Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه مشهدمقدس گفت: خانم گوهرشاد یک جریان سفاک را به جریان فرهنگی و تحول آفرین مبدل کرد.

به گزارش قدس آنلاین، آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی صبح امروز در جایزه جهانی گوهرشاد در تالار کتابخانه حرم رضوی اظهار داشت: چهره‌های برجسته نخبگان و فرهیختگان و انقلابگری از خیل بانوان داریم که در طول تاریخ در آسمان مقدس اسلام می‌درخشند و نمایان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: آنچه سبب شده جایزه جهانی گوهرشاد مورد توجه سازمان فرهنگی آستان قدس رضوی قرار بگیرد توجه به شخصیت فرهنگی خانم گوهرشاد است و این جایزه گوهرشاد در مقام تبیین و مشخص کردن چهره‌های برجسته فرهنگی در خیل بانوان مومنه و متدینه امروز ماست که همچون گوهرشاد سبب افتخار اسلام هستند. علم‌الهدی بیان کرد: مرحومه گوهرشاد از یک تبار و بستری از قدرت به‌وجود آمد که به عنوان جریان سفاک و خون‌ریز تبار شاهنشاهی ایران معرفی شده بود و معرفی شده است؛ امیر تیمور گورکان نامش در کنار نام چنگیزخان مغول است و تیموریان در کنار نام مغولان در تاریخ، چهره و جلوه دارند. قتل عام‌هایی که امیرتیمور در سرزمین خراسان راه انداخت و کشتارهای بی‌رحمانه‌ای که صورت داد نام وی را در تاریخ در کنار چنگیزخان مغول ثبت و ضبط کرد. گوهرشاد خانم از این بستر قدرت برخاسته و در این تبار به وجود آمده و تنها ساختن یک مسجد گوهرشاد به عنوان نشان عظمت این خانم بزرگوار نیست. وی تصریح کرد: وی یک جریان سفاک را به یک جریان فرهنگ‌ساز مبدل کرد و شخصیت باعظمت گوهرشاد حتی در یک جریان فرهنگی نیز خلاصه نمی‌شود آنچه امروز با جایزه گوهرشاد تناسب دارد و در جریان جایزه گوهرشاد، خواهران فرهیخته باعظمت به جامعه دینی ما معرفی می‌شوند با بعد سوم شخصیتی گوهرشاد تناسب دارد و آن بعد دگرگون سازی این خانم بزرگوار است. نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی ادامه داد: وی یک تبار سفاک را به یک تبار فرهنگ‌ساز مبدل می‌کند و دیگرانی در حاشیه این خدمات فرهنگی شکل می‌گیرند؛ این شخصیت دگرگون ساز خانم گوهرشاد حتی بر شخصیت فرهنگی او نیز امتیاز دارد و آنچه ما در تاریخ از زن نمونه اسلام سراغ داریم دقیقا در موضع تحول‌آفرینی و دگرگون‌سازی است. علم‌الهدی تصریح کرد: عظمتی که از زینب(س) در تاریخ سراغ داریم و حرکات قهرمان آفرین سایر زنان تاریخ اسلام، اینها در حقیقت در شخصیت تحول‌سازی و تحول آفرینی آنها بوده و خانم گوهرشاد نیز از این امتیاز برخوردار بود. وی گفت: این شخصیت تحول ساز خانم گوهرشاد، بیانگر عظمت وی است و عظمت وی حتی بالاتر از خدمات فرهنگی خانم گوهرشاد و خدمات دیگر وی است که هنوز بعد از گذشت چند قرن بر سر سفره خدمات وی زانو زده و استفاده می‌کنیم و همین خصوصیت نقطه عطف و تناسب نام گوهرشاد با جایزه جهانی گوهرشاد است. خانم گوهرشاد هیچگاه از موضع استکبارستیزی خود دست برنداشت و این یک تحول آفرینی در جریان زن در عرصه اجتماعی و سیاسی است. علم‌الهدی بیان کرد: دنیای امروز می‌خواهد از زن چهره مطلوب خود را بسازد؛ در این دنیا یک خانم فرهیخته قهرمان و تحول‌ساز، در تابلوی شفافی قرار می‌گیرد و در قالب جایزه جهانی گوهرشاد معرفی می‌شود و این اقدام شایسته‌ای است که از سوی آستان قدس رضوی صورت می‌گیرد. وی بیان کرد: فلسفه جایزه جهانی گوهرشاد که از سوی آستان قدس انجام می‌شود؛ امیدواریم با فعالیت و خدمات بیشتر در حوزه معاونت علمی آستان قدس این جریان جالب‌تر دنبال شود. انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قیام گوهرشاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۱۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط‌عمومی نگارخانه ترانه باران، نشست تخصصی «سیر تحول هنرهای قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی» در راستای اهداف پژوهشی نخستین نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» عصر جمعه ۷ اردیبهشت، با حضور اساتید، دانشجویان، خوشنویسان و علاقه‌مندان به هنرهای قرآنی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

این نشست تخصصی با سخنرانی سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان، مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه فرشچیان، مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره و محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران همراه بود.

عملکرد مطلوب بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی

سجاد محمد یارزاده رییس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی فرشچیان در این نشست با اشاره به عملکرد مطلوب نگارخانه ترانه باران به عنوان بخش خصوصی نسبت به بخش دولتی در حوزه هنرهای اصیل ایرانی و اسلامی گفت: دلیل این موفقیت این است که کسی که عاشق این هنرها باشد می‌تواند موفق عمل کند، هنرهای قدسی مرز ندارند. البته طبیعی است که باید به معیشت هنرمندان و اقتصاد هنر هم توجه شود.

وی با اشاره به اینکه هنرمندی که به سمت هنر اصیل برود ماندگار خواهد بود، گفت: یکی از رموز ماندگاری هنر و هنرمند رجوع به متون مرجع است و قرآن یکی از متون مرجع محسوب می‌شود.

در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد

در ادامه نشست مهدی محمدی استادیار و مدیر گروه هنرهای سنتی و صنایع دستی دانشگاه سوره با اشاره به اینکه در دل قرآن فضای گفت‌وگوی بسیاری درباره هنر وجود دارد، بیان کرد: در هیچ کدام از آیات قرآن هنر تقبیح نشده است. در واقع هنر و شعر مورد توجه هستند.

کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است

مهدی خانکه استادیار و رییس مدرسه عالی مهارتی دانشگاه استاد فرشچیان نیز سخنان خود را با محوریت الهی نگاری ادامه داد و با بیان اینکه کلیت قرآن یک اثر هنری شاخص است، گفت: ادبیات نخستین تجلی الهی نگاری است اما در مورد آیات قرآن، ما درباره محکمات تصویرگری نداریم. آثار موجود در این زمینه نشان می‌دهد هنرمندان بیشتر نسبت به متشابهات و بخش‌هایی که روایات متعدد از آنها نقل شده توجه نشان داده و علاقه‌مند به خلق آثار هنری در شاخه‌های مختلف بوده و هستند.

وی با نمایش آثار هنرمندان حوزه نگارگری با موضوع معراج، مباهله، عاشورا و همچنین چند اثر از استاد فرشچیان با استناد به آیات و روایات مانند پنجمین روز آفرینش، ضامن آهو و ... گفت: بعد از دوره صفویه است که هنرمندان و عرفا فرصت پیدا کردند تا متشابهات را در قالب رشته‌های مختلف هنری روایت کنند.

در ادامه این نشست خانکه و یارزاده ابراز امیدواری کردند که برگزاری چنین نشست‌هایی بتواند ارتباط بین گالری ها، بازار هنر و دانشگاه را تقویت کنند.

نگاه میراث فرهنگی به هنرهای قرآنی بسیار مهم است

محبوبه کاظمی دولابی مدیر نگارخانه ترانه باران نیز در پایان این نشست به دلیل برگزاری نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی «روایت باران» اشاره کرد و گفت: بعد از هتک حرمتی که سال گذشته به قرآن مجید به عنوان فرهنگ اسلامی ما شد، به عنوان مدیر تنها نگارخانه تخصصی هنرهای ایرانی اسلامی وظیفه خود دانستم که به زبان هنر نسبت به این هتک حرمت واکنش نشان دهم، نتیجه آن برگزاری نمایشگاه فاخر «روایت باران» بود. اگر به حریم فرهنگی هر کشوری در جهان توهین شود، فرد فرد آن کشور اعتراض خواهند کرد و صدای آن را به گوش جهانیان خواهند رساند.

وی بیان کرد: از این رو آمادگی آن را داریم که نمایشگاه تخصصی هنرهای قرآنی را در کشورهای دیگر هم برگزار کنیم. مهمترین رسالتی که ما داریم این است که حلقه‌هایی که می‌تواند در این زنجیره نقش داشته باشد را به هم متصل کنیم. چون با هر تفکر و اندیشه‌ای همه ما برای قرآن احترام قایل هستیم و دوست داریم به بهترین شکل ممکن در دنیا فعالیت‌های ترویجی انجام دهیم که علاوه بر تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ ایرانی اسلامی، می‌تواند به موضوع معاش هنرمندان این حوزه هم توجه کند.

کاظمی با اشاره به اهمیت کتابت قرآن مجید گفت: هنرهای سنتی به ویژه خوشنویسی، هنری نیست که هنرمند در آن ظرف چند سال بتواند به درجه استادی برسد و دهه‌ها طول می‌کشد. بسیار خوشحالم می‌بینم هنرمندانی داریم که تمام عمر خود را صرف هنری کرده‌اند که نتیجه آن می‌تواند کتابت کلمات نورانی قرآن مجید باشد.

کد خبر 6089607

دیگر خبرها

  • شوراها در تحول دیپلماسی اقتصادی باید نقش آفرین باشند
  • امدادرسانی به گردشگر گرفتار در پل خدا آفرین بازفت
  • بررسی سیر تحول هنرهای قرآنی/ اهمیت نگاه میراث فرهنگی به هنر قرآنی
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • اجرای ۲۹ ویژه برنامه در منطقه ۸ ویژه هفته فرهنگی اصفهان
  • سینمای سیار کودک و کارگاه آموزش رایانه در خاش افتتاح شد