Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌گیاه کاکتوس یکی از گونه‌هایی است که به‌واسطه مقاومت به خشکی و سازگاری با کم‌آبی از طریق سازمان خواربار جهانی به‌عنوان یک گزینه مناسب برای کشت در مناطق خشک و نیمه‌خشک جهان، توصیه شده است.

در میان گونه‌های کاکتوس opuntia focus indica به‌واسطه نقش مهم آن در تعلیف دام و هم‌چنین ارزش‌های بالای غذایی، دارویی و صنعتی می‌تواند نقش مهمی در معیشت ساکنان سواحل جنوبی کشور ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

منشأ این گیاه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری آمریکا است اما این گیاه در طیف وسیعی از شرایط اقلیمی در سراسر قاره آمریکا یافت می‌شود.

کاکتوس نوپالی به طور گسترده‌ای توسط مردم آمریکا با هدف تجارت به آفریقا، آسیا، اروپا و استرالیا آورده شده است که البته نوپال کاکتوس به اسم گلابی خاردار هم شناخته می‌شود.

این گیاه با استفاده از فناوری‌ها و شیوه‌های مختلف حفظ و پردازش می‌شود. گیاه نوپالی به صورت میوه، آب میوه و مرباهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد و در نهایت از آن به عنوان افزودنی و ماده رنگی در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی نیز استفاده می‌کنند.

به همین منظور ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقدام به ایجاد سه سطح پایلوت در استان‌های سیستان و بوشهر و یک سطح خزانه در شمال کشور کرده است.

این طرح با حمایت ستاد و توسط دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی دانشگاه تربیت مدرس اجرایی خواهد شد.

با توجه به موقعیت اقلیمی سیستان و بلوچستان و خشکسالی چند سال اخیر در این استان، کار تحقیقاتی کشت گیاهان سازگار با شرایط منطقه در سال‌های اخیر در دانشگاه زابل اجرایی شده و تاکنون بیش از ۱۰۰ گونه گیاهی در دانشگاه زابل کشت شده است.

گیاهان دارویی کشت شده، سازگاری مناسبی با منطقه دارند و حتی برخی از این گیاهان به دلیل تنش‌های محیطی نسبت به خاستگاه اولیه خود از عملکرد بیشتری نیز برخوردار هستند.

یکی از این گیاهان که شرایط کشت در استان سیستان را دارد، گیاه کاکتوس نوپالی است که عملیات اجرایی نخستین پایلوت کشت این گیاه در این استان، طی بازدید نادرقلی ابراهیمی دبیر ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌ زیست معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه تعدادی از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های سیستان و بلوچستان از شهرستان زابل و مدیران محلی و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی آغاز شد.

کد خبر 447003

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: گیاهان و درختان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۹۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل زده

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان از اجرای طرح اضطراری برای حل مشکل بی‌آبی ۲۸ روستای سیلزده مجتمع بندینی زرآباد خبر داد و افزود: ناوگان آبرسانی سیار در سطح این شهرستان فعال است.

علیرضا قاسمی امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت در بازدید از مناطق سیل زده اظهارکرد: سیلاب، طغیان رودخانه‌ها و طوفان بی‌سابقه‌ باعث آسیب‌های بسیار زیادی به تأسیسات آب شد، به طوری‌که ۲۹۵ روستا و ۶ شهر سیستان و بلوچستان دچار بی‌آبی شدند.

وی با بیان اینکه ۱۲ شهرستان سیستان و بلوچستان به دلیل تشدید بارش‌ها در محاصره سیل قرار گرفتند، افزود: در روستاهایی که امکان تردد وجود داشت و سیلاب در محل جاری نبود، نسبت به رفع فوری خسارت‌ها و برقراری آب در شبکه روستاها و شهرهای درگیر اقدام شد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان با اشاره به آسیب خط اصلی مجتمع ۲۸ روستایی بندینی در شهرستان زرآباد بیان کرد: با توجه به جاری بودن آب در محل شکستگی خط انتقال اصلی مجتمع، برای رفع فوری مشکل بی‌آبی مردم اجرای ‌طرح موقت و اضطراری در دستورکار آبفا قرار گرفت که اکنون در حال اجراست.

وی از فعالیت تانکرهای آبرسانی سیار در زرآباد خبر داد و گفت: آب آشامیدنی مردم از طریق ناوگان آبرسانی سیار در حال تأمین است تا آسیب‌های وارده ترمیم و آب پایدار شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • ️اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • آغاز برداشت گندم در جنوب سیستان و بلوچستان
  • آغاز عملیات اجرایی احداث بزرگراه در محور خاش- سراوان
  • آغاز رقابت نوبت اول کنکور سراسری در سیستان و بلوچستان
  • آغاز طرح اضطراری برای برقراری آب در ۲۸ روستای سیل زده
  • توزیع ۳۵ هزار بسته معیشتی در مناطق سیل‌زده سیستان و بلوچستان
  • گروه جهادی نجوا در سیستان و بلوچستان آغاز به کار کرد
  • عملکرد دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان بررسی شد
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد