Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@03:22:44 GMT

ماموریت برای دور شدن از اقتصاد کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۲۹۲۰۷۱

ماموریت برای دور شدن از اقتصاد کشاورزی

از نخستین روزی که اهمیت استراتژیکی صنعت و معدن در کشور شناخته شد تا امروز برنامه‌های دقیق و پیوسته‌ای در این راستا به اجرا درآمده است. جایگزینی واردات و پیگیری تولیدات صادرات‌محور از برنامه‌هایی هستند که در ۲ دهه گذشته، سرفصل تمامی راهبردها بوده‌اند. حلقه دیگری که برنامه بلندمدت توسعه صنعتی را تکمیل کرده است، نقش محوری بخش خصوصی در تمامی طرح‌های توسعه‌ای بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع اعلام راهبرد اصل ۴۴ در همان سال‌ها با چنین نگرشی انجام گرفت، زیرا اساسا توسعه صنعتی و شتاب جهشی به سوی اقتصادی که تولیدکننده ثروت، درآمد و رفاه باشد، بدون حضور کلیدی بخش خصوصی امکان‌پذیر نیست.  در این شرایط اهمیت نامگذاری روزی به نام صنعت و معدن که دربردارنده پکیجی کامل از سیاست‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای است، برای استان‌های شمالی کشور بسیار معنادارتر بوده است، زیرا اقتصاد این استان‌ها وابسته به کشاورزی است.  

در حال حاضر تدوین برنامه‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت که به متنوع شدن ساختارهای تولیدی و اقتصادی ۳  استان شمالی کشور بینجامد با جدیت دنبال شده است. نکته اینجاست که چنین سیاست‌هایی تا چه اندازه توانسته‌اند راهگشای اقتصادی این ۳  استان باشند، به طوری که سال به سال از اتکا به اقتصاد کشاورزی کاسته شود.

اهمیت کاستن از اتکا به اقتصاد کشاورزی بیشتر از آن جهت قابل توجه است که کشاورزی این استان‌ها کاملا سنتی و با بهره‌وری حداقلی است. صنعتی شدن ساختارهای اقتصادی این استان‌ها، نیازمند ایجاد زیرساخت‌های کلان‌تری است. از سوی دیگر مساعد بودن فضای کسب‌وکار و ثبات مولفه‌های کلان اقتصادی و نیز توجه جدی به سرمایه‌های اجتماعی، در چارچوب اقتصاد رقابتی مهم‌ترین پیش‌نیاز برای موفقیت در برنامه‌هایی است که در مسیر صنعتی شدن استان‌های شمالی طی ۲ دهه گذشته به اجرا درآمده‌اند، اما شواهد حاکی از آن است که توان صنعتی استان‌های شمالی به گونه‌ای نیست که بتواند ساختارهای اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد. اغلب صنایع این خطه تقریبا در فضای پرریسک اقتصادی به فعالیت می‌پردازند. از سویی فضای کسب‌وکار هنوز با محرک‌های غیرتوسعه‌ای مواجه است.

این موضوع باعث شده تمایل به سرمایه‌گذاری به شدت کاهش یابد.  آمار رشد اقتصادی به تفکیک استان‌ها تاکنون منتشر نشده است، اما با توجه به تحولاتی که در حوزه اقتصاد کلان رخ داده است، شاید بتوان معیاری نزدیک به واقعیت، برای ارزیابی نرخ رشد اقتصادی سایر استان‌ها از جمله استان‌های شمالی دست یافت.

طبق آمارهای رسمی رشد اقتصادی کشور بدون در نظر گرفتن نفت، منفی ۴ /۲ درصد و رشد بخش صنعت، منفی ۵/ ۶ درصد در سال گذشته بود. ارقام ذکرشده هرچند کشوری هستند، اما نشان می‌دهند که دست‌اندرکاران اجرایی در ۳  استان شمالی کشور باید تلاش بیشتری برای تحقق رشد صنعتی و دور شدن از اقتصاد وابسته به کشاورزی در سال‌های پیش رو انجام دهند. در غیر این صورت فرایندهای کنونی کسب‌وکار، قادر نیستند چشم‌اندازی برای شکوفایی ساختارهای صنعتی در ۳  استان شمالی پدید آورند.

کد خبر 446555

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران استان گیلان استان گلستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۲۰۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت

در جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت، نهایی سازی ایین نامه فعالیت سکوهای حوزه سلامت و پیش نویس مصوبه خدمات مربوط به کاهش ریسک بررسی شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، چهل و چهارمین جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال با حضور وزیر امور اقتصادی و دارایی و وزیر ارتباطات و فنآوری برگزار شد.

"بررسی پروژه های جدید در دستور کارگروه و تقسیم کار بین دستگاه های عضو کمیسیون" و "بررسی پیش نویس مصوبه ارائه خدمات مربوط به کاهش ریسک شرکت های تسهیلات یار" بخشی از دستور جلسه این کمیسیون بود که در محل وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد.

بنا بر این گزارش، "بررسی و نهایی سازی پیش نویس آیین نامه اجرایی نحوه فعالیت سکو ها و کسب و کار های حوزه سلامت رقومی" یکی دیگر از دستور جلسه های چهل و چهارمین جلسه کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت
  • وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان مرکزی سفر می‌کند
  • سرمایه‌گذاری خارجی ۱۰.۷ میلیون دلاری در خراسان شمالی
  • آغاز به کار واحد کشتارگاه صنعتی در شهرستان فسا
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • واحد کشتارگاه صنعتی در فسا بار دیگر آغاز به کار کرد/ اشتغال ۱۰۰ کارگر
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی