Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یکشنبه شب(16 تیرماه) در آخرین برنامه سفر خود به استان گلستان، با اساتید و مدیران گروه‌های کشاورزی دیدار و گفت‌وگو کرد.

دکتر طهرانچی در این دیدار با بیان اینکه نظام آموزش عالی در تربیت نیروی حرفه‌ای ناموفق بوده است، گفت: نمونه موفق تربیت نیروی حرفه‌ای را در نظام آموزش علوم پزشکی می‌توان دید، چرا که این حوزه از سال 1364 از نظام آموزش عالی جدا شد و مسیر تربیت حرفه‌ای را در پیش گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بدین ترتیب تعداد فارغ‌التحصیلان حوزه علوم پزشکی متناسب با نیاز پزشکی کشور تنظیم شد.

وی ادامه داد: در نظام آموزش پزشکی، پس از دوره عمومی، دوره‌های تخصصی و فوق تخصصی و برای عضویت هیأت علمی، دوره بورد طراحی شد. در این نظام، هر فارغ‌التحصیلی که PhD دریافت می‌کند، تنها می‌تواند طبابت کند و لزوماً استاد دانشگاه نمی‌شود، چرا که برای تدریس باید در آزمون بورد شرکت کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: ما سلامت جسم خود را با اطمینان به دانشجویی می‌سپاریم که به تازگی فارغ‌التحصیل شده و در مهارت او شک نمی‌کنیم، چرا که مطمئن هستیم در یک نظام آموزش حرفه‌ای فارغ‌التحصیل شده است. این الگویی است که دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهد در حوزه مهندسی عملیاتی کند.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه‌های ما در حوزه علوم انسانی، پژوهشگران خوبی تربیت کرده‌اند، گفت: نتیجه تربیت پژوهشگران خوب این شده که دانشجویان ایرانی به راحتی از دانشگاه‌های خارجی پذیرش می‌گیرند، اما نظام آموزش پزشکی علی‌رغم آنکه در تربیت نیروی حرفه‌ای موفق بوده، نتوانسته محقق خوب تربیت کند و به همین دلیل عمده تحقیقات انجام‌ شده در حوزه علوم پزشکی، مربوط به پیمایش‌های بیمارستانی می‌شود.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه مردم در کنکور سراسری به نظام تربیت حرفه‌ای رأی داده‌اند، اظهار داشت: اینکه 700 هزار نفر در گروه علوم تجربی به رقابت پرداختند و در مقابل کمتر از 110 هزار نفر در آزمون گروه ریاضی شرکت کردند، نشان‌دهنده این است که مردم از نظام آموزش عالی، کارآمدی و تربیت حرفه‌ای فرزندان خود را می‌خواهند و این پیامی است که همه دانشگاه‌ها به ویژه دانشگاه آزاد اسلامی که به صورت مستقیم با مردم در ارتباط است، باید به درستی دریافت کرده و در اقدامات خود آن را در نظر بگیرند.

وی تأکید کرد: اکنون متوجه شده‌ایم که مردم نظام تربیت حرفه‌ای را می‌پسندند، نه تکنیسین و فنی و مهندسی، چرا که به این اطمینان رسیده‌اند که نظام تربیت حرفه‌ای می‌تواند آینده فرزندانشان را تأمین کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع، اولین تحولی که در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کردیم، این بود که رشته روانشناسی بالینی را ذیل گروه علوم پزشکی آوردیم تا تجربه‌های تربیتی را از تربیت حرفه‌ای این گروه به روانشناسی بالینی منتقل کنیم. در ادامه نیز تحول در رشته کشاورزی را در دستور کار قرار دادیم، چرا که امنیت غذایی 18 درصد GDP را تشکیل می‌دهد و همچنین اقتصاد 5 میلیون خانوار در کشور از طریق کشاورزی تأمین می‌شود.

دکتر طهرانچی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی 1700 استاد گروه کشاورزی و 5 هزار هکتار زمین و مزارع در اختیار دارد، گفت: این دانشگاه سالانه حدود 270 میلیارد تومان بابت حقوق اساتید گروه کشاورزی پرداخت می‌کند که درآمد دانشگاه از محل شهریه دانشجویان این گروه حدود 49 میلیارد تومان است و مازاد آن را دانشگاه از منابع دیگر خود تأمین می‌کند، بنابراین برای اصلاح این روند، دو راه‌حل تعطیلی رشته کشاورزی یا تحول بنیادین در این حوزه به نظر می‌رسید که دانشگاه آزاد اسلامی راه دوم را برگزید.

