Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد مروی روز گذشته 15 تیرماه در دیدار با جمعی از شاعران، مداحان و مرثیه‌سرایان اهل‌بیت(ع) در حرم مطهر رضوی، عرصه شعر و مداحی برای ائمه‌طاهرین(ع) را عرصه علم، ادب، احساس و عشق خواند و اظهار کرد: مهمترین موضوع در مداحی و شعرسرایی برای اهل‌بیت(ع) اخلاص و برای خدا سراییدن و خواندن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: چه آن‌هایی که شعر می‌سرایند و چه آن‌هایی که شعر را قرائت می‌کنند، هنرمند هستند. وقتی انسان بتواند با صدا و هنرش ساعتی جمع کثیری را مجذوب کند، چیزی جز هنر نیست.
تولیت آستان قدس رضوی تأکید کرد: هنرمند کسی است که بتواند با سرودن و خواندن ابیاتی، انسانی را متحول کند. همان طور که یک آیه قرآن کریم انسانی را دگرگون می‌کند و انسان‌های در مسیر گمراهی و ظلالت را هدایت می‌نماید.
وی هنر مداحی را خاص و ویژه شیعه خواند و عنوان کرد: یکی از عواملی که در طول تاریخ اسلام علی‌رغم تمام هجمه‌ها و جور دشمنان شیعه را حفظ کرده، مداحی و مرثیه سرایی برای اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: در دنیا شاعر بسیار بوده، اما تفاوت شعرای اهل بیت(ع) با دیگران در این است که این شعرا فضیلت‌ها را می‌سرایند و جامعه را به اخلاق نیکو، پاکیزگی، انسانیت و سبک زندگی اسلامی دعوت می‌کنند.
وی ابزار هنر را مایه ماندگاری فرهنگ، تاریخ، هویت و فعالیت‌ها دانست و بیان کرد: بیان معارف دینی در قالب هنر باعث اثرگذاری و ثبت دوچندان آن‌ها در وجدان‌ و قلوب انسان‌ها می‌شود، هرچه که بخواهد ماندگار شود باید در قالب هنر قرار بگیرد.
مروی با اشاره به رشد و تعالی چشمگیر شعر و هنر اسلامی در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب هر سال دو بار با شعرا دیدار دارند که این موضوع نشان دهنده اهمیت و تأثیرگذاری شعر و هنر در جامعه است.
وی تصریح کرد: مبارزه با مستکبران جزو جدانشدنی زندگی تمامی ائمه(ع) بوده است و هیچ‌کدام از ائمه اطهار(ع) از مبارزه با طاغوت‌های زمان خود غافل نبودند، بنابراین در اشعار اهل بیت(ع) باید روح مبارزه، مقاومت، ایستادگی در برابر ظالمان و عدالت طلبی موج بزند.
وی افزود: صدها نفر در یک نصف روز در نیجریه به خاک و خون کشیده شدند، اما هیچ کدام از مدعیان حقوق بشر این جنایت را محکوم و علیه آن اقدامی نکردند. در چنین شرایطی این وظیفه سنگین بر دوش شعراست که این حقایق را در قالب هنر برای مردم بازگو کند و چهره واقعی دشمن را نشان دهد.
مروی القای امید به جامعه را از دیگر نکات مهمی برشمرد که شعرای متعهد و مؤمن باید به آن‌ها توجه کنند.
تولیت آستان قدس رضوی افزود: القای امید به جامعه و امیدوار و دلگرم کردن مردم نسبت به آینده از موضوعاتی بوده که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است که شعرا نیز باید نسبت به آن‌ توجه داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه بر اساس فتوای بسیاری از علما اهانت به مقدسات سایر مذاهب حرام است، گفت: دقت در محتواي اشعار و توجه به تحکیم وحدت و اتحاد مسلمین از موضوعات کليدي و بسیار مهمي است که مداحان باید به طور جدی مدنظر داشته باشند.
مروی در بخش پایانی سخنان خود مداحان حرم مطهر رضوی را جریان‌ساز خواند و بیان کرد: مخاطبان مداحان‌ حرم مطهر، زائرانی از سراسر کشور هستند، بنابراین در انتخاب شعر و دعاهای پایان مراسم باید کمال دقت را داشته باشیم، بنای ما بر این است در دعاهای پایان مراسم‌های مذهبی حرم مطهر رضوی از ادعیه ائمه اطهار(ع) که در مفاتیح یا صحیفه سجادیه آمده و به فارسی روان ترجمه شده، استفاده کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی فرهنگی آستان قدس رضوی معارف دینی مرثیه سرایی حرم رضوی قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۰۸۳۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان

سیدمحمد هاشمی روز شنبه - ۸ اردیبهشت ماه - در دیدار مدیران و دبیران جشنواره امام رضا (ع) که در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: در دور جدید جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری رضوی چند ایده مرکزی برای این کار وجود داشت که برای تخصصی شدن به سمت کار‌های مردمی و اثرگذار پیش برود.

قائم مقام وزیر فرهنگ افزود: دومین ایده استفاده از چهره‌های فرهنگی و هنری بود که در صدر آن فرهاد قائمیان با تعهد همیشگی و عشق به امام رضا (ع) این مسئولیت را پذیرفتند و اهتمام کامل و ویژه به کار گذاشتند و دیگر افرادی که همت کردند تا جشنواره‌ای برگزار شود و با کارگاه‌ها و رویکرد آموزشی آن دامنه‌های جدیدی در عرصه فرهنگ و هنر شکل بگیرد. با این مجموعه کارها، به این هدف خود نزدیک‌تر شدیم.

وی اضافه کرد: تلاش شد با تجمیع جشنواره‌های همگون و با اهتمام اعضا در بخش‌های سیاستی و اجرایی کار قوام بیشتری پیدا کرده است.

برگزاری جشنواره دینی فیلم رضوان در آبان ۱۴۰۳

هاشمی گفت: اختتامیه اولین فیلم دینی فیلم رضوان آبان ۱۴۰۳با دبیری محمدحسین لطیفی در این دوره از جشنواره رضوی برگزار می‌شود، که امید است نقطه عزیمتی در این کار شود و با این کار ادای دینی در باور‌های دینی مردم کرده باشیم و کار موثری باشد و این رویداد جزو نوآوری‌های جشنواره امام رضا (ع) است.

قائم مقام وزیر فرهنگ گفت: تلاش شده تا خروجی‌های جشنواره‌ها را تا انتها دنبال کنیم تا نتایج اثرگذاری داشته باشد و در خروجی انتهایی کار این نیت را به منصه ظهور برسانیم و به سبد محصولات رویداد‌های مردمی اضافه شود.

وی گفت: راهبری جشنواره دوره بیست و یکم با مدیریت فرهاد قائمیان انجام شده است؛ امسال در کنار دیگر رویدادها، روایت آوای رضوی با حضور هوشنگ جاوید و احمد صبری به دبیری سیدمجتبی ذبیحی در حال انجام است، همچنین جشنواره روستایی رضوی در سطح ملی و به صورت حرفه‌ای با دبیران تراز ملی شکل مطلوبی به خود گرفته است.

فرهاد قائمیان در دیدار مدیران جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) با محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما دوست و همراهانی هستیم که فقط به عشق امام رضا (ع) در این جشنواره‌ها هستیم، تا کار‌های بهتری را برای شیفتگان امام هشتم (ع) انجام دهیم.

وی با اشاره به برگزاری اختتامیه جشنواره روستایی امام رضا (ع) در روستای کردر گفت: مردمان روستا خانه‌های خود را در اختیار جشنواره و هنرمندان گذاشته بودند. برای مردمی کردن این جشنواره فضایی ایجاد کردیم که مردم بدانند چه نوع فرهنگ رضوی را می‌خواهیم در بین مردم رواج دهیم.

قائمیان گفت: در جشنواره هنر‌های نمایشی اتابک نادری نه فقط برای این جشنواره که همراهی خوبی داشت و نمایش‌ها به استان‌های مختلف به صورت اجرای عمومی برگزار شد تا مردم آشناییت بیشتری داشته باشند.

مدیر بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی امام رضا (ع) با اشاره به دیگر بخش‌های جشنواره گفت: تلاش شد تمام جشنواره‌ها در بین خود مردم باشد و امید است مدیران کل فرهنگ در استان‌ها همراهی خوبی با این رویداد داشته باشند.

وی افزود: امسال با جشنواره فیلم رضوان این بخش از جشنواره امام رضا (ع) هم فعال می‌شود که یک فیلم سینمایی با فرهنگ و نوع نگاه ما به فرهنگ رضوی است. یک فیلم‌نامه از کتاب «از عشق آباد تا عشق آباد» اقتباس شده و در راستای فرهنگ امام رضا (ع) است و امید است این فیلم از حیث بزرگی و تاریخی بودن برای سال آینده ساخته شود تا بگوییم جشنواره‌های امام رضا (ع) به اهداف والای خود خواهد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم «عشق آباد» با محوریت امام رضا (ع) و فرهنگ رضوی
  • فرهاد قائمیان تکلیف ساخت فیلم درباره امام رضا(ع) را روشن کرد
  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • فیلم سینمایی فرهنگ رضوی ساخته می‌شود/ برگزاری نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان
  • نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم دینی رضوان آبان ماه برگزار می‌شود
  • نخستین جشنواره فیلم دینی رضوان برگزار می‌شود 
  • برگزاری کلاس‌های دینی و مذهبی برای دختران در روستای منصوری + تصاویر
  • خراسان رضوی بیش از ۹ هزار زائر حج تمتع آماده اعزام دارد
  • مردم خراسان رضوی سال گذشته ۱۳۶ میلیون کیلووات برق بیشتری مصرف کردند
  • لطافت هوای روستای گیامی پس از بارش باران در قالب تصاویر