Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه سیاسی برنا، در این نشست دکتر عراقچی معاون سیاسی وزیر امور خارجه کشورمان با آقای اندره داپکیوناس همتای بلاروسی ملاقات و در خصوص طیف گسترده ای از موضوعات دوجانبه، منطقه ای و بین المللی بحث و تبادل نظر کردند. 

عراقچی با توجه به حساسیت و اهمیت تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه، همتای بلاروسی را در جریان آخرین تحولات مربوط به برجام، رفتار دولت آمریکا در نقض برجام به عنوان یک  موافقتنامه بین المللی و راه اندازی یک جنگ اقتصادی علیه کشورمان و تاثیر این نوع رفتار بر صلح و امنیت منطقه و جهان قرار دادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون سیاسی وزیر امور خارجه با اشاره به صبر راهبردی جمهوری اسلامی ایران در یک سال گذشته در قبال نقض برجام از طرف آمریکا و ناتوانی اروپا در این زمینه، سیاست هوشمندانه اخیر کشورمان در کاهش گام به گام تعهدات برجامی را فرصتی برای دیپلماسی دانسته و تاکید کردند: پنجره دیپلماسی کماکان باز است. عراقچی درخواست امریکا برای برگزاری نشست شورای حکام اژانس انرژی اتمی را در شرایطی که این کشور ناقض برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل شناخته می شود، یک طنز بزرگ در تاریخ دیپلماسی عنوان کردند که در نشست آژانس با اقبال هیچ کشوری حتی متحدان آمریکا روبرو نشده است. ایشان رفتار سیاست خارجی آمریکا بالاخص در منطقه خاورمیانه و در قبال جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی، نه تنها برای صلح و امنیت منطقه، بلکه برای جامعه بین الملل عنوان کرده و تاکید کرد که  ضروریست تمامی کشورها با چنین رویکردی مقابله نمایند.

 اقای داپکیوناس معاون وزیر امور خارجه بلاروس نیز ضمن اشاره به روابط خوب دو کشور در گذشته و حال، و تمجید از  تمدن و فرهنگ تاریخی ایران بر حساسیت شرایط کنونی برای صلح و امنیت بین المللی و منطقه ای تاکید کرد. ایشان افزایش تنش و ناامنی در منطقه خاورمیانه را  تهدیدی نه تنها برای کشورهای منطقه بلکه برای اروپا و جهان عنوان و ابراز امیدواری کرد که موضوع هسته ای ایران از راه های مسالمت آمیز و گفتگو حل و فصل شود. معاون وزیر امور خارجه بلاروس رویکرد کشورمان در بازگذاشتن راه و پنجره  دیپلماسی را ابتکاری مدبرانه و عاقلانه توصیف و بر آمادگی کشورش برای استفاده از همه ظرفیتهای موجود سیاسی جهت کمک به حل و فصل این موضوع تاکید کرد.

در ادامه این نشست موضوعات متنوع سیاسی و اقتصادی در روابط دو کشور  و راههای توسعه و تحکیم روابط و همکاری های ایران و بلاروس در حوزه های مختلف مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و دو طرف بر لزوم استفاده بیشتر از ظرفیتهای موجود اقتصادی فیمابین در راستای افزایش حجم مبادلات تجاری تا سقف مور نظر مقامات عالی دو کشور تاکید کردند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امور خارجه انرژی ایران بلاروس جمهوری اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۵۹۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احمدیان در سن‌پترزبورگ چه می کند؟

آفتاب‌‌نیوز :

 روز چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه شهر سن‌پترزبورگ روسیه میزبان دوازدهمین نشست امنیتی با حضور نمایندگانی از ۱۰۶ کشور بود و علی‌اکبر احمدیان دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به دعوت نیکلای پاتروشف همتای روس خود و در رأس هیأتی برای شرکت در این نشست و همچنین نشست دبیران شورای امنیت ملی کشور‌های عضو بریکس به سن‌پترزبورگ سفر کرد و در حاشیه آن با تعدادی از همتایان دیدار و درباره مناسبات دوجانبه و اوضاع امنیتی در منطقه و صحنه بین‌المللی به گفتگو پرداخت.

وی روز سه‌شنبه پس از ورود به سن‌پترزبورگ با قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق دیدار و گفتگو کرد. توافقنامه امنیتی ایران و عراق از جمله مباحث مورد گفتگو در این دیدار بود و دو طرف ضمن مرور روند اجرای توافقنامه امنیتی، تصمیماتی درباره کمیته‌های عالی و توافقات گرفتند.

احمدیان چهارشنبه پنجم اردیبهشت ماه روز پرکاری را داشت از شرکت در نشست امنیتی سن‌پترزبورگ تا رایزنی‌های دوجانبه با برخی همتایان.

دبیر شورای عالی امنیت ملی طی سخنانی در نشست سن‌پترزبورگ به کشور‌هایی که اجازه استقرار مراکز امنیت سایبری خود را به رژیم صهیونیستی داده‌اند، هشدار داد با گشودن مرز‌های خود برای این رژیم، زیرساخت بزرگی برای تهدید امنیتی خود ایجاد کرده‌اند که جاسوسی از مردم و مقام‌های‌شان بخش بسیار کوچکی از این خطر است.

 وی عنوان کرد که مشکل بزرگتر در بقا و ثبات این کشور‌ها خواهد بود.

دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین گفت: در مقابل یکجانبه گرایی آمریکا و غرب، سازمان‌های منطقه‌ای همچون شانگ‌های و بریکس باید تلاش کنند تا در عرصه امنیت اطلاعات همکاری‌های خود را گسترش داده و ابزارها، نهاد‌ها و ساختار‌های جدید را خلق کنند تا در برابر این دو نوع تهدید بی دفاع نباشند.

احمدیان همچنین در این نشست یک بسته پیشنهادی درباره امنیت اطلاعات با پنج بند زیر ارائه کرد.

۱- همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی با موضوع امنیت اطلاعات بر مبنای نظریه و رویکرد جمهوری اسلامی ایران به امنیت اطلاعات

۲- چندجانبه کردن نهاد‌ها و ساختار‌های بین المللی در حوزه امنیت اطلاعات و سایبر و خارج کردن آن از انحصار یک کشور و یک قطب

۳- همکاری برای تدوین قوانین و مقررا ت مرتبط با امنیت اطلاعات و امنیت سایبری جهانی (دیپلماسی سایبری) در ابعاد مختلف و دفاع هماهنگ از آن‌ها در مجامع بین المللی از قبیل ITU و مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا در فضای سایبر

۴- تشکیل ائتلاف‌های ضد تحریمی و استفاده از سامانه‌ها و سکو‌های غیرآمریکایی تحریم ناپذیر برای تبادلات مالی و اقتصادی و اداری بین اعضا با یکدیگر

۵- تقسیم کار بین کشور‌های مستقل برای تولید سخت افزارها، نرم افزارها، دیتاسنتر‌ها و سکو‌های مستقل.

وی همچنین گفت که جمهوری اسلامی ایران همچون گذشته آمادگی دارد در عرصه تامین صلح و امنیت پایدار بین‌المللی خصوصاً در عرصه مقابله با تهدیدات تروریستی و افراط گرایی با دیگر کشور‌ها در سطح جهان و منطقه همکاری کند.

احمدیان همچنین در حاشیه این نشست با چن ون چینگ دبیر کمیته سیاسی و حقوقی دفتر مرکزی حزب کمونیست چین، سلسو آموریم مشاور امنیت ملی برزیل، نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت ملی فدراسیون روسیه و خانم بام مدیر آژانس امنیت دولتی آفریقای جنوبی دیدار و گفتگو کرد.

بازدید از نمایشگاه محصولات نظامی روسیه از دیگر برنامه‌های دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران در روز چهارشنبه در سن‌پترزبورگ بود.

احمدیان همچنین به همراه نیکلای پاتروشف یادداشت تفاهم امنیتی ایران و روسیه را امضا کردند. بر اساس این یادداشت تفاهم، سطح مناسبات و همکاری‌های دو کشور در حوزه‌های مختلف راهبردی افزایش خواهد یافت.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • احمدیان در سن‌پترزبورگ چه می کند؟
  • معاون سیاسی وزیر امور خارجه: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است
  • «امنیت» و «تجارت» محور رایزنی ایران و پاکستان
  • دکترین هسته ای ایران تغییر می کند؟
  • توافق الاعرجی با احمدیان درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق
  • توافق مهم امنیتی ایران و عراق + جزئیات
  • اشاعه ایران‌هراسی یا تبلیغ بازدارندگی؟
  • رئیس عقیدتی سیاسی منطقه پدافند هوایی شمال شرق : شکوفایی و بالندگی امروز کشور ثمره خون شهدا