وی با بیان اینکه اجرای طرح تحول حوزه کشاورزی تنها در دانشگاه آزاد اسلامی امکان‌پذیر است، تصریح کرد: این دانشگاه دارای یک اکوسیستم شبکه‌ای گسترده در کشور است که سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی از آن بی‌بهره هستند.

دکتر طهرانچی تأکید کرد: برای تحول در حوزه کشاورزی، جایگاه این رشته را از نظام تربیت دانشی به نظام تربیت حرفه‌ای تغییر دادیم تا دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی طوری تربیت شوند که کار کشاورزی برای آنها سخت نبوده و بتوانند اشتغال را تأمین کنند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ناکارآمد بودن آموزش کشاورزی در کشور، اظهار داشت: یکی از انتقادات وارده به نظام آموزشی، این است که دانشجویان را 12 سال در مدارس و دانشجویان را 11 سال در دانشگاه در کلاس درس و پشت میز آموزش می‌دهیم و پس از فارغ‌التحصیلی، کار کردن در صنایع و زمین‌های کشاورزی برای آنها سخت است. به این دلیل دانشگاه آزاد اسلامی طرح تحول در حوزه کشاورزی را مورد هدف قرار داد و طرح بازمهندسی نظام آموزشی، پژوهشی و خدمات فناوری علوم کشاورزی را تدوین کرد.

وی افزود: خوشبختانه زیرساخت‌های لازم و مناسب برای اجرای این طرح در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد و فقط باید رویکردها و نوع تربیت را تغییر دهیم که برای این کار از تجربیات موفق حوزه علوم پزشکی استفاده کردیم و مدلی را در دستور کار قرار داده‌ایم که همانطور که اساتید علوم پایه پزشکی فقط کار آموزشی می‌کنند و اساتید بالینی علاوه بر حضور در کلاس‌های درس، در بیمارستان و مطب نیز حضور دارند، استادان گروه کشاورزی هم به دو دسته آموزشی و استاد کشاورز تقسیم خواهند شد. در این مدل، کارکرد مزارع آموزشی تولیدی در آموزش کشاورزی همچون کارکرد بیمارستان در آموزش پزشکی خواهد بود.

در طرح تحول حوزه کشاورزی، تربیت دکتری حرفه‌ای منابع طبیعی، دامپروری و کشاورزی مدنظر است

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با طرح این سؤال که چه رابطه ای میان دانشکده کشاورزی، اساتید این گروه و گلخانه‌های واحدهای دانشگاهی وجود دارد، گفت: برای پاسخ به این سؤال، از گلخانه تولید بذر واحد اصفهان (خوراسگان) بازدید کردیم و پس از آن به استان گلستان آمدیم، به این دلیل که این استان گلخانه خوبی در حوزه پرورش گیاهان زینتی دارد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: حقیقت این است که تاکنون ارتباط این سه بخش با یکدیگر قطع بوده، اما اکنون می‌خواهیم این ارتباط و اتصال را برقرار کنیم، چرا که در رویکرد جدیدی که در پیش گرفته‌ایم، قرار است دانشجوی دکتری حرفه‌ای کشاورزی تربیت کنیم.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: در مدل دکتری حرفه ای کشاورزی، دانشجو دو سال دوره عمومی و علوم پایه، یک سال دوره پیش از مزرعه و دو سال (شامل 10 دوره دو ماهه) حضور در مزارع آموزشی تولیدی را پشت سر می‌گذارد. در این روش، اساتید تنها آموزش‌دهنده تئوری نبوده و ماهیت آنها از استاد به کشاورز خبره تبدیل می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی با اجرای طرح تحول حوزه کشاورزی می‌خواهد تجربه موفقی را برای جمهوری اسلامی ایران خلق کند، گفت: در این طرح تحولی، تربیت دکتری حرفه‌ای منابع طبیعی، دامپروری و کشاورزی را در برنامه‌های خود قرار داده‌ایم و خوشبختانه ارتباط خوبی با نهادها و سازمان های مختلف داریم تا بتوانیم این طرح را با قدرت پیش ببریم. بدین منظور برگزاری جلسات مشورتی در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار دارد تا بتوانیم تغییر الگوی رفتاری ایجاد کنیم.

