Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس آخرین آمار و بررسی‌های صورت گرفته در استان‌های زاگرس‌نشین کشور، بالغ بر ۱ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار از سطح جنگل‌های زاگرس تاکنون بر اثر بیماری زوال بلوط خشکیده یا در معرض خشکیده‌گی است. ۱۶ تير ۱۳۹۸ - ۱۹:۴۰ استانها خوزستان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اندیمشک، زاگرس وسیع‌ترین و اصلی‌ترین رویشگاه گونه‌های مختلف بلوط در ایران بوده و به همین دلیل این منطقه از اهمیت بسیار ویژه‌ای نزد علاقه به محیط زیست و طبیعت برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنگل‌های بلوط منطقه زاگرس از منتهی‌الیه شمال غربی ایران (استان آذربایجان غربی) آغاز و سپس غرب (استان‌های کرمانشاه، ایلام، چهارمحال و بختیاری،  خوزستان و لرستان) و جنوب غرب ایران (استان‌های  کهگیلویه و بویراحمد و فارس) را در برمی‌گیرد. 

در بین 11 استان واقع در ناحیه رویشی زاگرس، استان‌های فارس، لرستان و خوزستان مقام‌های اول تا سوم را از نظر وسعت رویشگاه‌های جنگلی و درختی دارا هستند. جنگل‌های زاگرس با گستردگی در 11 استان کشور با 6 میلیون هکتار مساحت، 40 درصد جنگل‌های ایران را تشکیل می‌دهند که حدود 70 درصد تیپ گونه‌های جنگلی زاگرس را بلوط‌ها شامل می‌شوند. 

1 میلیون و 400 هزار هکتار از سطح جنگل‌های زاگرس در معرض خشکیدگی است

بر اساس آخرین آمار و بررسی‌های صورت گرفته در استان‌های زاگرس‌نشین کشور، بالغ بر 1 میلیون و 400 هزار هکتار از سطح جنگل‌های زاگرس تاکنون بر اثر بیماری زوال بلوط خشکیده، یا در معرض خشکیدگی هستند. 

این سطح خشکیدگی در استان‌های ایلام، لرستان،کهکیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، فارس، چهارمحال و بختیاری و خوزستان افزایش یافته، به طوری که ایلام 641 هزار هکتار از این سطح خشکیدگی را به خود اختصاص داده و دارای شرایط بحرانی در این زمینه و چالش زیست‌محیطی است. 

در استان لرستان نیز به عنوان دومین استانی که بیشترین آسیب را از این ناحیه دیده، گستره ای به وسعت 560 هزار هکتار یعنی 50 درصد جنگل‌های این استان خشکیده‌ شده و این بیماری تاکنون به قطع و مرگ 80 هزار اصله بلوط منجر شده است.

به نظر می‌رسد مطابق گفتمان مطرح شده، نه تنها تاکنون هیچ راهکار جدی برای مقابله با پدیده زوال درختان بلوط ارائه نشده بلکه حتی دلیل اصلی این پدیده نیز مشخص نشده و علاوه بر بلوط گونه‌هایی چون  ارژن، شن و گون نیز درگیر این پدیده و خشکیده‌گی شده‌اند.

بیماری زغالی خسارت جدی به جنگل‌های  بلوط وارد کرده است

نقش عوامل بیماری زا و تنش‌های محیطی در پدیده زوال بلوط مهم است، در این میان قارچی به نام بیماری زغالی نیز خسارت جدی به جنگل‌های  بلوط وارد کرده است، این قارچ قابلیت آن را دارد که در محیط زندگی درختان پخش شده و روی دیگر درختان غیر آلوده نیز قرار گیرد، به همین دلیل اکنون بسیاری از درختان سالم نیز به این قارچ آلوده شده است. 

این قارچ حتی روی توده خاک نیز قرار می‌گیرد و منتقل می‌شود و همه این‌ها در حالی است که آفت سوسک چوب خوار نیز خسارت به جنگل‌های بلوط را تشدیدکرده است.

سطح آلودگی اکنون در شش استان کشور قرار دارد که در این میان استان ایلام و لرستان به ترتیب شاهد بیشترین خسارت بوده‌اند، طوری که در جهت مقابله با این پدیده و مطابق دستورالعمل سازمان جنگل‌ها تاکنون 80 هزار اصله درخت در استان لرستان قطع شده است.

علاوه بر این افزون بر یک هزار هکتار از جنگل‌های بخش الوار اندیمشک در استان خوزستان که دارای گونه‌های گیاهی نادر هستند که در سال‌های گذشته با تشدید آتش سوزی جنگل‌های زاگرس با خطر نابودی مواجه شده‌اند.

بسیج همگانی برای امدادرسانی به سیل‌زدگان؛ زاگرسی‌ها منطقه‌ای محروم هستندوزیر بهداشت: ذخایر اکولوژیک زاگرس در حال نابودی است/یک مورد بیماری حاد عفونی هم در مناطق سیل‌زده نداریملرستان| قاچاق چوب در جنگل‌های زاگرس؛ بلوطستان حراج شد

درخواست دوستداران طبیعت برخورد قاطع دستگاه قضایی با عاملان آتش سوزی جنگل‌ها است

میثم مرادی در گفت وگو خبرنگار تسنیم در اندیمشک، بیان کرد: با شروع هوای گرم تابستان متاسفانه هر ساله در ایران و مناطق زاگرس نشین آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع صورت می‌گیرد که عمدتاً عوامل آن‌ها انسانی به صورت عمد و غیر عمد است.

وی با بیان این که درخواست دوستداران طبیعت برخورد قاطع دستگاه قضایی با عاملان آتش سوزی جنگل‌ها است، گفت:  از آیت الله رئیسی  برای ورود و برخورد جدی با مسببان عاملان آتش سوزی تقاضای بررسی و ورود داریم.

مدیر انجمن حامیان طبیعت زاگرس اندیمشک عنوان کرد: به همین جهت  باهدف حفاظت از پوشش طبیعی و جنگل‌های زاگرس، پویش  نه به آتش سوزی جنگل‌ها فعالیت خود را در شهرستان اندیمشک  با همکاری انجمن حامیان طبیعت زاگرس آغاز کردیم.

وی ادامه داد: هدف از این پویش، حفاظت و صیانت از  جنگل‌های ایران به‌ویژه جنگل‌های بلوط زاگرس است که امیدواریم با فرهنگ سازی در بین اقشار مختلف جامعه از منابع طبیعی و جنگل‌ها حفاظت و صیانت کنیم.

 70 درصد آتش سوزی جنگل‌ها در زاگرس اتفاق می افتد

مرادی با بیان این که 70 درصد آتش سوزی جنگل‌ها در زاگرس اتفاق می افتد، خاطر نشان کرد: امیدواریم که با این پویش، مسئولان مربوطه در سطح کشور نگاه ویژه‌ای برای صیانت از منابع طبیعی داشته باشند.

وی با اشاره به  نقش مردم  در جهت فرهنگ سازی و زباله نریختن و قطع درختان و آتش درست نکردن در طبیعت، گفت: شهروندان لازم است از ریختن هرگونه زباله که امکان ایجاد حادثه و بروز خسارت  در طبیعت را دارد اجتناب و در صورت آتش افروزی در طبیعت و بیش از ترک محل، آتش را به صورت کامل خاموش کنند.

سعید عیدی‌گماری رئیس اداره محیط زیست اندیمشک نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اندیمشک با اشاره به اهمیت پوشش طبیعی جنگل‌های زاگرس، گفت: جنگل‌های زاگرس نقش مهمی در حفظ طبیعت استان‌های لرستان و خوزستان دارند. 

رئیس اداره محیط زیست اندیمشک ادامه داد: به همین جهت باید از تمام ظرفیت‌ها برای حفظ و نگهداری از این جنگل‌ها استفاده و مانع از سود جویی افراد فرصت طلب شویم و این ذخیره‌های طبیعی را با یک خرد جمعی حفظ و نگهداری کنیم.

گزارش: محمدامین جمشیدی

انتهای پیام/ن

R41468/P/S6,57/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۷۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال

رسول مقسم روز شنبه گفت : سال قبل گلستان از محل تولید نهال‌جنگلی ۳۸۷ هکتار از عرصه‌های جنگلی هیرکانی را با کاشت «بلوط، ون، افرا و خانواده سرو نقره‌ای» احیا کرد یا توسعه داد که شامل ۲۰۰ هکتار در منطقه «قلعه‌قافه» مینودشت، ۱۰۰ هکتار در منطقه «قربان‌دره» مراوه‌تپه، ۵۷ هکتار در منطقه «جوزچال» رامیان و ۳۰ هکتار در مناطق« عربکلو و خسروآباد» گالیکش بود.

طبق گزارش مسوولان حوزه جنگل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، سال قبل در قالب اجرای طرح ملی چهارساله کاشت یک میلیارد درخت، ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال جنگلی برای فضای سبز، زراعت چوب، احیا و توسعه جنگل و مرتع و بیابان با بهره‌گیری از نهالستان‌های دولتی و خصوصی در استان تولید و در اختیار استان‌ها قرار گرفت در حالی که تعهد ایجاد شده برای گلستان در این سال پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نهال بود.

به روزرسانی جنگل‌های هیرکانی نیازمند احیا و توسعه

رییس اداره جنگلکاری، پارک‌ها و تفرجگاه‌های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: مکاتبه با ادارات شهرستانی منابع طبیعی و آبخیزداری برای شناسایی جنگل‌های مخروبه، کم پوشش و فقیر جنگلی انجام شده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

گلستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که اقتصاد اصلی ساکنان آن برپایه کشاورزی استوار است.

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • طرح جنگل‌داری چندمنظوره با رویکرد حفاظتی و توسعه توریسم بررسی شد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • احیای جنگل‌های هیرکانی گلستان با تولید و کاشت سه میلیون نهال
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه
  • پویش کاشت هزار و ۵۰۰ اصله نهال زالزالک در پیرانشهر
  • ماجرای قطع ۴۰ درخت در نوشهر