Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-07@14:12:55 GMT

«نانومواد» ساخت داخلی به کمک حوزه سلامت آمد

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۰۰۸۷۰

«نانومواد» ساخت داخلی به کمک حوزه سلامت آمد

به گزارش گروه علم و فناوری ایسکانیوز، کاربرد مواد مصنوعی و تولیدشده با ترکیب و فرآوری صنعتی، به کمک فناوری‌ها رشد نمایانی داشته است. اما این فناوری‌ها،امروز تا جایی پیش رفته‌اند که پای خود را به بدن انسان باز کرد‌ه‌ و جایگزین برخی از کاستی ‌ها و عارضه‌ها شده‌اند. ساختار ایمنی بدن انسان ویژگی‌های منحصر به فرد بیولوژیکی دارد و اجازه ورود یک ماده غریبه و ماندگاری را نمی‌دهد، اما فناوری‌های زیستی و پیوندش با دیگر همچون فناوری‌ها از جمله نانو، راهی گشوده است تا بخشی از نیازها پزشکی، بهداشتی و سلامت با تولید مواد سازگار با بدن رفع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زیست‌ماده یا بایومتریال‌ها با بهره‌گیری از زیست‌فناوری از مواد طبیعی یا استفاده از مواد صنعتی مانند آلیاژهای فلزی، سرامیک‌ها، پلیمرها و کامپوزیت‌ها ساخته می‌شوند. این مواد اغلب، با قرار گرفتن در بخش یا کل یک ساختار زنده یا یک ابزار پزشکی می‌توانند یک عملکرد را بهبود ببخشند یا جایگزین آن شوند.

ماده «هیدروکسی آپاتیت» یکی از همین ترکیبات به شمار می‌رود که به تازگی مورد توجه قرار گرفته و با فناوری پیچیده‌ای که دارد، از مواد مهم و راهبردی در صنعت پزشکی به شمار می رود.

مسعود حافظی مدیرعامل شرکت دانش‌بنیان «پردیس پژوهش فناوران» با اشاره به این مطلب گفت: این پودرکه از فناوری نانو بهره می‌برد، با برند تجاری آپاتک، برای استفاده در محصولات بهداشت دهان و دندان مانند خمیردندان،دهانشویه و آدامس تولید شده است.

این فعال فناور، به تولید این ماده با فناوری بومی و به دست دانش‌آموختگان ایرانی اشاره کرد و افزود: از این زیست‌ماده، به دلیل داشتن سازگاری زیستی ، زیست فعالی و قابلیت اطمینان برای کاربری در بدن ، به طور گسترده ای در مصارف پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود.

مدیرعامل «پردیس پژوهش فناوران» از تولید بیومواد در مقیاس صنعتی و با حمایت پارک علم و فناوری یزد گفت و ادامه داد:این مواد به دلیل استفاده از فناوری نانو و ایجاد سطح مخصوص بالا در صنعت پزشکی کاربرد فراوانی دارد و از ویژگی‌هایی چون مسدود کردن توبول های عاجی دندان و کاهش حساسیت دندانی، بازسازی مینای دندان، حل مشکل پوسیدگی سطحی دندان، صاف کردن سطح دندان و ترمیم صدمات ناشی از نوشیدنی های اسیدی برخوردار است.

حافظی با بیان این‌که تولید این پودرها بخش قابل توجهی از نیاز صنایع یادشده به واردات محصولات مشابه با نانو پودر هیدروکسی آپاتیت را تأمین می‌کند، ادامه داد: این شرکت با تیم تحقیق و توسعه که از دانش‌آموختگان حوزه نانوفناوری، شیمی و زیست‌فناوری است علاوه بر تولید بومی پودر هیدروکسی آپاتیت کربناته نانوساختار، کلسیم فسفاتی و بهینه سازی آنها بر اساس نیاز مشتری را نیز تولید می‌کند.

انتهای پیام/

169 / 156 نانو مواد سلامت مواد مصنوعی فناوری مصارف پزشکی داروسازی آرایشی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: نانو مواد سلامت مواد مصنوعی فناوری مصارف پزشکی داروسازی آرایشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۰۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند

به گزارش قدس خراسان به نقل از وبدا، حسن عبدالله‌زاده در حاشیه همایش پیشکسوتان بهورزی و گسترش قطب ۹ کشور، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امروز به مناسبت بزرگداشت روز معلم مراسم تجلیل از مربیان شاغل و بازنشسته بهورزی استان برگزار شد که زحمات بسیاری در حوزه سلامت به‌خصوص در مناطق محروم، کم برخوردار و صعب‌العبور داشتند و همه ما قدردان زحمات ۳۰ ساله این عزیزان هستیم و با افتخار دست این مربیان عزیز را در هفته بزرگداشت مقام معلم می‌بوسیم.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در این مراسم از بیش از ۱۰۰ پیشکسوت و مربی بهورزی تقدیر به عمل آمد.

وی افزود: در حال حاضر ۱۱۰۰ بهورز در مناطق روستایی حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد شاغل هستند و حداقل ۶۵۰ نفر دیگر نیاز است که به وضعیت ایده‌آل در تامین نیروی انسانی موردنیاز در این حوزه برسیم.

عبدالله زاده با تاکید بر اینکه ۵۰۰ دانش آموز بهورزی هم‌اکنون در حال گذراندن دوره آموزشی هستند و در مهر و بهمن ماه سال آینده فارغ‌التحصیل می‌شوند و این افراد بلافاصله پس از فارغ‌التحصیلی به‌کارگیری خواهند شد، گفت: طبق وعده معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با موافقت رئیس سازمان استخدامی کشور یک آزمون دیگر در طی ۳ ماه آینده برگزار خواهد شد تا که مابقی کسری نیروی بهورزی در سطح کشور از جمله ۱۵۰ نیروی مابقی جهت به‌کارگیری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تامین گردد.

مدیر توسعه شبکه و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد بیان کرد: این ۱۵۰ نیرویی که در آزمون بعدی جذب خواهند شد پس از طی دوره آموزشی ۲ ساله و فارغ‌التحصیلی در این دوره در مراکز و خانه‌های بهداشت روستایی به‌کارگیری می‌شوند.

دیگر خبرها

  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • در حوزه تخلفات شهری بیش از ۱۱۳۷ مورد تخریب و جمع‌آوری صورت گرفت
  • چرا بیمه سلامت حساب واحد بانکی ندارد
  • ساخت مرکز جامع سرطان قم ۳۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارد
  • انسولین با کمک فناوری نانو خوراکی می‌شود
  • چتر فناوری روی محصولات بهداشتی باز شد/معرفی ۱۳ محصول نانوسلامت فناورانه
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • برچسب هوشمند برای پایش مواد غذایی دریایی ساخته شد
  • بیش از ۱۵۰ بهورز در سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد جذب می‌شوند