در اجرای طرح تحول کشاورزی، باید مدل‌های درآمدی برای اعضای هیأت علمی طراحی کنیم

دکتر طهرانچی با اشاره به ایجاد مشوق برای اعضای هیأت علمی و اساتید، گفت: در اجرای طرح تحول کشاورزی، باید مدل‌های درآمدی برای اعضای هیأت علمی طراحی کنیم تا علاوه بر ایجاد انگیزه، مزارع آموزشی تولیدی را تقویت کرده و سرپا نگه داریم. برای این کار باید مدلی مانند حق‌التدریس که برای کلاس‌های درس طراحی شد، برای مزارع نیز مدل خاصی داشته باشیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه کشاورزان اکنون مانند کارگر در مزارع حضور دارند، اظهار داشت: متأسفانه سود بذرها، سموم، کود و ماشین‌آلات کشاورزی در جیب دیگر کشورها می‌رود و در حالی که کشور ما زمین‌های مستعد کشاورزی و همین طور منابع طبیعی بسیاری در اختیار دارد، اما قیمت محصولات کشاورزی تابع واردات این اقلام است. نکته جالب اینجاست که تعداد بسیار زیادی فارغ‌التحصیل رشته شیمی داریم، اما سموم بخش کشاورزی را از چین، هند و دیگر کشورها وارد می‌کنیم. دلیل هم این است که دغدغه نظام آموزش عالی ما حل مسئله نبوده و صنعت کشاورزی نیز به صورت تکنولوژیک پیش نرفته و دانش کشاورزی ما نیز از کشورهای دیگر تقلید شده و در این سال‌ها ارتقا نیافته است.

باید برای ایجاد تحول در کشاورزی، هسته‌های فکری بین اساتید کشاورزی و منابع طبیعی شکل بگیرد

وی با بیان اینکه برای ایجاد تحول در کشاورزی باید هسته‌های فکری بین اساتید کشاورزی و منابع طبیعی استان‌ها شکل بگیرد، گفت: ما می‌خواهیم استان گلستان و واحد گرگان به عنوان یک حلقه از تحولات آموزش کشاورزی باشد و برای تحقق این هدف، انتظار داریم مدیران گروه و اساتید کشاورزی و منابع طبیعی جلسات منظم و مستمر برگزار کرده و مدل اجرایی خود را برای طرح بازمهندسی کشاورزی تدوین کنند.

دکتر طهرانچی خطاب به اساتید و مدیران گروه‌های کشاورزی، تأکید کرد: برای طراحی این مدل به دنبال راه‌حل در خارج از دانشگاه نباشید، چرا که راه‌حل آن در داخل دانشگاه آزاد اسلامی قرار دارد و دانشگاه‌های دیگر شرایط و ظرفیت‌های ما را ندارند. یکی از توانمندی‌های دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر قدرت تصمیم‌گیری سریع و چابک، دارا بودن صندوق پژوهش و نوآوری است که در دوره جدید راه‌اندازی شده و قرار است دولت 90 میلیارد تومان به این صندوق کمک کند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: اساتید گروه کشاورزی و علوم دارویی استان‌های مازندران و گلستان با محوریت واحد گرگان جلسات مشترک تشکیل دهند و همفکری کنند که تا سال آینده مزارع آموزشی تولیدی مشخص شده باشد تا بتوانیم براساس رویکرد مهارتی، دانشجوی کشاورزی جذب کنیم. انتظار می‌رود دانشگاه آزاد اسلامی در تحول کشاورزی پیشگام بوده و پیش‌قراولی خود را در این عرصه حفظ کند، چرا که کشاورزی در آستانه تحول بنیادین است و ما باید این تحولات را رصد کرده و براساس آن پیش برویم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: من اعتقاد قوی به اساتید دانشگاه آزاد اسلامی دارم و براساس این باور و اعتقاد، آبروی خود را بر مبنای شعار 1404 انتخاب اول داوطلبان تحصیل، تحقیق و تدریس قرار داده‌ام، چرا که می‌دانم بدنه 24 هزار نفری اعضای هیأت علمی این دانشگاه، اراده تحقق این هدف را دارد و نمی‌خواهد به عنوان آموزش دست دوم در کشور باشد.

انتهای پیام/

167 / 167

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۳۹۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود

امام جمعه کاشان گفت: اجرای سند تحول آموزش و پرورش در هر مقطعی جدی گرفته نشد ضرر کردیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کاشان، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدسعید حسینی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه کاشان ضمن اشاره به حکمت 49 نهج‌البلاغه اظهار داشت: از شدت عمل انسان کریم و بزرگوار باید پرهیز کرد وقتی گرسنه می‌شود و از تهاجم انسان پَست نیز باید پرهیز کرد.

وی افزود: انسان کریم در معرکه جنگ وقتی قرار می‌گیرد یعنی شکم خود را پر نمی‌کند و جان خود را برای شهادت یا پیروزی آماده می‌کند و از این رو از انسان کریم باید پرهیز کرد وقتی در آن حالت وارد میدان می‌شود و از سوی دیگر آدم کریم در زمان تمکن مالی نسبت به فقرا تواضع دارد و در غیر این شرایط به سمت اغنیا یورش پیدادکرده و حق فقرا را می‌گیرد.

امام جمعه کاشان ضمن گرامیداشت هفته معلم ابراز داشت: پیامبر اعظم در حدیثی فرموده است معلم کسی است که برای خدا علمی را می‌آموزد و و آن را یاد می‌دهد و در روز قیامت به تنهایی یک امت مبعوث می‌شود و رهبر معظم انقلاب نیز تاکید کردند در سال‌هایی که سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته نشد، ضرر کردیم.

وی ضمن اشاره به ماجرای غزه گفت: دولت آمریکا خصوصا به صهیونیست‌ها گفته که از غزه عقب‌نشینی کنید و نبرد خود را علیه مقاومت به شکلی دیگر انجام دهید و به سراغ ترور رهبران مقاومت بروید چراکه علی رغم حملات دشمن اکثر تونل‌های مقاومت همچنان فعال است.

حسینی ضمن اشاره به جواب بازدارنده جمهوری اسلامی در پاسخ به حمله صهیونیست‌ها به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق تصریح کرد: در این پاسخ بازدارنده محاسبه دقیقی انجام شده بود و اصابت موشک‌ها دقیقا به هدف برخورد کرد.

وی ضمن اشاره به بیداری دانشگاه‌های جهان تاکید کرد: خطاب به جوانان اروپا و آمریکا سال 93 و 94 نامه‌ای صادر شد که خطاب به جوانان مطالب مهمی را ایراد کردند و جوانان را آینده‌سازان کشور خود اعلام کردند و آنان را به سمت قرآن کریم دعوت کردند.

امام جمعه کاشان ضمن ابراز امیدواری از زوال رژیم صهیونیستی به عنوان غده سرطانی افزود: آمریکا با مقاومت عراق سه ماه پیش منعقد شده بود اما چند روز قبل آمریکا یک پادگان نظامی مورد هدف قرار داده و تعدادی از اعضای حشدالشعبی را به شهادت می‌رسانند و حشدالشعبی نیز پاسخ داد.

وعده صادق کاری ستودنی بود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردستان، حجت‌الاسلام حسن دهشیری ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه در مسجد جامع اردستان ضمن عرض تسلیت شهادت حضرت امام صادق علیه‌السلام اظهار داشت: حضرت امام صادق شیخ‌الائمه نام گرفته آن هم به جهت عمر زیادتر بوده به نحوی که 34سال عمر بابرکت خود را امام بوده و با دو تن از خلیفه‌ها هم عصر بود که ظلم‌های زیادی را به امام روا داشتند و یکی از آن‌ها به نام منصور دوانقی با قصاوتی که داشت امام را به شهادت رساند.

وی افزود: رهبر انقلاب اسلامی مطالب مهمی را در جمع فرهنگیان گفتند؛ باید از بین فرهنگیان افرادی به عنوان الگو معرفی شوند در حالی که روز معلم متاسفانه خیلی کم رنگ جلوه داده می‌شود و این موضوع باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.

دهشیری گفت: برخورد  پلیس با دانشجویان در قبال مسائل غزه را یادآور شدند که سازمان ملل و آن‌هایی که حرف از حقوق بشر می‌زنند این‌ها را نمی‌بینند و بیش از دو هزار دانشجو را بازداشت کرده‌اند و امید است این مهم به زودی تمام شود و مردم غزه روی خوش را ببینند در حالی که کشورهای دیگرچشمشان را بسته‌اند و از آمریکا حمایت می‌کنند.

امام جمعه اردستان گفت: شاهد بودیم ایران با اجرای وعده صادق تنبیهی درس خوبی به دنیا داد و جام زهری را به حلق اسرائیل ریخت و سپاه پاسداران کاری ستودنی کردند و مسئولان هم بیایند وعده صادق اقتصادی بدهند و حجمه محکمی به مفسدان اقتصادی داشته باشند و با آن‌ها برخورد کنند چراکه این فشار اقتصادی قابل تحمل نیست هرچند دولت تلاش می‌کند اما کافی نیست و باید با دانه درشت‌ها برخورد شود تا مردم شاهد آرامش اقتصادی باشند.

وقایع اخیر در دانشگاه‌های جهان بی‌سابقه بود

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نطنز، حجت‌الاسلام اصغر عقیلی امام جمعه بادرود در خطبه نماز جمعه بادرود با تسلیت سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) این حضرت را در اسلام و مسلمین بالا توصیف کرد و اظهار داشت: این امام همام توانست معارف و احکام دینی را به خوبی تبیین کنند و امروز به برکت تلاش‌های این امام، مذهب ما اسلام ناب جعفری است.

امام جمعه بادرود با اشاره به حمایت دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا و اروپا از مظلومان فلسطین افزود: حوادث این روزهای دانشگاه‌های آمریکا و اروپا و اعلام حمایت دانشجویان این دانشگاه‌ها از مظلومان فلسطین و انزجار از جنایات دهشتناک صهیونیست‌ها، رویدادی بی‌سابقه را رقم زده است.

وی تاکید کرد: در هر نقطه‌ای از عالم، هر نهضت و جریانی که با هدف بیداری ملّت‌ها و رهایی آن‌ها از بندهای استثمار و استعمار قد علم کرده است، نظام‌های مستکبر جهانی در پی سرکوبی و خاموش کردن صدای این بیداری برآمده‌اند.

عقیلی تصریح کرد: موضوع اصلی این دشمنان بشریت که به‌عنوان یک راهبرد اساسی از سوی آنان دنبال می‌شود، جلوگیری از شکل‌گیری این آگاهی و بیداری عمومی است زیرا اگر این بیداری شکل بگیرد منافع آنها به خطر می‌افتد.

قالیباف: ایجاد تحول در آموزش و پرورش، موجب تحول در کشور است

وی تصریح کرد: عملیات وعده صادق نشان‌دهنده قدرت روزافزون جمهوری اسلامی ایران و ضعف رژیم صهیونیستی و حامیانش در قبال انقلاب اسلامی است؛ دوران ائتلاف‌های غربی علیه مسلمانان گذشته و جبهه مقاومت با اتکا به جوانان مومن و انقلابی دیگر اجازه تفکر ایجاد ائتلاف‌هایی از این دست را به استکبار را نمی‌دهد.

انتهای پیام/801/.

دیگر خبرها

  • شکوفایی روح، ثمره تربیت معلمان است
  • تحقق سند تحول آموزش و پرورش جدی گرفته شود
  • انتخاب رشته بیش از ۸۹ هزار داوطلب آزمون دکتری
  • اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها محور اصلی تعلیم و تربیت اجتماعی هستند
  • آخرین آمار انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۳ اعلام شد
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد
  • معلم اساسی‌ترین عامل تحقق اهداف نظام تعلیم و تربیت است
  • تشریح ۵ گام ارتقای تعلیم و تربیت اجتماعی
  • دکتر جهان‌بین: دانایی که منجر به توانایی نشود، مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • دانایی که منجر به توانایی نشود مورد اقبال مردم نخواهد بود