Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-02@05:31:20 GMT

پایگاه هوایی سابق امریکا در قرقیزستان + تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۸ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۴۳۷۶۳

پایگاه هوایی سابق امریکا در قرقیزستان + تصاویر

وزارت دفاع آمریکا در ژوئیه ۲۰۱۴ پس از ۱۲ سال اقدام به تخلیه نیروهای‌ خود از پایگاه نظامی ماناس در قرقیزستان کرد. ۱۸ تير ۱۳۹۸ - ۱۶:۴۹ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از AKIpress، نیروهای امریکایی 5 سال پیش در تاریخ 11 ژوئیه 2014 و پس از پایان یک دوره 12 ساله پایگاه هوایی خود در فرودگاه مناس قرقیزستان را تخلیه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرودگاه بین‌المللی مناس نام اصلی‌ترین فرودگاه کشور قرقیزستان است که در 25 کیلومتری شمال-غربی پایتخت، بیشکک قرار گرفته است. پایگاه هوایی مناس بخشی مجزا از فرودگاه بین‌المللی مناس است. این پایگاه هوایی در ابتدا توسط اتحاد جماهیر شوروی تأسیس شد. اما با فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و جدایی قرقیزستان از روسیه، پایگاه هوایی مناس برای مدتی استفاده نظامی نداشت.

پس از حملات 11 سپتامبر و در پی اشغال نظامی افغانستان توسط آمریکا، در دسامبر 2001 میلادی، دولت قرقیزستان، پایگاه هوایی مناس را در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قرار داد تا جهت اعزام و استقرار نیروی ارتش آمریکا در افغانستان تأثیر بگذارد. پایگاه ماناس به طور رسمی از سال 2001 و پس از اشغال افغانستان توسط نیروهای ائتلاف به رهبری آمریکا، کار خود را آغاز کرده بود. در مدت فعالیت این پایگاه، حدود 5.5 میلیون نیروی نظامی و غیرنظامی آمریکا و 26 کشور حاضر در جنگ افغانستان به این کشور منتقل شدند.

پایگاه ماناس در برخی از روزهای اوج درگیری ها در افغانستان شاهد نقل و انتقال بیش از 4 هزار نیرو بوده است. از جمله وظایف مهم پایگاه ماناس در این سال ها، فراهم کردن امکان سوخت گیری هوایی جنگنده های ناتو برای انجام ماموریت در آسمان افغانستان عنوان شده است. بر این اساس بوئینگ های سوخت رسان در طول ماموریت خود به 33 هزار پرواز سوخت رسانی کرده اند.

بر اساس توافق قرقیزستان و امریکا، ارتش امریکا موظف به پرداخت سالانه 60 میلیون دلار جهت اجاره این پایگاه هوایی و هم چنین خرید سوخت از شرکت گازپروم نفت ائرو قرقیزستان بود.

دولت قرقیزستان پس از دریافت قول کمکی 2 میلیارد دلاری از روسیه، بحث بستن پایگاه آمریکا را مطرح کرد. نهایتاً در تاریخ 19 فوریه 2009 میلادی، پارلمان قرقیزستان به بسته‌شدن پایگاه هوایی آمریکا در این کشور رای داد.

پس از تخلیه این فرودگاه از نیروهای امریکایی  در تاریخ 11 ژوئیه 2014، این پایگاه هوایی طی 5 سال اخیر توسط گارد ملی قرقیزستان مورد استفاده قرار گرفته است.

نیروهای گارد ملی قرقیزستان این سایت را بهار سال 2019 پس از جدا شدن نیروهای داخلی از ساختار ستاد مشترک نیروهای مسلح و پیوستن آن به وزارت کشور ترک کردند. امروز، قلمرو پایگاه هوایی سابق خالی است اما به دو بخش تقسیم شده است. یک بخش آن توسط فرودگاه مناس استفاده می شود. گفته می شود بخش دوم نیز میزبان نیروهای موشکی است اما هنوز به طور رسمی تایید نشده است.

 

انتهای پیام /

R7650/P/S8,1414/CT10 واژه های کاربردی مرتبط آسیای میانه قرقیزستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آسیای میانه قرقیزستان آسیای میانه قرقیزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۳۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومين پل هوایی (ايربريج) در فرودگاه کرمان راه اندازی می شود

مدیرکل فرودگاه‌های استان کرمان با بیان اینکه روزانه بالغ بر 600 نفر از پل هوایی اتصال به هواپیما (ایربریج) فرودگاه بین المللی هاشمی رفسنجانی کرمان تردد دارند، گفت: ایربریج این فرودگاه به‌لحاظ قدمت 23 ساله و نوع ساختار فقط قابلیت سرویس‌دهی به هواپیماهای بدنه متوسط به بالا را دارد که در حال حاضر هواپیماهای A300/B4 A306, A343 و B743 شرکت‌های هواپیمایی می‌توانند از این سامانه استفاده کنند.   به گزارش عصر ایران؛ علی جزینی‌زاده گفت: راه‌اندازی مجدد ایربریج فرودگاه کرمان پس از چند سال با عملیات بهسازی و معماری داخلی روی آن انجام شد و در سال 1402 با بهره‌گیری از تخصص همکاران اداره تسهیلات و سامانه‌های فرودگاهی و مشارکت یکی از شرکت‌های دانش بنیان کرمانی و حمایت‌های اداره‌کل تسهیلات و سامانه‌های فرودگاهی، تمامی امور از بروزرسانی تا تعمیرات الکتریکال و مکانیکال همچنین بهسازی این سامانه در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام شد.   وی در ادامه از صرفه‌جویی اقتصادی و کاهش هزینه‌های ساماندهی ایربریج خبر داد و افزود: با تلاش همکاران و علیرغم اعمال تحریم‌های همه جانبه موفق شدیم با صرفه‌جویی قابل توجهی این سامانه را با حمایت‌های اداره‌کل تسهیلات و سامانه‌های فرودگاهی و با اعتباری حدود ۷ میلیارد ریال از محل اعتبارات شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران با کیفیت فنی مطابق نمونه اصلی، بازسازی مجدد کنیم.   مدیرکل فرودگاه‌های استان کرمان با اشاره به اینکه طراحی داخلی پل هوایی اتصال به هواپیما (ایربریج) برگرفته از آرایه‌های تجسمی آرام‌بخش و مفرح است و گفت: طراحی داخلی شامل بدنه با نمایی از طرح سنگ بوک مچ و در سقف شاهد تصویری از آسمان هستیم و همچنین کف این سامانه طرح کفپوش هواپیما است تا جاذب الکتریسیته ساکن باشد.   وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تاکید وزیر راه‌وشهرسازی و نیز برای سرویس‌دهی و خدمت‌رسانی بهتر به مسافران، در تلاش هستیم تا دومین پل اتصال به هواپیما برای هواپیماهای بدنه متوسط به پایین را راه‌اندازی کنیم. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • راه اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • سقوط اف ـ۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • جزئیات راه‌اندازی تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد
  • تاکسی هوایی بین گناباد-مشهد راه‌اندازی می‌شود
  • دومين پل هوایی (ايربريج) در فرودگاه کرمان راه اندازی می شود
  • تزریق جان دوباره به اورژانس کشور
  • امیر واحدی: پایگاه «نوژه» قلب تپنده نیروی هوایی ارتش است