Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک هنرمند نقاش و گرافیست مجموعه «گمشده در زمان» را تلفیق شخصیت های دوران قاجار با فضای امروزی خواند و گفت: آثار این نمایشگاه حاصل دغدغه های ذهنی من و حضور افراد و شخصیت های مختلف خارج از زمان و مکان خودشان بوده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نمایشگاه «گمشده در زمان» عنوان مجموعه آثاری از «مهدی ساروخانی» هنرمند گرافیست و نقاش است که از روز جمعه 21 تیر در گالری کاما برپا می شود، برپایی این نمایشگاه بهانه ای شد تا با این هنرمند که تاکنون  نمایشگاه های انفرادی نقاشی چون «صنایع مستظرفه» و «ضیافت قاجاری» و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برپا کرده است به گفتگو بنشینیم که در زیر می آید:

 

 

چرا عنوان « گمشده در زمان» را برای نمایش مجموعه آثارتان انتخاب کردید ؟

همواره یکی از دغدغه های ذهنی ام حضور افراد و شخصیت های مختلف خارج از زمان و مکان خودشان بوده است اینکه دیگران با تفکر، پوشش، رفتارو گفتار خاص خویش چه اتفاقاتی برایشان حادث شده و چه کارهای روزمره ای را انجام می دهند، این دل مشغولی سبب پدید آوردن این مجموعه شد؛ افراد دوران قاجار دست مایه ای برای خلق آثار حاضر شدند، تلفیق تصویری این شخصیت ها در فضاهای امروزی، خارج از زمان و مکان خودشان  و در دل دنیای پر زرق و برق و پر هیاهوی حاضر شاید آنان نیز همچون ما اسیر دوران و مکانی شدند که خودشان هیچ دخالتی در انتخاب اش نداشتند این در حالی است که دنیای امروز نیز می توانست انسان های دیگری را هم تجربه کند کسانی که در تاریخ گم شدند و نامشان می توانست بواسطه تکنولوژی دنیای امروز مطرح شود.

 

با چه ایده ای از شخصیت های تاریخی دوران قاجار در خلق آثارتان استفاده کردید؟

این تفکرکه افراد مختلف در زمان های مختلف چه اتفاقاتی برایشان می افتد دلیل خلق این آثار بوده است، اینکه از افراد دوران قاجار شروع کردم، بالاخره باید از یک دورانی شروع می شد ، نمایشگاه « گمشده در زمان» متعلق به دوران قاجار است قطعا نمایشگاه های بعدی به افرادی در دوران های دیگر می پردازد .

 

در واقع آثار این نمایشگاه سفر افراد به زمان است؟

بله؛ افراد در دوران های مختلف می گردند؛ آدم ها خصوصیات دوران خودشان را دارند و ممکن است در دوره ای بیگانه باشند، این در واقع سفر در زمان است که شکل می گیرد. آدم های هر دوره با توجه به شخصیت خودشان در زمان سفر می کنند، اگر آدم های آن زمان باتکنولوژی امروز بودند یک اتفاق دیگری برایشان می افتاد ؛ در یک اثر افرادی از دوران قاجار هستند که تازه با دوربین آشنا شدند و عکاسی می کردند حالا ان افراد به دوران ما آمده اند فیلم می سازند و جایزه اسکار می گیرند، آن افرادی که در آن زمان بودند و دوربین را شناخته بودند امروز اگر بودند فیلمساز بزرگی می شدندو ما انسان های جدیدی غیر از کسانی که حالا داریم می دیدیم ، شاید استعدادهای آنها به دلیل نداشتن امکانات امروز ما از بین رفته بود.

 

به نگاهی دیگر می شود گفت که سیر تحول انسان در گذر زمان است؟

نه، اگر آن انسان تکنولوژی را می شناخت به گونه ای دیگر با مختصات زمانه ما بود.

 

با بازآفرینی شخصیت های تاریخی در قالب امروزی چه هدفی را دنبال می کردید؟ آیا این به گونه ای پرداختن به نوستالوزی تاریخی بود؟

نوستالوژی نیست، من نخواستم آن افراد را بازآفرینی کنم فقط افراد دست مایه ای شدند که من ذهنیت ام را بیان کنم، شخصیت انسان ها مهم نبود تنها چون متعلق به آن زمان بودند در آثار من آمدند.

 

در نمایشگاه « گمشده در زمان» چند اثر به نمایش در می آید و این آثار در چه بازده زمانی خلق شده اند؟

در این نمایشگاه 13 اثر که در سال های 94 تا 96 خلق شده اند به نمایش در می آید.

 

آثار مجموعه « گمشده در زمان» با چه تکنیکی خلق شده اند؟

آثار این نمایشگاه با تکنیک ترکیب مواد خلق شده اند و و از مواد مختلفی چون چاپ روی بوم و رنگ و روغن استفاده کرده ام.

 

 

پایان پیام/32

منبع: شبستان

کلیدواژه: دهه کرامت جشن های دهه کرامت قم مسجد حجت الاسلام ارزانی شیراز هلال احمر زلزله مسجدسلیمان دهه کرامت در فارس فضای امروزی گالری کاما تلفیق دوران قاجار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۲۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی نمایشگاه، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان «قصه‌های دری‌کنده» در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری خانه موزه مکرمه برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استیتمنت نمایشگاه «قصه های دری‌کنده» رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است.

در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: «مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژهای هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش ما را نیز سهیم سازد.»

همچنین شهاب شاه‌پرویزی نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه نوشته است: «آثاری که قصه یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای دری‌کنده بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ مکرمه قنبری حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگورهای سوررئال؛ قصه‌ دردهایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرزهای دری‌کنده، فراتر از مرزهای قراردادی، فراتر از مرزهای جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جایگزین قلم کرد.»

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوارهای خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جاهای دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برقرار است.

کد خبر 6086772

دیگر خبرها

  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)
  • فال حافظ امروز : یک غزل ناب و یک تفسیر گویا (7 اردیبهشت)
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد
  • داروی اوزمپیک شخصیت افراد را تغییر می‌دهد؟
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • آثار مکرمه قنبری به نمایش درمی‌آید/ قصه‌هایی از دری‌کنده
  • آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب
  • اثرات ساعات کاری طولانی بر سلامت دوران میانسالی
  • راهنمای انتخاب مانتو شلوار اداری در زمان بارداری