Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، عرصه کشاورزی از نمونه حوزه‌هایی است که توسعه و پیشرفت آن نقش بسزایی بر رشد اقتصادی کشور ایفا می‌کند و در صورت خلل و نارسایی در این عرصه فرآیند تحقق رونق تولید در بخش کشاورزی ناقص و ابتر باقی می‌ماند.

در چند سال گذشته توسعه بخش مکانیزاسیون، ابزارآلات و ماشین‌های کشاورزی یکی از مولفه‌هایی است که با تکیه بر آن می‌توان به سرعت ضریب توسعه و شکوفایی در زیربخش‌های مختلف از جمله زراعت، باغبانی، دام و طیور و آبزیان را افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشرفت چشمگیر در عرصه تولید ماشین‌ها و ابزار آلات حوزه کشاورزی موجب شده است تا کشاورزی ایران از زراعت سنتی فاصله بگیرد و با تکیه بر ابزار آلات داخل و توسعه مکانیزاسیون به موفقیت‌های چشمگیری دست یابد، همچنین در شرایط فعلی تحریم به واسطه تامین بیش از ۹۰ درصد ابزار آلات و تجهیزات مورد نیاز از منابع داخل جای هیچ گونه نگرانی در این حوزه وجود ندارد.

حال به سراغ مسئولان ذیربط می‌رویم تا از آخرین وضع تولید ماشین آلات، مکانیزاسیون و ابزار آلات کشاورزی و تأثیر شرایط تحریم بر خودکفایی، تولید و واردات با خبر شویم:

۹۵ درصد ماشین آلات کشاورزی تولید داخل است

کامبیز عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، اظهار کرد:  اکثر نیاز‌ها در حوزه ماشین‌های کشاورزی  با تکیه بر صنعت و توان داخل مرتفع می‌شود، در بیش از ۹۴ تا ۹۵ درصد مزارع غلات برداشت با کمباین‌های تولید داخل صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه تمامی بذرکار‌های کشت و کار تولید داخل است، افزود: در حوزه محصولات ردیفی همچون ذرت دانه‌ای و ذرت علوفه‌ای صد در صد عملیات کاشت با بذرکار‌های داخلی صورت می‌گیرد که این امر بیانگر خودکفایی صد درصدی در این حوزه و بی نیازی از واردات است.

عباسی با اشاره به اینکه در اکثر محصولات نیاز‌های ماشینی از صنعت داخلی مرتفع می‌شود، بیان کرد: البته برخی از ماشین‌های شیردوش، زراعت برنج و ماشین‌های نوین و خاص در حوزه دام، طیور و آبزی کماکان از خارج تأمین می‌شود و امیدواریم ارز مورد نیاز به حوزه ماشین‌هایی که امکان تولید آن در داخل وجود ندارد، به موقع تخصیص داده شود تا تولید کنندگان در امر تولید با مشکلی مواجه نشوند.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: واردات ماشین‌هایی که امکان تولید آن در داخل وجود ندارد در تأمین نیاز‌های اساسی کشور تأثیر بسزایی دارد، از این رو با درایت وزیر جهاد کشاورزی ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات ماشین‌های زراعت برنج، نشاء کار برنج، ماشین‌های شیردوش و برخی ماشین‌های خاص حوزه دام و طیور و آبزی پروری اختصاص داده شده است.

وی با بیان اینکه اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات ماشین آلات مورد نیاز در مقایسه با سایر نیاز‌های ارزی کشور بسیار ناچیز است، اظهار کرد: بر این اساس از حوزه صنعت کشور تقاضا داریم که به صنعت ماشین‌های کشاورزی که ضامن امنیت غذایی کشور است، توجه  دو چندان شود اما متاسفانه وزارت صنعت، معدن و تجارت آن طور که باید و شاید به صنعت ماشین‌های کشاورزی همانند سایر صنایع توجه نمی کند.

عباسی با بیان اینکه اعمال تحریم‌های جدید تاثیری در ارتباط با شرکت‌های خارجی نداشته است، افزود: خوشبختانه اکثر شرکت‌هایی که در گذشته با ما ارتباط داشتند، کماکان ارتباط خود را حفظ کردند و تنها وارد کنندگان با مشکل نقل و انتقال پول برای واردات و قطعات مورد نیاز روبرو هستند که امیدواریم سیاست جدید وزارت امور خارجه به این بخش کمک کند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۹۰ تا ۹۵ درصد نیاز ماشین آلات کشاورزی به ویژه در محصولات اساسی نظیر گندم و جو از تولید داخل تأمین می‌شود، ادامه داد: این در حالی است که اگر امکان تولید ماشین و بذرکار‌های مورد نیاز کشت و کار در داخل وجود نداشت، هم اکنون تولید کنندگان بخش کشاورزی با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می‌کردند.

وی از افزایش سرمایه گذاری بی نظیر طی سال‌های گذشته در حوزه مکانیزاسیون خبر داد و گفت: در ۵ تا ۶ سال گذشته سرمایه گذاری بیش از ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان در این حوزه موجب شد بخش عمده‌ نیاز‌های کشور از تولید داخل مرتفع شود، این در حالی است که در گذشته برای کشت و کار کلزا به عنوان مهمترین دانه روغنی اثرگذار ماشین نداشتیم، اما در چند سال گذشته با تولید بومی ماشین‌های کاشت کلزا مشکل برطرف شد، به طوریکه هم اکنون در اکثر محصولات نیاز بهره برداران از ماشین تولید داخل تأمین می‌شود.

عباسی با بیان اینکه اعمال تحریم‌های جدید تأثیری بر تولید و پیشرفت ماشین‌های کشاورزی تولید داخل نداشته است، گفت: البته جو روانی مباحث تحریم موجب شده است تا تغییراتی در قیمت ایجاد شود، اما به طور کلی به لحاظ موجودیت کالا و وفور ماشین‌های کشاورزی با مشکلی مواجه نیستیم.

به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر انبار‌های اکثر سازندگان ماشین‌های کشاورزی داخل مملو از ماشین آلات، ابزار و قطعات یدکی است به طوریکه جوابگوی تمام نیاز داخل خواهد بود و امیدواریم بخش اندکی که نیاز به ارز دارد با گشایشی که در حوزه نقل و انتقالات پولی کشور حاصل می‌شود، همچنان اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به واردات استمرار یابد تا بتوانیم این دوران سخت را پشت سر بگذرانیم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت تولید و تأمین ماشین‌های کشاورزی و به طور کلی بخش مکانیزاسیون نسبت به سال ۹۷ بهبود یافته است، افزود: با توجه به وضعیت سرمایه گذاری و جذب سرمایه ارتقای حوزه مکانیزاسیون نسبت به سال‌های گذشته به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافته ایم که با این وجود از حوزه سیاست گذاری صنعت انتظار می‌رود تا به صنعت ماشین‌های کشاورزی توجه بیشتری داشته باشند.

 ۹۰ درصد تجهیزات اجرای سامانه‌های نوین آبیاری تولید داخل است/ تنها ۱۰ درصد تجهیزات آبیاری وارد می‌شود

عباس زارع مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه ظرفیت سازی مناسبی در خصوص سامانه‌های نوین آبیاری در کشور صورت گرفته است، اظهار کرد: با توجه به آن که ۹۰ درصد تجهیزات اجرای سامانه‌های نوین آبیاری تولید داخل است و برای ۴۰۰ هزار هکتار ظرفیت مهندسی داریم، از این رو اعمال تحریم‌های جدید مشکلی را در اجرای سامانه‌های نوین ایجاد نخواهند کرد.

وی افزود: وضعیت تولید لوازم و تجهیزات آبیاری در کشور به گونه‌ای است که امکان صادرات خدمات فنی به کشور‌های همجوار وجود دارد.

زارع با اشاره به اینکه در تأمین لوازم و تجهیزات آبیاری مورد نیاز مشکلی نداریم، گفت: هم اکنون ۷ تا ۱۰ درصد تجهیزات مورد نیاز آبیاری از طریق واردات تأمین می‌شود، به همین دلیل شرکت‌های دانش بنیان و واردکنندگان با انتقال دانش و تکنولوژی در سنوات آتی به دنبال آن هستند تا به مرز خودکفایی برسیم.

مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: در چند سال اخیر طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری به عنوان یکی از پروژه‌های اولویت دار افزایش راندمان تولید و حفاظت از منابع آب و خاک مورد توجه مسئولان دولتی قرار گرفت که با توجه به اهمیت امنیت غذایی و استفاده از منابع پایه به نحو مطلوب سرمایه گذاری‌های مناسبی در خصوص زیرساخت‌های اب و خاک، تجهیز و نوسازی اراضی سنتی، زهکشی، احیا و مرمت قنوات و سایر پروژه‌های اولویت دار آبیاری تحت فشار در برنامه قرار گرفته است.

به گفته وی، با توجه به اهمیت اجرای سامانه‌های نوین آبیاری در کاهش مصرف آب و افزایش بهره وری متقاضی برای سامانه‌های نوین آبیاری به اندازه‌ای که اعتبار به این بخش تخصیص داده می‌شود وجود دارد.

زارع با بیان اینکه با آغاز تحریم‌ها محوریت خودکفایی لوازم و تجهیزات آبیاری در دستور کار قرار گرفته است، تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی موضوع افزایش ضریب خوداتکایی و امنیت غذایی را از طریق افزایش بهره وری توسعه سامانه‌های نوین آبیاری در دستور کار خود قرار داده است که بدین منظور با انتقال دانش تکنولوژی و بومی سازی در صدد خودکفایی صد در صدی در تأمین نیاز کشور هستیم.

بخش کشاورزی کمترین وابستگی را به خارج از کشور دارد

عباس پاپی‌زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران، درباره آخرین وضع تولید ماشین آلات، ابزار و لوازم مورد نیاز کشور اظهار کرد: بخش کشاورزی از جمله بخش‌هایی است که کمترین وابستگی به خارج از کشور دارد و با تکنولوژی که در داخل وجود دارد، پاسخگوی نیاز مردم است.

وی افزود: اگرچه در بخش اندکی از تکنولوژی پیشرفته ابزارآلات و مکانیزاسیون به خارج از کشور وابسته هستیم، اما برای وارد کردن دانش مورد نیاز تولید این ابزار‌ها محدودیتی احساس نمی‌کنیم چرا که با سرمایه گذاری در کشور و استفاده از دانش بومی و فنی می‌توان به خوداتکایی یا خودکفایی در این حوزه دست یافت.

پاپی‌زاده ادامه داد: با توسعه سرمایه گذاری در داخل امکان افزایش دانش خارجی در کشور وجود دارد تا نیاز به واردات در حوزه مکانیزاسیون را به حداقل ممکن برسانیم.

به گفته این مقام مسئول، اگرچه در شرایط فعلی این امکان وجود ندارد که صد در صد نیاز کشور در حوزه ماشین آلات و مکانیزاسیون از تولید داخل تأمین شود، اما در صورت اعمال تحریم شدید، بخش کشاورزی کمترین آسیب را خواهد دید.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان با تأکید بر تبادل دانش با دیگر کشور‌ها تصریح کرد: در شرایط تحریم تبادل دانش با دیگر کشور‌ها به سهولت قابل انجام است چرا که برای خودکفایی صد در صدی در حوزه مکانیزاسیون و ابزار آلات کشاورزی نیاز به تکنولوژی و بومی سازی دانش داریم تا بتوانیم از واردات بی نیاز شویم.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۵۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر

به گزارش خبرنگار مهر ‌مقررات دست و پاگیر از بزرگترین مشکلات کارآفرین‌ها است. کارآفرین‌ها با وجود قوانین حمایت‌گر و بهبود نسبی شرایط، هنوز هم با موانعی از قبیل اجرای ضعیف و ناقص قوانین، مشکلات مربوط به زیرساخت مانند قطعی برق تولیدی‌ها و بوروکراسی اداری مواجه هستند.

در شرایطی که تولید حرف و هدف اول کشور است؛ بازیگران تولید یعنی تولیدکننده و کارآفرین باید بتوانند کسب و کار خود را راحت راه بیندازند و بعد به سرعت به سمت توسعه آن بروند. برنامه پایش‌، شب گذشته فرصتی را فراهم کرد تا کارآفرین‌ها به صورت زنده و مستقیم از مشکلات‌شان بگویند. از مقررات زائد یا سخت‌گیرانه‌ای که راه رسیدن به تولید را برایشان دورتر کرده است.

مهدی شفیعی قاسمی، اولین مهمان پایش بود. او صاحب شرکتی دانش‌بنیان است و در زمینه انرژی و تجهیزات تکنولوژی برای صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و آب فعالیت می‌کند. شرکت او ۱۴ سال پیش به همراه ۲۰۰ فارغ‌التحصیل دانشگاه شریف تأسیس شد. این کارآفرین درباره قوانین و مقرراتی که سد راه کسب و کارش شده است، گفت: «در زمینه‌هایی قانون داریم اما دراجرا ضعیف است. مثلاً یک پروژه‌ای را با هزار زحمت برای کارفرما ارائه می‌دهیم. به بخش ضمانت‌نامه که می‌رسد؛ قانون اجازه می‌دهد که از صندوق‌های پژوهش فناوری استفاده کنیم اما کارفرما که گاهی خصولتی و شبه دولتی است؛ می‌گوید در آئین‌نامه آمده اما چون ریسک دارد نمی‌پذیریم. این باعث می‌شود مثلاً ۵ درصد به هزینه‌های شرکت اضافه شود. قانون جهش تولید دانش‌بنیان حمایت‌های بسیاری را برای تولید دارد. درواقع بالادستی تسهیلات را تصویب می‌کند اما وقتی به بانک‌ها می‌رسد، می‌گویند فقط باید تضمین ملکی بدهید.»

تولید دانش‌بنیان، ضرورت کشور

شرکت‌های دانش‌بنیان در شرایط امروز کشور به دانش‌فنی بسیاری دست‌یافته‌اند که نیاز کشور را به واردات برخی از محصولات، تأمین کرده‌اند. شفیعی، کارآفرین حوزه دانش‌بنیان دراین‌خصوص گفت: «یکی از محصولاتی که تولید می‌کنیم و سطح دانش فنی بالایی دارد؛ زنجیره لوله‌های پی‌وی‌سی است. این لوله‌ها در خانه‌ها و زیرزمین و این موارد استفاده می‌شود. قبلاً این محصول را از اروپا وارد می‌کردیم اما یک روز گفتند که دیگر نمی‌توانیم به ایران این محصول را بدهیم. اگر ما تولید نمی‌کردیم، کل زنجیره کشور دچار مشکل می‌شد. یکی از مسئولان این حوزه می‌گوید تولید دانش‌بنیان در کشور به ضرورت تبدیل شده است.»

شفیعی اذعان داشت که اگر مسئولان بتوانند به شرکت‌های دانش‌بنیان نگاه بیشتری داشته باشند و به طور مثال اگر مجوزی خواستند راحت‌تر و با تشریفات کمتری به او بدهند؛ در حوزه دانش‌بنیان‌ها بسیار رشد خواهیم کرد.

کارآفرین‌ها پای‌کار تولید هستند

مهمان بعدی برنامه پایش چهارم اردیبهشت هم کارآفرین بود. ناصرسادات، کارآفرین حوزه کشاورزی و دام‌پروری است. او کارش را از سال ۸۹ آغاز کرده و حالا به مرحله صادرات محصولات کشاورزی نیز رسیده است.

این کارآفرین از مشکلاتی مانند استعلام‌های موردنیاز برای تأسیس دام‌پروری و گلخانه گله داشت. او درباره یکی از مشکلات زیرساختی مربوط به کسب و کارش گفت: «یکی از مشکلات، قطعی آب چاه‌های کشاورزی است. سال گذشته خیلی از کشاورزان ضرر دیدند؛ زیرا وقتی گلخانه تأسیس می‌شود اگر تنها یک ربع برق نداشته باشد، تمام محصولاتش در گرمای تابستان از بین می‌رود. ما حاضریم برق خانه‌هایمان را قطع کنند اما برق گلخانه قطع نشود.» یکی دیگر از گله‌های این کارآفرین حوزه کشاورزی، وجود رقبای بزرگ و قدرتمندی مانند نهادهای عمومی غیردولتی است.

سادات در انتهای برنامه گفت: «تمام جوانان در همین آب و خاک می‌توانند بهترین تولید را داشته باشند. اگر گله‌ای داریم برای بهتر شدن شرایط است.»

کد خبر 6089241 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرا خیر
  • مقررات‌زدایی در نزدیکی کارآفرین‌ها / قانون هست اجرای خیر
  • حل معضل پسماند در استان نیازمند هم افزایی مردم و مسئولان مرتبط است
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • مالیات عایدی بر سرمایه در بازار خودرو چه اثری دارد؟
  • توسعه میادین نفت و گاز به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان