Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛کمال ثریا اردکانی، رئیس اداره امور بین‌الملل آستانه حضرت معصومه (س)در جلسه هفتگی بنیاد قم پژوهی که با حضور جمعی از فعالان عرصه گردشگری و قم پژوهان در دانشگاه طلوع مهر قم برگزار شد، با بیان این که در نظرسنجی های انجام شده،گردشگران خارجی قم را جذاب‌ترین شهر کشور می‌دانند گفت:از سال ۹۴ تاکنون تعداد گردشگران خارجی در شهر قم رشد قابل توجهی داشته است، قم شهر متفاوتی است و گردشگران خارجی می‌توانند تجربه مسلمان بودن را با حضور در شهر قم احساس کنند؛ یک جامعه شناس آلمانی در سفرنامه خود به قم این شهر را شهر مهم و جذابی توصیف کرده است پس باید از این ظرفیت مطلوب‌تر استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: هرچند زمان حضور این گردشگران خیلی زیاد نیست، ولی با نظرسنجی انجام شده، قم را جذاب‌ترین شهر کشور می‌دانند.

رئیس اداره امور بین‌الملل آستانه مقدسه حضرت معصومه (س) با بیان اینکه در قم گردشگری از نوع معنوی در حال شکل‌گیری است، افزود: از سال ۹۴ تاکنون گردشگری خارجی با رشد قابل توجهی روبه‌رو بوده است و باید برای ارتقای گردشگری مذهبی، زیرساخت‌های شهری تغییر کند و با کیفیت شود.

وی با اشاره به حضور تعداد زیادی مهمان ویژه خارجی طی سال گذشته اظهار کرد: سال گذشته برنامه‌ریزی کردیم تا از سفرای چند کشور خارجی و مهمانان ویژه همچون رئیس جمهور، رئیس مجلس و یا گروه سیاسی و مذهبی برای حضور در قم دعوت کنیم؛ هم‌چنین سال گذشته از ۵۵ کشور گردشگر مسلمان و از ۸۶ کشور گردشگر غیر مسلمان داشتیم، ولی باید زیرساخت‌های ما برای گردشگری هم در حد بین‌المللی افزایش و ارتقا یابد.

قائم مقام دانشگاه علمی کاربردی شهرداری قم نیز دراین جلسه که با موضوع «قم؛ قطب گردشگری مذهبی» برگزارشد گفت: باید از ظرفیت‌های مطلوب بخش خصوصی در زمینه توسعه گردشگری قم استفاده شود.

سید رسول موسوی نژادیان با اشاره به ظرفیت‌های بالای قم در زمینه گردشگری گفت: در حوزه آسیب شناسی گردشگری مذهبی قم باید گفت مشکل مدیریتی و ساختاری وجود دارد.

وی اضافه کرد: با توجه به وجود معاونت امور زائران در استانداری قم، ولی در زمینه گردشگری مذهبی هنوز ورود خوبی نداشته‌ایم و خروجی مطلوبی هم نداشتیم و مشکلات را پاس کاری کرده و حتی در ارائه آمار مسافران نوروزی هم دستگاه‌های مرتبط انسجام ندارند.

رئیس مرکز نوآوری گردشگری قم با بیان اینکه مهم‌ترین اولویت توسعه قم گردشگری مذهبی است و در سند‌های بالادستی و افق‌های ۱۴۰۴ چشم اندازی برای این نوع گردشگری در نظر گرفته شده است، گفت: باید بخش خصوصی وظیفه خود را به درستی انجام دهد و دستگاه‌های دولتی تنها در این زمینه ناظر باشند.

وی تصریح کرد: در حالی که گردشگری مذهبی بیشترین ظرفیت توسعه استان است، در این زمینه مشکلات جدی داریم و این شهر مذهبی را آن طور که باید برای گردشگران معرفی نکردیم.

موسوی نژادیان با تأکید بر اینکه فعالان گردشگری در زمینه معرفی این ظرفیت‌ها از ظرفیت فضای مجازی استفاده کنند، گفت: در بحث برگزاری رویداد‌ها ورود نداشتیم در حالی که در بعضی شهر‌ها و حتی روستا‌های کشور به خاطر همین رویداد‌ها جهانی شدند.

وی با بیان اینکه می‌توان در روز ورود حضرت معصومه (س) به شهر قم این روز را روز قم نامید و برنامه‌ها و جشنواره‌های مختلف فرهنگی برگزار کرد، گفت: از لیدر‌های گردشگری هم می‌توان برای حضور گردشگران در قم بهره‌مند شد و گردشگری مذهبی می‌تواند عاملی برای معرفی ظرفیت‌های دیگر گردشگری قم باشد، ولی ما هنوز هم در بهره‌گیری از گردشگری مذهبی مانده‌ایم.

انتهای پیام/ش

سلسه نشست های بنیاد قم پژوهی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار فرهنگی گردشگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۶۵۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند

محمدرضا جوفار گفت: در منطقه مکران ظرفیت‌هایی از جمله گردشگری، ترانزیت و منابع طبیعی وجود دارد. استفاده از تمام این ظرفیت‌ها می‌تواند وابستگی به درآمدهای فروش نفت و گاز را از بین ببرد.

 

محمدرضا جوفار کارشناس جغرافیای سیاسی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو در رابطه با ظرفیت‌های مغفول مانده منطقه مکران، گفت: ظرفیت‌های منطقه مکران بسیار زیاد است که متاسفانه در چند دهه اخیر مغفول مانده است. مقام معظم رهبری بارها در سخنرانی و بیانات خود به توسعه دریامحور اشاره داشتند اما بنظر می‌رسد عزم جدی برای توسعه دریامحور در کشور وجود ندارد.

 

جوفار درباره ظرفیت‌های موجود در این منطقه اظهار کرد: منابع طبیعی از جمله نفت و گاز و موقعیت جغرافیایی، از مهم‌ترین ظرفیت‌های مکران به‌شمار می‌رود. این منطقه با دسترسی به کشورهایی مانند افغانستان، پاکستان و هند و همچنین با دسترسی به دریاهای آزاد موقعیت جغرافیایی خاص و می‌توان گفت بی‌نظیری دارد.

 

وی افزود: مهم‌ترین ظرفیتی که مقداری روی آن تمرکز شده اما هنوز ضعف دارد، بحث گردشگری است. صرفا بحث گردشگری تجاری یا خرید نیست؛ گردشگری‌های متفاوتی از جمله گردشگری انرژی، ورزشی، طبیعی و فرهنگی که به جفرافیای سیاسی ربط دارد می‌تواند صورت بگیرد.

 

این کارشناس جغرافیای سیاسی در رابطه با اینکه چه مسیرهایی برای توسعه این منطقه وجود دارد گفت: زیرساخت‌هایی از جمله حمل‌ونقل ریلی، جاده‌ای و هوایی می‌تواند ایجاد شود. این ظرفیت‌ها می‌تواند مکران را به یک هاب بزرگ و چند منظوره تبدیل کند. همچنین می‌تواند آسیای مرکزی را به دریای آزاد متصل کند و برای ما ارزآوری و رونق را به دنبال داشته باشد.

 

جوفار با اشاره به اینکه این منطقه می‌تواند اثرات ملی و بین‌المللی از جمله ارزآوری داشته باشد و با برقراری ارتباط بین قومیت‌های مختلف باعث ایجاد اتحاد می‌شود، گفت: بهره‌وری از منابع طبیعی، یکی از فرصت‌هایی است که به آن توجه نشده است. توسعه صنایع فرآوری، ارتقای کیفیت زندگی مردم این منطقه و توجه به صنعت گردشگری از جمله اقداماتی است که می‌تواند در این منطقه صورت بگیرد.

 

این کارشناس در پایان درباره ارزآوری این منطقه اظهار کرد: ارزآوری این منطقه به چند مولفه بستگی دارد. بهره‌وری اصلی می‌تواند از صنایع و برداشت از معادن صورت بگیرد. همچنین مبحث گردشگری و ترانزیت، از ظرفیت‌های دیگر این منطقه محسوب می‌شود.  با اطمینان می‌گویم که اگر از ظرفیت‌های این منطقه به صورت کامل استفاده شود، وابستگی کشور به نفت و گاز از بین می‌رود.

دیگر خبرها

  • صدور ۱۰ مجوز فعالیت گردشگری سلامت در مشهد
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • صدور ۱۰ مجوز جدید فعالیت در حوزه گردشگری سلامت در خراسان رضوی
  • جیب‌بُرترین شهر و کشور اروپایی
  • «مکران» می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ بی‌نیازی کشور از نفت با استفاده از ظرفیت منطقه
  • منطقه مکران می‌تواند به هاب انرژی، حمل و نقل و گردشگری ایران تبدیل شود/ استفاده از ظرفیت این منطقه کشور را از نفت بی‌نیاز می‌کند
  • هشدار یک شرکت بیمه؛ در این شهر‌های اروپا مراقب جیب خود باشید!
  • تور‌های بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در دیگر کشور‌ها را فعال کنیم
  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • دیگر نیازی به پلاک گذر موقت نیست!