Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم اختتامیه ی طرح بورس تحصیلی "جوانه" برای هزار و ۲۵۰ نفر از دانش آموزان مناطق کم برخوردار برگزار شد.

به گزارش عصرایران به نقل از خبرآنلاین؛ طرح جوانه مربوط به مناطق کم برخوردار، مدارس شبانه روزی و عشایری با هدف ایجاد انگیزه در بین دانش آموزان این مناطق برگزار شد. در این طرح دانش آموزان به واسطه آزمون و اززیابی های قبلی انتخاب شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از اهداف مهم این طرح توزیع عادلانه خدمات آموزشی اعلام شده است. در این طرح ۱ هزار و ۲۵۰ دانش آموز حائز دریافت بورس تحصیلی ۱ میلیون تومانی شدند. همچنین به ۴۰ نفر از مادر و معلم شاخص هدیه داده شد.دو روشن دل از منطقه عبدالخان شوش و دیگری از ایذه نیز ازجمله تیزهوشان موفق در این طرح بودند که به دستور استاندار مقرر شد شرایط تحصیل مناسبت تری با اهدای جوایز به خانواده های این روشندلان انجام شود.

دختران پیشتار

محمد صادق کریمی کیا، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خوزستان در این مراسم گفت: اجرای این طرح حاصل یک سال برنامه ریزی بود. ما شما نخبگانِ ِ آینده را از طریق آزمون علمی بررسی کردیم. در حوزه های اجتماعی، تعریف پروژه کار بسیار سخت و پیچیده ای است. با تاکید استاندار مقرر شد که باید در کنار آموزش و پرورش باشیم. اولین طرح را سال ۹۶ با شناسایی و جذب کودکان بازمانده از تحصیل شروع و ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از مناطق کم برخوردار را شناسایی کردیم.

کریمی کیا افزود: برنامه ریزی‌های کمی و کیفی در دو سال اخیر بی نظیر بود. این طرح ابتدا از یک ایده شکل گرفت و اکنون شما برگزیدگان این طرح هستید. طی این طرح ۱۲۰ هزار نفر در حوزه علم آموزی تشویق و درگیر شدند. برنامه ریزی های ما از مهرماه آینده برای استمرار این طرح ادامه دارد. با کمک شورای اجتماعی کشور، استاندار، معاون سیاسی و اداره کل آموزش و پرورش و موسسات خیریه توانستیم دانش آموزان را شناسایی کنیم. جالب است بدانید ۶۳ درصد از قبولی های این طرح دانش آموزان دختر از متوسط اول پایه های ۷ و ۸ بودند.

وی همچنین یاداور شد: در طول این طرح ۱ هزار و ۲۰۸ مدرسه درگیر این پروژه شدند. توانستیم محرک و رقابت تحصیلی سالمی ایجاد کنیم. سعی کردیم در این طرح عدالت رعایت شود. ملاکمان ۶۰ درصد نمره آزمون و ۴۰ درصد معدل بود. همچنین دانش آموز نباید نمره کمتر از ۱۵ داشته باشند و معدلش ۱۷ باشد. .

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری با بیان اینکه در سال ۹۸ با تاکید استاندار این طرح گسترش پیدا می کند گفت: این دانش آموزان را تنها نمی گذاریم و بانک اطلاعاتی مناسبی از آنها را خواهیم داشت. در حوزه علم و دانش بر اساس سیره ائمه و پیامبر (ص)، مجموعه دولت و استانداری در کنار شما خواهد بود چراکه آینده کشور در دستان شما است.

انسان محور توسعه

مهدی رفیعی، سرپرست اداره کل آموزش و پرورش خوزستان نیز در این مراسم گفت: از طرف دانش آموزان و معلمان از استاندار خوزستان که همیشه یاور آموزش و پرورش بود تشکر می کنم. همچنین بابت کمک های مدیر کل امور اجتماعی و مدیرکل امور سیاسی استانداری نیز بسیار همراه ما بودند.

رفیعی توضیح داد: مسئله اول ما در وزارت کشور، آموزش و پرورش است و این نوید یک توسعه زیربنایی خوب را می دهد. همیشه سخت افزارها حل کننده مشکل نیستند ما تا در مهارت و ارزش ها حمایت نکنیم، صحبت از توسعه پایدار امری بعید است.

وی با بیان اینکه هر همایش و گردهمایی دارای پیام است گفت: امروز جمع شدیم که بگوییم توسعه از محور انسان می گذرد. امروز دانش آموزانی که از مناطق محروم تشریف آوردند درکنار علم، ویژگیهای یک انسان توسعه یافته را نیز خواهند آموخت. این دانش آموزان محور توسعه ی مناطق خودشان می شوند. انسان های توسعه یافته انسان های پرتلاش و اهل کار گروهی و احترام گذار به قانون هستند. ویژگی‌های انسان‌های توسعه یافته را در مدارس پیگیری کنیم. به انسان های پرکار و با محبت نیاز داریم. نیاز به انسان هایی که به حقوق خود و دیگران احترام بگذارند. پیام این همایش توسعه یافتگی از مسیر جوانان است. تربیت محوری و انسان سازی و انسان خوب که نیاز جامعه است در دستورکار باشد.

نه به تبعیض نژادی

غلامرضا شریعتی، استاندار خوزستان با تبریک دهه کرامت و ولادت حضرت فاطمه و ولادت امام رضا (ع) گفت: خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر اینکه خودشان تغییر دهند .قانونی سرنوشت ساز و در عین حال هشدار دهنده است. هر قومی سرنوشتش به دست خودش است و خداوند قوانینی بر زمین حاکم کرده که مربوط به همه است و ربطی به جا و مکان و ...ندارد.

شریعتی افزود: اصلی ترین سرمایه، نیروی انسانی است. توسعه از تفکر شروع می شود و درون زا و متکی بر درون است. درحالی که استفاده از تجارب بیرونی مکمل آن است. هدف ما تامین فرصت های برابر برای دسترسی عموم به یک مسئله است. تقسیم نابرابر؛ حاشیه نشینی و فقر ایجاد می کند. باید فرصت ها را برای اندیشه های خلاق ایجاد کنیم. اگر این کار را نکنیم به وظیفه خودمان عمل نکردیم.

استاندار خوزستان همچنین توضیح داد: از ابتدای خدمتگزاری به مردم استان، تفکر عدالت ورزانه و توسعه محور را در دستور کارم قرار دادم. خصوصا در آموزش و پرورش. زیبنده ی ما نیست که فرزندان خوزستان از تحصیل باز بمانند. طرح جوانه بذری است که پارسال کاشته شد و الان به بار نشسته است.

وی یاداور شد: دانش آموزان سرمایه های اجتماعی و آینده سرزمین به دست آنها است. ‌طرح جوانه رابطه مستقیم با پیشرفت تحصیل و افزایش انگیزش دارد و برای ایجاد نشاط و امید در مناطق کم برخوردار بورس تحصیلی را ویژه دانش آموزان مستعد برنامه ریزی و تدوین کردیم. این طرح برای توسعه متوازن با هدف ارتقا کیفی و کمی آموزش و پرورش برای اولین بار در کشور این کار انجام شد.

شریعتی توضیح داد: علاقمندیم تعداد بیشتری را بورس کنیم اما شرایط مهیا نشد و البته با جدیت این طرح را ادامه و تعداد را افزایش می دهیم. به هر دانش آموزی که در آزمون ها موفق شود، بورس پرداخت می کنیم. از اهداف ما، ایجاد فضایی برای محرک تحصیلی و حمایت ازایجاد فضای رقابتی سالم است. مشارکت دادن خانواده ی دانش آموزان، مشارکت دادن کادر آموزش و پرورش از دیگر برنامه های ما بود.

وی گفت: نتایجی که بدست آوردیم چشمگیر و قابل قبول است. طی این طرح ۸۴ صدم، تقریبا یک نمره به میانگین نمرات دانش آموزان در نوبت اول سال ۹۸ اضافه شد که این میانگین روی بالغ بر ۱۲۰ هزار دانش آموز تاثیر گذاشت. توانستیم با کمترین هزینه بیشترین بهره و نتیجه را ببریم. این یعنی هدف گذاری درست و دقیق و برنامه ریزی و سیاست گزاری اجرای خوب.

استاندار خوزستان در این همایش تاکید کرد که صنایع استان باید در این طرح شرکت کنند و من آنها را دعوت به همکاری می کنم افزود: این فعالیت صنایع را به عنوان مسئولیت اجتماعی خواهیم پذیرفت. همه صنایع را موظف و مکلف به این کار می کنم. امیدوارم استان های دیگر نیز به این طرح بپیوندند.

شریعتی ضمن تشکر از معاون سیاسی اجتماعی، مدیر کل امور اجتماعی استانداری، مدیرکل آموزش و پرورش و موسسات خیریه و کادرهای آموزشی در مدارس هدف و والدین گفت: به آنانی که سعی در تزریق تبعیض نسبت به اقوام دارند تذکر می دهم. به دور از تبعیض نژادی، قومی و جنسی این طرح اجرا شد. ما وحدت را در عین کثرت می پذیریم. سعی کنیم بجای اخبار منفی به تولید اخبار مثبت اهتمام بورزیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: خوزستان مدارس بورس تحصیلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۴۴۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حمید طریفی حسینی، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه خانواده‌ها برای ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند، گفت: برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی ۶۳۶ هزار نفر شرکت کردند و ۲۸ هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: ساز و کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

۲۴۰ هزار ردیف استخدامی معلمان در دولت سیزدهم

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند، در ۲ سال گذشته ۲۴۰ هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

طریفی حسینی ادامه داد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

وی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز توضیح داد: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد

به گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیاد‌های جهانی بیش از ۲۰ مدال طلا داشتیم.

طریفی حسینی ادامه داد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلز متناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

وی در پاسخ به پرسشی درباره دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی و اینکه آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟! گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند، چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشور‌ها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشور‌ها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشور‌های مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی بیان کرد: روند افت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با ۱۰ سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است، گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزئی از سواد است، اما دنیای امروز بر مهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزء کشور‌های پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد، چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی ۹۸ درصد است و در حوزه کیفیت، استاندارد‌های آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشور‌ها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشور‌های اسکاندیناوی است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش و پرورش طرح نماد را با جدیت بیشتری دنبال کند
  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • تجلیل از معلمان ماندگار ‌زنجان/ حال خوش معلمان ۸۰ ساله+‌فیلم
  • دانش آموزان با حساسیت کمبود آب آشنا شوند
  • مشکل رفت‌وآمد دانش آموزان شهرستان دیر حل شود
  • معلمین نقش و رسالت سترگ تربیتی را عهده‌دار هستند
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد