Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنرمند قزوینی گفت: حمایت در حوزه‌ی هنرمندان ترمه دوز با دریافت تسهیلات بوده‌است که موجب اشتغالزایی من برای ۴۰ نفر در منزل شد؛ اما این حمایت‌ها نباید کمرنگ شود، همچنین در حوزه‌ی غرفه‌های نمایشگاهی در سال‌های گذشته با هزینه‎‌های بسیاری مواجه بودیم که سود کار را به حداقل می‌رساند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ سرمه دوزی قدمتی سه هزارساله از دوران هخامنشیان و قبل از آن دارد که روی لباسها و نوعی منسوجات و جنبه‌های تزئینی لباس‌ها و کاخ‌ها استفاده می‌شده است، تکه‌هایی از این هنر در یافته‌های باستان شناسی پیدا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخچه و پیشینه "ترمه" به چندین هزار سال قبل از انچه که از تپه‌های سیلک کاشان و دیگر نقاط فلات ایران بدست امده است برمی گردد تا جایی که این هنر تا دوران هخامنشیان وساسانیان از آنچه که به عنوان مدارک و شواهد موجود است از رونق بسیار خوبی برخوردار بوده است.

با ورود عرب‌ها به ایران، عده ای از هنرمندان اصلی و استادان آن زمان به همراه با بسیاری از همکیشان خود که اغلب زرتشتی بودند و بعدها به نام «پارسیان» نام گرفتند راه مهاجرت از میهن را درپیش گرفتند و به  کشمیر و هند مهاجرت کردند و در آنجا به عنوان موطن دوم خود سکنی گزیدند و این هنر پارسی را در آن منطقه بسط و گسترش دادند که بعدها همین دستبافته‌ها از این پارسیان ایرانی تبار شهره عام و خاص شد و به نام  « ترمه کشمیر پارسی» سر زبان‌ها افتاد.

فاطمه زاکانی در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و هنر صبح قزوین؛ درباره‌ی هنر ترمه و سرمه دوزی اظهار کرد: ترمه دوزی یک هنر اصالتا ایرانی است که بیشتر از جنس ابریشم و پشم نسبت اقلیم مناطق دوخته می‌شد و آنچه به عنوان تزیینات روی ترمه معرفی شد سرمه بود.

وی افزود: با گذشت زمان و به علت عدم وجود مواد اولیه ترمه هم اکنون از جنس نخ و پلاستیک مصنوعی تهیه می‌شود و سرمه پاکستانی به علت وجود مرغوبیت و تغییر رنگ بر روی ترمه قرار می‌گیرد، اما از سال گذشته به علت وارداتی بودن اجناس اولیه و نوسان قیمت دلار خرید مواد اولیه با مشکلاتی همراه بوده‌است.

این هنرمند قزوینی اذعان کرد: بالابودن هزینه‌ی مواد اولیه خریداران حوزه‌ی صنایع دستی به ویژه ترمه را محدود می‌کند، تقریبا بیشتر مردم چه در استان قزوین چه مردم سایر استان‌ها و کشورها علاقمند به خرید این هنر فاخر هستند اما توان مالی برای خرید این کالا را ندارد.

وی در ادامه گفت: هزینه‌ی بسیار بالای ترمه‌های پرکار و عدم فروش آن‌ها از پرداخت هنر تخصصی روی کار جلوگیری می‌کند و ما را مجبور به پیاده کردن سرمه‌ با طرح‌های کمتر برای فروش بیشتر هستیم و من بعد از 12سال سوابق کاری در رشته‌ی ترمه دوزی انتظار مطرح شدن این هنر را دارم.

 

این هنرمند ابراز کرد: حمایت در حوزه‌ی هنرمندان ترمه دوز با دریافت تسهیلات بوده‌است که موجب اشتغالزایی من برای 40 نفر در منزل شد؛ اما این حمایت‌ها نباید کمرنگ شود، همچنین در حوزه‌ی غرفه‌های نمایشگاهی در سال‌های گذشته با هزینه‎‌های بسیاری مواجه بودیم که سود کار را به حداقل می‌رساند.

وی در پایان گفت: در سال‌های اخیر با کمک هزینه در اجاره غرفه سود خوبی حاصل شد که از مسئولین انتظار می‌رود با افزایش حمایت از هنرمندان زمینه‌ی رشد آن‌ها را فراهم کنند که رشد و پیشرفت هنرمندان موجب احیای مجدد هنر ایرانی در جوان خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۴۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم

صنایع دستی به‌عنوان نماد فرهنگی، هویت و تاریخ یک کشور است باید توجه ویژه‌ای به آنها داشت. محمد معتمدی خواننده موسیقی‌های سنتی توصیه‌ای را به مردم برای استفاده هرچه بیشتر از صنایع دستی در منزل ارائه داده است.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • تجلیل از هنرمندان نمونه فعال در واحدهای تولیدی فعال صنایع دستی
  • محتویات عجیب صندوقی که از دل کشتی غرق‌شده بیرون آمد/ عکس
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • حمایت از طرح‌های اشتغال‌زایی روستایی در همدان
  • لزوم ایجاد خانه‌های صنایع‌دستی در فارس
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • مرغداری ۲۰ هزار قطعه‌ای در نمین به بهره برداری رسید
  • توصیه محمد معتمدی برای استفاده از صنایع دستی + فیلم