Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه خبر، امیدعلی پارسا در برنامه «تیتر امشب» اظهار داشت: اداره عادلانه کشور با دریافت مالیات عادلانه از همه اشخاص حقیقی و حقوقی متناسب با هزینه‌ها و درآمدها و مصرفشان ممکن و محقق می‌شود.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی افزود: تا زمانی که ریز اطلاعات دقیق و اسناد متقن درباره دارایی‌ها و درآمد همه اشخاص حقیقی و حقوقی از طریق سیستم‌های الکترونیکی ایمن و قابل اعتماد در اختیار سازمان مالیاتی قرار نگیرد قادر نخواهیم بود از فرار مالیاتی جلوگیری کنیم و اداره عادلانه کشور محقق نخواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی مالیات را هزینه زندگی اجتماعی دانست و گفت: تأمین هزینه زندگی اجتماعی یا از طریق مالیات است یا از طریق استقراض یا فروش نفت و یا چاپ پول، که چاپ پول موجب تورم فزاینده می‌شود که نوعی مالیات پنهان است که تنها از اقشار متوسط و ضعیف اخذ می‌شود زیرا اقشار ثروتمند از تورم آسیب نمی‌بینند.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی اصلاح پایه‌های مالیاتی و اصلاح شکل‌های درآمد و هزینه کشور را لازم شمرد و افزود: حاکمیت‌ها باید بدانند کی، کجا و چقدر درآمد دارد و برای این کار باید زیرساختهای الکترونیکی فراهم شود و همه دستگاه‌های اجرایی موظف شوند اطلاعات افراد و شرکت‌ها را کامل و دقیق و بدون خدشه در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهند.

پارسا گفت: هدف سازمان مالیاتی در اخذ مالیات صرفاً کسب درآمد نیست، بلکه تنظیم اقتصاد و فعالیت‌های اقتصادی و جلوگیری از رانت و فساد و فعالیت‌های سوداگرانه مخل اقتصاد کشور است.

وی از فراهم بودن شرایط فرار مالیاتی که آن را نوعی دزدی دانست انتقاد کرد و گفت: بر اساس برآوردها حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم که رقم بسیار بزرگی است و تنها راه مقابله با آن فراهم شدن زیرساخت‌های الکترونیکی و انتقال اطلاعات اقتصادی همه افراد حقیقی و حقوقی به سازمان امور مالیاتی است.

رئیس کل سازمان امور مالیاتی با اشاره به دریافت ۸.۵ درصدی مالیات از درآمدها، افزود: در کشورهای پیشرفته ۳۰ درصد درآمد مردم بابت مالیات اخذ می‌شود و در کشورهای در حال توسعه این رقم ۱۵ تا ۱۸ درصد درآمدهاست.

پارسا با بیان اینکه به دنبال هوشمندسازی نظام محاسبه مالیاتی کشور هستیم، درباره اخذ مالیات از عایدی سرمایه گفت: در ۱۸۰ کشور دنیا از عایدی سرمایه مالیات اخذ می‌شود و این مالیات از تولید یا از سرمایه گرفته نمی‌شود بلکه از تغییرات یکباره و نامتعارف قیمت اقلام سرمایه‌ای اخذ می‌شود و هدف آن تنظیم اقتصاد و جلوگیری از فعالیت‌های سوداگرانه است.

وی همچنین خواهان افزایش پوشش‌های مالیاتی و بازنگری معافیت‌های مالیاتی شد.

توسعه بانک‌های اطلاعاتی چالش بزرگ سازمان مالیات

وحید شقاقی کارشناس مسائل اقتصادی نیز در ارتباط تلفنی با برنامه با انتقاد از اقتصاد نفتی که زمینه ساز فساد و رانت شده است گفت: نظام مالیاتی بدون شفافیت امکان ادامه حیات ندارد و لازمه شفافیت مقابله جدی با فساد و رانت است و چالش بزرگ سازمان مالیاتی توسعه بانک‌های اطلاعاتی در حوزه‌های مختلف است.

احسان خاندوزی کارشناس مسائل اقتصادی و دیگر مهمان تلفنی برنامه هم با بیان اینکه در حسرت آن مانده ایم که حداقل نیمی از هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شود گفت: باید عزم جدی تری در دولت ایجاد شود تا دستگاه‌های دولتی همکاری بیشتری با سازمان مالیاتی داشته باشند و ممکن است در سال‌های آینده با رفع تحریم‌ها مجدداً انگیزه مسئولان برای دریافت مالیات کاهش یابد.

کد خبر 4660787 سمیه رسولی

منبع: مهر

کلیدواژه: مالیات سازمان امور مالیاتی فرار مالیاتی درآمدهای مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۶۲۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: رئیس کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک و هیئت‌ مدیره شرکت‌های حمل و نقل بین المللی استان با اشاره به مشکلات متعدد فعالان این صنف از قبیل صف انتظار در مبادی ورودی و خروجی، مشکلات متعدد در مرزها و در گمرکات و... گفت: مباحث مالیاتی یکی از دغدغه‌های اساسی فعالان این حوزه به‌ شمار می‌رود.

وی گفت: دریافت حق کمیسیون نامتعارف از شرکت‌های حمل و نقل هزینه‌های سنگین دفاتر مالیاتی و اخذ مبالغ جداگانه از بابت کارنه تیر و cmr، حاشیه سود شرکت‌های حمل و نقل بین‌المللی را تا حد زیادی کاهش داده است.

فتاح‌زاده با بیان این مطلب خواستار اعمال تعرفه متناسب در رابطه با اخذ مالیات از شرکت‌ها شد و گفت: بخش عمده‌ای از هزینه‌های دریافتی بابت کرایه حمل و نقل، متعلق به رانندگان است، اما متاسفانه هنگام اخذ مالیات این مبلغ، برای شرکت‌ها لحاظ می‌شود.

سید ضیاء رضوی؛ دبیر کمیسیون گمرک، حمل و نقل و لجستیک توضیحاتی در خصوص عملکرد سال 1402 کمیسیون ارائه و مشارکت حداکثری اعضاء در جلسات را به جهت تعیین اولویت ها و برنامه ریزی خواستار شد.

رضوی، ایجاد رویه واحد در شرکت های حمل و نقل بین المللی را از جمله موضوعات مهم و تاثیرگذار در حمل و نقل ذکر کرد و افزود: رقابت سالم صنفی از مهمترین مولفه های رشد بوده و در این راستا اتاق تبریز آماده است جلسات محوری در این خصوص برگزار کند، تا ضمن ارج نهادن به فعالان این حوزه، شاهد رشد چشمگیرصنعت حمل و نقل در استان باشیم.

دبیر کمیسیون مهمترین رسالت اتاق تبریز در برگزاری جلسات کمیسیون را حل مشکلات فعالان گمرک و حمل و نقل عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در سال گذشته پرونده های مالیاتی شرکت های حمل و نقل بین المللی طبق نظر بخش خصوصی که در جلسه کمیسیون عنوان شده بود، بررسی و صورت گرفت.

 در ادامه این جلسه نمایندگان شرکت‌های حمل و نقل، با نقد فرایند اخذ مالیات از مجموعه‌های خود، خواستار تعیین مالیات بر اساس میزان سود واقعی شده و مقرر شد بررسی موضوع در جلسه آتی با نمایندگان سازمان امور مالیاتی برگزار شود.

دیگر خبرها

  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • عملکرد دستگاه‌ها در اجرای اعتبارسنجی هماهنگ بانکی بررسی شد
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • تشریح نشست کمیسیون اصل نود توسط خضریان
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری
  • بررسی عملکرد دستگاه‌های حاکمیتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز پایگاه داده اعتباری در کمیسیون اصل۹۰
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی