Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، پوری حسینی در خصوص سابقه اجرای خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس گفت: نام این دو باشگاه از سال ۸۷ به بعد در دستور کار سازمان خصوصی سازی بوده است، و در برخی موارد هم در قوانین بودجه سنواتی توسط نمایندگان مجلس قید شده که این دو باشگاه واگذار شوند. بر این اساس در برخی سال‌ها تکلیف شده که سهام این دو باشگاه از طریق مزایده و یا فرابورس واگذار شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: بر این اساس در سال ۹۳ هم هیئت واگذاری قیمت پایه این دو باشگاه را به تصویب رساند و پس از انتشار آگهی، مزایده واگذاری آنها برگزار شد که در مزایده‌های اول و دوم خریداری برای این دو باشگاه پیدا نشد و در نیمه نخست سال ۹۴ هم دو نوبت دیگر مزایده برگزار شد که بنا به تشخیص هیأت واگذاری، صلاحیت متقاضیان سرخابی‌ها تصویب نشد.

وی اضافه کرد: در پی این موضوع نیز نام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس از لیست واگذاری‌های دولت خارج و به گروه ۳ واگذاری‌ها منتقل شدند.

پوی حسینی ادامه داد: البته در ۲۵ آذرماه سال ۹۷ هیأت وزیران مصوبه مردادماه سال ۹۴ خود مبنی بر انتقال این دو باشگاه به گروه ۳ واگذاری‌ها را لغو کرد و دوباره نام سرخابی‌ها در لیست واگذاری‌های دولت قرار گرفت.

وی اذعان داشت: بر این اساس تا پایان سال ۹۷ گزارش کارشناس رسمی برای قیمت سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس دریافت شد که البته زمان لازم برای طرح و تصویب این قیمت در هیأت واگذاری فراهم نشد. بنابراین آگهی واگذاری این دو باشگاه در سال ۹۷ منتشر نشد.

رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: بر این اساس با تصویب قانون بودجه سال ۹۷ نیز مقرر شد تا پایان شهریور ماه ۹۸ شرایط پذیرش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در فرابورس ایران فراهم شود.

وی در خصوص احتمال پذیرش این دو باشگاه در فرابورس در مدت یاد شده اظهار داشت: ارزیابی سازمان خصوصی سازی این است که شرایط پذیرش این دو باشگاه در فرابورس تا پایان شهریور فراهم نمی‌شود و به احتمال تا پایان امسال نیز این اتفاق نخواهد افتاد.

وی با اشاره به جلسات مختلف کمیسیون اصل ۴۴ که با حضور نمایندگان مجلس، نمایندگان سارمان بورس و سازمان خصوصی سازی برگزار شد، گفت: اگر بخواهیم شرایط پذیرش این دو باشگاه را در فرابورس فراهم کنیم، این موضوع زمانبر و وقت گیر است.

پوری حسینی افزود: تا زمانی که این دو باشگاه در فرابورس پذیرش نشوند، نمی‌توان برای واگذاری آنها کاری کرد و البته با وجود حکم قانونی مجلس هم، راه دیگری برای واگذاری آنها وجود ندارد و اگر اصرار بر واگذاری سهام این دو باشگاه داریم باید به دنبال روش دیگری باشیم.

وی ادامه داد: نظر وزیر ورزش و جوانان دلالت بر اراده قوی این وزارتخانه برای خصوصی سازی استقلال و پرسپولیس است و بارها نیز تاکید کرده‌اند که هر آنچه لازم است باید انجام شود تا این دو باشگاه واگذار شوند که این اراده قوی، جای تقدیر و تشکر دارد.

وی همچنین با اشاره به اینکه شرایط پذیرش این دو باشگاه در فرابورس بسیار وسیع است، گفت: یکی از این الزامات این است که باید هر دو باشگاه سهامی عام باشند. بر این اساس شرکتی که ۱۰۰ درصد سهام آن متعلق به دولت است چطور می‌شود ۳۵ نفر دیگر سهامدار آن شوند؟ برای تحقق این امر باید سرمایه این شرکتها افزایش یابد. آیا دولت می‌تواند با وجود منع قانونی جهت سرمایه گذاری در شرکتهای دولتی، افزایش سرمایه این دو باشگاه را تصویب و اجرایی کند؟

رئیس کل سازمان خصوصی سازی افزود: این دو باشگاه سودده هم نیستند که البته دلیل آن هم دولتی بودن آنها است. با این حال یک شرکت زیانده با شرایطی می‌تواند در فرابورس پذیرش شود و این موضوع جهت پذیرش این دو باشگاه در فرابورس بازدارنده نیست، با وجود این برخی مشکلات مانع حضور این دو باشگاه در فرابورس می‌شود.

وی در خصوص شرایط حضور افراد حقیقی و حقوقی در مزایده این دو باشگاه نیز گفت: با این فرض که هر شخصیت حقیقی یا حقوقی در قالب سرمایه گذاران یا هواداران و پیشکسوتان در مزایده این دو باشگاه شرکت کند، موافق هستیم، اما صرف هوادار یا پیشکسوت بودن حقی را برای متقاضیان فراهم نمی‌کند و راه برای مذاکره با این دسته از متقاضیان برای فروش دو باشگاه استقلال و پرسپولیس به آنها بسته است.

پوری حسینی در پایان گفت: از سوی دیگر این طور هم نیست که بتوانیم نظرات همه منتقدین را در زمینه خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس تأمین کنیم؛ چرا که برخی دوست دارند سهام خرد به دست مردم برسد، عده‌ای هم سهام بلوکی می‌خواهند و برخی هم کل سهام این دو باشگاه را تقاضا می‌کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: استقلال پرسپولیس خصوصی سازی باشگاه رییس سازمان خصوصی سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۲۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم بازیان سرپرست سازمان خصوصی سازی امروز در آئین واگذاری مالکیت استقلال و پرسپولیس به بخش خصوصی اظهار کرد: امروز آئین واگذاری دو باشگاه بزرگ فوتبال ایران یعنی استقلال و پرسپولیس پیرو تلاش‌های صورت گرفته طی ۲ دهه است.

وی افزود: امروز به طور رسمی واگذاری دو باشگاه فوتبال از دولت به بخش خصوصی اعلام می‌شود و امیدوار هستیم که ۵ اردیبهشت سرآغاز دوره شکوفایی و پیشرفت در ورزش ایران باشد.

معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: در این مرحله از برگزاری مزایده که به صورت شفاف در فرابورس برگزار شد، در یک عرضه عمومی و با تأمل و نظارت سهام دو تیم واگذار شد. در این دوره از واگذاری بعد از برگزاری ۸ بار مزایده بالاخره وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی سازی با نمایندگی از مجموعه دولت در امر این واگذاری در تعامل نزدیک با وزارت ورزش و در یک نگاه همگام و همه جانبه در یک بازه زمانی ۲ ماهه، به ثمر رساند.

وی یادآور شد: در گام اول پذیرش این دو باشگاه در بازار فرابورس ایران ۱۰ درصد از سهام این باشگاه‌ها به مردم واگذار شده بود. اگر این اتفاق نمی‌افتاد شاید به این زودی توان واگذاری این دو تیم را نداشتیم.

بازیان افزود: در سال جهش تولید با مشارکت مردم و تأکیدات رهبری بر زمینه سازی مشارکت همه جانبه مردم در اقتصاد، سازمان خصوصی سازی توانست در طلیعه سال ۱۴۰۳ این امر مهم و مورد تاکید ریاست جمهور، هیأت دولت و وزارت ورزش و اقتصاد در عرضه سهام دو تیم فوتبال تهرانی را به سرانجام برساند. در واقع واگذاری سهام عمده دولت که اعلان اراده حداکثری دولت در واگذاری تصدی گری های دولت در اول سال است.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: سوم اردیبهشت ماه مزایده در بازار فرابورس برگزار و دو کنسرسیوم پتروشیمی و بانکی تشکیل شد؛ در نهایت هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس داوطلبی خود را برای خرید باشگاه استقلال اعلام کرد و در حال حاضر ۸۵ درصد سهام این باشگاه متعلق به این هلدینگ است.

وی گفت: کنسرسیوم دوم هم کنسرسیوم بانکی با حضور بانک شهر، بانک تجارت، بانک ملت، بانک رفاه و بانک اقتصاد نوین برگزار شد.

بازیان اظهار کرد: در نهایت دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را به دو کنسرسیوم بانکی و پتروشیمی واگذار کردیم.

کد خبر 6087419 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • وزیر اقتصاد: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس نقطه عطفی در فوتبال ایران خواهد بود
  • خاندوزی: عزم دولت برای خصوصی سازی جدی است
  • سرخآبی‌ها خصوصی شدند
  • آیین واگذاری «استقلال» و «پرسپولیس» آغاز شد
  • اقتصاد فوتبال ایران رونق می‌گیرد؟
  • معاون وزیر اقتصاد: امروز استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • معاون وزیر اقتصاد: استقلال و پرسپولیس رسما واگذار شدند
  • سرخآبی‌ها رسماً واگذار شدند
  • راه خصوصی‌ سازی ایران‌ خودرو و سایپا باز می‌ شود؟