: تحول به وجود آمده در سازمان اوقاف و امور خیریه کشور متأثر از قرآن است در حالی که قبل از پیروزی انقلاب این سازمان هیچ حرکتی برای نشر قرآن در جامعه انجام نمی‌داد.

آیت الله فاضل لنکرانی اتکای صرف به برگزاری مسابقات قرآن را کافی ندانست و افزود: لازم است به قرائت و حفظ قرآن نیز توجه ویژه داشته باشیم.

وی با اشاره به ضرورت توجه به سبک زندگی اسلامی، عنوان کرد: سبک زندگی اسلامی که مورد نظر رهبر معظم انقلاب است در صورت قرآنی بودن خوانده‌های ایرانی محقق می‌شود.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: نه تنها بشر گذشته و امروز به ارزش واقعی قرآن پی نبرده بلکه تا ابد نیز هیچ انسانی به این ارزش والا پی نخواهد برد.

کد خبر 4658582

منبع: مهر

کلیدواژه: استاد حوزه علمیه فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۱۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی رسانه را جدی بگیریم

به گزارش همشهری آنلاین، ‌محمدصادق کوشکی؛ استاد دانشگاه تهران در روزنامه همشهری نوشت، یکی از مهم‌ترین و جدی‌ترین ارکان حکمرانی در قرن بیست‌ویکم، حکمرانی در عرصه رسانه است. هرچند اهمیت رسانه در ۵۰سال گذشته همواره مطرح بوده، در قرن حاضر حکمرانی در عرصه رسانه به جدی‌ترین نماد آن بدل‌ شده؛ چراکه بر ذهن، دل و جان شهروندان حکومت کرده و عمیق‌ترین نوع حکمرانی است. از این‌رو، آن حکومتی در رسیدن و به‌حرکت‌درآوردن جامعه برای نیل به اهداف موفق‌تر است که حکمرانی‌اش بر دل و جان مردم مسلط باشد؛ و حاکمیت رسانه‌ای، ابزار آن به‌شمار می‌رود.
با این مقدمه و با نگاهی به سازوکارهای داخلی، خواهیم دید که حکمرانی از طریق رسانه چندان جدی گرفته نمی‌شود؛ به تعبیری، رسانه در ایران همچنان به‌عنوان امری حاشیه‌ای و در درجه دوم و سوم قرار دارد. این درحالی است که حکمرانی مطلوب در قرن حاضر با به‌کارگیری رسانه محقق می‌شود. به همین‌خاطر است که فضای مجازی به‌عنوان ابزاری در جهت حکمرانی دشمن بر ذهن، جان و زبان شهروندان ماست. اگرچه مردم ما در ایران زندگی ‌می‌کنند و تابع جمهوری اسلامی هستند، ذهن و روان برخی از آنها تابعی است از حکمرانی دشمنان ایران.
با ادامه این روند، ما در امر حکمرانی با نواقص فاحشی روبه‌رو شده‌ایم. عدم‌درک این موضوع که رسانه رکن اساسی و مهم حکمرانی است باعث شده نتیجه اقدامات به ثمر نشانده شده مدیران ما و کارهای مثبت آنان، بین مخاطبان به شکل مناسب و درخور، انعکاس پیدا نکند و در ذهن آنان جا نگیرد؛ چراکه حکمرانی مسلط بر ذهن مردم در اختیار دشمنان‌مان است.
لذا تلاش‌های مسئولان و گشایش‌های ایجادشده آنان در زندگی مردم دیده و لمس نمی‌شود؛ به‌عبارت دیگر، مردم از امکانات و ثمرات به‌عمل‌آمده استفاده می‌کنند و بهره‌مند می‌شوند اما باز هم ناراضی‌اند و احساس یأس می‌کنند. در نتیجه با اینکه زندگی در ایران با توجه به شاخصه‌های رفاهی مثل سایر نقاط دنیاست و از آنها پایین‌تر نیست، مردم خود را در شرایطی پست‌تر از سایر مردم جهان، حتی مردمان کشورهای همسایه می‌پندارند و جامعه‌شان را سیاه‌ترین جامعه تلقی می‌کنند. اگرچه واقعیت اینچنین نیست، در ذهن آنان این وضعیت و تصویر نقش بسته است. این نتیجه تفکری است که همچنان از دهه‌های گذشته نشأت گرفته و رسانه را امری حاشیه‌ای می‌داند. علاوه‌بر این موضوع، بیان مسئولان ما همچنان به سبک و سیاق دهه‌های قبلی است. رهبر معظم انقلاب چندی پیش تصریح کردند که موضوع اطلاع‌رسانی دولت ضعیف است. این موضوع تنها محدود به دولت هم نمی‌شود و سایر عرصه‌های اجرایی را نیز دربرمی‌گیرد؛ چراکه هنوز رسانه به شکلی که باید، درک نشده و وقتی سخن از حکمرانی رسانه می‌شود گمان این است که باید به‌وسیله تبلیغات شهری، ساخت یک سد یا تأسیس یک نیروگاه را مخابره کنند.
افزون بر این، هنوز برخی از مسئولان متوجه نشده‌اند که نباید اجازه دهند دشمنان از طریق رسانه بر مردم‌ حکومت کنند؛ لذا شاهدیم که هنوز این موضوع قطعی تلقی نشده که نباید بگذارند فضاهایی چون تلگرام و اینستاگرام و در کل فضای مجازی رایج کشور، به شکلی که دشمنان ما می‌خواهند کنترل شود!
در کشور هنوز بعضی مسئولان مخالف بسترهای مجازی ایرانی هستند و چشم امیدشان به فضای مجازی برآمده از دشمن است.
کنگره آمریکا برنامه تیک‌تاک را به سلاخ‌خانه برده؛ چراکه به‌خوبی موضوع حکمرانی رسانه را درک کرده‌ است اما در جامعه ما شورای‌عالی فضای مجازی تصویب می‌کند که اینستاگرام و هر پلتفرم خارجی دیگری می‌تواند در پوسته ایرانی به فعالیت خود ادامه دهد. تداوم این وضعیت به این معناست که اگر مسئولان ما برترین خدمات را هم به مردم ارائه دهند باز هم مردم احساس یأس و ناامیدی دارند.

کد خبر 848302 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها رسانه - خبرگزاری رسانه - رادیو رسانه - سواد رسانه‌ای رسانه‌ ایرانی چندرسانه‌ای - همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • حمله عنابستانی به رشیدی کوچی
  • ببینید/شادی جالب یک جفت لک‌لک‌ بعد از اولین تخم‌گذاری
  • (ویدیو) احضار برخی چهره‌های فضای مجازی
  • حکمرانی رسانه را جدی بگیریم
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • قالیباف: جوانان و نوجوانان اندیشه مطهری را چراغ راه خود قرار دهند
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • اجرای بیش از ۱۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی و سیاسی مهرستان
  • نقش مؤثر دانشجویان در فرآیند جهاد تبیین با بهره‌گیری از ظرفیت‌ فضای مجازی