Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-02@14:33:31 GMT

اس ۴۰۰ یا پاتریوت؛ کدام قویتر است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۱۴۹۶۴

اس ۴۰۰ یا پاتریوت؛ کدام قویتر است؟

به گزارش جام جم آنلاین از ایسنا، شبکه الجزیره با انتشار گزارشی به مقایسه دو سامانه موشکی اس ۴۰۰ روسیه و پاتریوت آمریکا پرداخته و آورده است: اخیراً روزنامه وال استریت ژورنال نوشت، حملات موشکی و پهپادی حوثی‌ ها (انصارالله یمن) نقاط ضعف پدافند هوایی عربستان را که از سامانه پاتریوت آمریکا استفاده می‌کند، برملا کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روزنامه به نقل از یک مقام سعودی که نام وی را فاش نکرد، نوشت: حوادث اخیر نشان دادند که عربستان از نظر سیستم پدافند موشکی ضعیف است و در برابر حملات موشکی یا پهپادی قدرت بازدارندگی ندارد.

از طرفی رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه به پیشبرد معامله این کشور با روسیه برای خرید موشک‌های اس ۴۰۰ اصرار دارد که اعلام شده اولین سری این موشک‌ها طی چند روز آتی تحویل ترکیه خواهد شد.

بدین ترتیب سؤالی درباره تفاوت‌های اصلی میان دو سامانه موشکی آمریکا و روسیه مطرح می‌شود که در زیر به ذکر این تفاوت می‌پردازیم:

«اس ۴۰۰»

سامانه زمین به هوای اس ۴۰۰ نسل جدید سیستم پدافند هوایی روسیه است.

۱- سامانه اس ۴۰۰ دارای سه بخش است؛ بخش اول آن شامل هشت واحد ضد هواپیما و مجهز به ۱۲ سکوی پرتاب است، بخش دوم شامل سیستم‌های فرماندهی، هدایت و رادارها است و بخش سوم آن نیز به پشتیبانی فنی و نگهداری اختصاص دارد.

۲- این سامانه برای منهدم کردن هواپیماها و موشک‌ها در فاصله‌های طولانی و متوسط طراحی شده است.

۳- اس ۴۰۰ قادر است تا اهداف هوایی را در محدوده ۱۵۰ کیلومتری و موشک‌های بالستیک را در فاصله ۶۰ کیلومتری خود هدف قرار دهد.

۴- دارای ارتفاع عمل حداقل ۱۰ متر و حداکثر ۱۷ کیلومتر است.

۵- برای شلیک اولین موشک به ۱۵ ثانیه زمان نیاز دارد.

۶- اس -۴۰۰ با داشتن قابلیت چهار موشک مختلف؛ دوربرد، موشک‌های با برد متوسط و کوتاه قادر به پوشش کامل چارچوب عملیاتی خود است.

پاتریوت

۱- سامانه پاتریوت دارای چهار بخش عملیاتی است؛ واحد رادار، اتاق کنترل، واحد موشک و آتشبار.

۲- واحد رادار در سامانه پاتریوت قابلیت رصد ۵۰ هدف در آن واحد را دارد و در عرض ۹ ثانیه سیگنال آن به اتاق کنترل می‌رسد که با ارزیابی خطر تصمیم به شلیک موشک می‌گیرد.

۳- سامانه پاتریوت برای حفاظت از تأسیسات نظامی و پایگاه‌های هوایی در مقابل حملات هوایی به کار گرفته می‌شود و پایه و اساس عمل آن دفاع از دور است.

۴- قابلیت هدف قرار دادن اهداف هوایی در محدوده ۱۶۰ کیلومتری و موشک‌های بالستیک در ۷۵ کیلومتری خود را دارد.

۵- دارای ارتفاع عمل در محدوده ۶۰ متر تا ۱۵ کیلومتر است.

۶- پاتریوت پس از شناسایی تهدید ۹ ثانیه زمان برای شلیک اولین موشک نیاز دارد.

۷- سامانه پاتریوت «PAC-۳/MSE» قابلیت پرتاب ۱۶ موشک در آن واحد را دارد که طول هر یک از این موشک‌ها به پنج متر می‌رسد و کلاهک انفجاری با ۷۳ کیلوگرم وزن دارد.

در پایان باید بگوییم که روسیه برای بالا بردن قدرت سامانه‌های موشکی خود در مقابل چهار نوع سامانه موشکی آمریکایی پاک ۱، پاک ۲، پاک ۳ و آخرین نسخه موسوم به «PAC-۳/MSE»، در حال توسعه سامانه موشکی مؤثرتر از اس ۴۰۰ یعنی «اس ۵۰۰» است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: سامانه موشکی اس 400 پاتریوت حوثی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۴۹۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی

روزنامه اسراییلی " جروزالم پست" از ناکامی سامانه های پدافندی ارتش آمریکا مستقر در منطقه در رهگیری موشک های بالستیک ایرانی در جریان عملیات تنبیهی وعده صادق در شامگاه 25 و بامداد 26 فروردین 1403 خبر داده است.

به گزارش عصرایران و بر اساس گزارش این روزنامه اسرائیلی به نقل از رادیو ارتش اسرائیل، در شب عملیات وعده صادق از میان 8 موشک سامانه های پدافندی آمریکا که از دریا و با هدف مقابله با موشک‌های بالستیک ایرانی شلیک شدند، تنها 2 مورد توانستند موفق عمل کرده و به موشک های ایرانی اصابت کنند.

جروزالم پست بر این اساس، از موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکایی در رهگیری و انهدام موشک های بالستیک ایرانی خبر داده است.

این در حالی است که منابع و مقامات اسرائیلی ساعاتی پس از اتمام عملیات وعده صادق مدعی شده بودند که با موفقیت توانسته اند 99 درصد از پرتابه های ایران را رهگیری و منهدم کنند.

اما پس از انتشار تصاویر ویدئویی و ماهواره ای طی روزهای بعد از عملیات وعده صادق، برخی منابع رسانه ای اسرائیل از جمله روزنامه "معاریو" گزارش دادند که اسرائیل و متحدان غربی و عربی آن موفق به رهگیری و انهدام 84 درصد از پرتابه های ایرانی شده اند.

روزنامه واشنگتن پست آمریکا نیز در گزارشی با استناد به تصاویر ماهواره ای از اصابت دستکم 9 موشک بالستیک ایرانی به اهدافی نظامی در عمق اسرائیل خبر داد.

نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که مسئول طراحی و اجرای عملیات وعده صادق بوده، اعلام کرده در حمله تنبیهی به اسرائیل، از موشک های قدیمی خود استفاده کرده و از زرادخانه های جدید خود استفاده نکرده است.

سردار حاجی زاده فرمانده این نیرو اخیرا در مصاحبه ای گفت تنها با 20 درصد از ظرفیت تهاجمی این نیرو، تمامی کشورهای غربی متحد و ارتش رژیم اسرائیل با تمامی قوا و توان وارد عمل شدند تا پرتابه های ایرانی را خنثی کنند با این حال اهداف نظامی هدف قرار گرفته در عمق اسرائیل با موفقیت مورد اصابت قرار گرفته است.

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حمله ایران به اسرائیل/ برآورد اولیه: 500 پهپاد و 220 موشک شلیک شده است/ پایگاه هوایی اسرائیل که کنسولگری ایران را زد، موشک باران شد/ بایدن از اسرائیل خواست به حمله ایران پاسخ ندهد حمله چهاروجهی و پیچیده ایران به اسرائیل نخستین تصاویر از اصابت موشک‌های ایرانی به اسرائیل (فیلم)

دیگر خبرها

  • پایه‌های «پاتریوت آمریکایی» فرو ریخت
  • پس‌لرزه‌های عملیات وعده صادق؛ اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • ۷۱۹ حمله موشکی و پهپادی حزب الله به فلسطین اشغالی طی یک ماه
  • جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی
  • تل‌آویو به شکست سامانه‌های آمریکا دربرابر موشک ایرانی اعتراف کرد
  • اسرائیل سامانه‌های پاتریوت را کنار می‌گذارد
  • اعتراف تل‌آویو به شکست پاتریوت آمریکا در برابر موشک ایرانی
  • رژیم صهیونیستی استفاده از سامانه «پاتریوت» آمریکا را کنار می‌گذارد
  • اصابت موشک روسیه به قلعه هری پاتر + فیلم
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری