Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-29@09:14:13 GMT

سفر موگرینی به آسیای میانه

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۲۴۹۶

سفر موگرینی به آسیای میانه

به گزارش وانانیوز، 

 امروز ۷ ژوئیه (۱۶ تیر)، موگرینی، در پانزدهمین نشست وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی با موضوع اجرای راهبرد جدید اتحادیه اروپا برای آسیای مرکزی در شهر بیشکک قرقیزستان، شرکت کرده است.

موگرینی طی این سفر با پنج تن از مقامات عالی رتبه کشورهای آسیای مرکزی نیز دیدار خواهد کرد که امضای توافقنامه مشارکت و همکاری گسترده اتحادیه اروپا و قرقیزستان نیز در دستور کار آنها قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا روز گذشته در عشق آباد پایتخت ترکمنستان با «رشید مردوف» وزیر امور خارجه و «گلشاد مامدوا» سخنگوی مجلس این کشور دیدار و گفت و گو کرد و توافقنامه‌هایی نیز میان آنها به امضا رسید.

براساس این توافقنامه، دفتر اتحادیۀ اروپا می‌تواند در عشق آباد نمایندگی رسمی داشته باشد چرا که تاکنون این اتحادیه در عشق آباد یک دفتر رابط داشته است.

موگرینی دیروز در ترکمنستان در باره سفر خود به بیشکک گفته بود: «توافقنامه جدید با قرقیزستان ابزاری جدید برای تقویت روابط در زمینه‌های مختلف است. این امر به اجرای قانون سیاسی، حکومت قانون و اصلاحات اقتصادیو همچنین نوسازی کشور و رفاه مردم کمک خواهد کرد.

وی همچنین گفت که این توافقنامه فرصت‌هایی برای همکاری در بخش اقتصاد به ویژه توسعه اقتصادی پایدار و افزایش ظرفیت برای حل چالش‌هایی مانند تخریب محیط زیست و تغییرات آب و هوایی را ارتقا خواهد داد.

همانطور که آموزش و جوانان برای هر دوی ما یک اولویت محسوب می‌شود، برنامه پشتیبانی جدید بودجه را نیز به این منظور به امضا رساندیم. ما همچنین تصمیم گرفتیم که ما بیش از پیش درمورد چالش‌های مشترک مانند مبارزه با جرایم سازمان یافته، جرایم اینترنتی یا تروریسم فعالیت داشته باشیم.

وی تصریح کرد؛ همچنین می‌خواهیم مبادلات بین مردم کشورهای آسیای میانه را توسعه داده و در زمینه مهاجرت و سیاست‌های ویزا و مسائل قضائی و قانونی همکاری کنیم.

پیش از سفر موگرینی به آسیای میانه، گروه‌های حقوق بشر از موگرینی خواسته‌اند که مقام‌های آسیای میانه را در زمین بهبود حقوق بشر تحت فشار قرار دهد.

موگرینی امروز نیز در بیشکک پایتخت قرقیزستان با «سورانبای جین بیک اف» رئیس جمهور قرقیزستان و «چنگیز آیداربکوف» وزیر امور خارجه این کشور دیدار خواهد داشت.
 


آسیای میانه طی سال‌های اخیر با تغییرات چشمگیری مواجه بوده است. کشورهای این منطقه به ویژه اخیراً در قزاقستان، ازبکستان و قرقیزستان که نزدیک به ده‌ها سال در رأس قدرت بودند برکنار شده و رهبران جدیدی قدرت را دست گرفته‌اند.

استراتژی اتحادیه اروپا در حالی که این تحولات را تأیید می‌کند، می‌گوید که روند پیشرفت‌ها در این منطقه نباید متوقف شود.

 

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۲۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد

رئیس حزب حاکم «رویای گرجستان» در واکنش به قطعنامه مصوب پارلمان اروپا علیه گرجستان بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا غیرقابل‌قبول، ناعادلانه و توهین‌آمیز است و همچنین حاوی ترفندی است که اشاره به امکان تجدیدنظر در رژیم بدون ویزا دارد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «ایراکلی گاریباشویلی» رئیس حزب حاکم «رویای گرجستان» در واکنش به قطعنامه مصوب پارلمان اروپا در خصوص پیش‌نویس قانون «شفافیت نفوذ خارجی» بیان کرد: قطعنامه پارلمان اروپا غیرقابل‌قبول، ناعادلانه و توهین‌آمیز است و همچنین حاوی ترفندی است که اشاره به امکان تجدیدنظر در رژیم بدون ویزا دارد.

وی با بیان اینکه مردم گرجستان به خوبی هدف از تصویب این قطعنامه را درک می‌کنند، گفت: می‌خواهم به مردم بگویم که «حزب خلق اروپا» دقیقاً با لابی‌گری «جنبش ملی» متحد اصلی خود در اروپا این قطعنامه شرم‌آور و ناعادلانه را اجرا کرد.

گفتنی است، حزب حاکم رویای گرجستان روز 3 آوریل پیش‌نویس قانونی را به مجلس این کشور ارائه کرده که قانون «شفافیت نفوذ خارجی» نام دارد.

طبق این قانون، سازمان‌های غیردولتی و رسانه‌های گرجستان که بیش از 20 درصد بودجه خود را از منابع خارجی تأمین می‌کنند، باید خود را به‌ عنوان نماینده خارجی یا «عامل تحت نفوذ خارجی» ثبت و معرفی کنند.

اتحادیه اروپا خواستار عدم تصویب این لایحه شده و اعلام کرد که لایحه نفوذ خارجی با اصلاحات دموکراتیکی که به منظور پیوستن گرجستان به اتحادیه اروپا لازم است، تضاد دارد.

شارل میشل رئیس شورای اروپا در شبکه اجتماعی ایکس هشدار داد که این لایحه گرجستان را از اتحادیه اروپا دورتر می‌کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بورل: جعبه جنگ جهانی نباید دوباره باز شود
  • بورل: نشانه‌های جنگ جهانی دوباره بازگشته
  • مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: نشانه‌های یک جنگ جهانی دوباره ظاهر شده است
  • عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپا
  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • کمک ۱۵ میلیون یورویی اتحادیه اروپا به افغانستان
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • تحریم‌های اروپا علیه روسیه به نفع فروشندگان گاز
  • نخست وزیر یونان: سیستم دفاع هوایی برای اوکراین نداریم
  • امضای دو توافقنامه همکاری میان وزرای دفاع روسیه و قرقیزستان