Web Analytics Made Easy - Statcounter

حبیب‌الله مسعودی فریدی(معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور)، در ارتباط با طرح ساماندهی کودکان خیابان که در دست اجراست، گفت: بنا بر آیین‌نامه ساماندهی کودکان کار که مصوبه هیئت دولت است، برنامه به این صورت است که ابتدا باید کودکان از سطح شهر توسط سازمان بهزیستی و ان‌جی‌اوها جمع‌آوری شوند. این امر با کمک شهردای و در صورت لزوم  با حمایت نیروی انتظامی در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعودی فرید گفت:  طی سال‌های اخیر تعداد کودکان کار و خیابان در حال افزایش است و به ویژه تعداد زیادی از این کودکان، کودکان غیرایرانی هستند. کودکان کار غیرایرانی به صورت قاچاقی وارد کشور می‌شوند و تنها 3 درصد آنها حاصل ازدواج زنان ایرانی با افراد تبعه غیرایرانی هستند.

وی در ارتباط با روند اجرای طرح گفت: طبق آنچه در آیین‌نامه آمده و آنچه مصوبه شورای اجتماعی کشور در چند سال گذشته است، نحوه کار به این صورت است که با چند سازمان‌ مردم‌نهادی که داوطلب همکاری بودند، به اضافه فرمانداری و شهرداری و نیروهای انتظامی و اداره اتباع خارجی، بوسیله مددکاران داوطلب کودکان کار در خیابان‌ها جمع می‌شوند. سپس کودکان به مرکز فوریت‌های شهرداری منتقل می‌شوند. در آنجا اولویت با احراز هویت کودکان کار است. دومین مرحله بررسی بالینی و پزشکی است، تا اگر کودکان بیماری حادی دارند، در چهار بیمارستانی که در تهران هماهنگی شده است، بستری و درمان شوند و اگر بیماری حادی ندارند، ارجاع می‌شوند به دو مرکزی که مدیریت آنها توسط خود ان‌جی‌اوها صورت می‌گیرد. یک مرکز در مورد کودکان غیرایرانی است که با اداره اتباع ارتباط دارد.

 وی در این باره افزود: تصمیمات مربوط به کودکانی که اوراق هویت دارند یا ندارند با خود اداره اتباع است، اما بازهم سازمان بهزیستی نظارت دارد، مهم است که شرایط با روحیه کودک تطابق داشته باشد، حالا چه ایرانی و چه غیرایرانی. هدف این است که ساماندهی جدی در زمینه کودکان اتفاق بیافتد تا شاهد حضور دوباره کودکان نباشیم. این مستلزم یک گزارش مددکاری است که بوسیله مددکاران انجام می‌گیرد تا بعد مداخلات بعدی را پیشنهاد بدهند.

مسعودی فرید گفت: در گام سوم در رابطه با خانواده کودک و مشکلاتی که دارند مداخلاتی صورت می‌گیرد. اگر یک خانواده یک کودک نیازهای حمایتی داشته باشد ما و کمیته امداد امام پیگیری می‌کنیم. آنها که تنها معضل فقر دارند، یک جلسه با استانداری و رییس کمیته امداد امام داشتیم تا پیگیری شود و آنهایی که مشکلات آسیب‌های اجتماعی داشتند، مانند اعتیاد و... بهزیستی بتواند کمک‌های لازم را بعمل آورد.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی در توضیح اهمیت احراز هویت کودکان غیرایرانی و ایرانی بیان کرد: احراز هویت از آن جهت مهم است که این کودکان حدود 81 درصد غیرایرانی هستند و از این 81 درصد 53 درصد هیچ اوراق هویتی ندارند. ما باید اگر بچه ای را پذیرش می‌کنیم و دوباره دو هفته دیگر در خیابان او را ملاقات می‌کنیم بشناسیم و رسیدگی بیشتری در رابطه با خانواده او کنیم. این فقط با اوراق هویت ممکن است و  نمی‌توانیم بچه‌هایی که اوراق هویت ندارند را بازشناسی کنیم. همه این ردیابی‌ها با کمک حمایت از کودکان انجام می‌گیرد.

وی در ارتباط با تلاش سازمان بهزیستی برای رفع نقاط ضعف طرح گفت: همیشه طرح در میدان با معضلات متعددی روبه رو خواهد که مسئولین اجرایی به طور مدام جلساتی برای پایش عملکرد در طرح دارند. آخرین جلسه رفع اشکالات طرح با حضور استاندار و تمامی مسئولین ذی‌ربط چند روز پیش صورت گرفت و مصوبات تکمیلی ارائه شد تا طرح با قدرت پیش برود. مسئله مهم این است که کودک در هر شرایطی که باشد هیچ تقصیری در ایجاد این شرایط ندارد. بنابراین گوشزد شده است که تمام مسئولینی که در این حوزه فعال هستند، می‌بایست تمام اخلاق حرفه‌ای و انسانی را مدنظر داشته باشند.

مسعودی فرید اظهار کرد: قرار نیست کودک کار امروز پنج سال آینده یک شیشه‌شور 18 ساله بشود. اما در این قضیه نمی‌شود ضربتی عمل کرد، چرا که کودک کار در خیابان اوضاع بهتری دارد تا در کارگاه‌های زیرزمینی. اگر رفتار ضربتی انجام شود کودکان به کار در کارگاه‌های زیرزمینی سوق داده می‌شوند، خیابان‌ها برای آنها هم از نظر درآمد و هم از نظر امنیت جسمی و شاید جنسی بهتر است. رویکرد ما باید رویکرد کاملا حمایت کننده باشد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۶۴۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان

داریوش حسن‌نژاد در جمع خبرنگاران اظهار کرد: سطح آب‌های زیرزمینی استان به‌طور متوسط حدود ۴.۸ متر افت کرده و حدود ۴۲۰ میلیون مترمکعب کسری مخزن داشته است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۴ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۲۱ میلیون مترمکعب است که نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

وی بیان کرد: در این مدت، بیشترین افت سطح آب زیرزمینی مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۱۶ متر و ۷.۸ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۸۹ و ۱۵۵ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: سطح آب‌های زیرزمینی استان در بلندمدت منتهی به سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ به‌طور متوسط حدود ۶.۴ متر افت کرده و کسری مخزن حدود ۵۲۲ میلیون مترمکعب بوده است که معادل افت سالانه حدود ۰.۲ متر (۲۳ سانتیمتر) و کسری مخزن حدود ۱۹ میلیون مترمکعب است و نشان‌دهنده روند کاهشی منابع آب زیرزمینی در استان است.

حسن‌نژاد گفت: بیشترین افت سطح آب زیرزمینی در بلندمدت مربوط به محدوده‌های مطالعاتی کوهدشت و ازنا - الیگودرز به ترتیب حدود ۲۱.۵ متر و ۹.۴ متر بوده که معادل حجم آب حدود ۱۱۸ و ۱۸۵ میلیون مترمکعب است.

وی ادامه داد: کاهش و شکل بارش در این سال آبی نسبت به دوره آماری (بلندمدت) باعث شده منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های استان همچنان در مقایسه با بلندمدت با کاهش مواجه شوند به‌طوری که متوسط دبی اندازه‌گیری‌شده رودخانه‌های استان در اسفند ماه این سال آبی نسبت به سال گذشته حدود ۲۳ درصد افزایش و نسبت به متوسط اسفند ماه طول دوره آماری حدود ۳۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان اضافه کرد: لازم است با استفاده از روش‌های صحیح و رعایت الگوی کشت، مصرف آب را مدیریت کنیم تا در گذر از تابستان ۱۴۰۳ با مشکل کم‌آبی و چالش‌های آن روبه‌رو نشویم و با استفاده اصولی از منابع آب، این میراث ارزشمند را برای آیندگان حفظ کنیم.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • راه اندازی پایگاه هوشمند سرای بازی کودک در مساجد
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • دستگیری سارقان سیم و کابل در شاهرود
  • محکومیت شدید برخوردهای خشونت آمیز علیه اساتید و دانشجویان غربی
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • پیاده‌روهای خیابان ۱۹ دی قم نوسازی می‌شود
  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • تکرار قصه حساس «گشت ارشاد» در خیابان‌ها | دولت رئیسی مدافع اصلی رویکردهای تند در حجاب | بعد از فوت مهسا امینی چه گفتند؟
  • کاهش منابع آب زیرزمینی و آبدهی رودخانه‌های لرستان