Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، فعالیت دانشگاه‌ها و دانشجویان در ایام تابستان با کاهش چشمگیری مواجه می‌شود؛ اما این ماجرا برای تشکل‌های دانشجویی می‌تواند برعکس باشد و حتی فرصت محسوب می‌شود. به رغم اینکه امکان برگزاری برنامه‌های عمومی از قبیل دعوت سخنران، میزگرد، کرسی‌آزاد اندیشی، تریبون آزاد و غیره در این فصل از سال وجود ندارد، تشکل‌های دانشجویی می‌توانند با برنامه‌ریزی مناسب و برگزاری دوره‌های آموزشی درون تشکیلاتی، بستر فعالیت مناسب و مؤثر در سال تحصیلی جدید را فراهم سازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اینکه در ایام تابستان، دانشجویان فعال تشکل‌های دانشجویی، دغدغه تحصیلی و درسی کمتری دارند و از فراغت زمانی بیشتری برخوردار هستند، مناسب‌ترین زمان برای برگزاری دوره‌های آموزشی و تربیتی، ایام تعطیلات تابستان است.

در این گزارش سعی شده است به گوشه‌ای از فعالیت‌های آموزشی که تشکل‌های دانشجویی می‌توانند در دستور کار خود قرار دهند، اشاره شود.

برگزاری سیر مطالعاتی

یک برنامه مطالعاتی منسجم، دارای برنامه زمانی مشخص است. سیر مطالعاتی می‌تواند پیرامون آثار بزرگان اسلام و انقلاب اسلامی همچون آثار امام خمینی(ره)، مقام معظم رهبری، شهید بهشتی و شهید مطهری باشد؛ یا می‌تواند پیرامون مطالعات موضوعی همچون تاریخ انقلاب، عفاف و حجاب، سیره شهدا، سبک زندگی اسلامی، سیره معصومین و اخلاق اسلامی قرار گیرد.

سیر مطالعاتی مناسب، ضمن تعیین برنامه زمانی، باید دارای انسجام مفهومی باشد و مطابق با ظرفیت مخاطب تدوین شود.

مجموعه آثار شهید مطهری به عنوان دایره‌المعارف نسبتاً جامعی از علوم اسلامی شناخته می‌شود که ضمن جامعیت موضوعی، از بیان شیوایی برخوردار است و فهم موضوعات را برای مخاطبین مختلف آسان می‌کند. آثار این شهید که مورد تأیید امام راحل(ره) نیز بود، می‌تواند ضمن پاسخ به شبهات مختلف، سبب ایجاد یک مبنای فکری و عقیدتی منسجم و مستدل برای دانشجویان به ویژه فعالان تشکل‌ها شود. از این روی، برگزاری سیر مطالعاتی آثار شهید مطهری در ایام تابستان برای فعالان تشکل‌های دانشجویی، می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

توصیه می‌شود که در کنار برگزاری سیر مطالعاتی، از حضور یک استاد مجرب و متخصص در حوزه مربوطه نیز بهره برداری شود؛ تا ضمن هدایت دوره، پاسخگو سوالات و ابهامات دانشجویان باشد.

دوره‌های تشکیلاتی

فعالیت در تشکل دانشجویی اصول و قواعد خاص خود را می‌طلبد و در صورتی که این اصول رعایت نشوند، ممکن است که تشکل در مسیر دست‌یابی به اهداف خود دچار مشکل شود. مهارت‌های حضور در یک تشکیلات آرمانی از جمله مهارت‌های جذب نیرو، پرورش نیرو، جذب مخاطب، شیوه صحیح و موثر مطالبه‌گری از مسئولین و غیره، جزو مهارت‌هایی است که فعالان تشکل‌های دانشجویی در سالیان متمادی کسب کرده‌اند و نسل به نسل، به دانشجویان دیگر منتقل کرده‌اند. از این جهت، استفاده از ادوار تشکل‌های دانشجویی در قالب برگزاری دوره‌های تشکیلاتی، می‌تواند راهکار مناسبی برای انتقال تجربیات از نسل گذشته، به نسل جدید فعالان تشکل‌ها باشد.

ایام تابستان همچنین فرصت مناسبی برای افزایش مهارت‌های فردی و گروهی اعضای تشکل‌های دانشجویی است. یک تشکل دانشجویی در مسیر خود به تخصص‌های فردی برخی از اعضا نیازمند می‌شود. به همین دلیل تشکل‌های دانشجویی با برگزاری دوره‌های تخصصی برای اعضای خود، می‌توانند نیاز تشکل را برای سال تحصیلی پیش‌رو برطرف کنند. فارغ از مهارت‌های فردی، برخی مهارت‌ها و ملزومات وجود دارد که نیاز است تمام اعضای تشکل‌های دانشجویی، نسبت به فراگیری آن‌ها اقدام کنند. در همین رابطه برگزاری دوره‌های جریان‌شناسی سیاسی، سواد رسانه‌ای، اصول نشریه‌نگاری و غیره توصیه می‌شود.

تدوین راهبرد تشکیلاتی

یک تشکل آرمانی، نباید واکنشگر به مسائل باشد؛ بلکه باید کنشگر باشد. برای تبدیل شدن به یک کنشگر مناسب، باید هدفمند فعالیت کرد و در راستای اهداف تشکل، برنامه ریزی منسجم، دقیق و مناسب صورت گیرد. به عبارت ساده تر، تدوین راهبرد تشکیلاتی در ایام تابستان، به یک تشکل دانشجویی کمک می‌کند که در طول سال تحصیلی جدید، تکلیف خود را بهتر بداند؛ بداند که چه کاری می‌خواهد انجام دهد، چرا می‌خواهد آن کار را انجام دهد و زمان مناسب برای انجام آن کار را بشناسد.

توصیه می‌شود که پس از برگزاری برنامه‌های آموزشی و دوره‌های تشکیلاتی، نسبت به تدوین راهبرد تشکیلاتی اقدام شود.

تدوین برنامه مناسب برای جذب نیرو

جذب نیروی جدید، همواره جزو دغدغه‌های تشکل‌های دانشجویی بوده است. شروع سال تحصیلی جدید، به معنی حضور دانشجویان ورودی به دانشگاه‌هاست که به مراتب، شور و اشتیاق بیشتری از دانشجویان ترم بالایی دارند. لذا تشکل‌های دانشجویی با برنامه‌ریزی مناسب، می‌توانند جذابیت‌ها و مزایای حضور دانشجویان در تشکل خود را به خوبی به دانشجویان جدیدالورود معرفی کنند. تشکلی که با برنامه و به صورت هدفمند به جذب نیرو می‌پردازد، به مراتب موفق‌تر از سایر تشکل‌های دانشجویی خواهد بود. برنامه جذب نیرو هم می‌تواند جزوی از راهبرد تشکیلاتی قرار گیرد.

کمبود بودجه، ماجراهای شورای فرهنگی دانشگاه‌ها و تلاش برای اقناع مسئولین دانشگاه به منظور اختصاص بودجه مناسب به برنامه مورد نظر تشکل، از جمله مواردی هستند که اعضای تشکل‌های دانشجویی به خوبی با آن‌ها آشنایی دارند.

بعد از تدوین راهبرد تشکیلاتی، اعضای تشکل‌های دانشجویی از همان ایام تابستان می‌توانند رایزنی‌های خود با مسئولان دانشگاه را شروع کنند. با این اقدام هم یک قدم از سایر تشکل‌ها جلو‌تر هستند و هم خود را به عنوان یک تشکل منظم و با برنامه به دانشگاه معرفی می‌کنند که این امر منجر به جلب حمایت‌‎های مختلف مسئولین دانشگاه، از جمله جلب حمایت‌های مالی مناسب از برنامه‌های تشکل می‌شود.

همچنین با توجه به اینکه در ایام تابستان فراغت زمانی بیشتری برای اعضای تشکل‌های دانشجویی وجود دارد، می‌توان جلساتی را با مسئولین مختلف استانی یا شهرستان در نظر گرفت و دغدغه‌ها، انتقادات و پیشنهادات خود را به آن‌ها منتقل کرد.

اردوی تشکیلاتی

برگزاری اردوهای تشکیلاتی، بستر مناسبی است تا ضمن ایجاد مودت و دوستی بیشتر میان اعضا، جلسات تشکیلاتی و دوره‌های آموزشی متعددی را به منظور پرورش نیرو برگزار کرد.

همچنین اردو‌های تشکیلاتی ظرفیت مناسبی را برای شناسایی استعداد‌ها و توانایی‌های اعضا فراهم می‌سازد و می‌تواند زمینه‌های یک سال تحصیلی خوب را برای تشکل فراهم سازد.

معمولا شهر‌های مذهبی قم و مشهد، بهترین مقصد‌های برای اردو‌های تشکیلاتی محسوب می‌شوند؛ اما با توجه به گرمای هوا در فصل تابستان، مشهد بهترین گزینه برای برگزای اردو‌های تشکیلاتی است.

به هرحال فصل تابستان برخلاف تصورات، می‌تواند بهترین دوره زمانی برای آماده سازی تشکل‌های دانشجویی جهت فعالیت یکساله خود باشد.

انتهای پیام/

286 / 320 تشکل دانشجویی تابستان اردو تشکیلاتی سیر مطالعاتی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تشکل دانشجویی تابستان اردو تشکیلاتی سیر مطالعاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۳۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب ۲۴ هزار و ۸۸۰  نفر  دبیر و هنرآموز/ برگزاری آزمون استخدامی ۲۸ اردیبهشت

معاون وزیر وزارت آموزش و پرورش گفت: در آزمون استخدامی امسال حدود ۲۴ هزار ۸۸۹ نفر در دوره متوسطه جذب می‌شوند که برای این تعداد ۳۸۱ هزار نفر ثبت‌نام کرده‌اند.

به گزارش مشرق، محمدمهدی کاظمی اظهار کرد: در ۲ سال گذشته یکی از موضوعات اساسی، رویکرد مبتنی بر آمایش منطقه‌ای بوده که بر این اساس وضعیت دانش‌آموزان تا پایان برنامه هفتم پیشرفت و حتی تا ۱۰ سال آینده تحلیل شده است، در واقع آمار جمعیت دانش آموزان دوره ابتدایی و نرخ موالید طی پنج سال گذشته را از سازمان ثبت‌احوال دریافت و برنامه ریزی را متناسب با این اطلاعات انجام داده‌ایم.

تا پایان برنامه هفتم توسعه روند جمعیت دانش‌آموزی در دوره متوسطه افزایشی است و باید از نظر فضا و تجهیزات و نیروی انسانی پیش‌بینی لازم انجام شود

وی افزود: بیشتر برنامه‌ریزی‌ها برای دوره دوم متوسطه است که در آنجا تنوع شاخه و رشته وجود دارد که نیازمند برنامه‌ریزی بیشتری هستیم. اما در دوره ابتدایی و متوسطه اول وضعیت درسی ثابت است و همه دانش آموزان یک برنامه درسی را در هر پایه در آموزش عمومی می‌گذرانند.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: آمارها نشان می دهد که تا پایان برنامه هفتم توسعه روند جمعیت دانش آموزی در دوره متوسطه افزایشی است و باید از نظر فضا و تجهیزات و نیروی انسانی پیش‌بینی لازم انجام شود.

محمد مهدی کاظمی یادآورشد: در وضعیت تحلیل آمار نیروی انسانی امسال، بخش قابل توجه جمعیت استخدامی آموزش و پرورش برای دوره متوسطه در نظر گرفته شده است و رشد قابل توجهی در ۲ سال گذشته در خصوص استخدام دبیر و هنرآموز داشته‌ایم و تعداد هشت هزار نفر برای بخش هنرآموزی جذب خواهد شد.

وی عنوان کرد: براساس مدل شایستگی که پیش‌بینی شده برای انتخاب افراد شایسته‌تر و مطلوب‌تر، شایستگی تخصصی و حرفه‌ای برای دبیرستان و هنرستان را مد نظر خواهیم داشت.

معاون وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: همچنین در دوره دوم متوسطه به منظور تامین نیروی انسانی مورد نیاز، با توجه به اینکه معلمان ۲۴ ساعت و حداکثر در ۴ روز شاغل هستند، می‌توان از ظرفیت دبیران بصورت حق‌التدریس نیز استفاده ‌شود و مشکل جدی برای نیروی انسانی دبیری نخواهیم داشت، ولی در بخش هنرآموزی بدلیل افزایش جمعیت دانش آموزی، می بایست جذب نیروی هنرآموز و استادکار صورت پذیرد.

کاظمی خاطرنشان کرد: هرچند که گستردگی تعداد بازنشستگی معلمان در همین ۲ سال یعنی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ خواهد بود و پس از آن تعداد بازنشستگان روند کاهشی خواهد داشت، با جذب نیروهای فعلی نیاز به معلم در بخش دبیری در آینده تا حدودی تامین می‌شود و با بحران کمبود نیرو مواجه نخواهیم بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۷۵۰ برنامه فرهنگی در هفته معلم در استان کرمان
  • جذب ۲۴ هزار و ۸۸۰  نفر  دبیر و هنرآموز/ برگزاری آزمون استخدامی ۲۸ اردیبهشت
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • ادامه حمایت تشکل‌های دانشجویی از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • جذب سهمیه ۱۲۸۰ معلم برای خراسان جنوبی
  • ۳۷۰۰ برنامه ویژه بزرگداشت هفته معلم در هرمزگان اجرا می‌شود
  • جنبش های دانشجویی اخیر ریشه در فطرت های بشری دارد
  • ویژه برنامه‌های هفته معلم در شاهرود
  • ۶۰ عنوان برنامه طی هفته معلم در اردبیل اجرا می‌شود
  • ۶۰ عنوان برنامه در طول هفته معلم در اردبیل اجرا می‌شود