Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش الف درباره بازار مسکن با عنوان «صدای مستاجران به آسمان رسید، اما در زمین کسی نمی‌شنود» با نظرات متعدد مخاطبین الف همراه شد که برخی از آنها خواندنی است:

*تنها راه برون رفت از این معضل بسیار بزرگ این است که دولت قراردادهای موجود را شکل قانونی دهد و ۲ ساله کند با حد اکثر افزایش ۲۰ درصد نسبت به قرارداد قبل و در یکسال آینده تمهیدات اساسی را برای حل این مشکل بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*بازهم تكرار حرفهاي هميشگي چرا ماليات نمي دهند و دلالان و سوداگران باعث گراني مسكن ميشوند اين حرفهاي تكراري موجب شده دولت خودش را از شرايط پيچيده مسكن كنار بكشد فرض كنيد مجلس مصوب كرد خانه هاي خالي و خريد فروش خانه به مبلغ بالايي ماليات گرفته شود انوقت چه سودي براي مستأجرين دارد ايا مسكن گران تر ميشود يا ارزانتر ايا أجاره خانه بالاتر مي رود يا پايين تر. بدون شك گران تر چون عين آن ماليات به قيمت خانه اضافه ميشود راه حل نهائي حذف هزينه هاي سنگين صدور پروانه ساخت كنترل قيمتهاي رشد يافته مصالح ساختماني ورود دولت به ساخت مجتمع هاي بزرگ كارمندي و كارگري بالاخره قشر عظيمي از جامعه كارگري فاقد مسكن هستند كه اگر خانه دار شوند مستأجر خيلي كم ميشود

*مجلس باید بسرعت دست بکار شود. قوانین مسکن واضح است. در تمام دنیا بیش از یک خانه مالیات پلکانی دارد. احتکار مسکن و خانه خالی جریمه دارد. افزایش اجاره سقف دارد و هر سال دولت آن را تعیین می کند. بلند کردن مستاجر قانون دارد. گرانتر اجاره دادن مالیات پلکانی حتی تا ۱۰۰% دارد و عوارض شهرداری هم اضافه می شود. الان ما کلی مسکن خالی داریم و دلالان و محتکران برای سود بیشتر خون مردم را در این شرایط سخت در شیشه کرده اند. من خیلی ها را می شناسم که ۱۰ تا ۲۰ واحد خانه خالی دارند و احتکار کرده اند.

*تنها راه ممکن در این اوج نقل و انتقالات این است که تا پایان سال سامانه ای طراحی شود که مستاجرین اطلاعات اجاره نامه خود را در آن ثبت کنند و بررسی شود که بر اساس آن مالکین چقدر باید مالیات پرداخت نمایند. زیرا: 1- با این دولت و بویژه مجلس فشل امکان ساماندهی اجاره در این سه ماه تابستان بعید بنظر میرسد.  2- اطلاعات باید توسط منحصرا مستاجرها وارد شود. چون قطعا مالکین و مشاورین املاک که ذینفع هستند طرح را با شکست مواجه می کنند. در حال حاضر به دلیل سر آمدن موعد اجاره، خیلی از مستاجرها مجبور به انتقال شده اند و بخش عظیمی از هزینه های ضروری خود شامل غذا و درمان را به اجاره اختصاص داده اند. پس طرح ساماندهی شامل این گروه که عملا انتقال را انجام داده اند، نمی شود. چون نمی شود زن و بچه را در کوچه و خیابان خواباند مجبوریم از غذا و درمان ضروری آنها بگذریم و به سر پناه اختصاص دهیم. با تمام وجود از خدا می خواهم ان شاء الله، حق آه و ضجه های ما را از دولت، مجلس، مالکین و مشاورین املاک بگیرد. که همگی در این بحران سهم دارند.

*مسکن هم یک کالایی است مثل بقیه کالاها. چطور انتظار دارید وقتی ارزش پول کشور یک سوم شده و قیمتها به طور متوسط بین دو تا سه برابر شده اجاره خانه افزایش نداشته باشد؟ چطور از یک قصاب که گوشت را پارسال ۴۰۰۰۰ توان می فروخته و امسال ۱۲۰۰۰۰ تومان می فروشد انتظار ندارید گوشت را به قیمت پارسال بفروشد؟ کمی منطقی باشیدصاحبخانه حتی اگر اجاره را دو برابر هم بکند که نمی تواند بعلت قدرت خرید محدود مردم چنین کاری بکند باز هم اجاره دریافتی به اندازه یک سوم اجاره پارسال قدرت خرید و ارزش ندارد. پس در واقع تنها کالایی که به نسبت پارسال ارزانتر شده اجاره خانه است چون تقریبا همه کالاها متناسب با تورم واقعی رشد کرده اند و حداقل دو برابر شده اند. هرچند کسی منکر وضعیت نامناسب اقتصادی مردم نیست ولی صاحبخانه ها مسئول بوجود آمدن شرایط فعلی نیستند آنها صرفا من باب انسانیت و نه واقعیت های علم اقتصاد می توانند با فشار آوردن بر خود مراعات حال مستاجران را بکنند که اکثر قریب به اتفاقشان کم و بیش چنین کاری را انجام می دهند.

***

برخی آرای کاربران الف درباره نظرات یک اقتصاددان درباره وضعیت اقتصادی کشور و بی‌برنامگی دولت در قبال مشکلات اقتصادی

*از ابتدای ریاست جمهوری اقای روحانی کشور و ملت را بازیچه برجام کرده است و ول کن هم نیست. ملت فریاد کردند که با استکبار نمی شود قرار داد بست . ملتی هوار کردند که امریکا با کسی دوست نیست و به همه حقه می زند. حتی از اروپا هم جاسوسی می کند و هر جا لازم باشد به اروپا هم خیانت می کند. باید با دوستان محکم در برابر استکبار ایستاد . هزینه اش را باید هم پرداخت. غیر این خود گول زدن و ملت را هوائی کردن است

*دولت آقاي روحاني در چهار سال اول تورم را تك رقمي كرد. دولت آقاي روحاني نرخ ارز را كاهش داده و چهار سال اول آنرا تثبيت و پول ملي را ارتقا داد. در دولت آقاي روحاني محصولات كشاورزي افزايش چشمگيري داشت و در خيلي از محصولات استراتژيك به خودكفايي رسيد. دولت آقاي روحاني در چهار سال اول كارهاي فراواني كرد و مردم پيام مچكريم مي دادند. اما افسوس كه نگذاشتند

*این دولت از اول نگاه مردمی نداشت و هر تصمیمی گرفت که هم به کشور ضرر بزند و هم مردم را نا امید بکند برای رسیدن به هدف هایی که مد نظر خودشان بود .یعنی سازش با کدخدا و کشور را اجیر کدخدا کردن عین عربستان تا ما هم بشویم گاو شیر ده آمریکا .بیخبر از اینکه این انقلاب و شهیدان هدف پاره کردن زنجیر های استعمار بود .ولی این دولت ظرف این شش سال جز شعار چیزی عاید این مردم نکرد جز گرانی و بی ارزشی پول و پاسبورت و هزاران وعده دروغ دیگر .و چون نتوانست به هدفش برسد .کار ها را پنچر کرد تا به مردم فشار وارد شود و عکس العمل نشان دهند تا آنها به آرزویشان برسند .ولی ما تحمل می کنیم تا دوره این دولت و حامیانشان سر آید و به تاریخ سپرده شوند .البته در کنار صبر باید تحمل سختی ها را بکنیم .چاره ای نیست .

***

با پایان یافتن پخش سریال گاندو، مخاطبین الف در مطالب مرتبط با این سریال مانند «واکنش‌های داغ در فضای مجازی به سریال گاندو» نظراتشان را ارائه کردند که تعدادی از آنها خواندنی است:

*ای کاش با افرادی که اطلاعات ذی قیمت را به جیسون رضائیان میدادند و پستهای مهم دولتی هم دارند، به شدت برخورد میشد، الان در خیلی از ادارات و مراکز تحقیقاتی دولتی، افرادی که دوتابعیتی هستند به راحتی حضور دارندو حتی شاغلند و قطعا خیلی از آنها تحت نفوذ سرویسهای جاسوسی دشمنان هستند، ای کاش قانونی تصویب میشد که به هیچ وجه افراد دوتابعیتی دارای پستهای کلیدی و حتی کارشناسی در دارات و مراکز تحقیقاتی نباشند.

*از سریال گاندو مشخصه که وزارت خارجه ایران جلوی یک افتضاح دیگه را گرفت . جیسون جاسوس اگر با اصرار وزارت خارجه تحویل آمریکا نمیشد معلوم نمیشد الان وضعمون بدتر از این بود . به هرحال دم وزارت خارجه گرم که نذاشت به خاطر یه جاسوس کچل ۸۰ میلیون ایرانی قربانی بشن .

*این همه گرونی شد آقایون به رو خودشونم نیاوردن گفتن تقصیر تحریماست. با پخش واقعیت های این سریال کاش یکم روی این دولتیا کم شه و استعفا بدن تا همزمان با انتخابات مجلس مسئولین دولتی کارآمد بیاد سرکار که برای مردم خودش کار کنه نه به فکر عقاید غرب گرایانه باشه فیلم گاندو جز فیلم هایی بود که وقت براش گذاشته شده بود و آبگوشتی نبود و از این قبیل فیلم ها باید درس گرفت در انتخابات ها

*چجوریه که جان کری میتونه با یک تلفن ، ملوانها و سربازهای اسیر انگلیسی و امریکایی رو آزاد کنه ، همینطور جاسوسی مثل جیسون رضاییان رو ؛ اما الان کسی به تلفن آقای ظریف جواب نمیده برای آزادی کشتی مصادره شده ایران؟ چرا هرچی امریکا و انگلیس دستور میدن ، دولت ایران فورا اجرا میکنه حتی اگر ناحق و باج باشه ، اما همین مقامات و دولت نمیتونن ساده ترین حقوق مسلم ایرانیها رو از طرف مقابل بگیرن؟

*من به شخصه به حسن نیت شخص آقای ظریف شک ندارم کاری که فکر میکرد به صلاح مردم کشورشِ داشت انجام میداد چون موقعیت خودش بالاتر از این حرفاست که بخواد مثل آدمای تازه به دوران رسیده عاشق آمریکا باشه. اما متاسفم از اینکه راه خدمت به کشورشو اشتباه انتخاب کرد و گول طرفدارانی رو خورد که تا اوضاع خوبه براش هورا می کشن اما تا اوضاع بر وفق مرادشون نباشه پشت آدمو خالی می کنن. به جای اونا اگه با دلسوزان واقعی این نظام همراه میشد در واقع سردار دیپلماسی میشد که الان نیاز نبود چوب ندونم کاری سیاست پشت پرده ی افرادی رو بخوره که برای رسیدن به قدرت و رای اوردن هر کاری میکنن

***

گام دوم هسته‌ای در این هفته اجرایی شد.  و پیش از آن هم یادداشتی در الف با عنوان «چرا ایران باید گام دوم کاهش تعهدات برجامی را بردارد؟» منتشر شد. نظرات مخاطبین الف را در این باره :

*این اقدام چند ریسک دارد: 1- در برجام حق غنی سازی اورانیوم در حد مشخص به ایران داده شد و 15 سال پس از شروع برجام محدودیت ها برداشته می شوند. 2- تحریم های شورای امنیت و اتحادیه اروپا متوقف شد. اقدامات گام دوم ایران ممکن است منجر به برگشتن تحریم های شورای امنیت و اتحادیه اروپا و مهمتر از دست رفتن حق غنی سازی شود. اگر پرونده ایران باز به شورای حکام برود یا برجام از بین برود حق غنی سازی ایران هم از بین می رود و دیگر باید خواب روزی را دید که به ایران حق غنی سازی داده شود.

*حالا که همه چیز سه برابر شده اصلا از برجام خارج شوید دولت روحانی علت انعقاد برجام و تعطیل کردن صنعت هسته ای را دور شدن سایه جنگ و تحریم عنوان کرد الان تحریم حداکثری که شدیم و جنگ هم که بدلیل توان دفاعی بالای کشور و نزدیک بودن انتخابات امریکا فعلا منتفی است پس بهترین فرصت برای برگشتن به سال ۱۳۹۱ و قبل برجام است اگر بنا به مذاکره مجدد است باید دستمان پر باشد مثل سال ۹۲.

*رفراندوم در صورتي خوبه اجرا بشه كه ملت از همه چيز تاريخ و سياست و .. باخبر باشند كه امكانش در حال حاضر وجود نداره و اميدوارم چنين امكاني در آينده فراهم بشه ولي وقتي خيلي چيزها از ملت پنهانه و در دسترس همه نيست مطمئنا رفراندوم نتايج درستي در پي نخواهد داشت و بايد مسئولين متعهد و متدين و متدبر و تحصيلكرده كه انتخاب خود ملت هستند تصميمگيري نمايند . در جنگ همه جانبه چه اقتصادي و .. كه هميشه بوده و هست ما بايد خودمان را باور داشته باشيم و نترسيم و هر روز به قدرتمان بيافزائيم كه بتوانيم با قدرت از حقمان دفاع كنيم و كوچكترين ترس باعث امتياز دادن به حريف ميشه يعني همان ضرب المثل قديمي ترس برادر مرگ . سياست درست يعني بيشترين منفعت براي خود و بيشترين ضرر براي ديگران كه همه كشورها در حال انجام آن بوده و هستند ولي شعار برابري ميدهند و چرا ما مثل خودشان نباشيم بجاي آنكه بخواهيم فقط امتياز بدهيم .

*در هر مذاکره یا قراردادی سه رکن اساسی نیاز است. دو رکن دو طرف مذاکره هستند و رکن سوم ضمانت اجرای قرارداد. رکن سوم زمانی اهمیت پیدا می کند که قدرت و امکانات دو طرف مذاکره متوازن نباشد. این رکن باید دارای قدرتی باشد که بتواند تخلف دو طرف مذاکره را مورد بررسی قرار دهد و احقاق حق کند. در برجام هرچند تلاش شد این رکن در قطعنامه های سازمان ملل جستجو شود، اما دیدیم که عملاً این سازمان در برابر آمریکا هیچ کاره است. هر توافقی با آمریکا تقریباً دچار همین سرنوشت برجام خواهد شد، مگر اینکه کاملاً منافع آنها را تامین کند. در حال حاضر نیز منافع آمریکا در نبود جمهوری اسلامی است. پس در هر صورت زیر هر توافقی خواهد زد.

*ثمره این همه سال و شعار دادن انرژی هسته ای حق مسلم ماست و این همه تحریم و خوار شدن و بی ارزش شدن پول مملکت و پاسپورت و بدبختی همه عمل نکردن به فرمایشات رهبری بود .اگر دولت قاطع و با عرضه بود کشور بزرگ ایران اینقدر ذلیل و خوار نمی شد که یانکی گاوچران برای مردم با فرهنگ و بزرگ ایران خط و نشان بکشد. 

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۳۷۱۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران

فرارو- بازار فروش اعضا و اجاره رحم بار دیگر داغ شده است، اما اینبار ابعادی بزرگتری دارد. ماجرا از این قرار است که فرد از فرط نداری ناچار به فروش رحم خود می‌شود -که حالا قیمت آن که تا همین چند سال قبل ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان بود- با افزایش چشمگیری آنطور که برخی رسانه‌ها اذعان دارند به ۴۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است.

به گزارش فرارو، در این میان، گاهی هم این پول نیامده به دست همسر فرد می‌رسد که ناتوان از گذران زندگی این مبلغ را صرف درمان یکی از زخم‌های خانواده می‌کند. البته ناگفته نماند که این بازار پرسود فقط در ایران رونق نگرفته و اندازه بازار جهانی آن هم قابل تامل است.

از تعریف علمی تا قیمت رحم اجاره‌ای

این روز‌ها بار دیگر اعداد و ارقام بازار رحم اجاره‌ای دهان به دهان می‌چرخد؛ حتی پرتکرارتر از گذشته. بنابراین، ابتدا بیاییم تعریفی علمی از عبارت «رحم اجاره‌ای» داشته باشیم. رحم اجاره‌ای روشی برای تولیدمثل است که طی فرآیند آن جنین حاصل از تخمک و اسپرم یک زوج به دلیلی که ناتوانی خوانده می‌شود، در رحم شخص سوم کاشته شده، تا زمانی که نوبت زایمان فرابرسد. پس از زایمان هم نوزاد به زوج سپرده می‌شود و فردی که میزبان جنین بود، در ازای این کار خود مبلغی را دریافت می‌کند.

اما اگر از این تعاریف علمی بگذریم و به دنبال پاسخ برای این پرسش باشیم که چرا بازار رحم اجاره‌ای داغ شده است؟ باید گفت آنگونه که از شمایل کلی اقتصاد ایران معلوم است، دلیل میزبان جنین برای انجام چنین کاری چیزی جزء ناتوانی مالی نیست. اگر میزبان جنین دارای همسر باشد، معمولا این پول به دست او می‌رسد تا یا سرپناهی برای خانواده فراهم کند یا کار و کاسبی راه بیاندازد.

حالا سوال این است که مبلغ رحم اجاره‌ای چقدر است که برخی را به این کار وا می‌دارد؟ در پاسخ باید گفت مبلغ این کار که در سال ۹۹ حدود ۵۰ تا ۷۰ میلیون تومان بود و در سال گذشته به حدود ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان رسید، حالا رسانه تجارت نیوز مدعی شده به ۴۰۰ تا ۹۰۰ میلیون تومان رسیده است. دستمزدی برای ۹ ماه که با حداقل دستمزد حدود هفت میلیون تومانی تعیین شده توسط شورای عالی کار برای سال جاری، برای خیلی‌ها وسوسه‌برانگیز است؛ آن هم در شرایطی که حمایت‌های دولتی یا اموری از قبیل گرفتن وام یا مبلغشان ناچیز است یا نیاز به ماندن در صف برای زمانی طولانی دارد. در این بین، از پولی که به دست واسطه‌ها هم می‌رسد نباید غافل ماند. پارسال تعدادی از رسانه‌ها این مبلغ را پنج تا ۱۰ میلیون تومان عنوان کرده بودند.

چرا زوج‌های جوان رحم اجاره می‌کنند؟

سوی دیگر ماجرا زوج‌هایی ایستاده‌اند که یا قادر به بچه‌دار شدن نیستند یا شاید به دلیل اینکه زن خانواده راضی به برهم خوردن تناسب اندام خود نیست، به سمت اجاره رحم می‌روند. با جست‌وجویی ساده می‌توان دریافت که اگر زوجی رحم زن جوانی را اجاره کنند؛ به اضافه سایر هزینه‌های جانبی از آزمایش و سونوگرافی گرفته تا دستمزد واسطه چیزی حدود ۵۰۰ میلیون تومان باید هزینه کنند. البته ناگفته نماند که این مبلغ منهای هزینه اسپرم یا تخمک است.

همچنین، باید به این نکته هم اشاره داشت که برخی از زوج‌های جوان علت مراجعه به دلالان را معطل نشدن در صف دیگری در کنار هزاران صف در بازار‌های ایران می‌دانند.

قوانین بازار رحم چگونه است؟

اما قوانین بازار اجاره رحم چگونه است؟ آن‌هایی که این تجربه را از سر گذرانده‌اند، می‌گویند قوانین آن شبیه بازار فروش اعضای بدن است. سن و وضعیت سلامتی از اهمیت بالایی برخوردار است و تعیین کننده قیمت. داشتن یک یا دو فرزند سالم امتحانی است که اگر میزبان جنین از آن سربلند بیرون آید، در مرحله بعد نوبت به آزمایش‌ها می‌رسد. بعد هم یک قرارداد محضری بسته می‌شود، بخشی از پول دریافت شده و با پایان گرفتن آزمایش‌ها، جنین وارد رحم اجاره‌ای می‌شود و باقی ماجرا.

اندازه بازار جهانی رحم اجاره‌ای چقدر است؟

هرچند بازار رحم اجاره‌ای در ایران به دلایلی که در بالا ذکر آن رفت، داغ شده است، اما این موضوع تنها مختص کشور ما نیست. یک مقاله نشان می‌دهد که اندازه بازار جهانی رحم اجاره‌ای در سال ۲۰۲۱ برابر با ۱۶۸.۴۵ میلیون دلار بود و انتظار می‌رود تا سال ۲۰۲۷ به ۲۵۹.۱۸ میلیون دلار برسد.

اما در این بین کدام مناطق پیشتاز بازار رحم اجاره‌ای هستند؟

در آمریکای شمالی (ایالات متحده، کانادا و مکزیک)، اروپا (آلمان، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، روسیه و ترکیه)، آسیا و اقیانوسیه (چین، ژاپن، کره، هند، استرالیا، اندونزی، تایلند، فیلیپین، مالزی و ویتنام)، آمریکای جنوبی (برزیل، آرژانتین، کلمبیا) و در خاورمیانه و آفریقا (عربستان سعودی، امارات، مصر، نیجریه و آفریقای جنوبی) نیز واکنش‌ها بالا گرفته است.

واکنش‌های کاربران

از این حرف‌ها که بگذریم، موضوع رحم اجاره‌ای همواره از جمله موضوعاتی بوده که تا خبر از قیمت جدیدی از آن رسانه‌ای می‌شود، موج گسترده‌ای از واکنش‌ها را هم به دنبال خود می‌کشد. اگر سری به شبکه اجتماعی توییتر بزنیم؛ تعدادی از این واکنش‌ها جلب توجه می‌کنند:

کاربری به زبان طنز نوشته است: «رحم اجاره‌ای ۴۰۰ تا ۹۰۰! خوبه‌ها بهتر از بی‌پولیه.»

دیگری گفته: «مال همینه مایه‌دار‌ها تمایلی به بچه‌دار شدن ندارن و دنبال رحم اجاره‌ای هستند.».

اما شخص دیگری این موضوع را از زاویه مشکلاتی که برای یک زن به همراه دارد، دیده و نوشته است: «چون از عوارض و مشکلات اجتماعی و حقوقی رحم اجاره‌ای بی‌خبرید و تنها پولش رو می‌بینید ضعف جسمانی زن بودن رو هم در نظر داشته باشید.»

دیگری هم می‌گوید: «ولی خانم‌هایی که رحم اجاره‌ای قبول می‌کنند وقتی بچه به دنیا می‌آید چطور ازش جدا می‌شن خیلی سخته فکر کنم.»

واکنش‌ها به موضوع رحم اجاره‌ای تا حدی بوده که پای آن به حوزه سینما هم باز شده. «هماتوم» یک فیلم کوتاه در این باره است که علی رفتاری، سازنده آن حین گفتگو با روزنامه شرق اطلاعات جالبی را در این زمینه ارائه می‌کند. او به این موضوع مهم اشاره می‌کند که، چون دوندگی فرزندخواندگی بالاست، عده‌ای در نهایت به رحم اجاره‌ای روی می‌آورند.

این کارگردان به کسب درآمد پزشکان و نقش واسطه‌گری آن‌ها نیز اشاره می‌کند. رفتاری در این باره گفته است: «در واقع بین یک زن و شوهر که مشکل باروری دارند با زنی که مشکل مالی دارد به نوعی واسطه‌گری اتفاق می‌افتد و مسلما به راهی برای کسب درآمد پزشکان تبدیل شده‌است.»

عده‌ای بر این باورند که با توجه به برآورد‌ها از وضعیت اقتصاد ایران و سقوط خانوار‌های بیشتری به سمت فقر، پیش‌بینی می‌شود بازار رحم اجاره‌ای تا پایان سال داغ‌تر و قیمت‌ها با سرعت بیشتری رشد کنند و بنابراین لازم است نظارت بیشتری برای جلوگیری از سوءاستفاده دلالان از این بازار اعمال شود.

دیگر خبرها

  • دست باز مستاجران در عقد قرارداد اجاره / با سامانه خودنویس، دیگر نیازی به مراجعه به مشاورین امکان نیست
  • وضعیت سنجش رسانه‌های خدمت عمومی در ایران
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • زمین و تسهیلات از دولت ساخت با مردم/ به جز چند کلانشهر دولت مشکلی برای تامین زمین ندارد
  • زیر پوست بازار «رحم اجاره‌ای» در ایران
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • یک میلیون و۶۰۰ هزار متقاضی در صف انتظار برای دریافت وام ودیعه مسکن
  • اهدای زمین رایگان بهترین راه خانه‌دار کردن مردم است
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • دولت قانون ساماندهی اجاره بها را تا قبل از شروع فصل جا به جایی مستاجران اجرایی کند