Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: کرامت به معنای دوری از گناه و فرومایگی است، کرامت ملاک دین داری انسان بوده و انسانی که دین ندارد کرامت نیز ندارد. تاریخ انتشار: 15:58 - 16 تير 1398 - کد خبر: ۵۳۱۱۰۵

علی اکبر رخصی کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان با اشاره به روایت‌های گوناگون در خصوص موضوع کرامت گفت: انسان کریم فردی دیندار بوده و بخشندگی را در خصیصه خود دارد، در روایات آمده انسانی که بتواند هوای نفس خود را مهار کند و به هوای نفس غلبه کند انسان کریمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: کرامت به معنای دوری از گناه و فرومایگی است، کرامت ملاک دین داری انسان بوده و انسانی که دین ندارد کرامت نیز ندارد.

این کارشناس علوم قرآنی بیان کرد: قرآن کریم می‌فرماید: «بهترین شما کریم‌ترین شما نزد خدا است و کرامت مختص انسان‌های با «تقوا» است». در زمان جاهلیت کسی که ثروت بیشتری داشت انسان ارزشمندتر و با کرامتی شناخته می‌شد، در حالی که اسلام چنین دیدگاهی را ندارد.

رخصی به موضوع «تقوا» از نگاه امیرالمومنین(ع) اشاره و بیان کرد: «تقوا» ارزشی است که انسان را از هرچه او را به گناه وادار کند دور می سازد. اگر از خطا دوری کنیم «تقوا» را در پیش گرفته ایم به عبارت دیگر تقوا کلید کرم است. بدین ترتیب اگر کسی بخواهد به کرامت برسد باید تقوا پیشه کند و تقوا از اصول دین است.

وی اظهار کرد: بر طبق آیات قرآنی خطاب به پیامبر اکرم(ص) بیان شده، خداوند کریم‌ترین کریمان است یعنی کرامت از خداوند آغاز می‌شود و بعد به سوی بشریت حرکت می‌کند.

رخصی کرامت از نگاه قرآن را مورد بررسی قرار داد و ابراز کرد: در سوره الحاقه آیه ۴۰ نیز به کرامت اشاره شده و خطاب به پیامبر اکرم(ص) آمده است که بی‌تردید قرآن فرستاده‌ کریم و بزرگواری است و خداوند در اینجا به کرامت خود اشاره دارد، بنابراین کرامت ویژگی مختص خداوند و اهل بیت(ع) است که می‌تواند الگویی برای انسان‌ها باشد.

وی به ویژگی‌های انسان‌های کریم اشاره و بیان داد: هرگاه کسی بخواهد کریم باشد باید ویژگی‌های خاصی را در خود بپروراند در روایات آمده است لازمه این کرامت کار خوب در سایه خدمت به مردم است و کسی که کار خوب انجام می دهد آن را وظیفه خود بداند، این امر را می‌توان در چهل سال انقلاب اسلامی ایران و دفاع مقدس کشور دید.

رخصی ویژگی دوم انسان با کرامت را شاکر بودن خداوند دانست و افزود: انسان شاکر انسانی کریم است. افراد پاکدامن بر چیز‌های اندک نیز خداوند را شکر می‌گویند.

وی در ادامه به شاخصه سوم یک انسان کریم اشاره و اظهار کرد: ویژگی‌های کرامت بار‌ها از زبان ائمه اطهار(ع) بیان شده است، امیرالمومنین(ع) در خصوص کرامت می‌فرماید: حل مشکلات مردم قبل از درخواست نشانه کرامت است.

رخصی در خصوص ویژگی دیگر انسان با کرامت خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر افراد با کرامت دیدن خطای دیگران و به رخ نکشیدن آن است، افراد کریم با دیدن خطای دیگران به آن‌ها طعنه نمی‌زنند. این مهم را ما در رفتار ائمه(ع) و پیامبر اکرم(ص) می‌بینیم هنگامی که بر پیامبر اکرم (ص) طعنه می‌زدند و به وی اهانت می‌کردند ایشان برای آنان نماز می‌خواندند و دعا می‌کردند تا آنان رستگار شوند.

انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: کرامت قرآن کریم تقوا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۴۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاف سردرگم فاضلاب شهر بندرعباس با عزم دولت سیزدهم باز شد

بخش عمده‌ای از مطالبه عمومی مردم بندرعباس با عزم جدی که در دولت سیزدهم دیده می‌شود بالاخره قرار است بعد از سالها وعده و وعید نهایتا تا سال آینده به نتیجه برسد و بخش مهمی از فاضلاب شهر جمع‌آوری و مشکلات فعلی به حداقل برسد.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3080632 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • کلاف سردرگم فاضلاب شهر بندرعباس با عزم دولت سیزدهم باز شد
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • ۳ عامل مهم در شکل‌گیری شخصیت محمد‌رضا سنگری
  • امروز برائت از کفار، همان مرگ بر آمریکا و مرگ بر اسرائیل است
  • ویژگی حجاج در سفر معنوی حج/ برائت مشرکان اصل قرآنی است
  • ۵۳ نکته از نامه‌ای برای زندگی
  • زشت است جمعیتی در یک صنف مقدس(پزشکان) با عادی انگاری، دسته جمعی مجلس گناه برپا کنند | باید با عاملان عادی انگاری مجالس گناه قاطعانه برخورد شود