Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام رضوانی نژاد سرانه مسجد به ازای هر فرد ساکن در شهر رشت را حدود چهار سانت اعلام کرد و گفت: رشت کمترین تعداد مساجد را در استان و کل کشور داراست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، حجت الاسلام «محمدعلی رضوانی نژاد» امروز(یک‌شنبه، ۱۶ تیر) در نشست با اصحاب رسانه استان با محوریت بررسی وضعیت مساجد شهر رشت با بیان اینکه در شرایط کنونی باید مساجد چند منظوره با رویکرد جذب جوانان و نوجوانان با برنامه‌های متنوع داشته باشیم گفت: برخی از مساجد به دلیل نداشتن بنیه مالی، فقدان فضای مناسب و عدم  پشتیبانی و حمایت شایسته صرفا برای اوقات خاص و اشخاص محدود خدمات ارائه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد گیلان  ادامه داد: همین امر امکان ارائه طرح‌های فرهنگی و اجتماعی را با چالش رو برو می‌کند.

 

وی با اشاره به فقدان مسجد و فضای فرهنگی در تعداد زیادی از محلات و مناطق اظهارکرد: در بسیاری از مناطق به‌ویژه شهر رشت با کمبود شدید مساجد مواجه بوده و شاید بتوان گفت شهر رشت از فقیرترین شهرهای سطح کشور است.

 

رضوانی نژاد با اشاره به آمار مساجد در کشور در مقایسه با مراکز مذهبی سایر ادیان تصریح کرد:۷۵ کنیسه برای ۳۰ هزار جمعیت یهود یعنی به ازای هر ۴۰۰ نفر یهودی در کشور یک کنیسه وجود دارد که این آمار برای هر ۵۰۰ مسیحی یک کلیسا است.

 

وی با بیان اینکه حدود ۷۲ هزار مسجد در کشور وجود دارد تصریح کرد: برای هر یک هزار و ۱۰۰ نفر در کشور یک مسجد احداث شده است که در جهان اسلام این رقم برای ۴۳۶ نفر یک مسجد است.

 

رضوانی نژاد از وجود ۲ هزار و ۸۰۰ مسجد در گیلان خبر داد و بیان کرد: با توجه به جمعیت دو میلیون و ۵۵۰ هزار نفری گیلان هر ۹۱۱ نفر دارای یک مسجد هستند.

 

وی با اشاره به شهر رشت که از کمبود مسجد رنج برده و برخی محلات آن فاقد مسجد است اذعان کرد: شهر رشت با ۱۱۷ مسجد و جمعیت ۷۳۵ هزار نفری متاسفانه ۶۲۸ نفر تحت پوشش یک مسجد هستند.

 

رضوانی نژاد با بیان اینکه رشت کمترین تعداد مساجد را در استان و کل کشور داراست تصریح کرد: پنج منطقه شهری رشت با داشتن بیش از ۱۲هکتار وسعت فقط دارای 117 مسجد است که بسیار نگران کننده است.

 

وی با اشاره به نقش مساجد در کاهش آسیب‌های اجتماعی تصریح کرد: منطقه ۲ رشت با ۴۳ مسجد به ازای هر ۲ هزار و ۸۷۴ نفر یک مسجد بیشتر منطقه برخوردار و منطقه پنج با ۱۰ مسجد به ازای هر ۱۲ هزار و ۳۷۱ نفر یک مسجد کمترین منطقه برخوردار است.

 

رضوانی نژاد سرانه مسجد به ازای هر فرد ساکن شهرستان رشت  را حدود چهار سانت اعلام و تاکید کرد: این در حالی است که این سرانه برای آموزش ۴۸۵سانت، پارک هزار و ۲۶۱ سانت و ورزشی به اختساب پروژه های قابل بهره برداری ۱۰۶سانت است.

 

به گفته وی، سرانه مسجد نسبت به فضای ورزشی یک بیست و ششم، نسبت به فضای آموزشی یک، صد و بیست و یکم و نسبت به فضای پارک یک، سیصد و پانزدهم است.

 

رضوانی نژاد با اشاره به عدم حمایت دولت از مساجد عنوان داشت: پارک‌ها، مراکز ورزشی، مراکز آموزشی و مانند آن علاوه بر اختصاص مکان و موقعیت جهات ساخت، تجهیز، پشتیبانی، تعمیرات و اجرای برنامه‌های متناسب نیز حمایت می‌شوند  لکن مساجد از هیچیک از این امتیازات برخوردار نبوده و گاها به صورت موردی و جنبی برخی حمایت‌ها صورت می‌گیرد.

 

وی ادامه داد: متاسفانه به بهانه عدم دخالت در امور مسجد کل امور این اماکن مقدس به مردم واگذار شده در حالی که اگر همین ملاک در مورد فضای سبز، فضای آموزشی و ورزشی انجام شود شاهد همین وضعیت در این موارد شاهد باشیم.

 

رضوانی نژاد با تاکید بر اینکه مردم به شایستگی وظایف خود را در حق مساجد ادا کرده و مساجد به پشتیبانی و همت مردم فعالیت می‌کنند به مناطق فاقد مسجد در شهر رشت اشاره و بیان کرد: بلوار گیلان، دیلمان، بلوار سمیه در گلسار، محله گلزاران، شهرک فرهنگیان، محله چمران، شهرک ابریشم، شهرک گلها و  گلدیسان، سالار مشکوت و محله استقامت اقد مسجد هستند.

 

پایان پیام/84

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت جشن های دهه کرامت خبرگزاری شبستان انقلاب اسلامی نماز جمعه مسجد حج خطبه نماز جمعه خراسان جنوبي فقر معنوی سرانه مسجد مساجد رشت کانون های مساجد گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۳۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است

به گزارش خبرنگار حوزه استان‌ها خبرگزاری تقریب، ماموستا فایق رستمی ظهر امروز در خطبه های نماز عبادی سیاسی جمعه این هفته در جمع نمازگزاران و مؤمنان شهر سنندج در مسجد دارالاحسان این شهر اظهار داشت: این دیار مرکز طریقت و شریعت و مرکز اولیا و اوصیا و مرکز شرف و عزت و مرکز مسجد و محراب و مناره و مرکز تکیه و خانقاه و مشایخ و زادگاه و مأمن ماموستا مفتی و هنرمندان و آیت الله مردوخ و جایگاه انسان‌های بزرگ و وارسته ای همچون مستوره اردلان و هزاران عالم دینی و مؤلفان کتاب‌های معنوی و شعرا بوده است.

وی در ادامه گفت: به راستی که کردستان مرکز مساجد و مناره هاست و پیامبر گرامی اسلام در وصف نماز در مسجد فرمودند اقامه یک رکعت نماز در مسجد قبای پیامبر و یک رکعت نماز در بیت المقدس به منزله اقامه هزاران رکعت نماز در بیت الله الحرام است بنابراین مسجد دارالاحسان نیز مرکز علما و روحانیون بزرگی بوده است و باید در مسجد نماز بپا دارید چون مساجد دانشگاه انسان سازی و پرورش روح است.

امام جمعه سنندج در ادامه به جانفشانی و از خودگذشتگی و فداکاری جوان سنندجی، زنده یاد آرمان بنفشی اشاره و شهادت ایشان را تسلیت گفت و افزود: امیدوارم که خداوند متعال به دل خانواده ایشان تسلی و صبر دهد.

ماموستا رستمی در ادامه به هفته کار و کارگر و موتور محرکه جامعه اشاره و این‌مناسبت را به کارگران زحمتکش تبریک گفت و افزود: عرق کارگر تا از جبینش خشک نشود باید حقش پرداخت شود و پیامبر بزرگوار اسلام این روایت را در مقام این عزیزان بیان کرد.

وی با تبریک هفته معلم به همه معلمان و کسانی که در امر تعلیم و تربیت فعالیت دارند تبریک گفت و افزود: شغل معلمی شبیه شغل انبیاست چرا که تعلیم و تربیت انسانها را بر عهده ایشان قرار داده است تا موجب رشد و تعالی آنها شود.

ماموستا رستمی در ادامه سخنانش از همکاری و همراهی  مردم کردستان به ویژه دختران و بانوان در اجرای طرح حجاب و عفاف یا طرح‌ نور که با نیروی انتظامی کردستان نهایت همکاری و تعامل دارند تشکر کرد.

نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری در ادامه بیان کرد: ایجاد امنیت و آرامش کشور و ایجاد امنیت زندگی فردی، اجرای عدالت اجتماعی، رسیدگی به مسکن و  ایجاد اشتغال جوانان از جمله مواردی است که جامعه را به سمت توسعه و پیشرفت می برد و این موارد از مطالبات مردمی است که امروز دولت در تلاش است که آن را توسعه دهد و اکنون وقت آن رسیده که با فرمایشات رهبری امروز مردم خودشان در سرنوشت خود سهیم باشند‌.

سکوت مجامع بین‌المللی به کشتار مسلمانان فلسطین درد بسیار بزرگی است

ماموستا رستمی خاطر نشان کرد: جنایت رژیم کودک کش و انسان کش صهیونیستی از حد درندگی و وجدان بالاتر رفته است و بی تفاوتی مجامع بین المللی در این میان درد بزرگی است به طوری که در طول مدت 200 روز جنگ و خونریزی ۳۴ هزار و ۱۸۳ نفر کشته شده اند که از بین آنها ۱۴ هزار و ۷۸۵ مورد کودک و ۹ هزار و ۷۰۰ زن، ۴۸۵ کادر درمانی، ۱۴۰ نفر خبرنگار، 2 میلیون نفر آواره، ۱۸۰ ساختمان دولتی تخریب و ۲۳۹ مسجد مخروبه و   ۱۰۳ مدرسه مخروبه و ۳۲ بیمارستان از ارائه خدمت خارج شدند که  متاسفانه مجامع بین المللی باید این جنایت را محکوم کنند اما سکوت اختیار می کنند.

عفت و پاکدامنی زنان از جانب خداوند ارزانی شده است

وی در ادامه خطبه های عبادی این هفته افزود: این دین اسلام که ما به وسیله آن آزمایش و مورد آزمون قرار می گیریم، دینی است که رحمت بی کران دارد و مایه نجات انسانها و مسلمانان است. امروز اگر معنویت ضعیف شود جامعه به فنا می رود چرا که ما تاریخ داریم و از آنها مطلع هستیم.

وی به عفت زنان و بانوان و به الگوگیری از زنان بزرگ تاریخ بشریت و به شخصیت و پاکدامنی حضرت مریم علیها السلام مادر حضرت عیسی مسیح علیه السلام اشاره کرد و گفت: از جانب خداوند برای زنان احترام و عفت و حجاب و کرامات آمده است و حجاب و عفت مایه شرف و کرامت زنان مؤمنه و مسلمان است که نباید مورد خدشه قرار گیرد.

خطیب نماز جمعه شهر سنندج از ماموستایان و علما به عنوان وارثین رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله وسلم نام برد و افزود: علما و ماموستایان حق دارند نسبت به شما وفادار باشند و امیدواریم خداوند متعال به تمام مؤمنان توفیق سعادت و سربلندی و قدم‌ نهادن در راه اعتلای پرچم اسلام عطا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سکوت مجامع بین المللی نسبت به کشتار مسلمانان از حد وجدانی فراتر رفته است
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • کمبود سرانه فضای آموزشی چهارمحال و بختیاری
  • ساخت ۸۲ طرح خیری در چهارمحال و بختیاری
  • ارائه آموزش‌های هلال احمر در ۶۴ مسجد زنجان
  • عضویت ۱۰۶ هزار نوجوان در کانون‌های فرهنگی مساجد آذربایجان‌غربی
  • اجرای طرح "مسجد، پایگاه قرآنی" در ۱۰۲ کانون فرهنگی هنری همدان
  • ارتباط مردم و مساجد از طریق مرکز ارتباطات مردمی مساجد
  • تحقیق و تفحص از مساجد تخریب شده منطقه ثامن
  • حضور دادستان تهران در مسجد قیطریه و رسیدگی به مشکلات شهروندان