Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:48:22 GMT

قاچاق چوب، جنگل‌های طارم را تهدید می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۳۵۴۸۱۱

قاچاق چوب، جنگل‌های طارم را تهدید می‌کند

رئیس اداره منابع‌ طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم گفت: امسال بیش از 50 تن چوب قطع شده غیرمجاز در این شهرستان کشف و ضبط شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط‌ عمومی اداره‌کل منابع‌ طبیعی و آبخیزداری استان زنجان، ضیاءالدین حسنلو افزود: شهرستان طارم دارای وسعت 214 هزار هکتار است که از این میزان 173 هزار هکتار آن جزو عرصه‌های ملی بوده و مابقی به مساحت 43 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در شهرستان طارم 3561 نفر دامدار بهره‌بردار با پروانه وابسته به مراتع هستند و ۱۰۵ هزار و ۸۵ رأس دام خود را از طریق مراتع مربوط به زمین‌های ملی نگه‌داری می‌کنند.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم تصریح کرد: از 173 هزار هکتار منابع‌طبیعی شهرستان، 118 هزار هکتار مرتع و 55 هزار هکتار جنگل طبیعی است، جنگل‌های این شهرستان بیشتر شامل درختان ارس بوده که چند منطقه هم به عنوان ذخیره‌گاه استراتژیکی این‌گونه انتخاب شده است.

به گفته حسنلو، جنگل‌های این شهرستان در مناطقی مانند جنگل ارس جیش‌آباد، چرزه، جمال‌آباد، مینا، خساره، سرداب و ... است.

وی با بیان اینکه مراتع طارم یکی از بهترین مراتع استان به‌شمار می‌رود، گفت: تخریب و تصرف، قاچاق چوب، ساخت و ساز غیرمجاز، آتش‌سوزی، چرای بیش از حد دام توسط دامداران منطقه، از جمله عوامل تهدیدکننده مناطق طارم به‌شمار می‌رود.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم ادامه داد: علاوه بر توسعه جنگل در سال‌های گذشته در سال‌جاری هم این امر ادامه داشته و نیز توسعه جنگل‌کاری مشارکتی در سطح شهرستان در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه مشارکت جوامع محلی در اجرای پروژه‌ها در این شهرستان مطلوب است، افزود: برگزاری کلاس‌های ترویجی، آموزش کشاورزان و دامداران برای حفاظت بهتر از عرصه‌های ملی باعث ایجاد ارتباط مناسب بین دهیاران، اهالی روستاها و کادر اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری این شهرستان شده است.

به گفته این مقام مسئول، با برقراری گشت‌های منظم در سطح شهرستان طارم توانستیم با متخلفان برخورد کنیم و اراضی تصرف شده در گیلانکشه، پاوه‌رود، هزاررود، درام، هندی‌کندی، گیلوان و آب‌بر را قلع و قمع کنیم.

رئیس اداره منابع‌طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم با اشاره به اینکه کنترل آفت و بیماری درختان ارس، از جمله برنامه‌های مهم انجام شده است، افزود: در راستای تقویت پوشش گیاهی و افزایش بازدهی مراتع و تشویق بهره‌برداران برای استفاده بهینه از مراتع در سال‌جاری بیش از 65 هکتار از اراضی مرتعی روستای هزاررود کودپاشی شده است.

وی از نصب آب‌گرم‌کن‌های خورشیدی در برخی از روستاهای طارم خبر داد و گفت: روستاهایی که از نعمت گاز بهره‌مند نیستند و از درختان جنگلی برای تهیه سوخت خود استفاده می کنند. همچنین راه دسترسی آن‌ها نیز صعب‌العبور است، شناسایی شده و در اولویت اجرای این طرح قرار دارد.

حسنلو، از بازسازی و مرمت پروژه پخش سیلاب روستای هارون‌آباد با اعتبار بیش از 2 میلیارد ریال از محل صندوق توسعه ملی خبر داد و یادآور شد: 317 هکتار از مناطق جنگلی طارم نیز با اعتبار بیش از یک میلیارد و 680 میلیون ریال عملیات گیاه‌پزشکی صورت گرفته است.

وی در ادامه اظهار کرد: 42 دستگاه آبشخور فلزی به دامداران منطقه تحویل شده که 12 دستگاه از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی بوده است.

رئیس اداره منابع‌ طبیعی و آبخیزداری شهرستان طارم، قاچاق چوب را از مهم‌ترین تهدیدهای مناطق جنگلی عنوان کرد و افزود: امسال بیش از 50 تن چوب قطع شده غیرمجاز در این شهرستان کشف و ضبط شده است.

وی گفت: قاچاقچیان چوب که اغلب برای دست‌یابی به سود کلان اقدام به قطع درختان می‌کنند، از این موضوع غافل هستند که در نهایت ضرر این کار در آینده نصیب فرزندان خود خواهد شد.

حسنلو، از تشکیل 40 پرونده تخلف نیز در حوزه منابع‌طبیعی و آبخیزداری در سال گذشته خبر داد و خاطرنشان کرد: در سه ماهه اول امسال نیز 30 فقره پرونده تخلف تشکیل شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قاچاق چوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۴۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: حدود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در خراسان جنوبی وجود دارد که سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد.

علیرضا نصرآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به وجود ۲۴۰۰ سازه آبخیزداری در سطح استان گفت: سازه‌های آبخیزداری حدود ۹۰ میلیون متر مکعب سطح آبگیری دارد که از  ۱۴۰۲ تاکنون با توجه به آخرین بارش‌های صورت گرفته ۲۵ میلیون متر مکعب آبگیری داشته است.

وی بیان کرد: با توجه به بارش‌های اردیبهشت حدود ۱۷ میلیون مترمکعب از ۲۵ میلیون متر مکعب مربوط به بارش‌هاش اخیر بوده است.

نصرآبادی افزود: سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی در بارندگی‌های چند روز اخیر حدود ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب را مهار کردند که از این میزان یک میلیون متر مکعب آب در سازه‌های آبخیزداری شهرستان بیرجند ذخیره شد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی افزود: وجود این سازه‌ها باعث شد، حجم زیادی از سیلاب مدیریت و میزان خسارت‌های کاهش یابد.

وی با اشاره به پیامدهای تغییر اقلیم اظهار کرد: تغییر زمان بارندگی‌ها و نیز نوع آن که شکل رگباری به خود گرفته و همچنین خشکسالی‌ها که موجب از بین رفتن پوشش گیاهی و کاهش نفوذ پذیری خاک شده است. سیلابی شدن بارش ها را به دنبال دارد.

نصرآبادی تصریح کرد: طی این بارندگی ها دو بندسار که متعلق به این اداره کل نبوده، شکسته و خساراتی به بار آورده است لذا توصیه می‌شود قبل از ساخت بندسار با مراجعه به ادارات منابع طبیعی از مشاوره فنی رایگان همکاران این اداره کل برخوردار شون تا در زمان وقوع سیلاب متحمل خسارت نشوند. 

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: وجود سازه‌های آبخیزداری در کنار طرح های نهالکاری می‌تواند شرایط منطقه را برای کاهش پیامدهای خشکسالی و سیلاب بهینه کند.

وی بیان کرد: خشکسالی از نظر منابع زیرزمینی دچار مشکل بوده ولی از نظر مرتع امسال سال خوبی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رزمایش حفاظتی اطفای حریق در شاهرود اجرا شد
  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی‌های بهاری
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در شهرستان فلارد
  • کشف ۳ تن چوب قاچاق در سوادکوه
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی
  • رفع تصرف ۲۰ هزار مترمربع از اراضی ملی فرخشهر + تصاویر