Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-07@05:37:36 GMT

سرنوشت گذرنامه‌های سفید مسافران خارجی

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۲۴۰۱

سرنوشت گذرنامه‌های سفید مسافران خارجی

آفتاب‌‌نیوز :

گزارش‌های برخی راهنمایان گردشگری از ممانعت و مقاومت در برخی هتل‌ها از پذیرش گذرنامه‌ی سفید مسافران خارجی خبر می‌دهد. این مشکل را برخی مسافران خارجی در ایستگاه‌های راه‌آهن و با پلیس راهنمایی و رانندگی در بین راه نیز تجربه کرده‌اند. این درحالی است که وزارت امور خارجه بیشتر از یک سال قبل صدرو ویزای الکترونیکی را آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویزایی که مثل گذشته روی گذرنامه برچسب نمی‌شود. از مِهرماه سال ۹۷ نیز این وزارتخانه به شکلی سراسری ثبت مُهر ورود و خروج ایران را از گذرنامه‌های اتباع خارجی حذف کرد.

در برخی مبادی ورودی کشور، این مُهر را روی برگه‌ی پرینت شده از تصویر ویزای الکترونیکی مسافر، ثبت می‌کنند. برخی هم واکنش سلیقه‌ای نسبت به آن نشان داده‌اند و با این‌که پاسپورت را مُهر نمی‌زنند اما با خودکار روی برگه‌ای از گذرنامه، کُد یا اعداد شناسه را به انگلیسی و یا فارسی نوشته‌اند. بخش‌هایی هم هنوز نسبت به کلیت طرح توجیه نشده‌اند و گذرنامه‌ی بدون برچسب ویزا و مُهر را قبول ندارند.

این تصویر توسط یک راهنمای گردشگری گرفته شده؛ گذرنامه بدون برچسب و مُهر ورود اما کدگذاری‌شده

یک راهنمای تور از مشکلی که برای یک گروه از گردشگران فرانسوی در ایستگاه راه آهن تهران پیش آمده بود، به ایسنا گفت: ما بلیت قطار را اینترنتی خریده بودیم و مدارک لازم را هم ارائه دادیم اما هنگام کنترل بلیت وقتی گذرنامه‌ی سفید و بدون برچسب ویزای این گردشگران خارجی را دیدند اجازه ندادند سوار قطار شویم و به دفتر ایستگاه و مسؤول مربوط به امور مسافران و پلیس ارجاع دادند. آن‌ها هم از دیدن برگه‌ی ویزا که خارج از گذرنامه بود متعجب شدند و خواستند که استعلام بگیرند. نزدیک بود مسافران از حرکت قطار جا بمانند که بعد از پرس‌وجوی مسؤول مربوطه، سرانجام اجازه سوار شدن به مسافران داده شد.

راهنمای دیگری که همراه گروهی از گردشگران اروپایی به تبریز سفر کرده بود نیز گفت:‌ این ماجرا حدود دو ماه پیش اتفاق افتاد. قرار بود در تبریز اقامت داشته باشیم که مسؤول رزرواسیون هتل با دیدن گذرنامه‌های سفید بدون برچسب ویزا و مُهر ورود به ایران این گردشگران، مشکوک شد و خواست که جریان را با پلیس اماکن در میان بگذارد و بعد از تماس و توضیح مکرر ما، در نهایت گذرنامه‌ها را نگه داشت و اتاق‌ها را تحویل داد. این برخورد و بی‌اطلاعی از سوی یک هتل ۴ ستاره در شهر بزرگی مثل تبریز جای سؤال و تعجب دارد.

سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که مقامات آن در یک سال گذشته بارها از صدور ویزای الکترونیکی و حذف مُهر ورود و خروج ایران از گذرنامه مسافران خارجی خبر داده‌اند، از بروز چنین مشکلی برای گردشگران خارجی اطلاعی ندارند. ولی تیموری ـ معاون گردشگری ـ‌ اما به ایسنا گفت: تا کنون گزاشی از عدم پذیرش گذرنامه‌ی سفید که برچسب ویزا و یا مُهر ورود به کشور ندارد، دریافت نکرده‌ایم. نه راهنماهای تور چنین موردی را به معاونت گردشگری گزارش داده‌اند و نه مدیران آژانس‌های مسافرتی و هتلدارها و یا حتی خود مسافران.

وی افزود: این طرح اکنون از سوی رییس‌جمهور مصوب شده و انتظار می‌رود با دستور و مصوبه‌ی اخیر موضوع حل شود. همه‌ی بخش‌های مرتبط نیز موظفند این مصوبه را اجرا کنند.

تیموری درباره اینکه آیا پیش از مصوبه هیات دولت، طرح ویزای الکترونیکی یا حذف برچسب ویزا و مهر ورود و خروج از گذرنامه اتباع خارجی به دستگاه‌های ذی‌ربط و بخش‌های خدماتی مرتبط با موضوع گردشگری، بخشنامه و یا اطلاع‌رسانی شده بود؟ گفت: وقتی طرح به صورت عمومی بارها اعلام شده بود و سراسری در کشور اجرا می‌شد، دیگر این کار لزومی نداشت، اما اگر مشکلی به وجود آمده و برخی هنوز نسبت به گذرنامه‌ی سفیدِ بدون مُهر و برچسب ویزا توجیه نشده‌اند، این دستور و مصوبه را بخشنامه خواهیم کرد.

جمشید حمزه‌زاده ـ رییس هیات مدیره جامعه هتلداران ایران ـ نیز درباره کوتاهی برخی هتلداران در پذیرش مسافرانی که ویزای الکترونیکی و یا به عبارتی گذرنامه‌ی سفید بدون برچسب ویزا و مُهر ورود به ایران داشته‌اند، نیز ابراز بی‌اطلاعی کرد و به ایسنا گفت: هنوز گزارشی در این‌باره دریافت نکرده‌ایم و گمان هم نمی‌کنم هتلداران از این نظر مشکل توجیهی داشته باشند.

نمونه‌ای از روادید الکترونیکی ایران

وزارت امور خارجه بستر سامانه صدور روادید الکترونیک را از سال ۱۳۹۳ آماده کرد. در سال ۱۳۹۴ این سامانه را محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه رونمایی کرد که دسترس محدودی داشت. در سال ۱۳۹۵ همزمان با صدور عمومی‌تر ویزای الکترونیکی ایران، طرح حذف مُهر ورود و خروج از گذرنامه اتباع خارجی در فرودگاه بین‌المللی مشهد اجرا شد. در بهمن ماه سال ۱۳۹۶ این طرح در فرودگاه‌ بین‌المللی تهران و پس از آن شیراز نیز به اجرا گذاشته شد و در مهرماه سال ۱۳۹۷ شکلی فراگیر پیدا کرد. از آن تاریخ به بعد، امکان صدور ویزای الکترونیکی ایران در ۱۱۰ نقطه در خارج از کشور، فراهم شده است که در حین ورود و خروج مسافر، مُهری در گذرنامه ثبت نمی‌شود.

با این حال در اول آذرماه سال ۱۳۹۷ علی‌اصغر مونسان ـ رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ـ بار دیگر بر اجرای این طرح در فرودگاه‌های بین‌المللی کشور تاکید کرد و گفت که «با هماهنگی‌های انجام‌شده با وزارت امورخارجه و نیروی انتظامی، این طرح از امروز (اول آذرماه ۱۳۹۷) در مقاصد فرودگاهی به اجرا درآمد و برای گردشگران ورودی روادید الکترونیک بدون برچسب صادر می‌شود. »

اواخر خردادماه امسال (۱۳۹۸) هم علی ربیعی ـ سخنگوی دولت ـ از تصویب این طرح در هیات دولت خبر داد و گفت که با دستور رییس جمهور از این پس گردشگران خارجی بدون مُهر فیزیکی و ثبت در پاسپورت می‌توانند به ایران سفر کنند.

ربیعی، یکی از دلایل این دستور ریاست جمهوری را درحالی‌که حدود یک سال از اجرای آن در مبادی ورودی می‌گذرد، مقابله با جو ایران‌هراسی توسط سیاستمداران و رسانه‌های خارجی دانسته و گفته بود: «دلیل دیگر این دستور تلاش برای خنثی کردن برنامه ایالات متحده امریکا در جلوگیری از ورود گردشگران خارجی به ایران با ابزارهای غیرقانونی و مغایر عرف بین‌المللی است. دلیل سوم این تصمیم بهره‌مندی از مزایای اقتصادی حضور گردشگران خارجی است، چنانکه کمبود ناشی از سهم ناچیز ایران از گردش مالی توریسم بین‌المللی را به میزانی جبران کند و آثار مثبت این اقدام در حوزه اشتغالزایی و رونق کسب‌وکار آژانس‌های مسافرتی و تورهای گردشگری و صنعت حمل‌ونقل به بهبود شرایط اقتصادی کشور نیز می‌انجامد. قطعاً این یک تصمیم آگاهانه علیه تحریم امریکا و در راستای نشان دادن فرهنگ ایران و مقابله با ایران‌هراسی است.»

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مسافران خارجی ویزا روادید الکترونیکی گردشگران خارجی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۲۴۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت کاروان ایران برای پارالمپیک/ ۳۸ سهمیه و مسافران منتظر!

به گزارش خبرنگار مهر، کاروان ورزش ایران برای بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس زمانی شکل گرفت که تیم ملی والیبال نشسته مردان ایران ازحضور در مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهان اسلوونی و قهرمانی در آن رقابت ها، اولین سهمیه ورزش جانبازان وتوان یابان ایران برای این بازی ها را کسب کرد.

گلبال هم آخرین رشته ای بود که وارد این کاروان شد. البته سهمیه تیم ملی گلبال ایران آبان سال گذشته با قهرمانی در مسابقات آسیا پاسفیک به دست آمد اما همین چند روز پیش بود که مسئولان کمیته ملی پارالمپیک بر اساس بررسی های انجام شده در راستای سیاست کیفی گرایی خود، با اعزام این تیم به پاریس موافقت کردند.پ

بدین ترتیب گلبال به عنوان دومین رشته تیمی وارد کاروان ورزش ایران شد در حالیکه پیش از آن ورش جانبازان و توان یابان ایران در سایر رشته ها صاحب سهمیه های انفرادی شده بودند.

ترکیب کاروان ایران برای المپیک پاریس تا به امروز: ۳۸ سهمیه شامل ۲۵ سهمیه مردان و ۱۳ سهمیه بانوان در ۸ رشته

۳۸ سهمیه در ۸ رشته

در مجموع تا به امروز ۳۸ سهمیه بازی های پارالمپیک پاریس از آنِ ورزش جانبازان وتوان یابان ایران شده است. این سهمیه ها در ۸ رشته پارادوومیدانی، پاراتیراندازی، پاراتیروکمان، پاراشنا و پاراتکواندو (انفرادی) و والیبال نشسته و گلبال (تیمی) به دست آمده است.

از مجموع این سهمیه ها، ۲۵ سهمیه در بخش مردان و ۱۳ سهیمه در بخش بانوان است.

وضعیت کاروان ایران برای حضور در بازی های پارالمپیک ۲۰۲۴ پاریس به این شرح است:

پارادوومیدانی

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۱۶ سهمیه (۳ سهمیه دربخش بانوان و ۱۳ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهان - فرانسه
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: مهدی اولاد ( ۲ سهمیه پرتاب وزنه و دیسک)، علی پیروج ( نیزه)، سجاد نیک پرست (نیزه)، سعید افروز (نیزه)، علیرضا مختاری (وزنه)، رشید مسجدی (وزنه)، الناز دارابیان (دیسک)، الهام صالحی (وزنه)، هاشمیه متقیان _نیزه)، امان اله پاپی (نیزه)، امیر خسروانی (پرش طول)، علی اصغر جوانمردی (وزنه) یاسین خسروانی (وزنه) هادی کائیدی (وزنه) سجاد محمدیان (وزنه) و صادق بیت سیاح (نیزه)

پاراتیراندازی

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۶ سهمیه (۵ سهمیه در بخش بانوان و یک سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات جهانی ۲۰۲۲ امارات و بازی های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: نسرین شاهیP۲، زهرا غلامزاده R۹ و سید محمد رضا میرشفیعیP۴ ( امارات) همراه با فائزه احمدیP۴ ، ساره جوانمردی P۲، رقیه شجاعیR۲ (هانگژو)

پاراتیروکمان

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۷ سهمیه (۳ سهمیه در بخش بانوان و ۴ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات جهانی ۲۰۲۲ امارات و تورنمنت انتخابی جهان
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: هادی نوری، علی سینا منشازاده، فرزانه عسگری و مریم یاورپور (کامپوند) محمد رضا عرب عامری و سمیه رحیمی (ریکرو)- (امارات)، غلامرضا رحیمی (ریکرو) - (تورنمنت جهانی)

پاراتکواندو
* تعداد سهمیه های کسب شده: ۵ سهمیه (۲ سهمیه در بخش بانوان و ۳ سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: رنکینگ جهانی و انتخابی منطقه آسیا
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: سعید صادقیان پور (۶۳- کیلو)، علیرضا بخت ( ۸۰- کیلو)، حامد حق شناس ( ۸۰+ کیلو)، مریم عبداله پور ( ۴۷- کیلو) - (رنکینگ)، آیلار جامی(۵۲کیلو) -(انتخابی منطقه آسیا)

پاراشنا

* تعداد سهمیه های کسب شده: ۲ سهمیه (هر دو سهمیه در بخش مردان)
* رویداد توزیع سهمیه: رنکینگ جهانی
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: شاهین ایزدیار و سینا ضیغمی نژاد

والیبال نشسته

* تعداد سهمیه های کسب شده: یک سهمیه تیمی
* رویداد توزیع سهمیه: مسابقات ۲۰۲۲ قهرمانی جهانی بوسنی
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: تیم ملی مردان

گلبال

* تعداد سهمیه های کسب شده: یک سهمیه تیمی
* رویداد توزیع سهمیه:مسابقات ۲۰۲۳ قهرمانی اسیا پاسفیک - هانگژو
* ورزشکاران موفق در کسب سهمیه: تیم ملی مردان

به جز پاروزنه برداری و پاراتنیس روی میز، سهمیه پارالمپیک در سایر رشته ها به کشور اختصاص پیدا می کنه نه ورزشکار

مسافران منتظر در کاروان پارالمپیک

به گزارش خبرنگار مهر، بر خلاف المپیک و شیوه توزیع سهمیه برای این بازی ها، سهمیه های توزیعی برای بازی های پارالمپیک به کشور اختصاص پیدا می کند نه ورزشکار؛ در واقع تنها در دو رشته پاراوزنه برداری و پاراتنیس روی میز است که ورزشکار صاحب سهمیه می شود. در سایر رشته سهمیه از طریق ورزشکار برای کشور ثبت می شود. همین مسئله وضعیت ورزشکاران صاحب سهمیه برای اعزام را مبهم کرده است.

در رشته های والیبال نشسته و گلبال که ترکیب تیم اعزامی باید از طریق سرمربی و براساس فهرست اولیه اعلام شده، مشخص شود. در سایر رشته ها هم ارزیابی مسئولان بر مبنای رکوردگیری ها یا عملکرد در مسابقات مختلف، مبنای تعیین ورزشکار اعزامی قرار می گیرد. چه بسا ورزشکاری با وجود کسب سهمیه نتواند مجوز اعزام بگیرد و ورزشکاری که اصلا در کسب سهمیه نقشی نداشته، جایگزین او در ترکیب کاروان ایران شود.

سهمیه های جدید پشت درِ کاروان پارالمپیک

هفدهمین دوره بازی های پارالمپیک ۸ تا ۱۷ شهریور در پاریس برگزار می شود. در فاصله چهار ماهه تا این بازی ها، ورزش جانبازان و توان یابان ایران فرصت دارد تا در رشته هایی مانند پاراوزنه برداری صاحب سهمیه های جدید شود. در پارادوومیدانی هم احتمال کسب سهمیه دوباره وجود دارد. در پاراکانو و پاراجودو هم سهمیه هایی حاصل شده که هنوز اعلام رسمی نشده است اما می توان روی آنها برای اضافه شدن به ترکیب کاروان ایران حساب کرد.

در این میان بسکتبال با ویلچر مردان و والیبال نشسته بانوان هم رشته هایی بودند که امید به کسب سهمیه تیمی در مورد آنها وجود داشت اما تیم های اعزامی ایران به میادین انتخابی نتوانستند از فرصت، استفاده لازم برای پارالمپیکی شدن را ببرند.

کد خبر 6094199 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • زوج سارق دلار‌های گردشگران خارجی در چالوس دستگیر شدند
  • معرفی پایانه های اتوبوسرانی تهران
  • تولید زباله مسافران، نمکی روی زخم بی‌درمان گیلان!/ اقداماتی که گردشگران باید برای بحران پسماند انجام دهند + عکس
  • بررسی شرایط تیروکمان برای ورود به المپیک/ رکورد خوب، شرایط سخت
  • وضعیت کاروان ایران برای پارالمپیک/ ۳۸ سهمیه و مسافران منتظر!
  • ورود انبوه اتباع غیرمجاز افغانستانی به ایران تبعاتی برای سایر اتباع مجاز دارد
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!