Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایكنا از فارس، معصومه ابتکار، معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری امروز، 15 تیرماه در افتتاحیه تخصصی منطقه‌ای تشکل‌های غیردولتی استان‌های فارس، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر و خوزستان در شیراز گفت: یکی از اهداف جنگ روانی علیه مردم ایران ایجاد تشتت، ناامیدی و گسست اجتماعی است تا جامعه را نسبت به آینده و همدیگر ناامید و بی‌اعتماد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: دولت داوزدهم بر اهمیت سرمایه اجتماعی ایران و توجه به نهادهای مدنی بارها تأکید و سیاست‌گذاری مشخصی را برای این مسئله تعیین کرده است.

ابتكار افزود: توجه به سازمان‌های مردم نهاد به عنوان نهادهای مدنی مستقل و سرمایه اجتماعی جامعه برای ما در هر زمانی اهمیت بسیار زیادی داشته و دارد و البته این موضوع در دوران و دولت‌های مختلف فراز و نشیب‌هایی داشته و نگاه‌شان نسبت به این موضوع متفاوت بوده است.

معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: نگاه‌های متفاوت به سازمان‌های مردم نهاد موجب بروز تهدیدها و آسیب‌هایی شده و هم در یک موقعیت‌هایی باعث شد تا این سازمان‌ها پوست‌اندازی داشته باشند و خود را با شرایط تطبیق دهند.

ابتکار یادآور شد: دولت تدبیر و امید از ابتدا حمایت از فعالیت نهادهای مدنی، شکل‌گیری پشتوانه حقوقی نهادهای مدنی، اصلاح آیین‌نامه این سازمان‌ها و قانون مربوط به مشارکت تشکل‌های اجتماعی را به عنوان رویکردهای خود دنبال کرده است.

وی با تأکید بر اینکه زمینه‌سازی برای حضور مؤثر سازمان‌های مردم‌نهاد در مراحل مختلف سیاست‌گذاری بسیار نکته مهمی است، افزود: در کارگروه‌های شورای برنامه‌ریزی استان‌ها توجه به حضور این سازمان‌ها در فرایند تصمیم‌سازی‌ها کماکان مورد تأیید است تا نظر و دیدگاه مردم در شکل‌گیری برنامه‌ها و سیاستگذاری‌های دولت را بشنویم و برای آن حق اظهار‌نظر قائل شویم.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: از جمله تشکل‌هایی که برای دولت و به‌ویژه معاونت متبوع حائز اهمیت است، تشکل‌های محیط زیست در حوزه‌های مرتبط با سیاست‌گذاری‌های استانی و تشکل‌های اجتماعی زنان و خانواده‌ها مورد مشورت ساختارهای برنامه‌ریزی است.

ابتکار ابراز امیدواری كرد كه این روند مشورتی ادامه یابد تا بتوان از نوآوری‌ها و خلاقیت سازمان‌ها مردم‌نهاد در برنامه‌های ملی استفاده کرد.

معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری در بخشی از سخنانش با بیان اینکه قبل از سال 76 فعال مدنی بودم و در تشکل‌های مدنی به‌ویژه در حوزه زنان فعالیت می‌کردم، افزود: اگر بخواهیم مشکلات و معضلات خود را در ابعاد مختلف کشور حل کنیم، نیازمند بدنه قوی مردمی با پشتوانه قانونی برای ایجاد تحولات لازم در جامعه هستیم.

ابتکار اظهار كرد: سازمان‌های مردم نهاد براساس انگیزه‌های نیروی داوطلب حرکت می‌کنند که طبعاً مدیریت آن‌ها با مدیریت دولتی متفاوت است و نباید از آن‌ها انتظار مدیریت شبیه دولت داشته باشیم. بلکه رمز موفقیت آن‌ها از عدم تبعیت از نظام‌های بروکراتیک است و این فرصتی است برای آینده ایران و در این زمینه هر چقدر حمایت کنیم و برای توان افزایی آنها تلاش کنیم نتیجه ان را خواهیم دید.

وی ادامه داد: ماجرای سیل گویای این مدعا بود که نیروهای داوطلب علی‌رغم مشکلات اقتصادی وارد عرصه شدند و اقدام آن‌ها معجزه آفرین بود و این تحول نشان‌دهنده سرمایه عظیمی اجتماعی است.

معاون زنان و خانواده ریاست جمهوری ادامه داد: این انگیزه‌های معنوی اثربخش و الهام‌بخش برای جامعه می‌تواند یک بسیج اجتماعی را به دنبال خود داشته باشد و در نگرش‌ها تحول ایجاد کند.

ابتکار با بیان اینکه دولت نسبت به جایگاه و فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد و توان‌افزایی آن‌ها اهتمام ویژه دارد، گفت: در دوره دوازدهم نیز تصمیم گرفتیم به طور جدی برای توان‌افزایی سازمان‌های مردم‌نهاد در زمینه‌های مشخص تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه تنوع رویکردهای سازمان‌های مردم‌نهاد نشان از سطح تأثیرگذاری آن‌ها دارد، گفت: یکی از زمینه‌های مهم فعالیت سازمان‌های غیردولتی بحث دیده‌بانی و رصد است که نمی‌توان آن را در جامعه‌ای که به سمت ارتقای ارزش‌های اخلاقی، معنوی، مبارزه با فساد، رانت خواری و هرگونه سوء‌استفاده‌ای که به بی‌عدالتی منتهی می‌شود، نادیده گرفت، البته رصد باید مشفقانه و علمی و برای کمک به حل مشکلات باشد و با فضای تهمت‌زنی و اختلاف‌کنی و نفرت‌پراکنی متفاوت است که سازمان‌های مردم‌نهاد توانمند و آگاه و آزاد ومستقل از دولت می‌توانند آن را در جامعه تبیین کنند.

معاون زنان و امور خانواده ریاست جمهوری به کار جمعی و شبکه‌ای در بهره‌گیری از ظرفیت‌های مشترک هم اشاره كرد و گفت: تعداد سازمان‌های مردم‌نهاد در کشور قابل توجه است و اگر در سطح یک شهرستان، استان و کشور در یک موصوعات خاص تشکل‌ها با هم هم‌افزایی داشته باشند، می‌توانند یک جریان تأثیرگذار مثبت ایجاد کنند.

وی با تأکید بر ارتقای سطح مدیریت و مدیریت نیروهای داوطلب، گفت: مدیریت سازمان‌های مردم‌نهاد متفاوت از ماهیت مدیریت دولتی است و به هوش هیجانی و مدیریت الهام‌بخش نیاز دارد.

ابتکار بر نظارت بر کار سازمان‌های مردم نهاد و تشکل‌ها هم تأکید كرد و گفت: دولت ساز و کارهای نظارتی خود را دارد اما هر تشکلی هم عملکرد خود را نظارت کند تا از مسیر اصلی منحرف نشود.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي معصومه ابتكار گسست اجتماعي جنگ رواني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۲۹۹۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: متاسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی سازمان برنامه و بودجه استان یزد، جعفر رحمانی در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه (طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه این سازمان برگزار شد؛ از نتایج اجرایی نشدن کامل برنامه ششم توسعه مانند عدم تحقق رشد اقتصادی در دهه ۹۰ شمسی سخن گفت.

رحمانی با تاکید بر اینکه اجرای کامل این برنامه و به ویژه استقرار نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند، گفت: متأسفانه تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود و بر همین اساس باید در اجرای برنامه هفتم توسعه اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی با بیان اینکه برنامه ششم توسعه کشور از برنامه‌های توسعه‌ای ناموفق کشور بود و تنها فقط ۳۰ درصد از آن محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین، اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان داشت: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگ‌تر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار داشت: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جز اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

در ادامه این نشست افشین کسالائی، معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، اظهار داشت: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

کسلائیی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان داشت: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها، رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

در پایان این نشست حاضرین به طرح سوالات و ابهامات خود در خصوص این برنامه پرداختند و نظرات و دیدگاه‌هایشان را نیز بیان کردند.

کد خبر 747957

دیگر خبرها

  • بیش از ۲ و نیم میلیون فرصت شغلی در دولت سیزدهم ایجاد شد
  • شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد
  • خط و نشان تند رئیسی برای بانک‌ها / انتقاد از حمله و آزار و اذیت پلیس آمریکا علیه دانشجویان
  • حمایت ویژه مدیریت شهری از تشکل‌های مردم‌نهاد
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • فرمانداریهای استان تهران برای همکاری با دبیرخانه ۱۰روز فرصت دارند
  • مشارکت بیش از ۳۰۰ سازمان مردم نهاد در طرح ملی مشارکت اجتماعی
  • توسعه کتابخانه‌های سیار و ایجاد زنگ کتابخوانی در مدارس کشور
  • برگزاری ۷۵۰۰ نفر ساعت آموزش توانمندسازی برای تشکل‌های ایثارگری
  • مردم و تشکل‌های اجتماعی از «طرح نور» حمایت و پشتیبانی کرده‌اند