Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@23:00:09 GMT

هر کسی تاب سختی ندارد از حوزه علمیه برود

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۰۱۱۵۴

هر کسی تاب سختی ندارد از حوزه علمیه برود

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه افتخار می‌کنیم پای مصالح مردم و دین اسلام ایستاده‌ایم، گفت: حوزه جای آمادگی سختی‌های بزرگ در راستای تحمل مشکلات برای مصالح مردم و اعتلای اسلام است و اگر کسی این آمادگی را در خود نمی‌بیند از حوزه برود.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور در مراسم تکریم و معارفه مدیر جدید حوزه‌های علمیه استان قزوین که صبح امروز با حضور مسئولان استانی و طلاب حوزه‌های علمیه در شبستان امیرالمؤمنین (ع) مسجدالنبی (ص) برگزار شد، ضمن گرامی‌داشت یاد و نام چهره‌های بزرگ و اثرگذار استان قزوین اظهار کرد: این استان در عرصه علم و سیاست و دیانت در کشور اثرگذار بوده و نام‌های ماندگاری از قزوین به یادگار مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خطه قزوین در طول تاریخ انسان‌های بزرگی را پرورش داده و یک شهر تاریخی، الهام‌بخش و اثرگذار بوده و حوزه‌های علمیه این شهر نیز در طول تاریخ درخشان بود، لذا نیاز است آن را معرفی کرده و ضمن بازخوانی زمینه آشنایی نسل جوان و ترسیم این هویت در بین آن‌ها را ایجاد کنیم تا بدین واسطه زمینه آشنایی آن‌ها را با این پیشینه پرافتخار در قزوین فراهم کنیم.

آیت‌الله اعرافی تصریح کرد: حوزه‌های علمیه ذات و بنیان اندیشه و تولید فکری بوده‌اند و عمق و ژرفای تفکر علمی را در آن می‌توان مشاهده کرد چرا که در طول تاریخ و قرون متمادی همواره مولد علم و دانش و نظریات بدیع و بکر و انسان‌ساز بوده است.

وی با بیان اینکه غنای شخصیتی و اخلاقی از جمله ویژگی‌های بارز حوزه‌های علمیه است، گفت: مردمی و اجتماعی بودن حوزه‌های علمیه از جمله ویژگی‌های آن است که همواره در کنار آن‌ها بوده و این در ذات آن‌هاست چرا که حوزه علمیه نمی‌تواند یک نهاد جدا از مردم باشد.

نقش‌آفرینی حوزه‌های علمیه در پیچ‌های مهم تاریخی

این مسئول بیان کرد: اگر روزی حوزه از عشق به مردم فاصله بگیرد بی‌شک نمی‌توان آن را حوزه علمیه دانست و این از قدیم مرسوم بوده که بزرگان ما در برابر مردم و نیازمندان زانو می‌زدند و در نگاه حوزوی غنی و فقیر و کوچک و بزرگ یکسان بوده و عالم دین فانی در مردم بود.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تأکید بر اینکه طلاب باید سابقه کهن و ریشه و شاخ برگ این درخت عظیم را به‌درستی بشناسند، گفت: حوزه‌های علمیه سرنوشت‌ساز و حاضر در صحنه‌های مهم سیاسی بوده و در پیچ‌های مهم تاریخی نقش‌آفرین بوده‌اند.

وی ادامه داد: پیوستگی علمی در حوزه‌های علمیه از دیگر ویژگی‌های آن است که این به لحاظ تاریخی بالای هزار سال قدمت داشته و متصل به اهل‌بیت است، جوانان برومند کشورمان باید بدانند شناسنامه فرهنگی ما متصل به اهل‌بیت (ع) است و امروز در خدمت به مردم و نظام تلاش می‌کند.

این مسئول با بیان اینکه قم در یک‌صد سال اخیر یک محوریت ناب را در جهان پیدا کرده و به قطب معارف دینی و اهل‌بیت (ع) تبدیل شده است، گفت: در حال حاضر بعد از چهل سال از عمر انقلاب اسلامی شاهد تحولات شگرف در حوزه‌های مختلف هستیم.

کسانی که آماده مقابله با سختی‌ها نیستند جایشان در حوزه‌های علمیه نیست

آیت‌الله اعرافی با بیان اینکه افتخار می‌کنیم پای مصالح مردم و دین اسلام ایستاده‌ایم، عنوان کرد: حوزه جای آمادگی سختی‌های بزرگ در راستای تحمل مشکلات برای مصالح مردم و اعتلای اسلام است و اگر کسی این آمادگی را در خود نمی‌بیند از حوزه برود.

وی خاطرنشان کرد: حوزه در روزگاری است که دشمنانی بزرگ، رقیبانی قَدَر، مطالبه‌گرانی متعدد و قلمروهایی بزرگ دارد لذا رسالت آن‌ها بسیار سنگین است ازاین‌رو باز تأکید می‌کنم کسانی که آماده مقابله با سختی‌ها نیستند جایشان در حوزه‌های علمیه نیست.

این مسئول ادامه داد: جامعه امروز مطالبات جدی دارد که حوزه باید به آن پاسخ دهد ازاین‌رو تحول آموزشی در طراحی‌های حوزه علمیه مورد توجه بوده و امروز در قالب صدها رشته آن را بازسازی کرده‌ایم لذا می‌توان به‌عنوان دست‌آورد جدید آن را در قم مورد توجه قرار داد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور ادامه داد: حجم بالای تولیدات علمی، توسعه قلمروهای جدید در حوزه‌های مختلف، بین‌المللی شدن قم به‌صورت بی‌سابقه به‌گونه‌ای که از بیش از ۱۳۰ کشور طلاب در حال آموزش هستند، توجه به بانوان برای حضور در عرصه علم و دانش دینی، ارتباط و در خدمت انقلاب بودن و پایگاه تولید یک نظام و انقلاب در جهان را می‌توان از جمله ویژگی‌های قم جدید برشمرد.

ترسیم ۲۶۰ مأموریت برای روحانیون

وی با تأکید بر اینکه امروز رسالت ما بسیار سنگین بوده و دشمنی و هجمه‌ها علیه حوزه‌های علمیه غیرقابل‌شمارش است، افزود: ۲۶۰ مأموریت برای روحانیت متصور است و آن‌ها باید با علم و اخلاق و تدبیر و شجاعت و روحیه‌ای انقلابی و اجتماعی در همه این قلمروها نقش‌آفرینی کنند.

این مسئول با اشاره به تغییرات جدید در حوزه‌های علمیه استان‌های مختلف یادآور شد: تفویض اختیارات بیشتر به حوزه‌های شهرهای مختلف از جمله سیاست‌های جدید حوزه‌های علمیه است چرا که حوزه‌ها باید بر سرمایه‌های خود تکیه کنند.

وی ادامه داد: همچنین توسعه کیفی و عمق و ژرفایی حوزه‌ها از دیگر تأکیدات مؤکد است که باید مورد توجه بزرگان و عالمان و مدیران حوزه‌های علمیه در شهرهای مختلف کشور باشد.

استاندار قزوین برای احیای ابنیه حوزه علمیه تلاش کند

آیت‌الله اعرافی خطاب به استاندار قزوین درخواست کرد: ابنیه حوزه‌های علمیه استان به‌عنوان شناسنامه فرهنگی این شهر باید بیش از گذشته مورد توجه قرار بگیرد لذا از استاندار قزوین خواهانم ضمن مهم شمردن آن در راستای احیای این ابنیه تاریخی تلاش بیشتری داشته باشد.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور در پایان خاطرنشان کرد: باید عالمان و بزرگان قزوین تلاش کنند که مساجد تاریخی بار دیگر احیا شده و ده‌ها برنامه که سطح و تراز استان را بالاتر از وضعیت کنونی قرار دهد.

به گزارش ایسنا، در پایان این مراسم از زحمات حجت‌الاسلام عباسی تولیت سابق حوزه‌های علمیه استان تقدیر و حکم انتصاب حجت‌الاسلام محمدتقی سبحانی به‌عنوان مسئول جدید به وی اهدا شد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حوزه علمیه قم آیت الله اعرافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۱۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، گفت: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،آیت‌الله علیرضا اعرافی در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاد و خاطره استاد شهید آیت‌الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) افزود: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به کتاب 22 جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود 40 هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته اعرافی ثبت و ضبط 21 هزار و 44 راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می‌دهد که عدد 4 هزار شاگرد عدد بی‌ربطی نیست. همچنین حدود 40 هزار حدیث و بیش از 22 هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیرگذاری عظیمی داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود 20 هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود 40 هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب 60 هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی شیعه است و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته وی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما همه ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه‌ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون‌های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

 اعرافی گفت: همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه‌های علمیه باید به طور ویژه از این منظومه صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در 100 سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از طلاب ممتاز و نمونه استان یزد
  • دیدار رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با رهبر شیعیان مالی
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • تولید فکری رسالت و ماموریت جشنواره علامه حلی است
  • تجلیل از اساتید خواهر و برادر حوزه علمیه استان قزوین
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی