Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@15:49:13 GMT

رفتار احمدی‌نژاد برای ناطق نوری سنگین تمام شد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۳۵۴۲

آفتاب‌‌نیوز :

«اعلام یک خبر سیاسی مهم درباره احساس تکلیف علی‌اکبر ناطق نوری همچون شوکی به عرصه سیاست داخلی کشور بود. اصلاح‌طلبان لبخند زدند و اصولگرایان به فکر فرورفتند. طیف سنتی جریان اصولگرا از انتخابات مجلس دهم دیگر در متن تحولات و تصمیم‌گیر‌ی‌ها قرار نمی‌گیرد. فقط دو یا چند چهره از این گرایش در جلسات حضور پیدا می‌کنند و به طبع در اقلیت قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال آن که خاستگاه سیاسی رئیس‌جمهور، رئیس مجلس و رئیس قوه قضائیه از طیف سنتی اصولگرا است.

حالا آنها می‌خواهند دوباره نبض تحولات و تحرکات این اردوگاه سیاسی را در دست بگیرند و اجازه ندهند تندروها همچون انتخابات سال ۹۲، ۹۴ و ۹۶ شکست دیگری را در کارنامه اصولگرایی ثبت کنند.

با محمد عطریانفر، عضو ارشد حزب کارگزاران سازندگی درباره بازگشت علی‌اکبر ناطق نوری به عرصه سیاست‌ورزی گفت‌وگو کردیم.

به نظر شما احساس تکلیف آقای ناطق نوری برای از سرگیری سیاست‌ورزی و کار تشکیلاتی در جریان اصولگرا چه تأثیری بر معادلات انتخاباتی خواهد گذاشت؟

آقای ناطق جز شخصیت‌های ملی در عرصه اصولگرایی است. با توجه به سابقه فعالیت و حضور آقای ناطق در دولت و پارلمان، او به عنوان یک سیاستمرد معقول و معتدل همچنان تا زمان‌های طولانی می‌تواند در عرصه سیاست نقش‌آفرین باشد. متأسفانه در سال ۸۴ و در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری، احمدی‌نژاد رفتاری تند و غیر اخلاقی را نسبت به آقای علی‌اکبر ناطق نوری جلوی رسانه‌ها انجام داد. این کار احمدی‌نژاد بسیار برای آقای ناطق بسیار سنگین تمام شد چون او کسی بود که از نردبان اعتبار آقای ناطق بالارفت. آقای ناطق نوری انتظار داشت در درون اصولگراها نوعی انضباط و تربیت درون‌گروهی را در حق آقای احمدی‌نژاد اعمال کنند که چنین اتفاقی نیفتاد.

در یک گام دیگر آقای علی‌اکبر ناطق نوری انتظارش این بود که از ایشان اعاده حیثیت شود تا پاسخی باشد به اتهام‌زنی‌های احمدی‌نژاد اما متأسفانه هیچکدام از این انتظارات مشروع، به حق و جوانمردانه و انسانی آقای ناطق را کسی پاسخ نداد.

به همین خاطر آقای ناطق نوری یک نوع بازنشستگی زودرس را برای خود اعلام کرد. خداحافظی آقای ناطق از سیاست‌ورزی عارضه‌های سنگینی را برای اصولگرایی به بار آورد؛ به‌گونه‌ای که حتی ما به یک نقطه‌ای از اقدام اخلاقی رسیدیم که از ناحیه دوستان اصلاح‌طلب توصیه‌های فراوانی به آقای ناطق نوری می‌شد که ایشان برای انجام تکالیف ملی خود به صحنه سیاست برگردد اما آقای ناطق نوری از عرصه سیاسی فاصله گرفت و تا امروز نیز این فاصله را رعایت کرده است. امروز آقای ناطق برای خود برنامه‌ای فقاهتی - علمی - آخوندی را در لواسان تدارک دیده و مدرسه‌داری می‌کند. البته نشست‌های دوستانه سیاسی را هم دارد. آن چه امروز می‌توانیم به صراحت اعلام کنیم این است که رفتار صورت‌گرفته نسبت به آقای ناطق نوری ضمن آن که ظلم آشکار در حق ایشان بود، ضربه سنگینی به اصولگراها زد و اصولگراها را از یک شخصیت مؤثر و محوری محروم کرد.

تصور می‌کنم امروز اگر چه تأخیر است لکن بازگشت آقای ناطق به عرصه سیاست یک امر مثبتی محسوب می‌شود و ما اصلاح‌طلبان به لحاظ انسانی، اخلاقی و سیاست‌ورزی از این اتفاق استقبال می‌کنیم.

آن چه امروز آقای باهنر به آن اشاره می‌کند مطالبه جریان اصولگراست اما برای تحقق این مطالبه انتظار می‌رود یک اعاده حیثیت تاریخی از آقای ناطق نوری انجام شود و خود حضرات به این جمع‌بندی برسند ظلم صورت‌گرفته در حق آقای ناطق امر خلافی بود بنابراین ماهیت اصلی و واقعی مقصران این ظلم را نیز به نیروهای درون جریان اصولگرایی بشناسانند. باور من این است اگر چه این طرح موضوع شده اما هنوز از ناحیه آقای ناطق پذیرفته شده نیست. آقای ناطق این حق و انتظار طبیعی خودش را برای اعاده حیثیت، اگر مقدمه ورود به سیاست‌ورزی قرار دهد، کار درستی است.

معتقدم حضور آقای ناطق در عرصه سیاست‌ورزی می‌تواند مقداری این پراکندگی و تشتت‌آرایی که در حوزه اصولگرایی را حول محور رفتاری درست آقای ناطق نوری سروسامان دهد.

اگر آقای ناطق در جریان اصولگرایی انسجام ایجاد می‌کند چرا برخی نگرانی‌ها از حضور دوباره او در عرصه سیاست‌ورزی مشاهده می‌شود؟

جریان پایداری‌ها همان جریان افراطی اصولگراها هستند که یکی از چهره‌های شاخص‌شان به نام آقای احمدی‌نژاد در حق آقای ناطق ظلم فاحشی کرده است. طبیعی است که آنها مایل نیستند که آقای ناطق به صحنه برگردد. امروز اصولگرایان منطقی همچون آقایان باهنر و لاریجانی چنین مطالبه‌ای دارند.

چرا اصلاح‌طلبان از انسجام بخشی پایگاه رأی رقیب توسط آقای ناطق استقبال می‌کنند؟

چون عین صواب است. این اتفاق نه‌تنها به زیان اصلاح‌طلبان نیست بلکه به نفع اصلاح‌طلبان است. اصلاح‌طلبان باید در یک رقابت کاملاً جوانمردانه خودشان را اثبات کنند. هیچگاه علاقمند نیستیم که رقبای ما عناصر تندرو باشند. اصولگرایان عاقل و منطقی باید با ما رقابت کنند تا انتخاب بین خوب و خوب‌تر اتفاق بیفتد.

اما در جریان اصولگرایی هستند افرادی که آقای ناطق را اصلاح‌طلب تعریف می‌کنند. نظر شما چیست؟

این حُسن آقای ناطق نوری است نه عیب او. اصلاح‌طلبان بعد از حذف و ترمیم حرکت‌های رادیکال درون مجموعه خود، روند عقلانیت را در پیش گرفتند. وقتی در حوزه سیاست‌ورزی عقلانیت به خرج داده شود جریانات سیاسی زبان مشترک پیدا می‌کنند. امروز زبان مشترک عقلانیت بین آقای ناطق نوری و جریان اصلاح‌طلب شکل گرفته است.

پس آقای ناطق در جریان اصلاح‌طلب تعریف نمی‌شود؟

خود ایشان چنین عقیده‌ای ندارد و ما هم علاقه‌ای نداریم که نسبت ناخواسته‌ای به او داده باشیم ولی سخن از این است که وقتی دو رقیب با عقلانیت سیاسی با هم رقابت کنند نتیجه انتخابات همیشه، انتخاب بین خوب و خوب‌تر خواهد بود که منافع این نوع رقابت به مردم می‌رسد.

برخی معتقدند جریانی که با محوریت آقای ناطق وارد عرصه انتخابات سیاسی شود، از ناحیه پایگاه رأی اصولگرایان به رسمیت شناخته نخواهد شد بلکه در انتخابات مجلس شورای اسلامی جریان برآمده از شورای وحدت به ریاست آقای حداد عادل پرچمدار و قطب مقابل جریان اصلاحات خواهد بود. نظر شما چیست؟

اگر توافقی برای بازگشت آقای ناطق نوری به صحنه سیاسی شود. بزرگانی که امروز رده‌های دوم نسبت به آقای ناطق نوری قرار دارند مقدمات بازگشت او را به صورت شکوهمند و مورد توافق همگان از ناحیه اصولگرایان فراهم خواهند کرد. قرار آنها بر آن نیست که آقای ناطق نوری در عرصه رقابت بین اصولگرایان و اصلاح‌طلبان، یک قطب سومی را ایجاد کند. آقای ناطق نوری عملاً اگر به صحنه رقابت‌ها برگردد، نقش پیشکسوت و محوری جریان اصولگرایانی را عهده‌دار خواهد بود که اکثریت قریب به اتفاق اصولگرایان دور ایشان جمع خواهند شد؛ مگر تعداد اندکی از نیروهای تندرویی که برای خود سرفصلی تحت عنوان پایداری تعریف کردند.

منبع: سایت نامه نیوز

منبع: آفتاب

کلیدواژه: عطریانفر احمدی نژاد ناطق نوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۳۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خانجانی: توئیت فضائلی درباره تذکر به مسئولان، جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرده/دولت رئیسی مدافع گشت ارشاد است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، «اگر می‌گویند رئیسی مخالف گشت ارشاد است، خلاف واقع است.» این نکته‌ای است که جهانبخش خانجانی، سخنگوی وزارت کشور دولت اصلاحات در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین به آن اشاره می‌کند. او همچنین در ادامه به نقش وحیدی در راه‌اندازی مجدد گشت ارشاد اشاره می‌کند.

خانجانی بر این نکته تأکید می‌کند که رفتارهای خشونت‌آمیز ما را به نتیجه مطلوب در حوزه حجاب نمی‌رساند و برای رسیدن به مقصود در این حوزه باید از روش‌های مسالمت‌آمیز استفاده کرد.

در ادامه گفتگوی خبرگزاری خبرآنلاین با جهانبخش خانجانی، سخنگوی وزارت کشور دولت اصلاحات را می‌خوانید:

*****

*آقای مهدی فضائلی اخیرا در توئیتی از تذکر رهبری به مسئولان در موضوع حجاب روایت کردند و علی رغم حملات تندروها به ایشان، روز گذشته سردار جعفری هم این توئیت را تایید کردند، فکر می کنید این تذکرات در نهایت باعث تغییر رویکردها و رویه های حامیان گشت ارشاد شود؟

بررسی برخی اظهارنظرات طیف‌های وابسته به جریان به ظاهر ارزشی نشان دهنده این نکته است که این افراد از توئیت آقای فضائلی آشفته هستند، کما اینکه پرخاشگرانه می‌گویند چرا چنین توئیتی زده شده است.

مشکل اساسی کشور این است که ما تحلیل مناسبی از جامعه شناسی رفتار مردم نداریم، به نظر من موضوع حجاب در نگاه اول امر شخصی است و مانند نماز خواندن است به این ترتیب که نمی‌توان فردی را مجبور کرد که نماز بخواند، هر چند نماز خواندن برای هر فرد مسلمان از جمله واجبات است اما اینکه به شیوه‌ای عمل شود که خدایی نکرده فضای روانی جامعه را آشوب‌زده و دچار ناامنی کند، نشان‌دهنده این نکته است که ساختار حاکمیت و دولت نگاه عمیقی نسبت به بحران‌ها و جامعه ندارد.

البته این قبیل برخوردها نسبت به حجاب مربوط به امروز نیست چنانچه از بدو انقلاب تا امروز با نگاه ایدئولوژیک به مقوله حجاب و رفتارهای مردم پرداخته شده، لذا هر از چند گاهی گروهی خود را مجاز می‌دانند که رفتارهای خشنی با مردم در مورد پوشش، رفتار، گفتار و حتی مناسبات خصوصی داشته باشند. لذا باید با ارزیابی دقیق، جامع‌الاطراف و درعین حال کارشناسانه و مقایسه با دیگر کشورهای اسلامی در موضوع حجاب بررسی داشته باشیم.

با توجه به گذشته تاریخی مشاهده کنیم که با اجبار و زور نمی توان دین‌داری که حجاب یکی از مقولات آن است، را ترویج کرد .هر جا که رفتار رأفت‌آمیز داشته ایم، توانسته‌ایم علاقه مردم به دین را افزایش دهیم. توجه به این نکته حائز اهمیت است که در رژیم پهلوی آزادی در مورد پوشش وجود داشت اما گفتمان مناسب انقلاب اسلامی و رهبری امام سبب شد که طیف وسیعی از مردم حجاب را انتخاب کنند و به عنوان پوشش ارزشی آن را قلمداد کنند اما شرایط امروز به نحوی شده که رفتارهای غلط و خشونت‌آمیز سبب شده که بسیاری از افراد متدین و حتی معتقد نسبت به این قضیه واکنش منفی نشان دهند و حتی عده‌ای در مواجهه با چنین رفتار خشونت‌آمیزی کنش انفعالی و رفتار معکوسی داشته باشند.

در مجموع اگر ما برای حجاب قانون داریم که باید طبق قانون عمل شود، اگر قانون نداریم بنابراین مجلس قانونی تدوین کند که براساس آن بتوانیم رفتار متعارفی در جامعه شاهد باشیم. نه اینکه با رفتار خشونت آمیز مردم را ازدین منزجر کنیم .

در حال حاضر طیف وسیعی از مردم که اتفاقاً متدین هم هستند و نماز هم می‌خوانند، بنابر هر دلیلی حجاب به این صورت را قبول ندارند و یا انجام نمی‌دهند آیا باید با خشونت و زور و یا با رفتارهای نامناسب آنها را مجبور به رعایت حجاب کنیم؟ کما اینکه در کلیپ‌های منتشر شده از کسانی که مردم را مجبور به رعایت حجاب می‌کنند همه نوع رفتار زشتی در راستای اینکه حجاب رعایت شود، انجام می‌شود، و به نوامیس مردم توهین شده و رفتار نامناسبی می‌شوند و گاها بدن زنان لمس می‌شود، کجای قرآن و دین چنین چیزی را توصیه شده است؟

بنابراین بنده احتمال می‌دهم که رهبری از این رفتارها بیزاری جستند که مشاور بیت رهبری این مطلب را گفتند. در هر صورت بنده بر این باور هستم تا وقتی که قانون با این افراد خودسر برخورد نکند، اینها این شیوه و روش را ادامه خواهند داد.

*ـآقای رئیسی در زمان انتخابات در مورد گشت ارشاد و حجاب...

رئیسی سخن ناروا زیاد گفته و حرف‌هایی گفته که به بسیاری از آنها عمل نکرده، در نتیجه اصلاً نباید امیدی به دولت رئیسی و ساختار تحت پوشش او داشت. طرح نور تحت نظر نیروی انتظامی انجام می‌شود قطعاً این رفتارها با شورای هماهنگی متشکل از نیروهای امنیتی و اطلاعاتی کشور انجام می‌شود و به نظر می‌رسد همه اینها تحت نظارت وحیدی، وزیر کشور است.

البته بنده پیش از این در توئیتی نوشتم که جناب آقای اشتری، فرمانده سابق فراجا طی گزارش منطقی گشت ارشاد را نادرست می‌دانست و معتقد بود که این رفتار گشت ارشاد می‌تواند زمینه‌ساز بسیاری از رفتارهای خشن باشد لذا این قبیل رفتارها نباید انجام شود اما مشاهده کردیم که وحیدی اصرار داشت که گشت ارشاد ادامه پیدا کند وفاجعه درگذشت مرحوم مهسا امینی اتفاق افتا. برداشت بنده این است که همه رفتارها در حوزه حجاب از جمله گشت ارشاد ذیل اندیشه وحیدی به عنوان وزیر کشور است و اگر دولت مدعی است که مدافع گشت ارشاد و طرح نور نیستیم با آن مخالفت کند درحالیکه خلاف واقع می‌گویند.

*فکر می کنید تذکر رهبری در حوزه حجاب بر روی رفتار مجمومه وزارت کشور تاثیرگذار خواهد بود؟

بعید می دانم اینها توجهی به توصیه های رهبری داشته باشند و با توجیه و سهل انگاری سبب آزار واذیت مردم می شوند.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899179

دیگر خبرها

  • اصلاح نژاد ۱۵ هزار راس دام سبک در استان همدان
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • ۵ رقیب قالیباف در کرسی ریاست مجلس /تندروها به صف شدند /وزیر احمدی نژاد هم هست
  • احمدی نژاد می‌گفت مشکل ما خود رهبری است!
  • تشکیل کانون‌ نقد و کانون‌های شورش!
  • از احمدی‌نژاد تا رییسی/چه کسی پای رانت را به بازار خودرو باز کرد؟
  • دو ضربه مهم به بودجه‌نویسی کشور؛ یکی در دولت احمدی‌نژاد و یکی در دولت رئیسی
  • (تصاویر) برگزاری نماز جماعت پشت سر محمود احمدی‌نژاد!
  • با زور نمی‌توان دین‌داری و حجاب ترویج کرد | توئیت فضائلی جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرد | رئیسی مدافع گشت ارشاد است
  • خانجانی: توئیت فضائلی درباره تذکر به مسئولان، جریان به ظاهر ارزشی را آشفته کرده/دولت رئیسی مدافع گشت ارشاد است