Web Analytics Made Easy - Statcounter

وحید خرمی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حال حاضر، ۷۵۰ میلیون متر مکعب ذخیره آب در سد سفیدرود وجود دارد که نسبت به سال گذشته افزایش بیش از ۵۰ درصدی را نشان می دهد.

وی با بیان اینکه این اطمینان را به کشاورزان گیلانی می دهیم که هیچ گونه نگرانی در خصوص تأمین آب شالیزارهای استان به ویژه آن بخش از اراضی که در شبکه سفیدرود واقع شده است، نداریم، افزود: براساس گزارش ها؛ در برخی نقاط به عنوان مثال به صورت لکه ای در صومعه سرا مسائلی وجود داشت که این امر ناشی از مشکلاتی در زیر ساخت های انتقال آب به شبکه فومنات بود و اگر محدودیتی در انتقال آب سفیدرود به محدوده فومنات نداشتیم، دچار مشکل نمی شدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خرمی با بیان اینکه نیاز آبی که در این محدوده داریم، بیشتر از آن مقداری است که از طریق تونل آب بر فومنات در حال انتقال می باشد، اظهار داشت: به دلیل محدودیت انتقال آب در تونل آب بر فومنات با ۳۵ متر مکعب بر ثانیه این مشکلات هر ساله بروز می کند و ربطی به ذخیره آب در مخزن سد سفیدرود ندارد.

وی گفت: مشکلاتی که به صورت لکه ای در صومعه سرا و برخی نقاط دیگر گیلان داشتیم با ورود همکاران در ادارات آبیاری و جهاد کشاورزی در اسرع وقت با راه اندازی ایستگاه پمپاژ و حفر چاه رفع شده اند.

خرمی تصریح کرد: در محدوده صومعه سرا، ناگزیر به نوبت بندی آب هستیم و با توجه به اینکه طول کانال آبرسانی در فومنات طولانی و حدود ۹۰ کیلومتر است اگر نوبت بندی آب را تغییر دهیم در پایین دست و انتهای محدوده کانال آبخور دچار مشکل خواهیم شد.

وی افزود: بایستی بصورت موضعی از منابع آب بهره مند شویم که یکی از راهکارهایش استفاده از آب بندانهاست که در این خصوص برنامه ویژه ای هم با کمک جهاد کشاورزی استان در جهت احیای آب بندانها داریم و احیای آب بندانها بر اساس شیوه نامه ابلاغی استانداری به ما در تأمین آب کشاورزی کمک خواهد کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای گیلان اظهار داشت: در صومعه سرا مشکل انتقال آب را داریم و در مسیری که آب را انتقال می دهیم محدود است و ناگزیر نوبت بندی بایستی اجرا شود.

وی ادامه داد: در کنار این موضوعات نقاط آسیب پذیر را شناسایی و هر ساله با احداث چندین حلقه چاه و بروز رسانی تجهیزات ایستگاههای پمپاژ و همچنین با پمپاژ آب از تالاب انزلی در محدوده های پائین دست با همکاری محیط زیست استان اقداماتی در جهت رفع مشکل کمبود آب صورت داده ایم.

**آب را براساس برنامه زمانبندی به کشاورزان می رسانیم

خرمی در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه مشکل را باید در خود منطقه رفع کرد، گفت: باید از سد سفیدرود آب بیشتری برسانیم و در حال حاضر شرایط زیر ساختی را نداریم و اگر کشاورزان صبر و حوصله می کردند و کشاورزان بالا دست هم همکاری لازم در انتقال آب انجام می دادند، قطعاً شاهد مشکل آبرسانی به پائین دست نبودیم.

وی با اشاره به اینکه بارندگی شرایط بهتری را بوجود اورده است، گفت: این موضوع که در شبکه آبیاری ما غیر مجاز و یا بیشتر برداشت می شود بر کسی پوشیده نیست؛ بنابراین با توجه وضعیت ظاهری شبکه و شکستگی هایی که در شبکه بوجود آمده به کمک فرمانداران و دهیاران توانستیم خیلی از معایب شبکه را اصلاح کنیم.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان گفت: از کشاورزان می خواهیم به ما اعتماد کنند و براساس برنامه زمانبندی ما آب را در زمان تعیین شده به آنها می رسانیم. اگر بالادستی ها اندکی تحمل کنند ما مشکلی در شبکه نخواهیم داشت.

خرمی ادامه داد: شرایط منابع آب شهرستان صومعه سرا هر سال نسبت به سال های قبل فرقی نمی کند زیرا منابع آبی که وارد می شود بسیار محدود و ثابت است و ربطی به وضعیت آب سد سفیدرود ندارد ولی با اقدامات انجام شده و همچنین آمارهای مربوط به پرداخت بیمه کشاورزی و گزارش های سوخت در سطح مزارع نشان داده اند که مشکلات هر ساله در محدوده صومعه سرا کاهش پیدا کرده است.

خرمی نیز با اشاره به اینکه با توجه به فاصله زیادی که شهرستان لنگرود از سد سفیدرود قرار دارد و اینکه در طول مسیر شاهد تغییرات در کانال های آبرسانی هستیم، گفت: لنگرود بدلیل اینکه در انتهای شبکه است، آب ضعیف تری به آن می رسد، بنابراین یکی از راه حل ها در جهت رفع مشکل کم آبی در لنگرود احیاء آب بندان کیاکلایه است که تقریباً هم اکنون حدود دو نیم میلیون متر مکعب ظرفیت آب دارد که می توان با احیاء آن ظرفیت آب آنرا به سه و نیم میلیون متر مکعب افزایش داد.

وی درباره تقسیم آب از سوی میر آبها نیز گفت: میرآبهایی که زیر نظر شرکت بهره برداری فعالیت می کنند حدود ۲۰۰ نفر هستند که دریچه های اصلی نهرها و کانال ها را کنترل می کنند و به کار خود وارد هستند ولی افرادی که در داخل مزارع اقدام به تقسیم آب در شالیزارها می کنند به انتخاب خود کشاورزان هستند

رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان درباره نقش سدهای لاستیکی در تامین آب کشاورزی استان نیز گفت: ساخت ۱۱ سد لاستیکی در استان گیلان برنامه ریزی شده که از پیشرفت مناسبی برخوردار هستند که از این سدها سدهای لاستیکی پهلوان بست در لنگرود، دهنه سر در آستانه اشرفیه و باغبانان در فومن افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفته اند و سد گالشکلام نیز در دست بهره برداری می باشد.

وی تصریح کرد: چهار سد لاستیکی قبل از سفر اول رئیس جمهور به استان گیلان مصوب شده بود که هفت سد نیز بعد از سفر رئیس جمهور اضافه شده است که همه سدها از پیشرفت فیزیکی خوبی برخوردار هستند و سد لاستیکی اطاقور نیز مطالعات آن انجام شده و پیگیریم تا مقدمات اجرای آن فراهم شود.

فرماندار شهرستان صومعه سرا نیز گفت: طولانی بودن نوبت آبدهی و پایین دست بودن روستاها و شالیزارها و استفاده غیرمجاز، کمبود آب را در شالیزارهای این شهرستان بیشتر می کند.

سید محمدی افزود: در مناطق کانال آبخور ضیابر، طاهر گوراب، شارم، بهمبر، چمثقال و روستاهای بخش میرزا کوچک و همچنین روستاههای تنیان با کم آبی بیشتری مواجهه بودیم که البته بارش باران بهاری به داد شالیکاران رسید ولی در روزهای آتی پیش بینی می شود که این مشکلات باز هم تکرار شود.

وی تصریح کرد: واقعیت این است که آب موجود کم است و با وضعیت موجود صبر و حوصله شالیکاران، مدیریت صحیح محلی وتقسیم صحیح منابع آبی ضروری می باشد.

صومعه سرا با سه بخش مرکزی، تولمات و میرزاکوچک در ۲۵ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع است و این شهرستان ۲۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که سالانه ۱۳۵ هزار تن شلتوک معادل ۶۵ هزار تن برنج سفید توسط برنجکاران تولید می‌شود.

رنجبر سرپرست فرمانداری لنگرود نیز گفت: شهرستان لنگرود با داشتن بیش از ۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی به دلیل اینکه در پائین ترین نقطه آبی سد سفیدرود قرار دارد و برای اینکه کشاورزان آسیب نبینند می طلبد که برنامه های جامع تری را داشته باشد.

وی افزود: احداث سدلاستیکی در منطقه اطاقور بسیار ضروری است و مردم آن منطقه دارند آسیب می بینند. مشکل بعدی مناطق پائین دست بخش مرکزی لنگرود است که با احیاء آب بندان کیا کلایه می تواند مشکلات پائین دست را حل کرد.

شهرستان لنگرود با سه بخش مرکزی، کومله و اتاقور در ۶۰ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان واقع است.

گیلان با افزون بر ۱۴۰ هزار کیلومتر مربع و با دارا بودن حدود ۳۱ درصد اراضی کشاورزی نسبت به کل وسعت استان، بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور است و با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را دارد و سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن شلتوک و حدود ۷۵۰ تا ۸۵۰ هزار تن برنج سفید از اراضی شالیزاری استان برداشت می‌شود.

سد سفیدرود یادگار برجا مانده از نیم قرن پیش؛ آب مورد نیاز ۱۷۱ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان را تأمین می‌کند و آب بقیه شالیزارهای استان نیز از محل رودخانه‌ها، آب‌بندان‌ها و چاه‌های موجود تأمین می‌شود.

۷۲۹۶ /‏۶۰۳۰

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کشاورزی گیلان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۳۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چادرملو و برنامه‌خاصی که آلومینیوم را نگران می‌کند!

به گزارش ورزش سه، چادرملو اردکان با شکست تیم‌های آریو اسلام‌شهر، فولاد خوزستان و مس کرمان به مرحله یک چهارم نهایی جام حذفی رسید و در قرعه کشی امروز مشخص شد که باید در این مرحله میزبان آلومینیوم اراک باشد و برای شگفتی‌سازی در جام حذفی تلاش کند.

چادرملو تاکنون دو تیم لیگ یک و فولاد خوزستان لیگ برتری را حذف کرده و با انگیزه و روحیه بالا در مرحله یک چهارم نهایی به میدان خواهد رفت؛ آنها در جدول لیگ آزادگان هم با یک بازی بیشتر نسبت به فجرسپاسی در رتبه دوم حضور دارند و شانس صعود به لیگ برتر را دارند و تمام این اتفاقات به آنها انگیزه لازم را می‌دهد تا یک دیدار سخت و دشوار برای آلومینیوم اراک رقم بزنند.

اصلی‌ترین نگرانی مجتبی حسینی در بازی مرحله یک چهارم نهایی تمام نشدن بازی در وقت قانونی و اضافه خواهد بود، بازیکنان چادرملو در دو بازی جام حذفی رقبای خود را در ضربات پنالتی حذف کردند و این اتفاق می‌تواند اعتماد به نفس بالایی به آنها بدهد تا در بازی با آلومینیوم هم با مدیریت کردن مسابقه و حفظ کردن نتیجه بازی را به ضربات پنالتی بکشند و شانس صعود به نیمه نهایی را دنبال کنند.

البته آلومینیوم اراک هم با شکست پرسپولیس در مرحله یک چهارم نهایی رسید و خود آنها هم در این زمینه اعتماد به نفس کافی را دارند و این روزها با گلر آماده ای که دارند در ضربات پنالتی شانس بالایی خواهند داشت.

چادرملو با 3 گل در جام حذفی ایران به مرحله یک چهارم نهایی رسید و در مقابل دو گل هم دریافت کرده است و با ارائه بازی‌هایی منطقی و اقتصادی نشان داده که تیمی خطرناک و زیرک است و همین موضوع آنها را در جام حذفی غیرقابل پیش بینی خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / سهامداران منتظر تحول یکباره بازار نباشند!
  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟
  • نگران مصرف قلیان هستیم/ دکه‌های مطبوعاتی مجوز عرضه دخانیات ندارند
  • چشم انتظاری شالیکاران برای رهاسازی آب سد
  • چادرملو و برنامه‌خاصی که آلومینیوم را نگران می‌کند!
  • شوراهای شهر تنها شورای شهرداری نباشند
  • دانشگاهیان گیلانی در حمایت از دانشجویان آمریکایی چه گفتند؟
  • دانشجویان گیلانی از جنبش دانشجویی آمریکا و اروپا حمایت کردند
  • راهیابی فیلم کوتاه هنرمند گیلانی به فستیوال پاناما