Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس گفت: 11 سال پس از شروع مطالعات سد بهشت آباد، وزارت نیرو به دلایل مشخص و دو مشکل عمده، انتقال آب از بهشت آباد را منتفی و این موضوع را اعلام کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید ابوالفضل موسوی در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه از همان آغاز مسئولیت نمایندگی، مسئله تامین آب برای یزد مهم‌ترین دغدغه استان به شمار می‌آمد، گفت: در این زمینه طیف‌های مختلف، جریان‌های اجتماعی، تخصصی و مدیران اجرایی استان و مسئولان وزارت نیرو دیدگاه‌های مختلفی داشتند و تمام سعی بنده نیز برطرف کردن دغدغه مردم استان برای تامین آب بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه چهار حوزه برای تامین آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی استان وجود دارد و اول باید تعاریف را یکسان می‌کردم، ادامه داد: خط انتقال آب موجود خط یک نامیده می‌شود که حیات و تداوم زندگی در شهر یزد به این خط بستگی دارد و تمام همت مجمع نمایندگان و مسئولان استان و مدیران دستگاهای مرتبط با آب  بر این قرار گرفته که این خط همیشه برقرار باشد تا حداقل آب آشامیدنی یزد تامین باشد.

نماینده مردم یزد و اشکذر عنوان کرد: سال گذشته 27 بار به خطوط انتقال آب به یزد و خطوط تامین کننده برق آنها، حمله شد که به دلیل مردمی بودن این حرکت امکان جلوگیری از آن به خوبی وجود نداشت با این وجود این مسئله به خوبی از سوی مسئولان و مدیران استان مدیریت شد و حتی یک روز نیز آب شرب یزد قطع نشد و شهروندان در این زمینه به سختی نیفتادند و برای امسال نیز تلاش مسئولان بر این است که هیچگونه مشکلی برای این خط انتقالی آب به وجود نیاید.

موسوی بیوکی در خصوص خط دو انتقال آب به یزد گفت: نزدیک‌ترین حوزه به یزد برای خط دوم انتقال آب به یزد حوزه زاگرس است که دارای دو سرشاخه بهشت آباد و خرسان است که این دو سر شاخه محل‌هایی برای ایجاد سد و انتقال آب به مناطق دیگر است.

اجرای خط مستقل انتقال آب از منطقه خرسان به یزد

وی با بیان اینکه منطقه خرسان تامین کننده آب شرب دو استان یزد و کرمان است، ادامه داد: منطقه خرسان منطقه پرآبی است که سد در آن منطقه در حال اجراست و به گونه‌ای است که می‌توان از آن خط انتقالی مستقل از اصفهان و به صورت جداگانه برای یزد اجرا کرد که در این زمینه استان‌های یزد و کرمان برای انتقال آب باید هماهنگ باشند.

موسوی بیوکی با اشاره به اینکه منطقه بهشت‌آباد تامین کننده آب شرب سه استان یزد، کرمان  و اصفهان می‌تواند باشد، افزود: شیوه اول برای انتقال آب از سرشاخه بهشت آباد اجرای خط مستقل از خط اول انتقال آب است و شیوه دوم منتقل کردن آب از بهشت آباد به پشت سد زاینده‌رود و سپس استفاده از ظرفیت باقی مانده خط اول، برای انتقال آب از سد زاینده رود به یزد است.

وی با بیان اینکه سهمیه هر سه استان از سد بهشت آباد مشخص شده بود، گفت: مطالعات سد بهشت آباد از سال 84 شروع شد، سال 85 به تصویب رسید و ردیف بودجه گرفت و 11 سال بعد از شروع مطالعات، وزارت نیرو به دلایل مشخص و دو مشکل عمده انتقال آب از بهشت آباد را منتفی و این موضوع را اعلام کرد و منتفی شدن انتقال آب از سرشاخه بهشت آباد هیچ ارتباطی به ورود نماینده یا مخالفت شخص خاصی ندارد.

دلایل عمده منتفی شدن طرح انتقال آب از بهشت‌آباد

نماینده مردم یزد و اشکذردر خصوص علل منتفی شدن سد بهشت آباد گفت: وزارت نیرو در سال 96 اعلام کرد با مطالعات انجام شده به دو دلیل عمده انتقال آب از بهشت آباد امکان ندارد که یکی از این دلایل وجود شهری در منطقه بهشت آباد است که با ساخت سد در این منطقه باید این شهر و ساکنان آن جابه جا شوند و به حوزه دیگر نقل مکان کنند که حل این مسئله به جایی نرسیده است.

موسوی فرار آب از سد بهشت آباد را از دیگر دلایل عمده منتقی شدن انتقال آب از این منطقه از نظر وزارت نیرو عنوان کرد و ادامه داد: مطالعات اولیه برای بهشت آباد در سال 84 انجام شد که خشکسالی‌های متعدد درمنطقه وجود نداشت اما وزات نیرو براساس مطالعات جدید که براساس اقلیم کشور و منطقه خاورمیانه انجام داد به این نتیجه رسید که میزان آبی که می‌تواند پشت سد بهشت آباد جمع شود به آن میزان نیست که به سه استان اختصاص یابد و برای تامین آب پایین دست این منطقه نیز ذخیره شود و بنابراین موضوع انتقال آب از بهشت آباد به طور کلی زیر سوال رفت.

وی تصریح کرد: بنده سال 95 از آنجا که کارشناس بودم و در کمیسیون‌های مختلف دولت عضویت داشتم متوجه منتفی شدن انتقال آب از بهشت آباد شدم و این موضوع را به اطلاع مسئولان استان رساندم که نباید به این خط انتقالی متکی بود چون به لحاظ کارشناسی امکان اجرایی کردن آن وجود ندارد و وزارت نیرو نیز بدون اینکه نطر نمایندگان مردم و یا مسئولان را بخواهد نوروز سال 96، ردیف اعتباری برای سد بهشت آباد را حذف کرد.

نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس ادامه داد: محمود زمانی قمی استاندار سابق یزد نیز با توجه به سابقه و مسئولیت استانداری که در استان چهار محال و بختیاری داشت در جلسه مجمع نمایندگان استان و هم در جلسات دیگر با حضور مسئولان استان امکان پذیز نبودن اجرایی کردن سد بهشت آباد و انتقال آّب از این منطقه را یادآور شده بود.

نامه مشترک مسئولان استان به وزارت نیرو برای انتقال آب از خرسان

موسوی بیوکی افزود: مسئولان وزارت نیرو در جلسه‌ای در دفتر نماینده ولی فقیه استان که با حضور مسئولان استان و زمانی قمی استاندار وقت یزد برگزار شد به تشریح دلایل عدم امکان انتقال آب از بهشت آب پرداختند و پس از این جلسه، نمایندگان استان به اتفاق استاندار وقت، نامه مشترکی به وزارت نیرو، مبنی بر اینکه سرشاخه خرسان برای انتقال آب به یزد در نظر گرفته شود، به امضا رساندند.

وی با بیان اینکه مسئولان اصفهان از همان ابتدا پافشاری زیادی بر اجرای بهشت آباد داشتند، عنوان کرد: بارندگی‌های اخیری که در نوروز امسال اتفاق افتاد موجب شد اصفهانی‌ها وزیر نیرو رو برای بازدید از این منطقه ببرند و به دنبال اجرای طرح بهشت آباد هستند اما با این شرط که سد بهشت آباد اجرا نشود بلکه بند آبگیری اجرا شود تا از این طریق آب از حوزه بهشت آباد به پشت زاینده‌رود منتقل شود و سپس از زاینده رود توزیع آب صورت گیرد.

نماینده مردم یزد و اشکذر با بیان اینکه مسئولان اصفهان اصرار زیادی مبنی بر حمایت و همراهی یزد از اجرای این طرح بهشت آباد دارند، افزود: برای یزد منطقی این است که از بین طرح بهشت آباد و خرسان، انتقال آب از خرسان را انتخاب کند چرا که هم انتقال آب از خط مستقل به یزد صورت می‌گیرد و هم آب با امنیت بالاتری به یزد منتقل می‌شود و مشکلات امنیتی سال‌های پیش را ندارد و اکنون نیز سد خرسان در حال اجرا و پیشرفت است.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۰۱۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جسد کودک غرق شده در رودخانه خرسان هنوز پیدا نشده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رستمی ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: این کودک خردسال، با همسالان خود در حاشیه رودخانه مشغول بازی بود که به داخل رودخانه پرت می‌شود.

وی بیان داشت: چگونگی افتادن این کودک مشخص نیست و متأسفانه کودکان همراه این کودک نیز از ترس، این موضوع را تا چند ساعت اعلام نکردند و این امر سبب شد که رودخانه جسد را با خود ببرد.

رستمی تصریح کرد: این کودک در رودخانه خروشان خرسان در مرز کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری غرق‌شده و تیمی از آتش‌نشانی یاسوج برای کمک به استان چهارمحال و بختیاری به مدت چهار روز کار جست و جو را انجام دادند.

وی افزود: افراد محلی، تیم‌های امدادی کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری، غواص‌های شخصی از استان‌های خوزستان، کرمانشاه و اراک در منطقه جست وجو حاضر هستند اما با توجه به وضعیت خروشان بودن رودخانه خرسان متأسفانه هنوز پیکر این کودک پیدا نشده است.

کد خبر 6091983

دیگر خبرها

  • جسد کودک غرق شده در رودخانه خرسان هنوز پیدا نشده است
  • پیشرفت علمی بدون داشتن علوم پایه قوی امکان پذیر نیست
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذی‌ربط امکان‌پذیر است
  • حفاظت از اراضی کشاورزی با مشارکت مردم و دستگاه‌های ذیربط امکان‌پذیر است
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • انتقال آب به اراضی روستای رحیم آباد شهرستان کیار
  • ۶۵۶ ایل و طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند
  • اندازه‌گیری قند خون با گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • اندازه‌گیری قند خون با ساعت گلکسی واچ 7 امکان‌پذیر خواهد شد
  • مقام ارشد حماس : انحلال شاخه نظامی به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین / مرزهای 67 را قبول می کنیم