Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@05:20:03 GMT

تشخیص زودهنگام سرطان پروستات با آزمایش ادرار

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۲۹۸۶۶

تشخیص زودهنگام سرطان پروستات با آزمایش ادرار

تحقیقات اخیر نشان داده که نوعی آزمایش ادرار جدید می‌تواند موارد سرطان پروستات تهاجمی را تا پنج سال زودتر از سایر روش‌های تشخیصی آشکار کند.

به گزارش ایسنا، این مطالعه که متخصصان دانشگاه "ایست آنگلیا" و بیمارستان دانشگاهی "نوریچ و نورفک" انگلیس انجام داده‌اند، نشان داده  یک آزمایش ادرار با نام "خطر ادرار پروستاتی" (PUR) می‌تواند انواعی از این سرطان را که در طول پنج سال اولیه تشخیص به درمان نیاز دارند، تشخیص دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آزمایش از آن لحاظ منحصر به‌فرد است که می‌تواند افراد را به گروه‌های خطر متفاوتی دسته‌بندی کند و بدین وسیله تهاجمی بودن سرطان را تشخیص دهد. این آزمایش بدون نیاز به نمونه‌برداری سوزنی تهاجمی می‌تواند سطح خطر سرطان پروستات را در افراد تعیین کند. 

به کمک این آزمایش تشخیص این که آیا بیمارانی که سرطان پروستات در آن‌ها تشخیص داده شده در حال حاضر به درمان نیاز دارند یا خیر، تسهیل می‌شود. نکته قابل توجه این آزمایش امکان پیش‌بینی پیشرفت بیماری تا پنج سال پیش از دیگر روش‌های استاندارد بالینی است. این آزمایش همچنین مردانی را که در پنج سال اولیه تشخیص سرطان پروستات تا هشت‌ برابر کمتر به درمان نیاز دارند را نیز شناسایی کرده است.

طبق اعلام انجمن سرطان آمریکا (ACS) تشخیص سرطان پروستات در یک مرد از هر ۹ مرد در طول عمرشان صورت می‌گیرد. این انجمن تخمین زده که در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۱۷۴ هزار مورد جدید ابتلا به این سرطان کشف شده است و بیش از ۳۱ هزار مرگ و میر ناشی از آن وجود خواهد داشت.

اغلب موارد تشخیص ابتلا به سرطان پروستات به مرگ منتهی نخواهد شد. در واقع میزان بقا برای افرادی که در پنج سال نخست این سرطان در آن‌ها تشخیص داده می‌شود تقریبا صد درصد و حتی در افرادی که دیرتر به این تشخیص می‌رسند، میزان بقا ۹۸ درصد است.

پس از سرطان پوست، سرطان پروستات شایع‌ترین سرطان در مردان است و به لطف تکنیک‌های تشخیص زودهنگام، پزشکان می‌توانند بسیاری از موارد آن را تشخیص دهند و درمان کنند. از آن جایی که سرعت رشد این سرطان پایین است، آزمایش‌ها به طور معمول پیش از انتشار سرطان می‌توانند آن را تشخیص دهند.

راه‌های بسیاری برای کمک به شناسایی سرطان پروستات وجود دارد. اگر چه نمونه‌برداری را می‌توان تنها راه قطعی تشخیص این سرطان دانست اما آزمایش‌های غربالگری مختلفی برای مشخص شدن لزوم نمونه‌برداری وجود دارد.

به طور مثال آزمایش خون آنتی‌ژن اختصاصی پروستات (PSA) می تواند به تشخیص احتمال وجود سرطان پروستات کمک کند. پزشکان به طور معمول از مجموعه‌ای از نتایج حاصل از این آزمایش‌ها برای تصمیم‌گیری نسبت به انجام نمونه‌برداری استفاده می‌کنند.

پزشکان هم‌چنین ممکن است از آزمایش دیجیتال مقعدی برای تشخیص احتمال وجود سرطان در ناحیه پروستات استفاده کنند البته کارآیی این نوع آزمایش نسبت به آزمایش خون آنتی‌ژن اختصاصی پروستات کمتر است اما می‌تواند برای برخی افراد مفید واقع شود.

اما آزمایش «خطر ادرار پروستاتی» (PUR) یک قدم جلوتر است و علاوه بر تشخیص ابتلا به سرطان زودتر از دیگر انواع آزمایش، می‌تواند افراد را به گروه‌های خطر مختلف دسته‌بندی کند تا پزشکان بتوانند دقیق‌تر مسیر مراقبت را تعیین کنند و بر بیمار نظارت‌های لازم را داشته باشند. 

بنا بر گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، در صورتی که آزمایش «خطر ادرار پروستاتی» (PUR) به صورت بالینی در مردانی با احتمال ابتلا به سرطان پروستات صورت بگیرد، می‌تواند از نمونه‌برداری‌های غیرضروری بسیاری جلوگیری کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پروستات آزمایش ادرار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۲۹۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟

ایتنا - پژوهشگران انگلیسی که اولین واکسن سرطان مبتنی بر فناوری نوآورانه «ام‌آر‌ان‌ای» را برای درمان ملانوم یا سرطان پوست آزمایش کرده‌اند می‌گویند این ماده در درمان دیگر سرطان‌ها نیز آزمایش می‌شود.
کتر هدر شاو، محقق ملی هماهنگ‌کننده این کارآزمایی، می‌گوید این تزریق‌ها پتانسیل درمان افراد مبتلا به ملانوم را دارند و در سرطان‌های دیگر از جمله ریه، مثانه و کلیه آزمایش می‌شوند.

این واکسن سفارشی که "نئوآنتی ژن درمانی فردی" نامیده می‌شود، برای تحریک سیستم ایمنی بدن طراحی شده تا بتواند با نوع خاص سرطان و تومور هر بیمار به طور جداگانه مقابله کند.

دکتر شاو می‌گوید: "این یک درمان کاملاً فردی است که برای هر بیمار به صورت اختصاصی ساخته می‌شود. ساختار واکسن با ژنتیک مخصوص تومور آن فرد هماهنگ است."

این واکسن به سیستم ایمنی آموزش می‌دهد تا پادتن‌هایی برای حمله به آنتی‌ژن‌های سلول‌های سرطانی بسازد. برای طراحی آن، نمونه تومور بیمار برداشته شده و دی‌ان‌ای آن توالی‌یابی می‌شود که در این فرآیند از هوش مصنوعی نیز استفاده می‌شود.

نتایج آزمایش‌های مرحله دوم نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان در افرادی که این واکسن را همراه با درمان ایمونوتراپی دریافت کردند، نسبت به گروه کنترل تقریباً نصف (۴۹ درصد) کاهش یافته است.

در این مرحله نهایی کارآزمایی که توسط بنیاد NHS لندن هدایت می‌شود، بیماران هر سه هفته یک بار یک میلی‌گرم از واکسن ام‌آر‌ان‌ای را به همراه دوز دیگری از ایمونوتراپی برای حدود یک سال دریافت خواهند کرد.

فناوری ام‌آر‌ان‌ای پیش از این در تولید واکسن‌های کرونا نیز استفاده شده بود. اکنون محققان امیدوارند با بهره‌گیری از همین فناوری، بتوانند انقلابی در درمان سرطان‌ها به وجود آورند.

دیگر خبرها

  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • غربالگری و تشخیص زودهنگام ۶ نوع سرطان با محصول ایرانی جدید
  • کمبود این ویتامین باعث سرطان پروستات و سرطان سینه می‌شود
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • به‌زودی تشخیص سه نوع خطرناک سرطان با یک قطره خون ممکن می‌شود
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • آزمایشگاه‌های تشخیص طبی دارای کمترین شکایت هستند
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • تشخیص زودهنگام سرطان سینه این بار با طراحی یک حسگر