Web Analytics Made Easy - Statcounter

با اتمام مهلت ۶۰ روزه ایران به کشورهای اروپایی عضو برجام و مشخص شدن عدم کارایی برجام ایران گام دوم را محکم تر بر می دارد و با افزایش غنی سازی اورانیوم آماده خروج از برجام می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، با خروج آمریکا از برجام ایران پس از گذشت یک سال به ۵ کشور باقی ماند در برجام ۶۰ روز مهلت داد تا به تعهدات خود در برجام به ویژه در حوزه نفتی و بانکی عمل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

و بنابر اعلام مسئولین در صورتی که این وعده ها محقق نشود و گام موثری برای دستیابی به اهداف برجام برداشته نشود ایران نه تنها از برجام خرج می شود بلکه غنی سازی اورانیوم را هم از سر خواهد گرفت.

به دنبال اتمام مهلت  60 روزه به کشورهای عضو برجام روحانی رئیس جمهور ایران اعلام کرد غنی سازی اورانیوم را تا هر مقدار بخواهیم ادامه خواهیم داد دیگر مقدار غنی سازی ۶۷٫۳ نخواهد بود.

از ۱۶ تیر اگر طرف‌های مقابل به تمامی تعهدات خود طبق زمان‌بندی عمل نکنند، رآکتور اراک به شرایط سابق یعنی شرایطی که آنها ادعا می‌کردند خطرناک بوده و می‌تواند پلوتونیوم تولید کند، باز خواهد گشت؛ مگر اینکه در مورد رآکتور اراک آنها به تمامی تعهدات خود عمل کنند.

چندی پیش اروپا نمایشی به راه انداخت و برای فریب دادن و وقت گرفتن از ایران اعلام کرد ساز و کار مالی اینستکس در ایران راه اندازی شد در صورتی که قبلا هم مبالدله هایی برای دریافت غذا و دارد در ازای نفت وجود داشت و اینستکس رسما غیر کاربردی خواهد بود.

امروز اینستکس تنها سازوکاری بدون پول است و اینستکسِ توخالی به هیچ دردی نمی‌خورد، اما اگر اینستکس فعال شده و پول فروش نفت ایران به آنها به‌ واسطه آن حاصل شود با وجود ایرادات آن، می‌توان تا حدی آن اقدام را قبول کرد.

کشورهای اتحادیه اروپا توان مقابله با سیاست های یک جانبه گرایانه آمریکا را ندارند

در این رابطه نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلسگفت: مهلت ۶۰ روزه ایران به اتحادیه اروپا رو به پایان است و با توجه به اینکه کشورهای اروپایی توان مقابله با سیاست های یک جانبه گرایی آمریکا را ندارند به  نظر می رسد باید برجام را خاتمه یافته تلقی کنند و به مسیر اولیه خود باز گردند.

یحیی کمالی پور نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با اشاره به پایان مهلت ایران به اروپا در گام اول به خبرنگار راه آرمان گفت: از زمانی که توافق نامه برجام امضا و اجرایی شده است شاهد بودیم که عمل به مفاد توافق نامه به صورت یک طرفه بوده و تنها ایران پایبندی خود را به مفاد این توافق نامه نشان داده اما طرف مقابل هیچ اقدام مثبت و موثری انجام نداده است.

وی ابراز داشت: با خروج آمریکا از برجام عملا برجام شاکله حقوقی و بین المللی خود را از دست داده و کشورهای اروپایی هم نتوانستند در مقابل یک جانبه گرایی آمریکا اقدام موثری انجام دهند.

اینستکس فرزند معلوم برجام توافقی ناکارآمد است

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس افزود: تنها اقدام موثر اتحادیه اروپا اینستکس است که به روایتی می توان گفت فرزند معلول برجام است و نگه داری آن به مراتب سخت تر، دشوار تر و هزینه بر تر از برجام خواهد بود.

کمالی پور تاکید کرد: اینستکس شمایل یک قرارداد مثبت و خوب را ندارد همانطور که در گذشته قراردادی تحت عنوان ” نفت در برابر غذا ” وجود داشته که هیچ تفاوتی با اینستکس ندارند.

نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس افزود: می توان گفت اینستکس در راستای برجام نیست و حتی کوچک ترین بند از برجام را اجرایی نخواهد کرد.

وی اظهار داشت: اتحادیه اروپا در اعلام مواضع خود دائما ایران را ترغیب می کنند که به صورت یک طرفه برجام را حفظ کند اما اصل قراردادهای بین المللی این است که باید تعهدات به صورت دوجانبه یا چند جانبه انجام گیرد.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس یادآور شد: در فضای بین المللی ما هیچ قرارداد یک طرفه ای نداریم و می توان گفت ماهیت چنین قراردادی استعماری است.

کمالی پور تصریح کرد: مهلت ۶۰ روزه ایران به اتحادیه اروپا رو به پایان است و با توجه به اینکه کشورهای اروپایی توان مقابله با سیاست های یک جانبه گرایی آمریکا را ندارند به  نظر می رسد باید برجام را خاتمه یافته تلقی کنند و به مسیر اولیه خود باز گردند.

نائب رئیس کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در پایان خاطر نشان کرد: قطعا ما ملت ایران در سایه اقتدار، وحدت و همدلی مردم و مسئولین می توانیم در مقابل آن ها بایستیم و نیازی هم به سازش با غرب و کشورهای اروپایی نخواهد بود.

اینستکس ابزار دولت مردان برای نادیده گرفتن منافع ملی

ابراهیم رزاقی کارشناس مسائل اقتصادی در گفتگو با خبرنگار راه آرمان اظهار کرد: از دیدگاه بنده مشکل اساسی تحریم ها در بخش مبادلات بانکی است و اینکه دولت بتواند تحریم ها را تا حد ممکن بی اثر کند.

وی عنوان کرد: باید توجه داشت که اینستکس نمی تواند تاثیر چندانی داشته باشد چرا که آن ها نفت ایران را نمی خرند بلکه در ازای صادرات نفت به ما دارو و غذا می دهند.

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: اینستکس در واقع ابزاری برای مسئولین دولتی است که می خواهند منافع ملی را نادیده بگیرند و با استفاده از آن در تلاش اند شرایط اقتصادی کنونی تداوم یابد.

رزاقی ابراز داشت:  این در صورتی است که برای کاهش اثرات ناشی از تحریم ها راه حل های دیگری وجود داشته که به کار گرفته نشده اند به عنوان مثال تداوم برقراری ارتباط با کشورهایی که قبل از تحریم های جدید با آن ها ارتباط داشتیم از قبیل هند، چین و روسیه که می توانست کمک بزرگی به بهبود شرایط کنونی کند.

با گذشت ۶ سال دولت همچنان بر سیاست های غلط خود پافشاری می کند

وی تاکید کرد: ظریف وزیر امور خارجه و رئیس جمهور در ۶ سال گذشته تمام تلاش خود را برای برقراری ارتباط با آمریکا و اروپا انجام داده است و با سیاست های اشتباه خود ابتدا به آمریکا امید داشته و بعد از پاره شدن برجام به سراغ کشورهای اتحادیه اروپا رفتند و وضعیت کنونی اقتصاد کشور ثمره اعتماد بی مورد به کشورهای غربی است.

این کارشناس مسائل اقتصادی ادامه داد: فروش نفت را می توانستیم به صورت آگاهانه به حداقل رساند بدین ترتیب که نفت را با استفاده از پتروشیمی درداخل به مواد دیگر تبدیل کرد و مانع فروش آن به صورت خام شد و نتیجه این اقدام افزایش اشتغال ، رونق تولید و ایجادتکنولوژی های جدید در کشور است .

رزاقی تصریح کرد: حذف دلار از ارتباطات تجاری با سایر کشورها می تواند کمک شایانی به کشور کند و در حال حاضر چندین کشور از قبیل روسیه و چین با این تدبیر مبادلات خود را انجام می دهند.

وی  در گفتگو با خبرنگار راه آرمان  بیان کرد:متاسفانه از زمان دولت هاشمی رفسنجانی مسئولین ما به دنبال برقراری ارتباط با آمریکا و کشورهای اروپایی هستند تا به هر صورتی آن ها امکانات را در اختیار ما قرار دهند.

تخفیف در تحریم ها بهانه ای برای براندازی نظام

این کارشناس مسائل اقتصادی افزود: آمریکا و متحدینش راضی به توافق با ایران و یا تخفیف در تحریم ها نیستند بلکه به دنبال براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و به دنبال رژیمی همچون رژیم پهلوی و آل سعود هستند.

رزاقی یادآور شد: دولت یازدهم و دوازدهم بدترین نوع سرمایه داری را در ایران اجرا کرد که حول محور فروش نفت ، واردات کالاها با تخصیص ارز با قیمت پایین در گردش است و با این رویه به دنبال نابودی تولید داخل هستند.

وی ابراز کرد: مسئولین و دولت مردان ما از دیدگاه بنده به صورت آگاهانه همگام با دشمن شده و در جهت براندازی نظام عمل می کنند چرا که اعتقادی به قانون اساسی و التزامی به اصل نظام ندارند.

این کارشناس مسائل اقتصادی در خاتمه گفت: دولت باید به ایجاد صنایع صنعتی کننده کمک کند و از الگوهایی که سپاه در صنایع دفاعی به کار برده است بهره مند شود اما اقدامی انجام نمی دهد.

حال باید منتظر باشیم تا مسئولین ما گام دوم برجام را محتک برداشته و در برابر زورگویی های مدعی صلح و دوستی با لحنی قاطع برخورد کرده و از برجام خارج شوند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۷۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد

سنای آمریکا لایحه ممنوعیت واردات اورانیوم از روسیه را تصویب کرد.

به گزارش ایرنا، این لایحه هیچ مخالفی نداشت و همه سناتور‌های حاضر در جلسه به آن رای موافق دادند. مجلس نمایندگان آمریکا پیشتر در ماه دسامبر این لایحه را تصویب کرده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا در گزارشی اعلام کرد که نیروگاه‌های برق هسته‌ای ایالات متحده در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۲ درصد از اورانیوم مورد نیاز خود را از روسیه وارد کردند. جان باروسو سناتور جمهوریخواه از ایالت وایومینگ در بیانیه‌ای اعلام کرد: وایومینگ اورانیوم کافی برای جایگزین کردن اورانیوم روسیه را دارد و آماده‌ایم که از آن استفاده کنیم.

وی افزود: لایحه دوحزبی ما کمک می‌کند که بودجه ماشین جنگی روسیه را کم کرده، تولید اورانیوم آمریکا را احیا کرده و سرمایه‌گذاری در چرخه عرضه سوخت هسته‌ای آمریکا را افزایش دهیم.

یک مقام ارشد آمریکایی با تاکید بر افزایش تولید داخلی سوخت هسته‌ای ایالات متحده، از مصرف‌کنندگان خارجی نیز خواست که وابستگی خود به روسیه در حوزه انرژی هسته‌ای را کاهش دهند. «کاترین هاف» دستیار وزیر انرژی آمریکا در حوزه هسته‌ای ماه مارس در مصاحبه با رویترز گفت که کشور‌های شرکت‌کننده در اجلاس هسته‌ای بروکسل تلاش کردند تا سرمایه‌گذاری در زمینه تولید سوخت هسته‌ای را افزایش دهند.

وی افزود که آمریکا، ژاپن، فرانسه، کانادا و انگلیس متعهد شده‌اند ۴.۲ میلیارد دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند که سهم آمریکا ۲.۷ میلیارد دلار است که «گامی تاریخی» به شمار می‌آید. شرکت هسته‌ای روس‌اتم می‌گوید که ۱۷ درصد از سوخت هسته‌ای دنیا را تامین می‌کند.

دیگر خبرها

  • کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین آزادی بیان برافتاده است
  • در واکنش به سرکوب دانشجویان معترض آمریکایی؛ کنعانی: پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار ‎آزادی بیان افتاده است
  • پرده تزویر از چهره مدعیان دروغین شعار آزادی بیان برافتاده است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • خنثی‌سازی فتنه مدعیان دروغین مهدویت توسط امام صادق (ع)
  • سرکوب دانشجویان آمریکایی توسط پلیس نقاب دروغین حقوق بشر را از چهره ایالات متحده انداخت
  • پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌
  • تصویب لایحه جنجالی در سنای آمریکا؛ واردات اورانیوم از روسیه ممنوع شد
  • سنای آمریکا واردات اورانیوم از روسیه را ممنوع کرد