Web Analytics Made Easy - Statcounter

قرارداد تسلیحاتی آمریکا و تایوان باعث خشم مقامات پکن شده و به نظر می‌رسد رئیس‌جمهوری آمریکا از هر فرصتی برای تحت فشار قرار دادن چین دریغ نمی‌کند. ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۳۰ بین الملل آسیا-اقیانوسیه نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، جنگ تجاری بین آمریکا و چین خبری است که در چند ماه اخیر همواره رسانه‌ها به آن توجه داشته‌ و نسبت به عواقب منفی آن هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روحیه اقتصادی دونالد ترامپ باعث شده که با فشار اقتصادی به کشورهای مختلف به اهداف مورد نظر خود دست یابد و چین در این بین نه تنها مستثنی نبوده بلکه هدف اصلی این سیاست دولت اخیر آمریکا بوده است.

دونالد ترامپ از تنش در خاورمیانه به نفع شرکت‌های اسلحه سازی آمریکایی بهره برد و با قراردادهای بزرگ میلیارد دلاری سعی دارد سفارشهای زیادی برای شرکتهای آمریکایی رزرو کند. البته این سیاست تنها محود به خاورمیانه نبوده و شرق آسیا که یکی از آرام‌ترین نقاط دنیا به شمار می‌رود نیز از درگیر این سیاست شده‌اند.

به نظر می‌رسد جنگ تجاری بین آمریکا و چین وارد عرصه تازه‌ای شده و تلاش آمریکا برای اجرای توافق 2.2 میلیارد دلاری فروش تسلیحات نظامی به تایوان بار دیگر تنش میان چین و ایالات متحده را افزایش داده است.

آمریکا اعلام کرده که این توافق شامل تحویل 250 فروند موشک استینگر و 108 فروند تانک آبراهام است. هرچند دفتر رئیس جمهوری تایوان نیز با انتشار بیانیه‌ای از تلاش‌های آمریکا برای اجرای توافق فورش سلاح به این کشور تقدیر و تشکر کرده است اما این توافق به هیچ عنوان به مذاق چینی‌ها خوش نیامده تا اینکه امروز وزارت خارجه چین خواستار لغو هرچه سریعتر این توافق 2 میلیاردی شد.

به نظر می‌رسد تایوان به واسطه درگیری سیاسی با چین قصد دارد از آمریکا به عنوان یک سپر قدرتمند در مقابل تهدیدات پکن استفاده کند و چند سال گذشته نیز نشان داده که ترامپ چنین فرصتهایی برای کسب سود را از دست نمی‌دهد. هرچند طی چندسال گذشته این تنش‌ها کنترل شده اما با توجه به استراتژیک بودن منطقه تایوان و دریای چین جنوبی پکن به هیچ عنوان حاضر به از دست دادن آن نیست و شاید درصورت افزایش خارج از  کنترل تنش در نهایت شاهد درگیری نظامی هرچند محدود بود.

12 تیرماه بود که وی فنگ در سخنرانی هشدار آمیز در اجلاس شانگری لا در سنگاپور اعلام کرد چین با هر کسی که در "اتحاد" آن با تایوان مداخله کند مبارزه خواهد کرد. این اظهارات وزیر دفاع چین در واقع هشداری آشکار به حضور نظامی ایالات متحده در آسیا بود. وزیر دفاع چین که با یونیفورم ارتش چین در اجلاس سنگاپور حضور یافته بود، در این باره گفت: تلاش‌ها برای تکه تکه کردن چین موفق نخواهد بود. هر گونه مداخله در مساله تایوان محکوم به شکست است.

اوضاع در جنوب شرق آسیا چندان آرام نیست و هجمه انتقادات از چین رو به افزایش است.علاوه بر موضوع تایوان، طرح استرداد مجرمان هنگ‌کنگی به چین نیز که با اعتراض گسترده مردم این منطقه با شکست مواجه شد و حتی انتشار گزارشاتی درباره وضعیت مسلمانان در سین کیانگ دولت پکن را در شرایط سختی قرار داده است.

انتهای پیام/

R1036249/P/S8,87,1128/CT7 واژه های کاربردی مرتبط اخبار "آمریکا" اخبار "چین"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار آمریکا اخبار چین اخبار آمریکا اخبار چین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۳۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند

به گزارش قدس آنلاین، این روزنامه همچنین نوشت، وزارت تجارت ترکیه تایید کرد که این کشور همکاری تجاری با رژیم صهیونیستی را به طور کامل تعلیق کرده و افزود، این تصمیم تا زمانیکه کمک‌های بشردوستانه به غزه نرسد، ادامه می‌یابد.

ینی شفق همچنین گزارش کرد، اهدف استراتژی جدید تجاری ترکیه در جایگزینی بازار رژیم صهیونیستی با سایر کشورها مانند مالزی، اندونزی، چین، هند، ویتنام، اکوادور، آفریقای جنوبی، نیجریه، مکزیک، پاراگوئه و پرو است.

مقام‌های ترکیه‌ای یک تحقیق بازاریابی انجام داده و مشتریان بالقوه را مورد بررسی قرار دادند.

روزنامه مذکور همچنین نوشت، ترکیه به دنبال ترغیب ایجاد روابط با کارآفرین‌های ترکیه‌ای در این کشورها برای ساماندهی مشارکت و ارائه کالاهای ملی و همینطور تضمین تغییر مسیر آن دسته از تولید کنندگانی است که به تجارت با «اسرائیل» عادت داشته‌اند و به وسیله رویدادهای تجاری آنها را به سمت بازارهای جدید رهمون کند.

بر اساس آمارهای تجارت خارجی ترکیه، در سال ۲۰۲۳ این کشور کالاهایی به ارزش ۵.۴ میلیارد دلار به سرزمین‌های اشغالی صادر و ۱.۶ میلیارد دلار هم کالای اسرائیلی وارد کرده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • مسکو: با استقرار موشک‌های آمریکا در آسیا-اقیانوسیه مقابله می‌کنیم
  • ترکیه تجارتش با چین، هند و آفریقا را جایگزین رژیم صهیونیستی می‌کند
  • آمریکا ارسال محموله سلاح به مقصد اسرائیل را متوقف کرد
  • آمریکا: در کوتاه‌مدت انتظار پیشرفت اوکراین در جبهه جنگ را نداریم
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری
  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • توافق ایران و عربستان در زمینه تسهیل صدور روادید تجاری و برقراری پرواز مستقیم بین دوکشور
  • آلمان همکاری‌های تسلیحاتی با استرالیا را تقویت می‌کند
  • بلینکن: توافق آتش‌بس باید برای حماس یک «تصمیم آسان» باشد
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو