Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصغر زارعی گفت: امروز جمهوری اسلامی ایران می تواند به عنوان یکی از اعضای آژانس وان پی تی غنی سازی خود را افزایش دهد و عملیاتی کند، از سوی دیگر اصلی ترین مسبب وضعیت ایجاد شده در عرصه برجام خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های متناوب برعلیه جمهوری اسلامی و بازگشت همه تحریمهای پیش از توافق برجام است از این رو اصلی ترین مسوولیت متوجه دولت امریکاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصغر زارعی کارشناس امور بین الملل در گفت و گو با قدس آنلاین در تشریح چرایی کاهش تعهدات هسته ای ایران در گام دوم گفت: همانطور که دولت جمهوری اسلامی ایران به دفعات اعلام کرده بود بعد از گام اول در راستای کاهش تعهدات جمهوری اسلامی نسبت به عدم تعهد طرفین اروپایی در برجام و نقض مفاد برجام و خروج آمریکا از برجام گام دوم را در مهلت شصت روزه عملی خواهد کرد این اقدام را می توان پاسخی در خور وقت کشی های اروپاییان دانست چرا که سران اروپایی عملا هیچ اقدام اساسی در جهت انجام تعهدات خود به اجرا نگذاشتند؛ از این رو دولت جمهوری اسلامی ایران در گام اول اورانیوم را به ظرفیتی بالاتر از ظرفیت اعلامی رساند تا بخشی از اقداماتی که جزء تعهدات ایران بود را از دستور کار خارج کند.

وی در ادامه بیان داشت: با آنکه دولت جمهوری اسلامی ایران مهلت شست روزه ای را به طرفین اروپایی اعلام کرده بود اما با گذشت دو ماه علی رغم اینکه دولتهای اروپایی جمهوری اسلامی ایران را به پایبندی به تعهدات و عدم خروج از برجام ترغیب و توصیه کردند اما آنها عملا اقدامی در جهت ایجاد رضایت در ایران و اجرایی کردن بخشی از تعهدات خود انجام ندادند؛ آنچه به عنوان شبکه مالی اینستکس نیز اجرا شد همچنان به عنوان یک فعالیت غیر عملیاتی است که تراکنش یا بودجه مالی برای ایران به دنبال ندارد و تمهیدات لازم برای خرید نفت خام ایران و برداشت پول از کانال برای جمهوری اسلامی ایران فراهم نشد؛ لذا اجرای گام دوم کاهش تعهدات برجامی در 16 تیر ماه با گذشت شصت روز از مهلت اعلامی جمهوری اسلامی ایران به اروپا در دستور کار قرار گرفت.

کارشناس امور بین الملل خاطر نشان کرد: در گام دوم جمهوری اسلامی ایران  افزایش میزان غنی سازی را در دستور کار قرار داده و همچنین تلاش می کند تا با بازسازی آب سنگین اراک به نوعی کاهش تعهدات جمهوری اسلامی نسبت به اقدامات خلاف تعهدات برجامی و خروج امریکا از برجام را به معرض دید افکار عمومی جهان قرار دهد. ایران برای استیفای حقوق و تامین منافع داخلی مصمم است تا با استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای خود در برابر نقص برجام همه طرفین، کاهش تعهدات برجامی را لحاظ کند؛ قطعا براساس تمامی گزارشات و بازرسی های به عمل آمده جمهوری اسلامی ایران پایبند به تمامی تعهدات خود بوده و در این مساله می تواند از طریق آژانس انرژی اتمی و پادمان های آژانس احقاق حق خود را اثبات کند چرا که کاهش غنی سازی اورانیوم توسط جمهوری اسلامی  اقدامی داوطلبانه بوده لذا افزایش آن برخلاف تعهدات بین المللی نخواهد بود.

اصغر زارعی کارشناس امور بین الملل گفت:امروز جمهوری اسلامی ایران می تواند به عنوان یکی از اعضای آژانس وان پی تی غنی سازی خود را افزایش دهد و عملیاتی کند، از سوی دیگر اصلی‌ترین مسبب وضعیت ایجاد شده در عرصه برجام خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های متناوب  برعلیه جمهوری اسلامی و بازگشت همه تحریمهای پیش از توافق برجام است از این رو اصلی ترین مسوولیت متوجه دولت امریکاست.

وی دراین باره افزود: جالب است که آمریکا علی رغم عدم پاییندی به تعهدات برجامی خود و خروج یک سویه از برجام درخواست برگزاری نشست شورای حکام را در چهارشنبه هفته جاری خواسته است. آنچه دراین نشست مطرح خواهد شد متهم کردن ایران از سوی آمریکا نسبت به نقض تعهدات برجامی است اما اتهامات آمریکا به هیچ وجه جای دفاع ندارد چرا که منطق جمهوری اسلامی برخوردار از پشتوانه حقوقی است از این رو انتظار می رود که مسوولین جمهوری اسلامی ایران صدای خود و ملت را به گوش اعضای سی وپنج گانه شورا برسانند.

این کارشناس سیاست خارجی خاطر نشان کرد: امید می رود جمهوری اسلامی ایران با منطق و بیان شواهد و مدارک بتواند اقناع لازم را در نشست حکام جهت همسویی با خود ایجاد کند هرچند آمریکاییها به دنبال آن هستند تا از فضای شورای حکام علیه جمهوری اسلامی ایران استفاده کنند و ممکن است سایر اعضا جمهوری اسلامی ایران را به خویشتنداری و بازگشت به شرایط قبل از گام اول و دوم توصیه کنند اما جمهوری اسلامی ایران با توجه به منافع ملی  و رویکرد جدید خود با روشنگری های شفاف به دنبال نشان دادن اقدامات خلاف واقع و نقض تعهدات برجام است تا دراین فرصت افکار عمومی دنیا را با خود همراه کرده و کشورهایی که در این معادله دیپلماتیک وحقوقی در نظام بین الملل به تعهدات خود عمل نکردند را به عنوان ناقضان تعهد برجام معرفی و از حقوق ملت خود درعرصه بین الملل دفاع کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اینستکس خروج آمریکا از برجام گام دوم کاهش تعهدات برجام نشست شورای حکام نقض برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۱۷۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • روابط ایران و اقلیم کردستان عراق دوستانه است
  • سفیر نیوزلند در ایران: از سفر به قزوین هیجان زده شده ام
  • ایران با اراده مصمم، فناوری هسته‌ای را گسترش خواهد داد
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • پیشنهاد گروگان سابق آمریکایی در خصوص جنگ ایران و اسرائیل
  • بندر جدیدالاحداث بوموسی آخرین بندرگاه دریایی جمهوری اسلامی ایران
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست