Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از شاهرود، سال ۱۳۹۵ بود که نماینده شاهرود و میامی در آخرین نشست شورای اداری این سال، سخنی را مطرح و نکته مهمی را در آن نشست یادآوری کرد که جای تامل زیادی داشت. وی گفت: پتانسیل‌ها و قابلیت‌های اساسی و بنیادین شاهرود و میامی در سند آمایش سرزمینی استان سمنان که از چند سال پیش و قبل از دوره نمایندگی من تهیه و تقریبا از نظر مشاور و استان نهایی بود و از قبل نگاشته شده بود، محسوس نیست و توسعه شرق استان بر اساس سند مذکور امکان پذیر نمی‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


سید حسن حسینی شاهرودی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب (مد ظله) در مورد سند که فرمودند: آمایش نکته‌ای ماندگار برای کشور است افزود: با نگاهی به نسخه آمایش استان می‌توان دریافت که این طرح با توجه به ضعف‌هایی که دارد آن چیزی نیست که بتواند آینده شاهرود و میامی را در نظر داشته باشد. چرا که مبنای طرح‌های توسعه شهرستان‌ها بر اساس این سند اتفاق می‌افتد.
این مهم نشان می‌داد که آنچه که در سند آمایش سرزمینی استان سمنان برای شاهرود و میامی در نظر گرفته شد باب طبع نماینده مردم این خطه نبود و بنابراین باید چاره‌ای در این زمینه اندیشیده می‌شد.
اما سند آمایش چیست و اصلا چه عایداتی برای یک سرزمین دارد که اینقدر حساسیت در مورد آن زیاد است؟
آمایش سرزمین به معنای بهره‌برداری بهینه از امکانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی و در قلمرو جغرافیایی خاص است. در این طرح مزیت‌های فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی، ساماندهی و نظام بخشی می‌شود. این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت‌ها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگی‌های فضایی مناطق انجام می‌شود.
براساس تعاریف ومفاهیم متفاوت ازتوسعه، برداشت‌های گوناگونی نیز از آمایش درابعاد، اقتصادی، اجتماعی و جغرافیایی آن ارائه شده است.
درفرهنگ لغات لاروس، آمایش چنین تعریف شده است: بهترین نوع توزیع جغرافیایی فعالیت‌های اقتصادی با توجه به منابع طبیعی وانسانی.
فرهنگ اقتصاد و امور اقتصادیـ اجتماعی معاصر، تعریف‌آمایش رابه شکل دیگری ارائه نموده است:سیاستی که هریک چارچوب جغرافیایی معین درپی بهترین توزیع ممکن جمعیت برحسب منابع طبیعی وفعالیت‌های اقتصادی می‌باشد.
همانگونه که ملاحظه می‌شود این تعاریف به طورعمده برمفهوم اقتصاد تاکید ویژه‌ای دارد و این همان نقطه عطفی است که پاشنه آشیل توسعه سرزمینی محسوب می‌شود؛ لذا دکتر سید حسن حسینی شاهرودی که جزو مردان اقتصادی مجلس و کمیسین اقتصادی به شمار می‌رود باید دغدغه بیشتری می‌داشت و تدبیری ویژه برای جلوگیری از تصویب سند ناقص در گام اول در شورای برنامه ریزی و توسعه استان و با نو آوری و تکیه بر دانشگاهیان و اعضای هیات علمی و مسئولین ارشد دو شهرستان شاهرود و میامی می‌اندیشید، که این مهم موجب شد در واپسین لحظات، سند امایش را به نفع شرق استان تغییر و اصلاح نماید.
در این بین از همان سال ۹۵ با رایزنی‌های به عمل آمده از سوی وی سند یاد شده بار دیگر در کارگروهی متشکل از روسای دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و جمعی از اعضای هیات علمی و افراد باتجربه و متخصص و نیز استفاده از همه پتانسیل حوزه‌های اجرایی و نظارتی شهرستان‌ها از جمله فرمانداری‌ها، شورا‌ها، دهیاری‌ها و موثرین، به دبیری یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی شاهرود تشکیل شد تا بتواند با پشتوانه علمی و تخصصی، حقوق و قابلیت‌های واقعی و درج نشده منطقه شاهرود و میامی را در این سندپررنگ‌تر نماید.
نماینده شاهرود و میامی از دیده نشدن ظرفیت‌های گردشگری، معدن، کشاورزی و صنعت خطه نمایندگی خود در سند یاد شده گلایه کرده بود و دلیل این سهل انگاری را در استفاده از افرادی دانسته بود که در جریان این مزیت‌ها نبوده اند ونتیجتا درتهیه آن از پرسشنامه‌هایی استفاده کرده اند که معلوم نیست بر چه مبنایی آن‌ها را انتخاب کرده اند و در آن ازصاحبنظرانی نظرخواهی شده که معلوم نیست ازکدام منقطه جغرافیایی هستند که نه دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی شاهرود از آن اطلاع داشتند و نه آشنایی از قابلیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه دارند.
حسینی شاهرودی در شورای برنامه ریزی و توسعه استان سمنان نیز که در تاریخ سوم خرداد ۹۶ در استانداری سمنان با حضور استاندار و مشاور طرح برگزار شد با انتقاد از ضعف‌های طرح آمایش ارائه شده خواستار استفاده از توان دانشگاه‌ها و اعضای هیات علمی در تدوین این سند مهم شد.
از سخنان حسینی شاهرودی اینچنین بر می‌آمد که در تهیه طرح آمایش سرزمینی برای شاهرود و میامی نه فرماندار وقت مطلع بود ونه مدیران دستگاه‌های اجرایی!
لذ اطراحان و نویسندگان طرح مذکور در آن زمان باید به این سوال پاسخ دهند که چگونه این آمایش را انجام دادند که متولیان اصلی یعنی دانشگاه‌ها و نخبگان که خاستگاه آمایش می‌باشند از آن اطلاعی نداشتند و یا اگر غیر این بود چرا به بازی گرفته نشدند؟!
البته نمی‌توان به راحتی از کوتاهی صورت گرفته از سوی مسئولان وقت نیز گذشت که اگر خود دغدغه بیشتری در این مورد داشتند شاید اینقدر در حق شرق استان یعنی شاهرود و میامی در سند کم لطفی و اجحاف نمی‌شد.
تمام این جریان‌ها باعث شد تا حسینی شاهرودی بازنگری جدی را برای طرح آمایش استان سمنان مطالبه کند تا بتواند در این سند معتبر و اجرایی با چشم انداز و افق دیده آینده، حوزه انتخابیه خود را منتفع سازد.
با پیگیری‌های جدی از سوی وی بار دیگر پرونده‌ای مهم به جریان افتاد و از کارشناسانی از دانشگاه‌ها و دیگر سازمان‌ها دعوت شد تا بر روی این سند با دید توسعه شاهرود و میامی تمرکز بیشتری کنند تا نتیجه مطلوب حاصل گردد.
بدین ترتیب شورای سیاستگذاری آمایش سرزمین و برنامه‌های توسعه شرق استان (شهرستان‌های شاهرود و میامی) با دستور وی به عنوان نقطه عطف نهادیه شدن تفکر آمایش و برنامه‌های توسعه مبتنی بر محوریت دانشگاه هاتشکیل و آغاز بکار کرد و بر اساس مصوبات و در همین راستا گروه مطالعات راهبردی و آینده پژوهی توسط دانشگاه صنعتی شاهرود با رویکرد آمایش و برنامه‌های توسعه منطقه نیز تشکیل شد.
در ۱۰ و ۱۱ بهمن ماه سال ۱۳۹۶ دومین همایش ملی ((رویکرد‌های نوین آمایش سرزمین)) در این دانشگاه با کمک دانشگاه علوم پزشکی شاهرود برگزار شد و صاحبنظران نکات مهمی را در این رویداد مهم در خصوص آمایش و فرهنگ سازی ارائه کردند.
بررسی نهایی سند آمایش برای شرق استان (شاهرود و میامی) با برگزاری بالغ بر ۱۰ جلسه شورای سیاستگذاری آمایش و برنامه توسعه شرق استان با حضور همه اعضاء و نماینده شاهرود و میامی با بیش از ۴۰ جلسه کارشناسی و کار گروهی تشکیل شد و پس از نهایی شدن در شورای برنامه ریزی و توسعه استان، به سازمان برنامه و بودجه کشور ارسال و در آنجا نهایی و مصوب شد.
ایجاد خوشه صنایع تبدیلی غذایی در منطقه شاهرود و میامی، قطب گرد شگری پزشکی شاهرود، توسعه فرودگاه شاهرود و ارتقا به بین المللی، ایجاد شهر دانشگاهی، کریدور راه آهن طبس –شاهرود- اینچه برون، قطب گردشکری (بوم گردی و اکوتوریسم) تماما مواردی بود که در سند آمایش سرزمینی استان سمنان برای شرق استان مصوب شد و امروز در این سند به چشم می‌خورد.
نتیجه برای شاهرود و میامی مطلوب بود چرا که برای اولین بار در کشور اینگونه سندی دستخوش تغییرات برای یک حوزه خاص می‌شد.
سندی که بعنوان یکی از اسناد بالادستی محسوب می‌شود و معنی آن اینست که اگر روزی در مورد هر کدام از موارد ذکر شده در بالا بخواهد دفاعی صورت گیرد باید حتما دارای سندی معتبر باشد که هم اکنون سند آمایش آنقدر معتبر است که رهبر معظم انقلاب در همین زمینه در متن الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت به آن تاکید کرده اند.
اینکه امروز فرودگاه شاهرود بین المللی شد، کریدور راه آهن طبس –شاهرود- اینچه برون درقانون بودجه مصوب و در مرحله مطالعات قرار گرفت، توسعه خدمات تخصصی و فوق تخصصی پزشکی، و ده‌ها طرح و برنامه دیگر در منطقه شاهرود و میامی که برخی از آن‌ها در بالا ذکر شد روی غلطک اجرایی افتاد، همگی بر اساس پشتوانه‌های علمی و قابل دفاعی بود که یکی از مهمترین آن‌ها سند آمایش سرزمین است.
یادمان باشد که سند یاد شده می‌رفت تا با نقطه ضعف‌های فراوانی در مورد شرق استان مصوب شود که با اقدام سریع دکتر حسینی شاهرودی از تصویب آن جلوگیری شد و هم اکنون سندی با افق روشن و بدون نواقص قبلی و با تفاوت چشمگیر نسبت به قبل، با رویکردی توسعه طلبانه مصوب شده است تا افق آینده شاهرود و میامی روشنتر از قبل گردد. گزارش: سید امیر حسینی نژاد- فعال رسانه ای

منبع: بسیج نیوز

کلیدواژه: شاهرود سند آمایش سرزمینی نماینده شاهرود و میامی در مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۶۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، در این نشست افشین کسالائی در تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور با تاکید بر تحلیل اهم شاخص‌های توسعه‌ای برنامه ششم، برنامه‌ریزی برای توسعه را ایجاد بستری دانست که در پهنه آن توسعه اجتماعی، اقتصادی، سیاسی کشور در چارچوب‌های مبتنی بر نظریه‌های علمی و تخصصی طراحی، تدوین و اجرا شود.

معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در تبیین نقشه راه برنامه هفتم توسعه کشور به تشریح پارادایم، اصول حاکم، ویژگی‌ها، اهداف و الزامات و پیش نیازهای تحقق آن سخن گفت و اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه، عملیاتی و مسئله محور است و در تدوین آن تلاش شده سیاست‌های ابلاغی رهبر انقلاب به عنوان محورهای اصلی برنامه در نظر گرفته شود.

کسالائی با اشاره به اهم احکام قانونی با رویکرد استانی لایحه برنامه هفتم توسعه، گفت: تمرکززدایی و تقویت نقش استان‌ها در این برنامه  مورد تاکید ویژه قرار گرفته است.

وی رویکرد اصلی برنامه هفتم توسعه را بر اساس موضوعات کلیدی و پیشران‌های کشور با رعایت ملاحظات اسناد آمایش سرزمین، سیاست‌ها، تمرکز بر پیشران‌های توسعه، مسایل بحران‌زا و بسترسازها ( ابر پروژه‌ها) عنوان کرد.

تبیین چارچوب تدوین سند توسعه و برنامه‌های عملیاتی استان و تبیین و تحلیل اصلی‌ترین موضوعات و تبصره‌های قانون بدجه مرتبط با استان از دیگر مباحث مطرح شده توسط معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در این نشست بود که به آن پرداخته شد.

شایان ذکر است؛ این نشست با توجه به تصویب و ابلاغ قریب الوقوع برنامه هفتم توسعه و مبنای عمل قرار گرفتن در سال جاری و ضرورت تبیین مبانی و احکام آن به همت معاونت توسعه و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • شهید مطهری الگو و نمونه معلم تراز انقلاب اسلامی است
  • اعزام ۱۷۰ نفر به حج عمره پس از ۹ سال
  • اولین کاروان حج عمره مفرده از استان سمنان راهی سرزمین وحی شد
  • نخستین کاروان حج عمره استان سمنان اعزام شد
  • آیین بزرگداشت روز هنر انقلاب اسلامی در شاهرود برگزار شد
  • تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه
  • شبکه ملی تسهیل‌گر جوانی جمعیت در سمنان ایجاد می‌شود
  • بارش سنگین برف بهاری در محور شاهرود-توسکستان-گرگان
  • تصاویر بارش برف بهاری در جاده شاهرود - توسکستان | میزبان بارش نسبتاً سنگین برف بود + ویدئو
  • گزارش خبرگزاری مهر رتبه دوم جشنواره آب و رسانه را کسب کرد